Samo da vam javim, pregled je prošao dobro.😀 Curka ima cca 2700g, po dimenzijama je super i odgovara 60.centila što dr kaže da je ok. Ja baš i nisam upućena što to znači, ali mu vjerujem. Jedini problem je taj da se još uvijek nije okrenula pa postoji šansa da ću morati na carski. 🙈 Jel ima netko neki savjet kako "natjerati" bebu da se okrene? 😉 Btw.pitala sam doktora to isto, on je rekao da nema tu ništa što bi ja mogla napraviti... Ali ipak, prihvatiti ću bilokoji savjet ✌
Onaj kolač izgleda taaaako primamljivo! Odkad sam vidjela sliku samo razmišljam s čime bi se mogla zasladiti 🍨🍫🍰🍪
I ja planiram počet piti čaj od lista maline, ali ga danas nisam našla u mulleru. Ima tko ideju gdje da ga kupim? Što se masaže međice tiče, kupila sam Weledino ulje baš za to i za sada jednom isprobala. Planiram i s time nastaviti. Ne može škoditi... 😉
Evo curke pozdrav s moraa, evo znam kako vam je mogu ga samo gledat a neizdrzivoo je vruceeee 😭😭
👩❤️👨08.09.2011
👰🤵 03.06.2017
🤱👶25.09.2018
👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
👼6.01.2023 miss.ab 9tt
Sto se tice carskog, moja sestra ima iskustva i sa jednim i sa drugim i veli definitivno spinalna. Poslije opce se grozno osjecala, dugo joj je trebalo da dodje k sebi. Poslije spinalne veli neusporedivo bolje, znam da je mama bila usla k njoj i veli izgledala je ko da se fino naspavala i sad si je probudio.
Crna ajme pa prozdrla bi to sad u jednom komadu, onako ko u crticu 🤣🤣
IvaGljiva u centilima ti oni racunaju koliko beba odgovara mjerama za tjedan trudnoce. Moj medo je npr. vise od 90 centila veci u odnosu na tt
url=https://lilypie.com]
Uopće nisam znala za taj čaj od maline. I da olakšava porod. Preporučuju ga piti od 7. Do 9. mjeseca jednu do dvije šalice na dan. Hm... Otici cu sutra pogledati kod sebe u muller, ako nema onda možda ima u ljekarni? 🤔
Samo da vam javim, pregled je prošao dobro.😀 Curka ima cca 2700g, po dimenzijama je super i odgovara 60.centila što dr kaže da je ok. Ja baš i nisam upućena što to znači, ali mu vjerujem. Jedini problem je taj da se još uvijek nije okrenula pa postoji šansa da ću morati na carski. 🙈 Jel ima netko neki savjet kako "natjerati" bebu da se okrene? 😉 Btw.pitala sam doktora to isto, on je rekao da nema tu ništa što bi ja mogla napraviti… Ali ipak, prihvatiti ću bilokoji savjet ✌
Ja sam nest istrazivala oko tih polozaja i kao savjeti kako olaksat bebi da bude u idealnom polozaju. Pise kao i kad su glavom dolje bebe nisu u idealnom plozaju vecinom vec gledaju glavom ti u trbuh vise, a idealno bi bilo da gledaju ledja kad se doli namjeste. Ugl porod je tim tezi ako beba nije u tom idealnom polozaju glava put nase kraljeznice.
Za vecinu tih neidealnih poozaja kao indirektni uzrok su naveli sadasnje moderne kauceve i kuteve.
Ima nesto savjeta kako pomoc bebi da se namjesti:
Ne drzati koljena iznad zdjelice.
Ako se sjedi sjedit uspravno.
Izbjegavat polulezeci polozaj.
Probati kroz dan biti cetveronoske 10tak minuta puzati ( u tom polozaju je kao bebi najlakse se okrenuti).
I duboki cucanj se ne preporucuje raditi.
Poz cure.
Ja bila na ctg-u i usput uzicala pregled, beba procijenjena 3018 g, glavica vec smjestena za porod, posteljica zrela, i pitala sam ju za iscjedak koji imam za koji sam mislila da je sluzni cep i nisam ju skuzila jel je il nije, samo da je to neka sluz koja ide pribe poroda, otvorena kaze ona jagodicu prsta, na nalazu piše 3/4 čl 🤔 ugl kaze da moze krenut danas a moze za 2 tjedna pa kad bude, al vec ne kao nesto krenulo ☺️
Sto se tice pripreme stvari za bebu ne slusajte nikog vec samo sebe, samo vi znate kako se osjecate i tko zna kako ce kojoj bit pred kraj...
A ovo za carski sam cula jednog doktora kod nas kad je govorio jednoj curi da je njima draze kad se pacijentica odluci za spinalnu, naravno kad ima izbora...
Christy - meni ti je tako kako opisuješ i opet imam kontrakcije ali puno manje. To može biti od "gužve" dolje. Baš sam pitala doktora. Sto se ledja tiče, uvijek me ubijaju od vožnje u autu i kad se malo preforsiram. Tako da je vrijeme da usporis
Netko je spominjao čaj od lista maline. U Rijeci ga ima u Samovaru. Ja sam čula da ga se ne smije piti jer može izazvati kontrakcije, a sada je netko napisao da ga treba piti pa sam malo zbunjena. Treba ili ne treba?
http://www.samovar.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=156&name=list-maline&Itemid=166
Meni su 3 prijateljice imale spinalni carski i sve su se vrhunski nakon njega oporavljale, a i tu odmah vidis bebu te je beba manje osamucena.
Meni je to isto prekomicno te bapske price ne spremat stvari za bebu. Kod nas jedino je obicaj da se krevetic zadnji sastavi; to ce mi muz te dane dok budem u bolnici, sve ostalo cu spremiti dotad.
Ja sam isto u fazi manijakalnog ciscenja, u takvom sam nekom raspolozenju da kap vode ne mogu trpit da mi ostane po umivaoniku ili sudoperu.
Za pranje i peglanje robice uopce ne brinem. Imam parnu postaju, doslovno je sveti izum, sama namjesta temperaturu ovisno o robi, bilo sta da peglam osim kosulja gotova sam za pola minute i krace.
Bol u preponama pred jraj kazu da je skroz normalno jer se kosti pripremaju, zdjelica mjenja i slicno.
Ja sad bas nikakvih bolova nemam ni kontrakcija, jedino sta osjetim je da me bebach sutne i to je to
Sortiraj odgovore
Najstariji