Zadranka86 - ja sam ti imala te kontrakcije dosta jake, ceste i pravilne oko 29.-30.tt. Liječnik mi je isto pripisao tablete ali ja sam primjetila da mi najviše pase poluležeći položaj, rashlađivanje prostorije i spuštanje tjelesne temperature. Recimo, navečer sam znala imati jake pa se otusiram mlakom vodom. Općenito mi je tuširanje i mirovanje pomoglo. Ja sam jako protiv tih tableta u trudnoci jer prolaze posteljicu i uspjela sam bez njih doći do sigurnih tjedana, ali nije se za zezati ako je stanje ozbiljno. Navodno je normalno 10ak dnevno... ja sam ih imala na svakih 4min s tim a da nisam niti osjetila one slabije. Jel ti CTG pokazao kontrakcije?
Iva.lu - ti barem znaš kada će biti gotovo, ja već 2 i pol mjeseca izbjeglica iz vlastitog stana i još nema naznaka kraju. Ispočetka sam se jako živcirala kako neću stići, kako ću biti u visokom stupnju trudnoce pa neću moći, a sad sam došla do toga da ću se možda i poroditi a da neće biti gotovo a kamoli počišćeno. Onda u drugom momentu dobijem val optomizma pa kažem samoj sebi- ima tko! Svekrva i muževa teta će počistiti ono sto ja ne budem mogla... bitno da moj smotuljak bude živ i zdrav a mi ćemo se snaći.
Iva.lu - ti barem znaš kada će biti gotovo, ja već 2 i pol mjeseca izbjeglica iz vlastitog stana i još nema naznaka kraju. Ispočetka sam se jako živcirala kako neću stići, kako ću biti u visokom stupnju trudnoce pa neću moći, a sad sam došlaIva.lu - ti barem znaš kada će biti gotovo, ja već 2 i pol mjeseca izbjeglica iz vlastitog stana i još nema naznaka kraju. Ispočetka sam se jako živcirala kako neću stići, kako ću biti u visokom stupnju trudnoce pa neću moći, a sad sam došla do toga da ću se možda i poroditi a da neće biti gotovo a kamoli počišćeno. Onda u drugom momentu dobijem val optomizma pa kažem samoj sebi- ima tko! Svekrva i muževa teta će počistiti ono sto ja ne budem mogla… bitno da moj smotuljak bude živ i zdrav a mi ćemo se snaći.
Ma najgore je kad nemas svoj mir…to me najvise nervira…jesam kod svoje mame ali tocno se covjek osjeca uzasno…ne volim se osjecat nesposobno a to nazalost fakat jesam…suđe nemrem oprat a da ne rikavam…mama nema perilicu
Kontrakcije meni pocele pred mj dana skoro tj menga bolovi…i mislila sam ak budu svaki dan prali tak ne bu dobro bas su znali bolit…ali sva sreca par dana pa inda stanu i tak stalno. Bitno da me nisu otvarale…a sad zalim za tim jer imam jos 4 dana do termina u prosloj sam bar 1cm bila otvorena
...molim Te za malo sreće....
Zadranka86 - ja sam ti imala te kontrakcije dosta jake, ceste i pravilne oko 29.-30.tt. Liječnik mi je isto pripisao tablete ali ja sam primjetila da mi najviše pase poluležeći položaj, rashlađivanje prostorije i spuštanje tjelesne temperature. Recimo, navečer sam znala imati jake pa se otusiram mlakom vodom. Općenito mi je tuširanje i mirovanje pomoglo. Ja sam jako protiv tih tableta u trudnoci jer prolaze posteljicu i uspjela sam bez njih doći do sigurnih tjedana, ali nije se za zezati ako je stanje ozbiljno. Navodno je normalno 10ak dnevno… ja sam ih imala na svakih 4min s tim a da nisam niti osjetila one slabije. Jel ti CTG pokazao kontrakcije?
Draga u 20tj.san isla u bolnicu na oregled moj ginic me uputio..tamo su me spojili na ctg nekih 20min.i tad nije nije jedna kontrakcija opalila..oni su zakljucili pregleda nema trudova i pojacali mg i kuci...i stvarno dva puta dnevno mg normabel od dva po potrebi i to se smirilo..e sad ja san to pocela sve rjede pit ker vidim stanje stabilno kad primjetim juce pa i danas da cu opet pocele biti ceste...npr imam ih ajmo rec do nekih 8kom u danu ali zna bit par jakoooo jakih da ih u jednu prodisem kao trud jer osjetim otezano disanje tad al budu kratke bas te jake...nezz koliko je pod normalno kao u danu...znam onda govorili su mi po dvi do tri..sad san ipak 24tj.i mislim da to mozda ide sad i cesce..s tim nije mi prva trudnoca dr.imala san prije mj.dana na uzv posteljica ostala nisko i beba je jako aktivna pa sve ka ono mislim aj bice da je to sve pod normalno..popila san normabel od 2mg i evonsad je ok...mene eto samo brine cinjenica da mi to nije cesto jer koga god pitam svi jedva da imaju di koju..a ja dobro poznam osjecaj kontrakcija..sorry draga ja se bass izjadala.
url=https://lilypie.com]
Zadranka86 - ja sam imala isto te kontrakcije i ranije al sam ja imala osjećaj kao da se beba proteze unutra i napinje. Ali ovakvu bol kakvu ti opisuješ ja nisam imala da sam morala prodisati kontrakciju. Vjeruj intuiciji i instinktu. Ako sumnjaš u bilo sto, odi doktoru... bolje da njurgaju da si džabe došla nego da krene prijevremeni.
Iva.lu - ja sam kod svekrve, u sasvim drugom gradu, 60km od kuće. Nije da mi nešto fali, ali nisam komotna niti malo. Navikla na svoj mir i svoj ritam.
A još malo pa bebica dolazi!!! 4 dana, kažeš... nisam upratila je li curica ili dečko? Gdje planiraš roditi?
Zadranka86 - ja sam imala isto te kontrakcije i ranije al sam ja imala osjećaj kao da se beba proteze unutra i napinje. Ali ovakvu bol kakvu ti opisuješ ja nisam imala da sam morala prodisati kontrakciju. Vjeruj intuiciji i instinktu. Ako sumnjaš u bilo sto, odi doktoru… bolje da njurgaju da si džabe došla nego da krene prijevremeni.
Ma naravno..inace nisan panicar i ne volim bez veze dizat paniku..nemam ja bolove ne boli to mene..nego me tako jako stisne bude bas jaka ono zategne ni se komplet cila maternica full jako..i onda mi od tog jakog stiska bas tesko udahnut..ko da moram dublje disat tih par sek...nemam pojma vidit cu ..sad je mirno popila san normabel...planiram izdrzat do pon.pa da vidimo sto se dogada..i beba je aktivna jako pa sve uvik mislim i on koju izazove...nadam se da je sve ok....svejedno ti hvala
url=https://lilypie.com]
Looda_vila jesi na kraju gore ili dolje u ambulanti bila? Super da je s bebicom sve u redu, zao mi je sta je kod tebe beton, al mozda si ti jedna od onih kao i ja kojima se nista ne dogada i onda full otvorena dodes u radaonu i u par sati rodis 😉
Crna191 javi sutra ako ostanes, bas me zanima! Kakva je sitacija s kozicama? I sto je bilo s hipermanganom, lose je djelovao malcu? Meni su rekli da postoji neka pjena za kozice i da je to super i od toga brzo prolaze, ali nismo imali priliku jos to kupiti i isprobati.
Busice divne, sad su bas iskocile svima, jos malo cure, blizu smo kraja 🙂
Ma i mi smo u drugom gradu. Drzim fige da ti bude sto prije gotovo. Ja sa svojom sveki ne bi sata prezivjela tako da te totalno razumijem.
Dečko je...na merkuru vodim trudnoću tamo planiram i roditi. I prvog sam.
I ja bi na vasem mjestu isto otisla na pregled da budem mirna pa makar i bzvze. Tko zna...svaka drugacije prozivljava te kontrakcije. Nama uvijek kazu da bilo kaj primjetis drugacije dodi.
Ja se sad vise bojim neg kroz cijelu trudnoću. Prosla sam svasta i samo da se rodi zivo i zdravo. Zato bi sto prije htjela da ide van. Cini mi se sigurniji nego kod mene. Mozda grijesim ali lakse mi je kad ga vidim nego da sad mislim jel mu ok, jel plodne vode ima jel se pokakao jel se muci. Svasta prode kroz glavu...
Da je nasim polovicama imalo nasih briga eksplodirali bi od brige.
...molim Te za malo sreće....
Looda_vila jesi na kraju gore ili dolje u ambulanti bila? Super da je s bebicom sve u redu, zao mi je sta je kod tebe beton, al mozda si ti jedna od onih kao i ja kojima se nista ne dogada i onda full otvorena dodes u radaonu i u par sati rodis 😉
Crna191 javi sutra ako ostanes, bas me zanima! Kakva je sitacija s kozicama? I sto je bilo s hipermanganom, lose je djelovao malcu? Meni su rekli da postoji neka pjena za kozice i da je to super i od toga brzo prolaze, ali nismo imali priliku jos to kupiti i isprobati.
Busice divne, sad su bas iskocile svima, jos malo cure, blizu smo kraja 🙂
Rijeci ti se pozlatilte u vezi ovog za porod Daj me podsjeti ti si isla u bolnicu kad su ti krenuli trudovi ili?
I da, isla sam dolje. Dosla sam oko 11.45 i doslovno isti tren kako mi je uzela uputnicu pozvala me na vagu, tlak, isla piskit i odmah na ctg. Nakon toga sam sjela vani, dosao je doktor, ali odmah natrag u salu nesto hitno..pa sam cekala pola sata dok se nije vratio i obavila uzv. Al nije ni bila neka guzva, mnozda 10-12 zena, al to je sve nekako brzo islo mi se cini.
Sortiraj odgovore
Najstariji