Kako prepoznati trudove (početak poroda) ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bjap
    26. Svibanj 2014. 20:50

Uf, napišem poruku a ona mi se obriše, mrzim to... 

Očito se malom još ne žuri. Jel moguće da ti je kasnila ovulacija ili nešto tako pa da ti ipak nije termin? Kad se samo sjetim kak su frendicu izmučili, htjeli ju na carski jer se mali nije okrenuo, pa se s 38 tjedana okrenuo, pa eto ipak mora na carski jer se mali nije spustio, pa ju stavili u bolnicu i stalno vadili plodnu vodu, i kad su je pripremili za carski jedan mladi doktor skuži da joj uopće nije termin. I tako ju držali dok se nije porodila prirodno .

Za ctg sam te pitala jer ću ja u četvrtak dobiti uputnicu za ctg i rodilište, pa ne znam kad da krenem jer ću biti 37 tjedana (po zadnjem ultrazvuku čak 37+4). Strah me da me ne bi 3 tjedna naručivali svaki 2. dan, a muž na poslu. Nadam se da me neće.

Jesi probala hopsat na pilates lopti? Za kretanje vjerujem da se krećeš (koliko je to uopće više moguće). Ja moram još nekoliko dana piti magnezij jer sam se počela otvarati i moram mirovati a toga se baš i ne držim svaki dan 

27. Svibanj 2014. 09:31

Draga Venera!
    Samo polako, sve je to normalno i nije nista cudno sto bebonja jos nece van. I ja sam vec bila luda kad sam dva dana prijenjela, ali to je normalno. Nemoj se toliko brinuti. Ako se zabrines jako zbog pokreta bebe, uvijek mozes otici na hitnu, ali doista se beba pred porod umiri, tako da dok god ju osjetis, nema razloga za brigu. I na koncu ako je ctg bio dobar, znaci da je sve u redu. Kreci se sto vise mozes. Sve ce biti u redu, samo budi strpljiva.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

helluise
    27. Svibanj 2014. 11:14

ja sam negdje pročitala da prave trudove osjetiš u leđima...i tako jedno jutro oko 5 osjetim ja 3 takva truda,u sebi pomislim 'znači tako je to' odem na wc i vratim se u krevet spavati dalje (3 dana prije termina) i tako ujutro malo kasnije boli mene donji dio trbuha kao kod menge i mislim si to su sigurno lažni trudovi jer me ne bole leđa...u 9 ujutro opet ustanem na wc,brišem se kad ono poveći komad žute/prozirne želatine...O MOJ BOŽE ISPO MI JE SLUZAVI ČEP! znači rodit ću vjerojatno kroz 24 sata...al 'pravih' trudova nigdje,samo me boljucka donji dio trbuha kao kad imaš menstruaciju...odem se otuširat za opuštanje i smiravanje živaca...nešto mi je sumnjiva ta bol u donjem djelu trbuha jer je dosta česta ali to nisu pravi jer me ne bole leđa...oko 1 odem na wc i kad ono još sluzi i mislim si pa dobro kolko tog ima...negdje oko 2 popodne odem na net guglati tu bol i na kraju me prosvijetle da to ipak JESU PRAVI TRUDOVI!! ovo ide sve jače i jače od 4 popodne do 8 navečer sam si mjerila trudove...sat vremena su bili na točno 6 min razmaka u trajanju od 20-30 sec pa onda sat vremena na 10 min razmaka i tako naizmjenično...oko 9 mi je dojadilo pa sam otišla probati spavati...i još jedan komad sluzi mi je ispao u međuvremenu...i tako meni dojadi oko 6 ujutro i kažem furajte me u bolnicu nek vade to iz mene hoću se naspavati :P došla sam 4,5 prsta otvorena,oko 8-9 ujutro su me stavili u rađaonicu,uzela drip i u 11:50 je moja princeza bila vani...
    vidim da se neke brinu oko prelaska termina..ja sam prešla za tjedan dana (službeno) al nije niš posebno bilo // moj gin.je zbog rasta bebe odredio da je ovulacija kasnila tjedan dana u odnosu na zadnju menstruaciju pa mi je pomaknuo termin za tjedan dana više ali prema zadnjoj mengi sam prešla termin za tjedan dana a to su tako gledali ovi doktori u bolnici baš njih briga kaj moj doktor kaže...a svaka beba se razvija svojim tempom :) //

27. Svibanj 2014. 13:42

Venera, nadam se da je krenulo! :-D Javi sto se dogadja!

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

bjap
    27. Svibanj 2014. 15:14

Aaaaa, šta je krenulo? Baš sam uzbuđena zbog tebe 

bjap
    27. Svibanj 2014. 15:17

Aha, sad vidim. Jel te panika????

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.