Pozdrav, moja beta 4t+2d je 117 😀 nema mucnina, ali ima bolova u ledima, a sto se tice cigareta ja sam pocela kupovat najslabije i smanjila na 5 dnevno jer sam cula da nije dobro naglo prestat…tak da cu kroz 2 do 3 tjedna i njih skroz izbacit…
Ja sam pušila kutiju u 2 dana i kad sam popiškila plus to jutro na poslu skuhala kavu zapalila duboko tu zadnju i ostavila se.. Dan iza početka korizme je bio tako da se poklopilo i meni :) ja sam ti betu jučer vadila 4t+1d i bila je 583..tvoja je isto u granicama
Ja sam pušila oko 15 cig dnevno, kad sam popiškila plusić, odmah počela smanjivati, na 8, na 5, pa sam se 5 dana držala na 3, 7 dana na jednoj jutarnjoj i sada 8 dana bez. Zna mi faliti ujutro uz kavu. Srećom pa je muž prestao mjesec dana prije pa nemamo pušača u kući da dođem u iskušenje. Nadam se da je gotovo s tim zauvijek, i poslije trudnoće
Ja sam u zadnje vrijeme pokušala smanjiti, pa sam došla na cca 10 cigareta tjedno (izuzev vikenda), pa mislim da nije toliki šok da sam sad skroz prestala. Sva sreća mm ne puši, i ionako smo imali prije dogovor da nema pušenja u stanu, pa mi je to dosta olakšalo.
Cure, oprostite na glupom pitanju (pošto mi je ovo prva trudnoća, imam osjećaj da ništa ne znam) - ali kakvu to betu svi vadite? Stvarno ne znam što je to, trebam li i ja to vaditi, gdje, kako?
A pretraga na googlu mi nije dala više informacija
To ti je hormon trudnoce HCG. Ako je rana trudnoca kroz njegov rast u vremenu se moze kontrolirat u pocetku da li trudnoca uredno napreduje. Mislim da bi se trebao duplati svako 48 h. Ako si radila test trudnoce on ti je iz urina detektira da imas HCG dovoljno da si trudna. No najpoizdanije je iz krvi ga provjerit. Ako nemas nekih smetnji tipa smedji iscjedak ili sl vjerojatno neces morat ga vadit iz krvi vec ce ti na prvom pregledu ona ultrazvukom moc iscitat trudnocu kolika je i ostalo
Ja sam u zadnje vrijeme pokušala smanjiti, pa sam došla na cca 10 cigareta tjedno (izuzev vikenda), pa mislim da nije toliki šok da sam sad skroz prestala. Sva sreća mm ne puši, i ionako smo imali prije dogovor da nema pušenja u stanu, pa mi je to dosta olakšalo.
Cure, oprostite na glupom pitanju (pošto mi je ovo prva trudnoća, imam osjećaj da ništa ne znam) - ali kakvu to betu svi vadite? Stvarno ne znam što je to, trebam li i ja to vaditi, gdje, kako?
Ja sam isto odredila plan smanjivanja, od nedjelje kad sam saznala za plus sam smanjila s 10 na 5, za vikend idem na 4, pa od pon na 3...pitanje za sve, dal pijete kavu i koliko dnevno? Citala sam da kofein bi trebalo izbjegavat, a bas mi fali kava, umorna sam cijeli dan
β HCG = beta podjedinica humanog korionskog gonadotropina (popularno zvan beta) je hormon koji se stvara cim se oplođena jajna stanica ugnijezdi u stijenku maternice. Funkcija mu je da potiče jajnik na stvaranje progesterona (progesteron održava trudnoću).
Testovi za trudnocu reagiraju na betu, i kada je ona prisutna u urinu, onda test pokaze +.
Beta raste sve do negdje 12 tj trudnoce, a po pravilu se treba u krvi uduplavati svakih 31h. Ako se uduplava kako bi trebala ili koncentracije rastu brze nego sto bi trebale, to može biti znak da nešto nije kako treba.
Ja sam isto odredila plan smanjivanja, od nedjelje kad sam saznala za plus sam smanjila s 10 na 5, za vikend idem na 4, pa od pon na 3…pitanje za sve, dal pijete kavu i koliko dnevno? Citala sam da kofein bi trebalo izbjegavat, a bas mi fali kava, umorna sam cijeli dan
Ja sam si uzela bez kofeina iako su rekli da je to veče smeće al popijem nju pa ako mi se zalomi popijem kod nekoga normalnu bez grižnje savjesti i pošijem šalicu čaja on isto ima kofein.. Kave sam pila dosta al bitna mi je ova jutarnja čak mi i bezkofeinska paše okusom mi isto
Jelena M je bila brza :)
Na ovom forumu ne postoji opcija editiranja posta?
Ja sam isto odredila plan smanjivanja, od nedjelje kad sam saznala za plus sam smanjila s 10 na 5, za vikend idem na 4, pa od pon na 3…pitanje za sve, dal pijete kavu i koliko dnevno? Citala sam da kofein bi trebalo izbjegavat, a bas mi fali kava, umorna sam cijeli dan
Ja pijem 1 malu dnevno. Veliki sam kavopija pa ne mogu zamislit jutri bez nje, ne stvara mi neke mucnine uopce a i prenizak tlak imam stalno pa ako je nepopijem sam cila u bunilu. Popodne isto neki caj si stavim umjesto kave
Mene zanima Vi koje imate tablicu ovu s tjednima trudnoce i ispod opisom sta se dogadja tu s lilypie di ste to uploadale. Ja sam napravila na lilypieu i sacuvala, no ne vidim kako se ovdje uploada na klokanicu
Ja sam inače veliki kavopija...pila ju umjesto vode :( Sad sam smanjila na jednu kroz cijeli dan, i to pravu, ne nesice i capuccino. Što se tice cigara, nakon plusa sam smanjila sa kutije na pola dnevno. Zadnjih par dana sam smanjila na par dnevno... do kraja tjedna planiram biti s jednom ili nijednom.
Joj nemojte o kavi :D
Na faksu sam bila veliki kavopija i pila sam po 4-5 na dan, otkad sam diplomirala pijem 2, ali radim tursku kavu bez mlijeka i secera.
Sad mi se poklopio plus od prvog dana kad sam se razboljela, imala sam temperaturu, grlobolju i prehladu, pa nisam pila jedno tjedan dana, a to znaci da sam bila stvarno lose :-P
I evo, jutros jos nisam popila jer sam imala mucnine, popit cu jednu nakon rucka oko 14h i to je to za danas.
Na srecu, ni dragi ni ja ne pusimo.
Sortiraj odgovore
Najstariji