Meni nalaz brisa opet pokazao ureplasmu, znaci da je nisam zaliječila. Dr. mi rekao da mi ne bi opet davao antibiotik jer je nalaz pokazao osjetljivost samo na taj neki antibiotik koji izaziva žutilo zubi kod djeteta kad mu krenu zubi rast
Tako da sam se slozila s njim da ne daje. Prije mene je unutra bila cura koja je evo vec u 35 tjednu i cijelu trudnocu se nije uspila rješit ureaplasme, a sve je ok.
Drage moje, ja cu raditi urinokulturu cetvrti put u mjesec dana! Prva dva puta bila sterilna, treci put nakon onog krvarenja leukociti poviseni i enterokoki, kaze dr. da kolicina nije za terapiju, treba ponoviti...brisevi sterilni...
Inace s bebom je sve u redu, lijepo napreduje, cak po mjerama za tjedan vise nego je trudnoca, kaze dr. da je bas pravi decko!
Iduci tjedan u petak sam narucena na OGTT...hmmmm...neznam dal da panicarim ili ne s obzieom na vasa "divna" iskustva...
...moja prijateljica je imala ureasplasmu kad je bila trudna, mucila se s njom skoro cijelu trudnocu, nije je se uspjela rijesiti....tek kad je rodila, ona se povukla sama od sebe..
i kod mene bila urea :( u 25.tj. se spustila na 10^3 i tad smo stali sa terapijom. prvi bris koji sam radila je pokazao i e.coli, ali se ona povukla nakon prve terapije antibiotika. zasad nikakvih problema nije bilo zbog nje, a nadam se ni da neće :)
Ja sam imala ureu na samom početku trudnoće, i povukla se nakon jedne ture antibiotika koju smo popili i suprug i ja... Rekla mi je liječnica da je to jako dosadna bakterija koja se pojavljuje kod većine trudnice, i najčešće i nije toliko opasna, iako ju je najbolje pokušati zaliječiti... Radit će mi opet bris na idućem pregledu pa se nadam da neće pokazati da se vratila slučajno...
Držim fige svima vama koje se patite s njom da je se što brže rješite i da se ne vraća!
Antonija84, što se tiče OGTT, mogla si ovdje na forumu pročitati i pozitivna iskustva... Takvo je i moje, tak oda ti iz prve ruke kažem - glavu gore, i samo hrabro, sve će proći ok!
Krešimir 19.08.2014. <3
Vidim da se patite sa ureapalsmom. ja sam popila 2 ture Summameda. na kraju mi je doktor rekao da više nije opasna za bebu (s 20 i nešto tjedana mi je to rekao) i da ju više neće liječiti jer se do poroda neće nikako povući. To mi je drago jer me nije šopao antibioticima, za razliku od frendice koja je cijelu trudnoću liječila pa ništa od toga. Već sam ovo prije pisala ali ovdje je to više nemoguće pronaći :D
Draga MarijaŠ, nije da sam nešto posebno uspaničena zbog OGTT-a, zapravo za sad nisam nešto posebno uznemirena zbog bilo čega.
Međutim, s obzirom da ima više negativnih komentara na tu pretragu nego pozitivnih mogu se samo nadati da ću ja biti u tvojoj kategoriji!
Evo, i ja imam pozitivno iskustvo s ogtt-om
Samo hrabro i sve ce bit ok ! ;-)
nije trudnička tegoba, ali da ne otvaram novu temu... da li se neka od vas bori sa peludnom alergijom i na koji način?
ja već mjesec dana izbjegavam odlazak doktoru, jer čisto sumnjam da mi može prepisati nešto pametno u trudnoći, ali ne mogu više izdržati :( osim nosa s kojim mogu još nekako preživjet da curi i kihanja, zadnjih par dana su me oči počele "žuljat" i lijevo oko mi se danas prilično iziritiralo i sve mi se čini da ću sutra ipak morati zvati doktora :(
imate li kakav savjet za nosit se s alergijom?
Sortiraj odgovore
Najstariji