Mi smo bas danas bile na cijepljenju s tim da cu ju ja jos cijepiti prevenarom (protiv pneumokoka)
Mi smo isto danas obavili obvezna cijepiva. Ono sta znam za rota virus jest da idu dvije doze (svako je cca 500kn) i trebali bi prvu dozu dobiti odmah (2mj), a cijepivo za pneumokok koliko sam citala postaje obvezno od 1.1., ali pretp za bebace rodjene poslije tog datuma jer bi njega isto trebali nadoplatiti...
S obzirom da i mene brinu nuspojave rekoh da pitam iskusnije mame na forumu pa da se mogu odluciti da li je pametno to uopce nadoplacivati...
Justme123 da, da..jako sam zadovoljna pregledom u poliklinici. Nekih 1,5h smo bili unutra i uz pregled razgovarali o svemu. Bili smo na pregledu kod doktorice Jaklin. Jako draga i ljubazna doktorica. A ispitala sam sve zivo, od soora, udubljne i pulsirajuce fontanele, hroptanja, nosa, upale oka, refluksa, dojenja, moorovog refleksa koji dosta muci Helenu (preko dana nema sanse da spava na ledima, budi se kroz 10 min s rukama u zraku), pricali smo o cijepivu, prehrani mami i utjecaju iste na mlijeko i bebu.. potvrdila je samo moje misljenje, da mama mora i treba jesti sve zivo i da su teorije o hrani koja napuhava itd da kod beba izaziva grceve , napustene i da brojne klinicke studije to potvrdjuju. Inace, uza specijalnost joj je pedijatriska gastroenetrologija!
Sve u svemu super, ja zadovoljna. Sad komuniciramo emailom. Na svaki moj upit dobivam odgovor u roku par sati. Heleni je pocelo suzit desno oko i poceo se stvarati zutkasti sekret. Preporucila je prvo kapi sa prirodnim ekstraktom biljke vidac, Ocuflash blue 3x na dan i masiranje suznog kanalica. Proslo je za 2 dana , sva sreca.. vec sam se bojala da nebi bio pocetak konjuktivitisa.
Cijepit cemo malu kod njih jer oni narucuju cijepivo od GSK-a koje je prociscenije od ovog koje narucuje nas zavod.
Moja zvrkica vec par dana ne spava nista preko dana...sve nesto po 10 min. Sva sreca pa se voli sama zabavljat u gymu i koljevci..inace ne znam kako bi sta stigla preko dana. Ne znam od kud jooj energija za cijeli dan.:) I dalje opsesivno gura sakice u usta...sline joj cure do poda. Nadam se da je to faza..
Cure, jel idete van s bebicama? Jel ima koja prepruku gdje da kupim neku vrecu za kolica ili dobar skafander?
Justme123 da, da..jako sam zadovoljna pregledom u poliklinici. Nekih 1,5h smo bili unutra i uz pregled razgovarali o svemu. Bili smo na pregledu kod doktorice Jaklin. Jako draga i ljubazna doktorica. A ispitala sam sve zivo, od soora, udubljne i pulsirajuce fontanele, hroptanja, nosa, upale oka, refluksa, dojenja, moorovog refleksa koji dosta muci Helenu (preko dana nema sanse da spava na ledima, budi se kroz 10 min s rukama u zraku), pricali smo o cijepivu, prehrani mami i utjecaju iste na mlijeko i bebu.. potvrdila je samo moje misljenje, da mama mora i treba jesti sve zivo i da su teorije o hrani koja napuhava itd da kod beba izaziva grceve , napustene i da brojne klinicke studije to potvrdjuju. Inace, uza specijalnost joj je pedijatriska gastroenetrologija!
Sve u svemu super, ja zadovoljna. Sad komuniciramo emailom. Na svaki moj upit dobivam odgovor u roku par sati. Heleni je pocelo suzit desno oko i poceo se stvarati zutkasti sekret. Preporucila je prvo kapi sa prirodnim ekstraktom biljke vidac, Ocuflash blue 3x na dan i masiranje suznog kanalica. Proslo je za 2 dana , sva sreca.. vec sam se bojala da nebi bio pocetak konjuktivitisa.
Cijepit cemo malu kod njih jer oni narucuju cijepivo od GSK-a koje je prociscenije od ovog koje narucuje nas zavod.
Moja zvrkica vec par dana ne spava nista preko dana…sve nesto po 10 min. Sva sreca pa se voli sama zabavljat u gymu i koljevci..inace ne znam kako bi sta stigla preko dana. Ne znam od kud jooj energija za cijeli dan.:) I dalje opsesivno gura sakice u usta…sline joj cure do poda. Nadam se da je to faza..
Cure, jel idete van s bebicama? Jel ima koja prepruku gdje da kupim neku vrecu za kolica ili dobar skafander?
Mi smo u Bubamari u King Crossu uzeli skafander i zadovoljna sam. HM ima bas po velicinama za svaki mjesec, a ovaj moj je 1-3 mj pa mu je malo velik jos, tj noge i ruke su mu unutar rukava i nogavica 😄
Nisam znala da oni narucuju od GKS-a, koja je cijena onda tog cjepiva? To je onda 5 u 1 ili? Van toga sam vec godinu dana i sve sam pozaboravljala, dok ne pogledam cjepnu knjizicu ni ne znam kak se zove to sta su moji primili. Ti si rekla da imas nekoga od prijatelja ili obitelji s kim si o cjepivu pricala jer joj je to struka, mene zanima sta si saznala. Mislim, ja sam za cijepljenje, ali me zanimaju misljenja ljudi koji su u tome, ne samo ovo sta je u medijima. Ako neces tu, na mail mi mozes napisati
Ovaj forum treba unaprijediti, staviti opciju slanja privatnih poruka da ne moras javno objavljivati mail ili br telefona kad zelis s nekim komunicirati 🙄
Looda_vila msu.justme@gmail.com je mail pa ako ces uloviti vremena da mi se javis
Looda_vila- oprosti možda nisam popratila ali zašto si bila u poliklinici?
Jel imala neka ovakvu situaciju? Nika je bila baš dobra opet po noći bila ovo nam se desilo vec al ne u ovoj mjeri bilo je izdržljivije Al je zato danas uzas nemogu vise od 8 ujutro do 14 i 30 bila na cici to vam ovako izgleda aktivno jede nezz nekad 5 nekad 10 min i onda cucla samo uopće ne vuče pa opet malo vuče i nakon nekakvih sat i pol kad je maknem sa cice spava 10-ak min i vrisak ruke usta i opet ispočetka... Muž je griz skuhao oko 9h a ja sam do cca 12h 2 zalogaja pojela krenem jest i plac znači do pol 3 (tad je zaspala) nebi ništa stavila usta da mi on nije nakraju u krevet donio 😓 (dobro dok je još ovaj tjedan on na godišnjem) spavala je 3 i pol sata pa je jela opet oko sat i 40 min onda je spavala 2 sata i sad je opet od negdje 22 sata na cici 😭 evo spava ko top bradavica joj ispadne van al za 10 min je budna i trpa ruke usta, IMA KO NEKI SAVIJET?? Probala sam se izdojit iz obje cice sam u nekih 15 min navukla nekih malo manje od 20 ml i nejde više i to uz stiskanje i masažu
Bingooo spava 20 min nadam se da je to to 😂😂😂 uspjela sam se otuširat 👏 mirnu noć vam želim 😊
Bingooo spava 20 min nadam se da je to to 😂😂😂 uspjela sam se otuširat 👏 mirnu noć vam želim 😊
Može biti malo raniji skok u razvoju
Sortiraj odgovore
Najstariji