Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Isssa
    23. Kolovoz 2018. 16:30

Dija85

Crna191

Na fb imaš MIA- obrt za kreativne usluge.. mene je koštalo sa dostavom 150kn.. sve ostale sto sam pitala su bili samo skuplji.. imaš na fb i mamino sunce i tako neke..mene je ovo očaralo..
    A evo malo i za curke koje stavljaju inače kolace pa meni zazubice rastu
    Čokoladni banana bread sa malinama

Mmmmmm jesi morala baš? 😂😂 nisam to nikad jela. Eto da znaš. 😂 obožavam one kuglofe i mramorne kolače, sigurno je i ovo super!
    Cure, super za preglede koje ste obavile. Ja sam naručena tek 13.9. Nikad tako dugo nisam morala čekati od zadnjeg pregleda. Čak 26 dana i napokon sam izabrala kolica. Valjda😂🙄
    I meni isto svi govore imas vremena za sve. Ja si mislim pa kad?! Trebam oprati i osušiti i ispeglati hrpu robice. Da imam sušilicu ok, možda onda i stignem, ali nemam. A najavili su kiše od idućeg tjedna. Ne znam kad će mi se to sve osušiti. I da, seka mi još nije dala ormar. Čeka police za drugi ormar a ja sve nervoznija.

E kad čujem "imaš vremena" pucala bi na nekoga 🔫🔫🔫, da sam slušala takve pametne savjete nebi imala NIŠTA kad već 2 mj strogo mirujem 😤, sva sreća slušala sam sebe, a babske priče kad čujem mi je zlo, na to dobim ospice 😤

_IvaGljiva_
    23. Kolovoz 2018. 16:35

Samo da vam javim, pregled je prošao dobro.😀 Curka ima cca 2700g, po dimenzijama je super i odgovara 60.centila što dr kaže da je ok. Ja baš i nisam upućena što to znači, ali mu vjerujem. Jedini problem je taj da se još uvijek nije okrenula pa postoji šansa da ću morati na carski. 🙈  Jel ima netko neki savjet kako "natjerati" bebu da se okrene? 😉 Btw.pitala sam doktora to isto, on je rekao da nema tu ništa što bi ja mogla napraviti... Ali ipak, prihvatiti ću bilokoji savjet ✌

_IvaGljiva_
    23. Kolovoz 2018. 16:39

Onaj kolač izgleda taaaako primamljivo! Odkad sam vidjela sliku samo razmišljam s čime bi se mogla zasladiti 🍨🍫🍰🍪

I ja planiram počet piti čaj od lista maline, ali ga danas nisam našla u mulleru. Ima tko ideju gdje da ga kupim? Što se masaže međice tiče, kupila sam Weledino ulje baš za to i za sada jednom isprobala. Planiram i s time nastaviti. Ne može škoditi... 😉

Nas_bebac
    23. Kolovoz 2018. 16:50

Evo curke pozdrav s moraa, evo znam kako vam je mogu ga samo gledat a neizdrzivoo je vruceeee 😭😭

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

Baby.nb1
    23. Kolovoz 2018. 16:52

Sto se tice carskog, moja sestra ima iskustva i sa jednim i sa drugim i veli definitivno spinalna. Poslije opce se grozno osjecala, dugo joj je trebalo da dodje k sebi. Poslije spinalne veli neusporedivo bolje, znam da je mama bila usla k njoj i veli izgledala je ko da se fino naspavala i sad si je probudio. 
    Crna ajme pa prozdrla bi to sad u jednom komadu, onako ko u crticu 🤣🤣
    IvaGljiva u centilima ti oni racunaju koliko beba odgovara mjerama za tjedan trudnoce. Moj medo je  npr. vise od 90 centila veci u odnosu na tt

url=https://lilypie.com]

Dija85
    23. Kolovoz 2018. 16:54

Uopće nisam znala za taj čaj od maline. I da olakšava porod. Preporučuju ga piti od 7. Do 9. mjeseca jednu do dvije šalice na dan. Hm... Otici cu sutra pogledati kod sebe u muller, ako nema onda možda ima u ljekarni? 🤔

Jelennnna
    23. Kolovoz 2018. 17:42

_IvaGljiva_

Samo da vam javim, pregled je prošao dobro.😀 Curka ima cca 2700g, po dimenzijama je super i odgovara 60.centila što dr kaže da je ok. Ja baš i nisam upućena što to znači, ali mu vjerujem. Jedini problem je taj da se još uvijek nije okrenula pa postoji šansa da ću morati na carski. 🙈 Jel ima netko neki savjet kako "natjerati" bebu da se okrene? 😉 Btw.pitala sam doktora to isto, on je rekao da nema tu ništa što bi ja mogla napraviti… Ali ipak, prihvatiti ću bilokoji savjet ✌

Ja sam nest istrazivala oko tih polozaja i kao savjeti kako olaksat bebi da bude u idealnom polozaju. Pise kao i kad su glavom dolje bebe nisu u idealnom plozaju vecinom vec gledaju glavom ti u trbuh vise, a idealno bi bilo da gledaju ledja kad se doli namjeste. Ugl porod je tim tezi ako beba nije u tom idealnom polozaju glava put nase kraljeznice.
    Za vecinu tih neidealnih poozaja kao indirektni uzrok su naveli sadasnje moderne kauceve i kuteve.
    Ima nesto savjeta kako pomoc bebi da se namjesti:
    Ne drzati koljena iznad zdjelice.
    Ako se sjedi sjedit uspravno.
    Izbjegavat polulezeci polozaj. 
    Probati kroz dan biti cetveronoske 10tak minuta puzati ( u tom polozaju je kao bebi najlakse se okrenuti).
    I duboki cucanj se ne preporucuje raditi. 

Gold👑
    23. Kolovoz 2018. 17:45

Poz cure.
    Ja bila na ctg-u i usput uzicala pregled, beba procijenjena 3018 g, glavica vec smjestena za porod, posteljica zrela, i pitala sam  ju za iscjedak koji imam za koji sam mislila da je sluzni cep i nisam ju skuzila jel je il nije, samo da je to neka sluz koja ide pribe poroda, otvorena kaze ona jagodicu prsta, na nalazu piše 3/4 čl 🤔 ugl kaze da moze krenut danas a moze za 2 tjedna pa kad  bude, al vec ne kao nesto krenulo ☺️
    Sto se tice pripreme stvari za bebu ne slusajte nikog vec samo sebe, samo vi znate kako se osjecate i tko zna kako ce kojoj bit pred kraj...
    A ovo za carski sam cula jednog doktora kod nas kad je govorio jednoj curi da je njima draze kad se pacijentica odluci za spinalnu, naravno kad ima izbora... 

23. Kolovoz 2018. 17:56

Christy - meni ti je tako kako opisuješ i opet imam kontrakcije ali puno manje. To može biti od "gužve" dolje. Baš sam pitala doktora. Sto se ledja tiče, uvijek me ubijaju od vožnje u autu i kad se malo preforsiram. Tako da je vrijeme da usporis
    Netko je spominjao čaj od lista maline. U Rijeci ga ima u Samovaru. Ja sam čula da ga se ne smije piti jer može izazvati kontrakcije, a sada je netko napisao da ga treba piti pa sam malo zbunjena. Treba ili ne treba? 

23. Kolovoz 2018. 17:59

http://www.samovar.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=156&name=list-maline&Itemid=166

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI