Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petrapp2605
    07. Kolovoz 2018. 23:22

Pandica1805 ne daj se obeshrabriti!
    Danas sam se najurila po svuda. Ja stvarno nemam sreće s kolicima koje želim, prvo ništa od recarovih kolica koje smo htjeli, pa niti onih joie chrome dlx više nije bilo, i na kraju sam kupili maxi cosi adorra sa njihovom sjedalicom i nosiljkom. Komoda je isto kupljena. Naručene stvari s Ethereala, kupila i paket pampersica, važnih maramica, persil za dječju robicu... Bome smo se danas dobro istrošili. 

petrapp2605
    07. Kolovoz 2018. 23:27

A baš mi je lijepa prva slika kolica dobro da sam prije vidjela 🙄

Ivylee
    07. Kolovoz 2018. 23:31

suncica85

Ivylee

Ma vruće bude sprijeda, ja i malac bi bili cijeli mokri. S umetkom je on imao pravilan položaj ali kako je rođen u lipnju, to ljeto smo se nosili svega 2-3 puta jer bi oboje bili mokri. Sa tri mjeseca kad smo makli umetak je krenulo svakodnevno nošenje. Sling sam imala i on mi se čini najidealniji za ta prva tri mjeseca (još posebno ljeti) jer je lako namjestiti položaj ali ka se nisam osjećala sigurno s njim. Uvijek sam ispod držala s rukama i provjeravala onaj ring…ma baš sr nisam snašla s njim.
    Za ergicu dajem sve preporuke posebno jer uz umetak ide od rođenja bez problema, a nama neće biti vrućine
    Ivyleeznaci bude sve ok sa tim umetkom za novorodjence? Mi smo dobili ergobaby eco model pa sam guglala malo i bas se razmisljala hocu li kupovati taj umetak i koliko je sigurno za njih tako male, isto sam cula da su marame ipak puno bolje zbog polozaja bebe.

Da, jednostavno se postavi beba tako da mislim da su stvarno male mogućnosti krivog položaja. Sbtim da se tsj dodatak za novorođenče sastoji od jastuka koji pridržava vrat i glavu te umetka u obliku kocke koji se stavi na dno jastuka tako da beba guzom stane na njega, noge ostanu savijene i kralježnica bude u c položaju.

Endzrue
    07. Kolovoz 2018. 23:45
    Jastuk
    Jastuk

Ja sam sašila za nećakinju koja dolazi mjesec prije moje.. Može obostrano i na etheral smo vidjeli ovu minky pa našli materijal i sašila sam. Htjela je mama na vezanje pa će bit poslije i prekrivač.. Ja sam joj 80x80 a u dućanima smo vidjeli da su mali 60x60 pa reko ženo ja ti napravim pravi puni fini :).. Ja neću to ja ću swaddle blanket kao da bude u kukuljici

Endzrue
    08. Kolovoz 2018. 00:02

Ja sam nabavila elastičnu maramu, 2 ringa jedan za odmah jedan mrvu kasnije jer je veće gramaže, isto tako 2 marame i sašila sam si klokanicu baby i toddler size imam čak i khangu što crnkinje nose.. I počimam sa elastičnom ringom i maramom. Ruckelli može od rođenja ima ga na eko butiku po mebi je bolji od erga.. Ergo ne mogu nikako prihvatit jer i košta i nije mi nešt.. 
    Što se povijanja tiče ja sam slušala na  tečaju prije mj dana.. Prvo muško i žensko nema veze s vezom prvi put čujem tako da ne znam čemu dijeljenje od strane žena. Drugo doktorica je rekla ko ima problema kao beba ili u familiji sa kukovima da široko povija.. Ide pelena pa tetre pelena pa švedska pelena ili obična pečena a preko platnena pelena što sam beki dan slikala. Isto tako bebe koje se rode sa manje od 3 kile bi trebale isto široki povoj.. Ugl zaključak noci od doktora je ako beba ima problem sa kukovima ob postoji već.. Sa vezanjem se on neće popravit nego može jedino pomoći da se stanje ne pogorša.. Po novome uopće ne preporučuju široki povoj.. Isto tako treba pazit kako se beba nosi prvih mjesec dana zato i jesu nekad bili ti jastuci da bebe budu unutra i u pravilnom položaju a da se ne lome preko naših ruku tako da eto sve je stvar izbora.. Zimskim bebama nije problem ljetnim bude vruće.. Ja ću zato platnene samo imat i nosit ćemo se u maramama koje dokazano čine sano dobro za položaj bebe i kukova jer budu u položaju kao za pavlikove remenčiće usput stomak se masira od naš stomak i bebama bolje radi probava i manje grčića a uz srce su nam kao u trbuščiću pa su mirniji i sretniji.. Eto moje mišljenje

Schinin
    08. Kolovoz 2018. 00:16

pozdrav Klokanice ja danas sva u nekom poslu, a kako mi mob jos uvijek neda da se prijavim na klokanicu slabo pisem, jer laptop ipak nemam u dzepu sad su me opet pocele hvatat kontrakcije (za koje sam si sama kriva - skroz slabo sam pila)pa sam malo sjela i evo gledam sto ima kod vas 
    izgleda da nisam jedina sa problemima po masini za sivanje  stvarno bih volila sivati, ali nisam sigurna ni da bi znala tu masinu ukljuciti...mislila sam ici na neki kurs ali sad pored male i trudnoce je utopicno misliti na takvo sto...nade polazem u mamu, dolaze ovaj vikend i ona zna sivati pa mozda sto naucim. A mislim da bi se Endzrue ovdje razbolila kad bi vidjela sto sve ima tako za rucne radove i prije svega po kojim cijenama  ovdje su takve stvari puno jeftinije nego kod nas u europi
    Bruncili hvala sto si se javila  bas mi je drago da mala lavica napreduje kako treba, samo nek tako i ostane.
    Justme mala ti je zakon zguzvano na guzi mi je za nagrade 
    Anđeo super da su te ledja popustila  nadam se da te budu pustila na miru do poroda 
    Jelena ja sam imala samo te bodice sto idu preko glave, jer sa tim kopcanjem sa strane nisam mogla nigdje naci - i islo nam je super, bez ikakvih problema smo to hendlali. a to za prodavacicu bolje da ne komentiram, i meni svaki put dignu tlak do neba  samo sto je to ovdje uobicajeno - imaju jako malu osnovicu place i onda dobijaju proviziju na sve sto prodaju, tako koliko prodaju, tolika im je placa pa nije bitno gdje si imas bar dve koje se zakace za tebe i mogu li ovo, mogu li ono, da vam to ponesem na kasu itd..nakon min u radnji poludis
    Isssa draga, mene je vec uzbudilo citajuci a  mogu mislit kako je tebi! nadam se da si se ti uspjela malo smirit.
    PlavaBorovnica iako dr u HR kazu prestati s magneziumom u34/35tt - ne trebas. razlog je valjda zasto to preporucuju da je magnesij ujedno i tokolitik tj da smiruje trudove. prvo za pravu tokolizu bi trebala vece doze neg sto ti  uzimas, drugo magnesium "halftime"je 3-4h sto znaci nakon tog vremena imas najvise pol doze mg u sebi i trece kad krenu pravi trudovi i porod nema tog magnesiuma sto bi ga usporilo ili zaustavilo. tako ako ti pomaze samo tako i nastavi
    Teta super za pregled 

Schinin
    08. Kolovoz 2018. 00:17

Sanja ja cu sebi sad uzeti ergobaby 360 nosiljku, jer ova koju mi imamo mi nikako ne pase za ledja  a cula sam od vise mama da ergobaby ne pravi toliko problema ledjima, tako da cu sad tu uzeti iako je najskuplja ;) 
    Trudnasam i Endzrue svaka cast na tetranju  ja sam se odlucila protiv iz jednog jednostavnog razloga - prije neg sto ce se mala rodit NIGDJE nisam nasla tetre za kupit  i ono za pod glavu, bljucanje itd smo koristili male rucnike.
    Pandica zao mi je sto si tako prosla na pregledu  taj dr je ocito neki malo veci kreten! bilo bi lijepo da porod ide tako kako on kaze ali znas i sam a da to nije slucaj. osim toga zene budu i 4 i 6cm otvorene tjednima pa na kraju prenesu....nadam se da si se uspjela bar malo smirit i ne brin i previse, dogurala si vec do lijepih tjedana i beban ce sigurno ostati jos koji unutra!
    Garavusa suosjecam i sa tobom zbog kretenastog dr  btw dajem ti potpuno za pravo sto mislis o lijekovima koje si dobila (napisem post o tome kad je Sanja pitala ) i iskreno ja ih nebih ni uzimala. to sto imas kontrakcije je absolutno normalno, uterus se priprema za showdown  ako ih ti vecinom ni ne osjetis i one ne dolaze u maje-vise pravilnim razmacima nema razloga za brigu.
    Anđeo bravo za shopping! kolica mi se svidjaju 
    Dea_Rene na zapadu siroko povijanje se uopce ne preporucava, kod nas cak sto vise ni UZ kukova, jer je i jedno i drugo nakraju nepotrebno. nije dokazan benefit ni jednog ni drugog, na UZ se salje samo ako se vidi neki problem, pedijatar obavezno pogleda kukice. moja je imala uvijek samo pampers i to je to i sve super OK
    Endzrue predivan jastuk! imas srece sto ti nisam blizu, pa ja bi ti stalno nesto narucivala

Endzrue
    08. Kolovoz 2018. 00:30

Taman je Masen slučajno naručila od mene a nije ni znala da sam ja :D kad bude slikicu stavila vidjet ćete ja sam preponosna što sam dio toga.. A što se rulnih radova tiče ja sam sama i sama sve nabavljam i nemam toliko dobiti da naručim kao neki dućan i onda jastuk od 130kn ispadne taman jer oni uzimaju bale i hrpe metara materijala i isplati im se a ja koja uzmem praktički za 1 ili 2 stvari od metra materijala meni je tih 130 malo.. Ak me kružite zato i je ručni rad skup jer ugl praviš stvari koje su unikat i ne možeš ih ponovit dok ovako na veliko je druga stvar 

• Anđeo_
    08. Kolovoz 2018. 01:31

Pandica1805- ajmee pa šta je tom doktoru i ovako kad bi ti to rekao bila bi zabrinuta a on još dodatno tim komentarima stvara nepotreban dodatni stres a od njih se očekuje da te smire..
    Sad strogo miruj al ja bi otišla po drugo mišljenje drži se Isssu je onaj poslao rodit u bolnicu 3 tjedna nakon još je 2u1 ❤ 
    Isssa- pa ti baš nemaš sreće s tom vodom nadam se da ćeš brzo to riješiti..
    Dija85- i ja sam to danas primjetila nije mi pisalo u tjednima i danima ispod nego samo ona roda koja nosi bebu izgleda greška kod njih neka
    Ajme radovi kad vidim šta pišete i kolko vas ih ima želim samo da ih što prije završite 😫 moramo i to izdržat da bude lijepo kad bebice dođu doma ❤, ja ću ih isto imat kad ću bit oko 31 tjedan oko 40 kvadrata pločica će se ljepit one su tu od 5 mjeseca majstor je obećao u 7 da će ih postavit pa je bio bolestan i sve se pomaklo 😑 sad je rekao kroz najkasnije mjesec dana da će doć i baš me "strah" toga...
    Petrapp- 👏👏 za kolica lijepa su, dal komoda ima dublje ladice il su plitke? Ja neznam sta ću s komodom treba mi nešto veće da mi stane dosta robice a ove šta sam gledala puno je šupljine praznog prostora do te prve ladice totalno neiskorišteno samo se ide na neki izgled zar nemože i jedno i drugo il je lijepo i ne prakticno ili je praktično a obično...
    Endzrue- jastuk je 🔝🔝🔝👏
    Schinin- i ja se nadam da će s leđima bit mir do kraja, šta se tiče kolica mislim da si fulala Petrapp ih je kupila ne ja 😂😂 

Nas_bebac
    08. Kolovoz 2018. 02:04

Jutroo sovice 
    Mene zgaravica probudila 😩😩😩 sada kampiram jer naravno razbudila sam se ... Vidila sam jastuk bas je meden 😍😍😍
    Kolica su preslatka 🙂 a i prematalica je ljepa mislim da imamo slicnu 🙂
    Teta super za pregled
    Procitala sam jos svasta ali naravnoo zaboravila sam 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    😘😘

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.