Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elza
    26. Rujan 2018. 17:57

Sretno cure!!! 😊😊😊

Baby.nb1
    26. Rujan 2018. 17:58

Evo krenuli za bolnicu. Imam ogroman hemeroid. Kako se to slaze sa klistirom? 😟

url=https://lilypie.com]

_IvaGljiva_
    26. Rujan 2018. 17:58

Pitaj što te zanima o carskom!
    Meni je usred noći pukao vodenjak, došla sam u bolnicu laganini 2 cm otvorena, no beba je bila na zadak, ja prvorotka, pa je carski bio jedina opcija. Dobila sam spinalnu anesteziju pa sam cijelu vrijeme bila budna i promatrala što se dešava. Vidjela sam bebu odmah čim su je izvadili, još dok su je nosili na brisanje i to. Stavili su mi je na minutu uz lice da se malo pomazimo i izljubimo i onda je ona išla na vaganje, a mene su zakrpavali. Taj nulti dan i noć sam provela u sobi za oporavak (to je malo teži dio jer sam bila izolirana od svega, bez mobitela, hrane, vode...ali takva je procedura...). Idući dan je dizanje, tuširanje  i šetnja do sobe na odjelu... Onda počinje prava avantura 😉

• anusha
    26. Rujan 2018. 18:10

Lenchy77

anusha

Cure baš si nešto razmišljam i zanima me što vi mislite o tome.
    Zadnjih tjedana dosta razmišljam o tome kako ću zaista postati nečija majka ZAUVIJEK i o tome koliko je to važan i odgovoran posao, razmišljam hoću li biti dobra u tome, hoće li me dijete voljeti, kakva će osoba postati, a naravno i o egzistenciji. Ali najviše od svega, brine me kako će proći porod, razmišljam o mogućim komplikacijama a posebno o tome ako se nešto dogodi bebi i slično. I sada si mislim da možda zato ne dolazi do poroda, možda podsvjesno sama to odgađam zbog raznih strahova.
    Znam da mi nema smisla o tome razmišljati jer na većinu toga ne mogu utjecati i pokušavam pozitivno razmišljati ali eto, što sam bliže kraju, sve sam više opterećena tim stvarima, kao da sam tek nedavno shvatila da sam zaista trudna.
    Imate li i vi takva razmišljanja ili ste skroz smirene?

u potpunosti te razumijem…pogotovo sebe vidim u tvojim riječima jer nisam neki majčinski tip jer ni sama nisam imala neki primjer u životu od kojeg učiti, i stalno sama sebe propitkujem hoću ja isto biti takva, hoće mene moje dijete voljeti i slično. Za porod si u prednosti ispred mene, kao viša medicinska sestra, još mi je i muž medicinar, nagledali smo se svega i znamo za svašta,koliko mi to otežava toliko i otežava jer znam stvari koje sigurno neću dopustiti na porodu da se rade meni i mom djetetu.. Mislim da su takva propitkivanja normalno, i ja se iskreno divim ženama koje se uhodaju u ulogu majke čim vide + na testu, ja sam u 35om tjednu i mislim da se još uvijek pripremam:) Ne vidim u tome ništa loše, niti umanjem sebe naspram drugih žena. Svi smo mi drugačiji i svako drugačije se nosi s drugim stanjem.

Znači sve više manje jednako razmišljamo i muče nas iste stvari. To je utješno. 
    Na koje stvari misliš kad kažeš da ne bi dopustila da ti rade?! Ako je za forum, daj napiši. Sada sam još više uplašena hahaha 
    Dolaze dvije bebe!! Sretno cure! 

Jelennnna
    26. Rujan 2018. 18:13

Baby nb 1 ja bi ma tvom mistu krenila, jer spominjala si da mislis da ce predlagat carski ti. Ako je tako nekako mi je logicno da si sta manje u vaginalnom porodu jer carski je tim kompliciraniji sta beba nize upadne u zdjelicu pa tu ajmo rec zapne. Da su ti druge okolnosti ja bi cekala isto raj razmak doma. 
    Mery1911 ja sam namjeravala grijat sobu tj takav mi je plan bio, sad mi svi kazu da to uopce nije potrebno ovdje u Dalmaciji, na krevetu nocu mislim drzat ispocetka dvije dekice one kao malo deblje. 
    Sta se tice pusenja ja sam bila bas strastveni pusac, ali nikad pusac ovisnik. To je za mene bilo bas ono kao totalni relax za mene, tipa kad sam uz more i knjiga bi pusila ili kad bi izlazila vanka (za izlaske bi uvijek imala spremno 2 kutije bijelog malbora hahhha). Al bi npr na dane kad mi nema tog kao popratnog sadrzaja u glavi sta sam povezivala s cigarama, tad nijednu ne bi zapalila. Nekako sam uvijek imala zacrtano u glavi da ja o njima nisam ovisna, tako da sam ih kao od sale izbacila cim sam odlucila ic na trudnocu. Tijekom trudnoce sam 4 cigarete svega zapalila. No sta god vezano za cigarete ili bilo sta drugo odlucite, prihvatite to i ne propitkujte je li ispravno kad se na nesto odlucite i vec ste to napravili jer nemate nista od tog, samo sebi griznju savjesti nabijate.
    Isto tako najgore je strahovat unaprijed i bit pod stresom, a nista se lose nije dogodilo sta bi potkrijepilo toliki strah. Evo npr ja nisam isla na taj za Down test, mogu se sad trest danima oce bebac bit bolestan ili jednostavno virovat da se sve odvija u najboljem mogucem smjeru za mene i nase dijete. 

Jelennnna
    26. Rujan 2018. 18:17

Baby i Maslacko sretnooo. 
    Sve nas je manje u klubu trudnica, sve vise mama. 

Isssa
    26. Rujan 2018. 18:23

Amy2018 ne ponosim se time ali sam pušila cijelu trudnoću, i sa Lukasom je sve u savršenom redu, nakon poroda nisam skoro 3 dana zapalila i vjerojatno nebi da med sestra nije ušla u sobu i pitala tko je pušač, i javim se ja a ona meni da ujutro odem zapaliti da nebi ostala bez mlijeka🤔, nije mi se to svidjelo uopće. 

Anlu
    26. Rujan 2018. 18:29

_IvaGljiva_

Pitaj što te zanima o carskom!
    Meni je usred noći pukao vodenjak, došla sam u bolnicu laganini 2 cm otvorena, no beba je bila na zadak, ja prvorotka, pa je carski bio jedina opcija. Dobila sam spinalnu anesteziju pa sam cijelu vrijeme bila budna i promatrala što se dešava. Vidjela sam bebu odmah čim su je izvadili, još dok su je nosili na brisanje i to. Stavili su mi je na minutu uz lice da se malo pomazimo i izljubimo i onda je ona išla na vaganje, a mene su zakrpavali. Taj nulti dan i noć sam provela u sobi za oporavak (to je malo teži dio jer sam bila izolirana od svega, bez mobitela, hrane, vode…ali takva je procedura…). Idući dan je dizanje, tuširanje i šetnja do sobe na odjelu… Onda počinje prava avantura 😉

Znaci sve je isto kao i prije 😊hvala ti za info.. I dalje se ostaje nulti +4dana? 

• mery1911
    26. Rujan 2018. 18:32

Jelennnna

Baby nb 1 ja bi ma tvom mistu krenila, jer spominjala si da mislis da ce predlagat carski ti. Ako je tako nekako mi je logicno da si sta manje u vaginalnom porodu jer carski je tim kompliciraniji sta beba nize upadne u zdjelicu pa tu ajmo rec zapne. Da su ti druge okolnosti ja bi cekala isto raj razmak doma.
    Mery1911 ja sam namjeravala grijat sobu tj takav mi je plan bio, sad mi svi kazu da to uopce nije potrebno ovdje u Dalmaciji, na krevetu nocu mislim drzat ispocetka dvije dekice one kao malo deblje.
    Sta se tice pusenja ja sam bila bas strastveni pusac, ali nikad pusac ovisnik. To je za mene bilo bas ono kao totalni relax za mene, tipa kad sam uz more i knjiga bi pusila ili kad bi izlazila vanka (za izlaske bi uvijek imala spremno 2 kutije bijelog malbora hahhha). Al bi npr na dane kad mi nema tog kao popratnog sadrzaja u glavi sta sam povezivala s cigarama, tad nijednu ne bi zapalila. Nekako sam uvijek imala zacrtano u glavi da ja o njima nisam ovisna, tako da sam ih kao od sale izbacila cim sam odlucila ic na trudnocu. Tijekom trudnoce sam 4 cigarete svega zapalila. No sta god vezano za cigarete ili bilo sta drugo odlucite, prihvatite to i ne propitkujte je li ispravno kad se na nesto odlucite i vec ste to napravili jer nemate nista od tog, samo sebi griznju savjesti nabijate.
    Isto tako najgore je strahovat unaprijed i bit pod stresom, a nista se lose nije dogodilo sta bi potkrijepilo toliki strah. Evo npr ja nisam isla na taj za Down test, mogu se sad trest danima oce bebac bit bolestan ili jednostavno virovat da se sve odvija u najboljem mogucem smjeru za mene i nase dijete.

Jele ma ja s prvim grijala i kada bolje razmislim mozda mi dite nije spavalo radi te vrucine. Znas ti sta je to bilo,ona pec velika termo plus debeli jorgan i vreca za spavanje🤣🤣.. Jadno dite,ali stacu kada sam imala jedva 20g i babe me satrale da se mora grijat da se mora i jbga. Sada cu vidit,kako mi bude u sobi dali je 14 ili 18 stupnjeva. 

• mery1911
    26. Rujan 2018. 18:35

Cure vi koje pusite ili ste pusile mislim da nemate zasto se sekirat. Moja mama pusila s nas dvoje i sve je ok bilo,moje prije puse isto sve ok. Mislim ok treba smanjit i sve,ali necete se sada ubit jer ste nekada pusile pa ipak je to ovisnost i sigurno nije lako prikinit. Bice to sve ok virujte,ne sekirajte se😚😚

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.