Realno, koliko necega bi trebala pojesti da si naskodis? Ako se prejedes salate bit Ce ti jednako lose koda si se prejela cokolade. Smije se jesti sve ali umjereno. I za rizu pisu da je puna arsena al koliko bi ti trebala pojesti da ti bude nesto?
Hrana koju jedemo ne ide direktno bebi, ona se prvi satima razgrađuje u nasem organizmu, beba sebi uzme ono sto njoj treba ako nemas u organizmu beba Ce si izvuc iz tvoje kose, zubi... A onda ces se samo ti osjecat lose a ne beba. Zato kazu da u trudnoci treba jesti zdravije kako bi i nama ostalo vitamina i da ne budemo umorne, bez kose i zuba, beba sebe namiri :)
Realno, koliko necega bi trebala pojesti da si naskodis? Ako se prejedes salate bit Ce ti jednako lose koda si se prejela cokolade. Smije se jesti sve ali umjereno. I za rizu pisu da je puna arsena al koliko bi ti trebala pojesti da ti bude nesto?
Hrana koju jedemo ne ide direktno bebi, ona se prvi satima razgrađuje u nasem organizmu, beba sebi uzme ono sto njoj treba ako nemas u organizmu beba Ce si izvuc iz tvoje kose, zubi… A onda ces se samo ti osjecat lose a ne beba. Zato kazu da u trudnoci treba jesti zdravije kako bi i nama ostalo vitamina i da ne budemo umorne, bez kose i zuba, beba sebe namiri :)
Slazem se pandice… Bas sam neki dan procitala za iznutrice kako trudnice ne bi smjele jesti. I jedna zena zena pita doktora da li se nesto moze desiti njenoj bebi jer je pojela malo jetrice a nije znala da se ne smije, a na sajtu poliklinike Harni ( cini mi se) pise da cak 10 grama moze da osteti plod. Doktor joj odgovara da se ne brine jer se taj podatak odnosi na sirovu jetricu! Jer dosta toga sto je sretno se unisti termičkom obradom . Ali meni je nevjerojatno da je neko napisao tako nesto , i mnoge zene zabrinuo a nije naglasio da se taj stetni sastojak u toj količini nalazi u sirovoj jetrici! Kao da nije bitno je li sirovo ili peceno, i kao da neko jede sirovu jetricu!
https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png
sarajka jojj da bar, jedva čekam taj pregled sutra i javim vam se kad završim
javite se cure kad završite s pregledima, vjerujem da je sve super
ne znam kako je kod vas, ali kod nas je ziiima.. u nasem gradu nema snijega, ali ga ima nekih 15-ak kilometara od nas, pa sad idem po malu u vrtic vodim ju da se izgusta jos to malo dok je dan.. vec vidim da cu doma doc mrtva
Cure da li neko zna ista o nepravilnom obliku vrecice u kojoj se nalazi beba (koliko je to lose) i je li moguće da plod ostane ako se nekad pojavljuje smedji iscjedak. Sedma sam sedmica, prva trudnoca, moram mirovati i neimati odnose. Na utrogesranu sam
src="https://lmtf.lilypie.com/pG4Hp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Maternity tickers" /></a>
sarajka jojj da bar, jedva čekam taj pregled sutra i javim vam se kad završim
Sretno sutra i javi nam svaki detalj! 😊 Opusti se, sve ce biti OK!
Cure da li neko zna ista o nepravilnom obliku vrecice u kojoj se nalazi beba (koliko je to lose) i je li moguće da plod ostane ako se nekad pojavljuje smedji iscjedak. Sedma sam sedmica, prva trudnoca, moram mirovati i neimati odnose. Na utrogesranu sam
Nisam cula za to , ali vjerovatno to znaci da trudnoca moze biti rizicna .Ne vjerujem da ima veze sa plodom vec zbog svog oblika vrecica nije mozda se fino ugnijezdila. A sto se tice smedjeg iscjetka, znam za tebe koje su krvarila u trudnoci i iznijeli trudnocu do kraja .Nemoj se brinuti, mislim da to sve znaci da moras strogo mirovati!
Dobro jutro!
Bila sam prije dva dana u bolnici po terapiju, dobila fragmin za pikanje i duphastone.
Doktorica me usput pogledala, vidjela se gestacijska vrecica od 3mm, u ponedjeljak kontrola da vidimo kako napreduje.
Dobila strogo mirovanje i komplikacije.
Jucer nakon 5 dana napokon izasla vani (ako ne racunam pregled), bili smo kod mojih na fasniku, mama je radila krofne i bile su oooodlicne!
Htjela sam ici vaditi krv danas, ali cu ipak sutra, a danas samo lagana hrana i to do 18h, da sutra nalazi budu ok :)
Kako ste jutros, sta se radi?
Dobro jutro!
Dočekalo me sunce kroz prozor, pa se sjetih ljeta, neka me nostalgija uhvatila.
Mučnine i povraćanja sinoć, ali relativno mirna noć.
Imam nekakav sluzavi svijetlo smeđi iscjedak u tragovima, ali ne brinem zbog toga, izgleda mi normalno. Valjda se unutra svašta događa, mora biti nekakvih tragova..
Plava Borovnica, ne zelim te plašiti, ali prati sto se dogadja s iscjedkom...meni je tako u subotu bilo cijeli dan, a navecer sam ugledala crvenu kapljicu. Rezultata je mirovanje i Duphaston...
Ja evo mirujem i čekam sljedeci pregled za tjedan dana. Doktor ne zeli prije jer ne zeli "puno čačkati'... a meni dani sporoooo prolaze. I samo sise pipam da vidim jel bole :D to mi je nekako znak da je sve ok, bar sam ja to tako shvatila. Inače, drugih simptoma nemam. Doduše, prije sam bila velika spavalica, a zadnjih tjedan-dva sam ranoranioc.
Sortiraj odgovore
Najstariji