Poz cure.
Ja bila na ctg-u i usput uzicala pregled, beba procijenjena 3018 g, glavica vec smjestena za porod, posteljica zrela, i pitala sam ju za iscjedak koji imam za koji sam mislila da je sluzni cep i nisam ju skuzila jel je il nije, samo da je to neka sluz koja ide pribe poroda, otvorena kaze ona jagodicu prsta, na nalazu piše 3/4 čl 🤔 ugl kaze da moze krenut danas a moze za 2 tjedna pa kad bude, al vec ne kao nesto krenulo ☺️
Sto se tice pripreme stvari za bebu ne slusajte nikog vec samo sebe, samo vi znate kako se osjecate i tko zna kako ce kojoj bit pred kraj…
A ovo za carski sam cula jednog doktora kod nas kad je govorio jednoj curi da je njima draze kad se pacijentica odluci za spinalnu, naravno kad ima izbora…
Da se nadovezem na ovo izvjesce od danas, sad sam sigurna da je sluzni čep, sad kad sam se obrisala bio je bas prosaran kao krvnim zilicama kao sa slika ako ste googlale to ikad 🙈 cure koje ste vec radale kakva su vam iskustva sa tim? Je li vam ispao i ako je koliko je vremena onda proslo do poroda? Znam da moze proc od par sati pa do 3 tjedna, ja mislim da ce meni malo duze proci jer polako vec danima ispada, nije onon odjednom, nemam iskustvo iz prve ruke jer mi u prvoj t nije ispao ... 😏🙂
Pozdrav cure, ja danas imala kontrolu u petrovoj, samo vaginalni pregled i slusali srce. I dalje sam 1 cl.lako za prst do ovoja i glavice, al s obzirom da sam vec valjda u ok tjednima nije strasno. Sljedeci tjedan opet, samo sto jedan dan uzv, a drugi kontrola, ne znam zasto misle da nam je samo tako navazat se svako malo al ajde, za mog bebana pa nista nije tesko :)
Super za pregled 😀, sve se nešto otvaramo a baš me zanima dali ćemo tako kad dođe dan D😂
Zašto te muče 2 dana, meni u Petrovoj sve u danu odrade 🤔 i znam da taj dan onda kampiram tamo 😅
Pojma nemam zasto tako, prvo samo kontrola za tjedan dana, a kako nismo uzv danas pa ajd onda nek bude u utorak uzv a cetvrtak kontrola, ne kuzim al dobro
Jelena mi cemo slozit krevetic ovih dana, da mi ne bi bilo kao bratu i sogorici prosle godine, isli pred kraj tek sastavljat da bi bilo da se stranica krevetica nije mogla spustat s jedne strane, nesto nije valjalo, pa morali cekat za reklamiranje i zamjenu, sva sreca stigao i slozen na dan kad su izlazili iz bolnice :)
Pozdrav cure, ja danas imala kontrolu u petrovoj, samo vaginalni pregled i slusali srce. I dalje sam 1 cl.lako za prst do ovoja i glavice, al s obzirom da sam vec valjda u ok tjednima nije strasno. Sljedeci tjedan opet, samo sto jedan dan uzv, a drugi kontrola, ne znam zasto misle da nam je samo tako navazat se svako malo al ajde, za mog bebana pa nista nije tesko :)
Super za pregled 😀, sve se nešto otvaramo a baš me zanima dali ćemo tako kad dođe dan D😂
Zašto te muče 2 dana, meni u Petrovoj sve u danu odrade 🤔 i znam da taj dan onda kampiram tamo 😅
Pojma nemam zasto tako, prvo samo kontrola za tjedan dana, a kako nismo uzv danas pa ajd onda nek bude u utorak uzv a cetvrtak kontrola, ne kuzim al dobro
Baš te muče 😥, traži ih idući puta da ti sve stave u isti dan 😀
Poz cure.
Ja bila na ctg-u i usput uzicala pregled, beba procijenjena 3018 g, glavica vec smjestena za porod, posteljica zrela, i pitala sam ju za iscjedak koji imam za koji sam mislila da je sluzni cep i nisam ju skuzila jel je il nije, samo da je to neka sluz koja ide pribe poroda, otvorena kaze ona jagodicu prsta, na nalazu piše 3/4 čl 🤔 ugl kaze da moze krenut danas a moze za 2 tjedna pa kad bude, al vec ne kao nesto krenulo ☺️
Sto se tice pripreme stvari za bebu ne slusajte nikog vec samo sebe, samo vi znate kako se osjecate i tko zna kako ce kojoj bit pred kraj…
A ovo za carski sam cula jednog doktora kod nas kad je govorio jednoj curi da je njima draze kad se pacijentica odluci za spinalnu, naravno kad ima izbora…
Da se nadovezem na ovo izvjesce od danas, sad sam sigurna da je sluzni čep, sad kad sam se obrisala bio je bas prosaran kao krvnim zilicama kao sa slika ako ste googlale to ikad 🙈 cure koje ste vec radale kakva su vam iskustva sa tim? Je li vam ispao i ako je koliko je vremena onda proslo do poroda? Znam da moze proc od par sati pa do 3 tjedna, ja mislim da ce meni malo duze proci jer polako vec danima ispada, nije onon odjednom, nemam iskustvo iz prve ruke jer mi u prvoj t nije ispao … 😏🙂
Već sam 3 puta pročitala tvoj post da vidim kaj će tko napisati ali nema odgovora, di ste mamiteeee?????? Moj je još na mjestu VALJDA 😅
Poz cure.
Da se nadovezem na ovo izvjesce od danas, sad sam sigurna da je sluzni čep, sad kad sam se obrisala bio je bas prosaran kao krvnim zilicama kao sa slika ako ste googlale to ikad 🙈 cure koje ste vec radale kakva su vam iskustva sa tim? Je li vam ispao i ako je koliko je vremena onda proslo do poroda? Znam da moze proc od par sati pa do 3 tjedna, ja mislim da ce meni malo duze proci jer polako vec danima ispada, nije onon odjednom, nemam iskustvo iz prve ruke jer mi u prvoj t nije ispao … 😏🙂
Meni je ispao par dana prije poroda, rodila 39+1. Inducirani porod, dosla 6 cm otvorena bez trudova 😆
Kolac predobro izgleda!
Grceve u preponama sam s drugim djetetom imala od 20 i nekog tjedna jer je mali bio uzasno nisko tako da nije neki znak poroda (rodila u 40+3tt), samo da je beba nize u zdjelici.
Sluzni cep, kako si i procitala, nema pravila, meni je ispao tjedan dana prije poroda prvi put, drugi put nije ispao, tj ja ga nisam uocila.
Nisam stigla popratiti tko je sto pisao pa sam samo ovako na brzinu napisala sta sam stigla.
Jelenami cemo slozit krevetic ovih dana, da mi ne bi bilo kao bratu i sogorici prosle godine, isli pred kraj tek sastavljat da bi bilo da se stranica krevetica nije mogla spustat s jedne strane, nesto nije valjalo, pa morali cekat za reklamiranje i zamjenu, sva sreca stigao i slozen na dan kad su izlazili iz bolnice :)
Ma ne bi meni smetalo ni da ga sad montiraju, al iskreno ne zuri mi se. Soba mi je omanja, taman kad izbacimo jedan nocni ormaric ce moci stat, sad ne znam oce li i bracni morat razmontiravat pa sastavit jer ako ga budu gurali oderat ce mi parket.
Tako da se trudim ne razmisljat kako ce napravit, hhhh. Samo nek naprave.
Hej curke, vidim veselo kod svake ponaosob.
MaSen tako mi je drago sto ste kuci i bas su me emocije oprale kad sam vidjela nju malenu na velikom kreveticu. S koliko tjedana i kojom gramazom su vas otpustili kuci? Mi smo na 1500grama. Infekcija je rijesena, nije ju unazadilo, samo se stopirala par dana. Kad mi je dr rekla nekidan da je urlala od gladi...nitko sretniji od mene nije bio.
Piroliza je sveta stvar- ukljucim kad snimim da je kaos, na kraju malo pobrisem i to je sve sta se potrosim oko ciscenja pecnice. Zna bit kaoticna, nisam od onih koji ne kuhaju, pa im sve uglanjcano 😂
Carski- moje iskustvo je spinalna. Nisu mi doduse ni dali nikakav izbor, ali bila sam budna, cula njen plac a i jako brzo sam se oporavila 😁
Poz curke nije me bilo dugo.. kako ste .. polako se približavamo terminima.. imal kod vas straha od poroda..
Sortiraj odgovore
Najstariji