Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aurora
    10. Rujan 2018. 20:46

zadranka86

Cute 24 tj.koliko bi bilo normalno kontrakcija dnevno..da napomenem od 20tj san na terapiji mg2×1i normabel po potrebi bas zbog cestih bh.i stvarno smirile se..od jucer pocele otp po 6do7kom u danu..nezz jel to sad za ove tjedne ok il je ipak malo puno..ne bolu al bude jake cak da ih u jednu moram prodisat koliko budu jake al ne bolu…sad me strah …ovo san pila sve po potrebi sad mislim par dana bass pit da se smiru..u pon imam pregled .beba je dosta aktivna pa mislim mozda i ona izazove koju kontrakciju..inace san sa zimskih beba..pa eto vi ce te mi sigurno znat reci bas onako iz prve jer ste te tjedne vec prosle..hvala vama

Meni su kontrakcije počele jako rano, od 20 tj. negdje, nekad slabije, nekad jače, znala bi mi kao kvrga iskočiti s jedne strane trbuha i biti jako zategnuto. Pila sam magnezij i doktor mi je dao Normabel 2mg kojeg sam popila par puta kada bi se kontrakcije zaredale i ne bi stajale i ostavio mi je Duphaston sve do sada. Na pregledima je uvijek bilo sve okej, tj. nisam se otvarala... Čak sam iz straha išla i privatno i opet sve ok. Zaključila sam da je moje tijelo jednostavno takvo... Sad kak vrijeme ide kontrakcija je manje 😀 Ja sam čitala da ih ne bi trebalo biti više od 20tak dnevno. Ja sam tako negdje imala po 15tak, kako kad. 
    Svakako je dobro s ginekologom provjeriti da li te kontrakcije otvaraju, ako ne onda odmor, mg... Ja isto nisam za Normabel uopće, ali kad me je bilo frka popila sam....

Missed ab - 12 tt (2017) ❤️

10. Rujan 2018. 21:37

Looda_vila

Justme123

Looda_vila jesi na kraju gore ili dolje u ambulanti bila? Super da je s bebicom sve u redu, zao mi je sta je kod tebe beton, al mozda si ti jedna od onih kao i ja kojima se nista ne dogada i onda full otvorena dodes u radaonu i u par sati rodis 😉
    Crna191 javi sutra ako ostanes, bas me zanima! Kakva je sitacija s kozicama? I sto je bilo s hipermanganom, lose je djelovao malcu? Meni su rekli da postoji neka pjena za kozice i da je to super i od toga brzo prolaze, ali nismo imali priliku jos to kupiti i isprobati.
    Busice divne, sad su bas iskocile svima, jos malo cure, blizu smo kraja 🙂

Rijeci ti se pozlatilte u vezi ovog za porod Daj me podsjeti ti si isla u bolnicu kad su ti krenuli trudovi ili?
    I da, isla sam dolje. Dosla sam oko 11.45 i doslovno isti tren kako mi je uzela uputnicu pozvala me na vagu, tlak, isla piskit i odmah na ctg. Nakon toga sam sjela vani, dosao je doktor, ali odmah natrag u salu nesto hitno..pa sam cekala pola sata dok se nije vratio i obavila uzv. Al nije ni bila neka guzva, mnozda 10-12 zena, al to je sve nekako brzo islo mi se cini.

Ma super! Dosta brzo si rijesila sve 😊
    Da, ja sam dosla s trudovima oba puta, ptvorena 4 cm, prvi put nisam imala pojma kako se mjere glupi trudovi jer sam ja, kokoš, ocekivala da je to striktno 5 min izmedu,  a ne jedan 5, jedan 4, jedan 6 pa opet 6 pa 4 itd.. i pogresno sam rekla sestrama da su mi valjda na 10 min razmaka i cudile su se zasto prvorotka s tak velikim razmakom dolazi, ispalo je da cerviksa uopce vise nema, otvorena 4 cm i da su trudovi na 3 minute (tako je pisalo i u otpusnom pismu, a i cula sam kad je doktoru govorila sestra), dosla sam gore na sv Duh oko 4, pol 5 i rodila u 19.26 stariju. S mladim sam isto dosla u trudovima, isto 4 cm otvorena, ali oko 8 ujutro (probudile su me nekakve kontrakcije oko 6, ali sam se ratila jos malo u krevet hahaha) i oko pol 8 me pomalo pocelo boljeti pa sam se otusirala i otisla gore, opet cerviksa nema i otvorena 4-4,5 cm i rodila u 12.06. Oba puta presla termin, prvi put punih tjedan dana, drugi put 3 dana, zabetonirana do dana poroda, luda sam bila i razmisljala kako cu sama dijete izvuc van jer mi je dosta, a eto, porodi su mi bili ekspresni, prvi oko 4 sata, drugi nesto manje, ali ja to racunam od dolaska u bolnicu 😆

10. Rujan 2018. 21:40

Aurora i Zadranka86 naravno, da je bila frka, popila bih i ja ali našla sam način da to riješim i bez njih. 
    Iva.lu- bit će sve ok. Samo se opusti. Vjerujem sa si svašta prošla dok razmišljaš o svim tim ružnim scenarijima ali vidi do kuda smo došli. Znam i sama po sebi da mi se u trudnoci uvlače neki strahovi u kosti, a sutradan totalni optimista pa mogu razumjeti i jednu i drugu stranu. Jedan cijeli dan sam preplakala od straha da moj pas neće prihvatiti bebu.  

Isssa
    10. Rujan 2018. 21:56

Pozdrav trudnice, eto čitam i pratim kolko stignem, vidim da se borite sa natečenosti, nisam imala problema s tim, 2 puta su mi zglobovi malo natekli, muž izmasirao i do jutra je prošlo 😀
    Pravilo da prvorotkinje sporo rađaju po mom iskustvu nije baš tako, u roku 10 min sam se otvorila sa 6 cm na 9 cm😀
    Ajmo malo smijeha na moj račun 😀
    Imam rez 25 cm, i opravdavaju se da je moralo tako jer je bilo hitno, a ja njima da nisam zadovoljna da su odmah mogli i liposukciju napraviti 😂😂😂😂
    Onda me tješe da se to tako neće vidjeti s vremenom a ja njima da ću si tetovirati ciferšlus preko reza 😂
    I eto sutra je tjedan dana od carskog, već spavam na trbuhu i otišlo je već 9 kg od 15 dobivenih 😀, prva 4 dana je 4 kg otišlo i evo u ova 2 dana 5 kg, nemogu vjerovati 😀
    Sretno svima na pregledima, čuvajte se 😘

zadranka86
    10. Rujan 2018. 22:41

Aurora

zadranka86

Cute 24 tj.koliko bi bilo normalno kontrakcija dnevno..da napomenem od 20tj san na terapiji mg2×1i normabel po potrebi bas zbog cestih bh.i stvarno smirile se..od jucer pocele otp po 6do7kom u danu..nezz jel to sad za ove tjedne ok il je ipak malo puno..ne bolu al bude jake cak da ih u jednu moram prodisat koliko budu jake al ne bolu…sad me strah …ovo san pila sve po potrebi sad mislim par dana bass pit da se smiru..u pon imam pregled .beba je dosta aktivna pa mislim mozda i ona izazove koju kontrakciju..inace san sa zimskih beba..pa eto vi ce te mi sigurno znat reci bas onako iz prve jer ste te tjedne vec prosle..hvala vama

Meni su kontrakcije počele jako rano, od 20 tj. negdje, nekad slabije, nekad jače, znala bi mi kao kvrga iskočiti s jedne strane trbuha i biti jako zategnuto. Pila sam magnezij i doktor mi je dao Normabel 2mg kojeg sam popila par puta kada bi se kontrakcije zaredale i ne bi stajale i ostavio mi je Duphaston sve do sada. Na pregledima je uvijek bilo sve okej, tj. nisam se otvarala… Čak sam iz straha išla i privatno i opet sve ok. Zaključila sam da je moje tijelo jednostavno takvo… Sad kak vrijeme ide kontrakcija je manje 😀 Ja sam čitala da ih ne bi trebalo biti više od 20tak dnevno. Ja sam tako negdje imala po 15tak, kako kad.
    Svakako je dobro s ginekologom provjeriti da li te kontrakcije otvaraju, ako ne onda odmor, mg… Ja isto nisam za Normabel uopće, ali kad me je bilo frka popila sam….

I ja sam na dufastonu jos uvjek 3×1 plius mg 2×1 i normabel od 2 po potrebi...al pijem zaista kad ovako pocnu ludovat jer strah me naravno da me ne bi pocele otvarat..a eto isto mi je lakse cut da ima nas jos ovakvih kao ja...jer bas kome god spomenem svi ono ne znaju sto ke to il imaju di koju..a ja bass rano san pocela s njima i eto smirile se pa opet divljaju..vidit ce mo jel radu stetu nadam se da ne...u pon imam kontroli..hvala ti puno..jakoooo puno znaci ovo kad netko podjeli svoje iskustvo...hvala vam cure svima punoo..

url=https://lilypie.com]

Crna191
    10. Rujan 2018. 22:47

Justme malac ima dermatitis,a hipermangan isušuje kozice pa i kozu..jesam ja njega mackala kremama ali vidim da mu je pogoršalo..zob mu je bas smirila sve i evo lijepo i spava i skoro se ni ne Češka..a pjenica ti je poxclin..drži se u fridzu da bude hladna i antiseptik je da im se ne inficira jer nemozes ti tako malima objasniti da se ne smiju češkati..je skupa ali nama pomaze..već mu polako i otpadaju pa sam sad mirnija i mogu ic rodit😂

Isssa bas si me nasmijala😂 ja sam u sali kad su me sivali samo vikala da nek ne ostave škare i gazu unutra kod sivanja🙈 odlično da se toliko brzo oporavljaš od carskog..to mi je nada da ću i ja tako ovaj put..
    Ja na trbuhu nisam mogla jedno pola god spavati,ne zbog Reza nego zbog epiduralne jer su me jedno 5puta pikali da bi uspjeli uvest iglu..leđa su me rasturala bas..
    I super za kilice..tako nekako je i meni otišlo..do 4-5mj iza poroda sam bila na -2kg nego sto sam zatrudnila..nadam se da će i sada tako dolje

Looda_vila
    10. Rujan 2018. 23:36

Justme123 Ma idealno je to na kraju kod tebe  zavrsilo! Voljela bi da i ja budem te srece...😅 al stvarno mi je vise dosta, no kad razmislim da bi jos 2 tjedna moglo ovak...ma nee moguuu jednostavnooo, sama cu je izvadit van😁😂

Isssasuper za kile..fakat je to ekspresno otislo!!! Ja sam na +17, opce nemam takav osjecaj al vaga ne lazr 😅😅😣 iako mi se cini da bar 5 kg vode imam😁🤣 a spavanje na trbuhu...ajmeeee😍😍😍 platila bi sad koliko god treba da mogu bar jednu noc na trbuhu odspavat🤩😊😊

10. Rujan 2018. 23:59

Crna znaci ta pjena valja! Super, bar znam sta hocu, a sto necu kupovati kad dode vrijeme. Nas su ko djecu mazali necim bijelim po kozicama (a i hipermanganom), ne znam sto je to bilo 🤷🏼‍♀️
    Isssa jao spavanje na trbuhu 😍, ja sam na rubu da rupetinu izrezem u madracu di bi mi rrbuh bio pa da mogu i ja tak lec 😂 . Super za kile, ma brzo to ode ak nisi prevuse dobila, ja sam s oboje 4 mj nakon poroda bila i laksa nego kad sam ostala trudna. Svaka ti cast koliko si aktivna nakon carskog, mene su s tim isprepadali poprilicno i mislila sam da je oporavak puuuno tezi, a ti ga odradujes ko da nista nije bilo.
    Looda_vila znam taj tvoj osjecaj, nadam se stvarno da neces prec termin i da ce ti porod bit brz ko ovi moji, ak predes termin, dodatno te gnjave u TA jer si svaka 3 dana tamo, dode ti da rodis iz inata 😆

Lenchy77
    11. Rujan 2018. 09:20

Nešto si razmišljam posljednjih dana-hvata me strah i panika jer nisam otišla na trudnički tečaj.
    Da li ste vi išle i da li bi ga preporučile ili ne? Lokacija Zagreb.
    Planiram u Vinogradsku, a oni ne traže da se ima završen trudnički tečaj. 

petrapp2605
    11. Rujan 2018. 09:28

Lenchy77 Lala

Nešto si razmišljam posljednjih dana-hvata me strah i panika jer nisam otišla na trudnički tečaj.
    Da li ste vi išle i da li bi ga preporučile ili ne? Lokacija Zagreb.
    Planiram u Vinogradsku, a oni ne traže da se ima završen trudnički tečaj.

Ja sam trebala ići ovaj tj na besplatni tečaj u domu u domu zdravlja na Baruna Filipovića, prije nisu bile potrebne. Rodila sam u Merkuru, i nitko mene niti muža nije pitao za tečaj, a bio je uz mene cijelo vrijeme. Sigurno se čuje puno dobrih informacija, ali eto može se i bez njih. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.