Hmm,zašto mi na stickeru ispred piše 7+1 sto se ne mijenja, onda dalje tek točno broji tjedan..
Još 18 dana do drugog pregleda...
Dobro jutro svima...
Htjela sam nešto podijeliti s vama.
Trudnoća sama po sebi je velika promjena..što kada se uz trudnoću događaju dodatne velike životne promjene? Kako se nositi s time, a da taj povremeni stres i događaji ne utječu na bebu? Većinom sam smirena i vedra osoba, ali i negativni osjećaji su prirodna reakcija. Imate li kakav savjet, literaturu? Je li tko proucavao prenatalnu psihologiju? Možda je rano za ovakva pitanja s obzirom da smo svi još u prvom tromjesečju, smatram da naše misli imaju utjecaj na naše tijelo.
Sarajka, ja sam jedna od onih kojoj je uvijek hladno, koja nosi potkošulju i tajice ispod hlača i spava u čarapama cijelu godinu osim od lipnja do rujna, a sada mi je puno toplije, ponekad i vruće. Što se osjećaja topline tiče, razumijem te. Noću se čak i znojim. Temperatura mi je prirodno niža, oko 36,4 dok nisam bila trudna a sada nije padala ispod 37. Najčešće je 37,1 i još uvijek je tako, a kako sam pratila bazalnu temperaturu, vidjela sam po grafikonima na netu da je to normalno u trudnoći.
Bruncili čestitam i dobrodošla. Sigurna sam da će biti sve OK.
Plava Borovnica Totalno te razumijem samo što sam ja na drugom kraju skale. Ja sam inače ona koja se previše brine, previše sekira i ponekad samu sebe dovedem u anksiozno stanje. I tako je bilo do trudnoće. Otkako sam saznala da sam trudna ja sam puna pozitive i optimizma. Na svako - "Kako ćemo" ja odgovaram "Koga briga, snaći ćemo se, bitno da je beba u redu". Ne opterećujem se ni neredom u kući, ni financijama i u potpunosti sam usmjerena na bebu. Mislim da zbog tih velikih hormonalnih promjena koje nam se događaju u trudnoći, svatko reagira na drugi način. Ali što se emocija i raspoloženja tiče, krivo je uvjerenje da prvo nastane emocija pa onda tjelesna reakcija - upamti sada ovo što ću ti reći. Prvo nastaje TJELESNA reakcija (primjerice na neki stres), a onda naš mozak interpretira tjelesnu reakciju i pripisuje joj EMOCIJU. Primjerice - hodaš pored nekog dvorišta noću i iza kapije najednom na tebe zalaje ogroman pas. Tvoje tijelo se prvo priprema na situaciju bijega - izlučuje se adrenalin, krv ti se usmjerava u lokomotorne mišiće, a tek onda taj proces tvoj mozak interpretira kao strah. Ti imaš kontrolu nad tim procesom, samo ga moraš postati svjesna. Tvoje tijelo nije naviknuto na toliku količinu hormona i moguće je da taj proces u organizmu interpretira kao strah što te dovodi do anksioznih stanja, zabrinutosti. Na kraju krajeva, odgovorne smo za novo biće koje dolazi, normalno da imamo i egzistencijalne strahove. Tvoj mozak ne zna kako reagirati sada na novu promjenu - ti ga moraš usmjeriti - racionalno - reći, "to su samo hormoni i kriva interpretacija signala koje moje tijelo odašilje mom mozgu".
Dodatno vezano za depresije u trudnoći, ponekad duphastone može biti razlog depresije (a i ne mora). Trudnice koje ga pijete, pročitajte upute i obavijestite svoje ukućane o toj mogućnosti jer ne znate kako ćete reagirati, a možda nećete niti prepoznati takve signale pa bi bilo dobro da ukućani budu isto na oprezu.
Dobro jutro zenice :)
Dobro dosle nove cure :))
2410 heeej hvala tii :* termin mi je 18.9. :)
Napokon smo docekli vikend i da je muz kod kuce tako da mislim da cu samo ljencarit a on ce cuvat malog i kuhat haha
Kako vi provodite vikend?
Evo i ja sam vikend odlucila provesti u miru i ljencarenju 😁
Muz radi a ja lezim i gledam veceru za 5 hahaha... imam ceste vrtloglavice mislim da mi fali zeljeza.. jel ima jos koja?
Pozdrav drage i lipe moje trudnice... nisam odavno stigla pisati jer kako radim svaki dan ništa ne stižem...čudna firma sa čudnim radnim vremenom...napokon prestala kiša i mislila sam uživati i odmarati ovaj vikend, ali ipak je radni... :) srećom posao je sjedilački pa se neću umoriti... još 12 dana do sljedećeg pregleda odbrojavam...jedva čekam jer imam toliko pitanja..prošli put se nisam snašla... prvi put je najgore..
što se Dupahstone tiče mislim da je to moja jedina nus pojava u trudnoći.. baš me na dane pukne o glupostima razmišljam, pa čak i sanjam...dobila sam jednu kutiju i neće mi biti dovoljno do sljedećeg puta pa ne znam da li da zovem da mi produži ili da čekam pregled jer mi ih je dala radi hematoma...sve ostalo je hvala Bogu za sada dobro...nadam se da će tako i ostati... pod ugovorom sam na određeno pa nadređeni kaže da bi bilo dobro da što duže budem tu da mi se može produživati... tako da imam zanimaciju i obvezu da ne razmišljam o tim glupostima... na kraju vam želim da uživate u svojim trudnoćama i da nam sve bude kako treba... držite se...P.S. meni je prva trudnoća pa nemam iskustava sa savjetima..
Sarajka, ja sam jedna od onih kojoj je uvijek hladno, koja nosi potkošulju i tajice ispod hlača i spava u čarapama cijelu godinu osim od lipnja do rujna, a sada mi je puno toplije, ponekad i vruće. Što se osjećaja topline tiče, razumijem te. Noću se čak i znojim. Temperatura mi je prirodno niža, oko 36,4 dok nisam bila trudna a sada nije padala ispod 37. Najčešće je 37,1 i još uvijek je tako, a kako sam pratila bazalnu temperaturu, vidjela sam po grafikonima na netu da je to normalno u trudnoći.
Brunciličestitam i dobrodošla. Sigurna sam da će biti sve OK.
Sve dok je normalno, podnosljivo je! 😊 Ja cu izluditi osluskujuci svaki simptom, i razmisljajuci da li je to normalno!? 🤨 Evo jutros me bole jajnici, i odmah sam se zabrinula....Juce i prekjuce sam malo vise hodala jer mi je ginekolog rekao da radim onako kako se osjećam, pa se bojim da sam pretjerala...😐 Da mi je nekako pregurati ova prva tri mjeseca! 😥
https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png
Ja sam bolesna od cetvrtka, kad sam i saznala da sam trudna, imala sam temp, uzasnu grlobolju i opcenito sam se lose osjecala, ali to je samo prehlada, danas sam vec bolje :)
Christyy, nemam vrtoglavice, ali imam jako nisko zeljezo..
Bok curke,
evo ja sitno brojim do ponedjeljka i svog prvog pregleda. Užasnooo me strah. Strah me negstivnih posljedica jer čitam gluposti po netu. Jednostavno prestravljena. I ne znam se nositi s tim. Prva trudnoća bez ikakvih simptoma... 😓
Sortiraj odgovore
Najstariji