Dobro jutro!
Kako ste danas? Jel vas prolaze lagano mučnine? Mene uhvate navečer, smetaju mi neki mirisi, a tokom dana razne promjene raspoloženja.
Vidim da ste pisale o strahu, ja sam se nekako odlučila prestati bojati jer brigama neću nikog spasiti.
Mene danas ujutro 1. put ulovila mučnina.... A bas sam mislila da ću biti jedna od onih koja ih neće imati :/ inače sam u 7.tj
Jutro cure :) christyy moje mučnine su počele u 8 tjednu, to tad sam si bila baš važna kao mene je to zaobišlo .
Moj pregled je u četvrtak, i ne mogu dočekat. Napokon da se vidimo , PlavaBorovnica meni je isto najgore navečer, kad dođem doma s posla jedem i onda krenu. Koma koma..Ali nekako vjerujem da će i to uskoro proći, pa će početi uživanje u tom drugom tromjesečju
Garavusa, mini_me....Iste strahove sam i ja imala prije prvog pregleda, bojala sam se sta ce mi reci, i bilo je sve u redu! Odahnula sam, pomislila sto sam se bezveze brinula, i taj osjećaj me je držao par dana nakon pregleda, sad sam opet u nekoj strepnji, strahu i vjerojatno ce biti tako do sljedećeg pregleda.
Plava borovnica, cristyy ... Ja jos uvijek nemam mucnine, juce sam samo osjetila pojacanu zelucanu kiselinu. A o promjenama raspoloženja da ne pricam! 😖 Malo bih se svadjala, malo plakala...
Cure da li se i vama desava da nesto uradite pa kasnije procitati da to nije preporučljivo u trudnoci!? Recimo neki dan mi pade napamet ananas i nakon sto sam ga pojela procitam na internetu da ga ne bi trebale konzumirati trudnice, odmah sam se nasekirala. I rekla samoj sebi necu vise nista raditi prije nego provjerim. I opet jutros napravim istu glupost! Imala sam glavobolju i odlucim da se malo izmasiram sa uljem mente, ili metvice, racunam ne moze to skoditi nikako! I nakon 5 min. uhvati me panika i provjerim na netu, kad pise da se ne koristi u trudnoci! 😥 Brze- bolje sam saprala ali bez obzira jos se osjeti, i bojim se da li mi moze naskoditi to sto sam udisala, i utrljala u kozu, ....😳 I, onda taj osjećaj straha i krivice ...😟
https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png
I ja sad imam taj strah, sutra je prvi pregled... dal je sve u redu? šta će mi reći? radim li nešto krivo? 100 stvari se vrti po glavi...
sarajka, što se tiče tvojih strahova oho hrane i sl. mislim da bi trebala malo opuštenije, i ja sam prije 2 dana jela ananas, ne možemo sada živjeti pod staklenim zvonom i pazit ama baš svaku sitnicu... ja sam izguglala ono top cca 20 stvari koje su strogo zabranjene u trudnoći a ovo ostalo sve umjereno...
Socka super za pregled!!!
Sretno cure koje tek idete... I ja u cetvrtak napokon!!
Za sad nista od mucnina iako me neki dan ulovila neka cudna nervoza u zeludcu gdje nisam znala na koju stranu ce na kraju mi je bilo bolje kad sam nesto pojela. Po zm ispada da sam 7+3, ali jos cemo tocno utvrditi na pregledu. Mislim da sam manje jer mi je sve nekako kasnilo... slabasne pozitivne linije tek tjedan dana od izostanka, pa beta isto tako, iako se fino poduplala. Isto me svakakve misli prolaze, doslovno cekam taj uzv ko ozebao sunce da potvrdim jel sve ok.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Bokic mame :)
Ja sam u prvoj trudnoci imala mucnine od početka pa sve do negdje 17tt, nisam povracala sam mozda par puta ali mucnine su bile 24h tolike da sam se nekad jedva mogla dic. Pila sam folnu. I sad u ovoj trudnoci mi opet rekli da pijem folnu i opet mucnine uzas, da bi mi jedna zena rekla da uzimanje ciste folne izaziva jake promjene fizički i psihički. Prestala sam pit i presla samo na vitamine i ne mogu vjerovati koje poboljšanje.
Jedino bas nemam apetit.
A o snovima da ne pricam. Ja sam od sredine trudnoce do . kraja svaku noć ali svaku sanjala da me muz vara. Toliko sam bila depresivna a njemu bilo smjesno sto sanjam gluposti. Uzas...
Cure jedite sve sto vam se jede. Bas sve. Ne vjerujte svemu sto Pise na netu. Uzivajte u trudnoći
Cristyy i Pandica, ohrabrile ste me! Hvala vam. 🙂 Toliko dramatično pise za neke stvari da se uplasim da moze naskoditi plodu.... Evo bas za eterična ulja pise kako prolaze kroz kozu u krvotok i svasta nesto. A onda pomislim kako su zene radjale kad nije bilo interneta?! Nisu imale mogucnosti da svaki detalj provjere.
Cristyy , pokusaj da razmisljas pozitivno jer nema razloga da brines kad vidis da se sve odvija svojim tokom i nema nista sto bi upucivalo na to da mozda nesto nije u redu. Iste sam strahove i ja imala, a nakon pregleda sam izasla rasterecena, nasmijana sa slikom UZV u ruci! 😊 Tako ces i ti!
https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png
Bravo pandice, imaš pravo,treba uživati :)
Još jedna stvar drage moje... Ja sam prije nekoliko dana postala smrdo.
Znojim se! Otusiram se i nakon 15 min osjetim znoj. S tim da sam mlađa (barem ja to tako vidim haha:) i dosad se nisam intenzivno znojila.
Sortiraj odgovore
Najstariji