Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    20. Veljača 2018. 19:48

I ne mogu zakopčati  ni jrdne hlače,  tolko sam napuvana  koda sam trudna 4 miseca  a ne 2 hahaah

• NemamNadimak77
    20. Veljača 2018. 19:49

Ja sutra idem na kontrolu i nadam se čuti <3
    Sutra ce mi biti 7+3.
    Mučnine (još) nemam. Imala taj iscjedak koji se smirio uz mirovanje i Duohaston, pa se nadam da cu se vratiti na posao 😁

PlavaBorovnica
    20. Veljača 2018. 20:18

21.9. termin.

Dija85
    20. Veljača 2018. 20:24

pandica1805

Cure hajte napisite termine pa cu napraviti tablicu :)

Ja se nisam nista udebljala cak sam i smrsavila ali mi moje hlace vise ne pasu, nekako se osjecam tesko u njima pa stalno nosim trudnicke, milina su :)

Meni na sličici s ultrazvuka piše 12.10.2018 i ispod 11.10.2018. Pa ne znam točno koji je datum od ta dva. 

20. Veljača 2018. 20:35

Nina i Dija, bravo za srceka!
    NemamNadimak, sretno sutra, javi se :)
    Meni je termin sredinom 10.mjeseca, znat cu nakon 1. ili 2. uzv kad izmjere plod.
    Ja mislim da se hranim ok, dorucak mi je najcesce zobene s jogurtom, jaja s povrcem i sl, kruh ne jedem. Za rucak stvarno raznovrsno, od juha, jela na zlicu (kelj, razno povrce), meso, riba i blitva, kineski, rizota, ma ugl puno mesa i povrca, ali i riza, tjestenina, za veceru opet kuhano i domace. Obicno imam i 1-2 meduobroka voce ili maslac od kikirikija na rizinom keksu i tako, ma mislim da je ok :)

Nina ❤
    20. Veljača 2018. 20:35

pandica1805

Cure hajte napisite termine pa cu napraviti tablicu :)

Ja se nisam nista udebljala cak sam i smrsavila ali mi moje hlace vise ne pasu, nekako se osjecam tesko u njima pa stalno nosim trudnicke, milina su :)

12.10. termin po uzv 😊

• Bruncili
    20. Veljača 2018. 20:48

Nije do hlaca, da0ace stalno sam u haljinicama al mozda je hulahop taj koji mi je naporan...nezz
    Hlace jos uvijek iste mogu, valjda zato sta su rastezljive 😂😂😂

Jelennnna
    20. Veljača 2018. 21:31

Schinin

Jelena M

Schinin znam da ima i ostalih istrazivanja koja kazu da ju je dobro piti iza. Imaraznih istrazivanja i s razlicitim uzorkom.
    Nisam medicinske struke pa da sam skroz detaljno upoznata s tematikom.
    Moja ginekologina je rekla mi da obavezno do 12 tj, a iza a nema smisla. Prijateljici je isto tako prebacilo je bilo na neki dodatak s manjim udjelom folne.
    Bude li mi krv ok ja iza mislim samo Mg pit. Jako se zdravo hranim. Dva kuhana obroka s povrcem. Ujutro voce i zobene. Riba dvaput tjedno i skoro nikad rafinirani seceri i jednostavni ugljikohidrati.
    No kad mi nestane ovog Pre mama mislim uzet Elevit. Nasla sam na par strana da je on od dodataka u idealnom omjeru za trudnice i da se jedini vodi kao lijek, a ostali kao dodaci prehrani.

jajesam, zatosam to malo takosecirala, nisam te mislila nikako uvrijediti ili slicno. upravo to sto kazes za Elevit je krucijalno, markt je preplavljen svakavim preparatima, koji djelimicno nisu bas toliko pogodni za trudnice. Dok sam radila u Eoropi, Elevit je obavezno bio preporuka. u USA u svakoj radnji mozes kupiti prenatal preparate, koji su svakakvi,cijena 10-20$, ovaj sto ja uzimam ide samo na recept i kosta 110$ s tim da je ovaj moj dosta vise u balansu
    i tvoj plan da prvo kontroliras krv (iako ti otprilike nitko nece mjerit razinu folne u krvi…) pa po potrebi mozes uzimati sto ti treba. tvoja ishrana zvuci idealno, voljela bih da imam vise vremena i prije svega vise dosljednosti da se hranim kao tibtw Mg nije extra potreban u trudnoci ako nemas neke simptome tipa kontrakcije, grceve, zatvor…..

Ma nisam ni ja tebe tila uvridit ili slicno. Ja se vec dugo hranim po LcHF sad malo opustenijem. Dodam dosta voca te ujutro probavin i zobene s bobicastim vocem. Moji doma imaju vrt i baba od muza. Tako da je kod mene uvik prilog ili kupus ili blitva ili spinat. Uvijek porcija kuhanog povrca za rucak i vcru. A i s obzirom da pijem folnu vec x mj prije trudnoce sumnjam da mi je u manjku s toliko voca i povrca. Tako da ne bi tila upast u visak s tim. A na toliko sam povrca jer tjesteninu, kruh , rizu i ostalo ne jedem. Tu i tamo se pocastim sladoledom i pizzom. Ovaj cili tj sam na kugli sladoleda ujutro s kavom. I iza zobene s ostalim bobicama i vocem. 

Jelennnna
    20. Veljača 2018. 21:35

Ja sam vcrs zube bila pregledat. Savjetujem da i vi odete. Zubi se znaju ubrzano kvarit u trudnoci pa bolje odmah sanirat. Ja nosim aparatic za zube pa sam posebno ugrozena skupina. 

• Alex86
    20. Veljača 2018. 22:55

Joj imam temp.37.7 boli uho krvarim...sad jos svrab valjda dobila...ja cu poludit...idem kod doktorice sutra...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.