Meni su zadnjih par dana bradavice jako suhe. Jel ko maze s kakvim uljem? Ja ih mazem svaki dan kad i tijelo sa mlijekom, ali ne pomaze...
Ja ih ne mažem od kada je jedna od cura napisala kako joj je gin rekao da bolje naviknit bradavice na grubost. Nekako mi to ima smisla i od tada i ja protrljam rucnikom nakon tuširanja iako boli ko svi vrazi.
A možda da probaš baš s kremom za bradavice, a ne s obicnim mlijekom.
...a ja sam citala da ne treba bradavice trljati rucnikom niti ikakve takve "nasilne" radnje vrsiti, jer se time mice zastitni sloj loja koje bradavice i grudi luce tokom trudnoce i nakon nje, i da ne treba nikakva posebna njega bradavica u trudnoci...
bez obzira na to, meni to trljanje bradavica nema smisla....em boli ko vrag, em samo iziritiras vec ionako osjetljivu kozu grudi pa te boli jos i vise....a bolne bradavice i bolno dojenje je neizbjezno prvih dana kad bebica dodje, barem dok se ne navikne dojiti i ne nauciti kako pravilno prihvatiti dojku..
Ponavljam, nama je babica na tečaju rekla da dojke i bradavice nakon tuširanja uopće ne brišemo, i na tako morke nanesemo kremu, da omekane. I slažem se sa DarijomZ, čemu micati daj sloj ulja koji dojka sam izlučuje. Nemoj se mučiti i trljati, boljeti će svakako. Sjećam se da mije žena u bolnici koja je čekala 4. dijete rekla da obavezno mažem bradavice kroz trudnoću, nije bitno s čime, mlijekom za tuširanje, uljem, melemom, kremom za bradavice, samo da ih mažem da će mi biti bolje poslije. E, sad ti znaj...
da, i to sam negdje nesto citala, da nakon tusiranja najbolje ostaviti dojke da se same osuse ili potapkati sa rucnikom,ali nikako trljati...
sto se mazanja tice, ne znam...ionako se mazes sa mljekom nakon tusiranja ili s cim god....ja konkretno cijelo tijelo u trudnoci mazem sa kremom protiv strija od Biobaze..i toliko mi pase da sam cak i lice pocela s njom mazati....ne vidim cemu bi sad jos dodatno bradavice mazala necim drugim...
Ja samo lagano prislonim ručnik da pokupim vodu s dojki...bradavice uopće nemažem a primjetila sam kao da mi se na samom vrhu skupi nešt skoreno...izgleda ko suha koža ili ko nakupina nekog ulja/masnoće (neznam kak bi to drukčije opisala) i to lagano maknem vrhom prsta i to je to...ak neide tak na lagani dodir onda ostavim dok neomekša i da se lagano skinuti
Ja se mažem uljem protiv stija, isto sve odjednom. Osim kada dođu dani da me bradavice jako bole i peku onda prije ulja namažem kremom za bradavice.
krafnica namazi ih becutanom...malo deblji sloj prije spavanja i malo ih ostavi da ti se upije...ujutro ce bit ko nove...
Laura 21.08.2014 :-*
hvala probat cu jos ovo s nanosenjem kreme na mokre grudi al nekako sumnjam to je strasna bol. a iscijedak imam i ja al bez mirisa i svraba kaze gin da je to ok. ;)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji