Jutroo klokse. Novi tjedan odradjen.
Super da Bruna odlicno napreduje. Jednom sam cula za to dojenje od dotorice jedne da nema smisla but na laganoj hrani te da je beba vec naviknuta na jela sta ste jele tokom trudnoce. Nadam se da je u praksi tako, ne mogu sad zamislit godinu dana jest leso i juhe.
garavusa005 ja sam sigurna da će pasica ne samo prihvatiti bebu već će je ljubomorno čuvati od sviju pametni su naši psići, mislim da oni osjete da je to njihova beba a ne neka tuđa jer osjete naše osjećaje prema bebi pa ih i oni prihvate
a ako te baš toliko strah, čula sam da se pas može pripremati za dolazak bebe dok ste još u rodilištu tako da neko od ukućana nosi nešto od robe ili pelenu koji je beba noaila kući i daje psu da je ponjuši, a ja bih još dodala da mu priča o maloj bebi dok to radi jer sam sigurna da naši ljubimci sve razumiju 😊 meni je najveći strah bio to što imamo jako razigranog psa koji skače po svima nama pa me bilo strah da mi ne skoči na stomak ili nešto tako al od samog početka nikad nije ni pokušao da mi skoči u krilo, igra se sa svima a sa mnom je izuzetno nježan, legne pored mene, glavicu lagano nasloni na stomak i ljubi
Ja si isto mislim nabavit ergobaby nosiljku sta moze od pocetka. Samo se nadam da nece bit bacene pare, tj da ce beba prihvatit bit u njoj i da ce meni pasat jer opet dosta dodje.
A grozim se kad vidim kad setaju u klokanicama pa im noge skroz vise tj nisu u onom polozaju zabice, puno bolje mi izgleda polozaj tako u maramama nego u pola tih drugih nosiljki.
Uopce ne znam osim Ergo baby koju bi jeftiniju uzela a da bude ok pa sam zato za nju.
Ako beba dodje ranije mogice da je necu ni uzimat, ovoj priji sta se mala bas malecka rodila od 2 kg pedijatar i di su isli na vjezbe je rekao da ne preporuca u tom slucaju ikakve nosiljke.
Ssanja- pa da, tako i moja. Postala je užasno agresivna otkako sam trudna, napada sve sto mi se približava, a na djecu je posebno nabrijana. Mislim, i prije trudnoce je ona reagirala napadački prema "čudnom hodanju" ako prolazimo pored Pijanog ili nadrogiranog čovjeka, ako djeca vrište i skaču ali je imala nekakvu toleranciju. Čula sam za te fore da se nosi iz rodilišta pa da se lakše navikne, ali meni samo smeta sto će se vjerojatno svi sjatiti kod nas kad budem došla sa bebom iz bolnice a nama će trebati mir da ih upoznamo, da ne bude pasica u distresu zbog pune kuće i još nešto novo u NJENOM stanu :-) Ona ne voli ni kad se namještaj pomakne po kući.
Ne bih bila ja toliko ponovo zabrinuta da mi nije skočila sa zida i trčala u napad na dijete, srećom pa je tata dijete u zadnji čas podignuo u ruke pa ga nije zgrabila, a onda je uhvatila bježati jer zna da je zgriješila ali se nije mogla obuzdati. Cijelu noć nisam mogla zaspati koliko sam plakala jer vise ne znam sto bih. Naprosto kao da je u regresiji. Sve smo odradili školski - socijalizaciju, igrala se prije sa djecom, prihvaćala je sve pse,... došla mi je sa strahom od vožnje, uspjeli smo riješiti da se ne boji gradske vožnje, lokalnih cesta, jedino je autocesta još problem. Zna komande poslušnosti, zna hodati uz nogu ali ih NEĆE poslušati ako ona nešto procijeni kao metu napada...Ako ugleda mačku, dijete, drugog psa, čak je i male veprove ganjala po šumi (a ona još manja od njih) ona vise ništa NE ČUJE.
Petrapp- da ima ih dosta ipak tih ladica pa nema veze šta su pliće čekam da je složiš 😁😂
Šta se tiče cuke- vec sam vam pisala neki dan o onoj fešti uglavnom oni imaju dobermana koji se hoće potrgat ako vidi klince, a s njima je u kući ili iza u dvorištu isto je bila frka šta će kako će.. kad su došli doma bebu su stavili u nosilici na pod da ju ponjuši njemu je bilo čudno i šuljao se okolo, onda se 2 dana skrivao i bježao od bebe a sad već drži glavu na kolicima i stalno ju gleda ili njuška kroz kinderbet... Ja na to gledam ovako treba i nama ljudima da se naviknemo kad beba dođe doma a naša su djeca , a pogotovo psima koji su naučili bit u centru pažnje al svaki će prihvatit vašu bebu samo neki odmah il će nekima trebat par dana vremena. Ja ih samo nebi zatvarala okolo u druge prostorije da se ne osjećaju izgurano radi beba..
Cure iz Splita, trudnicki tecaj, info.
Bila sam jutros kod tajnice. Da je tecaj obavezan, da toleriraju muzevima izostanke, al curama kao ne. Pocinje pocetkom 9mj i treba se zapisati kod nje.
Unatoc mojim puppy eyes da sam daleko i jel nuzan. Hladno i bezobrazno me otpilila da sam sposobna ici i da sam u Kastelima i da mi nije nista. Rekoh gospodo draga ja najbolje znam kakva cu tada biti i nisam sposobna biti u 13h tamo svaki dan. :( nista od mog plana daj 400kn i idi
Hej curke, hajd sad malo pozitive za sve vas nervozne jer ste otvorene. Pogledajte moju malenu- znaci bila sam zatvorena, ni trudova ni bolova, 31.tjedan. malena je tip top. Doduse ko da ju je radjala Heidi Klum pa je mrsavica, al Boze moj bar je sve u redu. Dakle nema straha i da vam prije krene porod, osim nekog vremena na neonatologiji. Sigurna sam da ste dovoljno hrabre u glavi da se i na takav nacin mozete umiriti.
Sto se tice radova, doslovce iznad svih tih majstora treba biti ko Hitler (osim ako vam to nije muz- oni su ionako izludjeni nasim hormonima) 😂. Al da mi je jasno sto mogu u 2 sobe raditi 5 mj…e pa bome nije. Moj cijeli stan je izradjen i do kraja namjesten u roku 4mj. S tim da smo imali i isusivanje koje je usporavalo proces, pa mi je kuhinja kasnila itd.
Ergobaby je i meni san, al sad vise ne znam hocu ju smjeti koristiti s obzirom na mrvicu. Negdje sam procitala da ju ne smijem odmah ni u as voziti neg u kosari 🤯🤯🤯
Schinin ili bilo tko tko ima iskustva-moze pomoc? Ima li igdje popis dopustene hrane dok se doji? Sve nesto citam a misljenja skroz razlicita. Zasad sam sva nesto na leso prehrani, jucerasnje mahune nikom ne zelim 😀 p.s. mahune sam dobila i u bolnici jedan dan za rucak tako da su ocito dopustene radi vlakana i probave. Zasad Bruna nema nikakvih reakcija na bilo sto sto pojedem, pa je ocito ok.
Danas ju skidaju i sa drugog antibiotika, nadam se i vecoj gramazi uskoro. Eh kad bi ja znala predvidjeti kako ce skupljati te gramice da bar otprilike znam izracunati kad bi mogla ic van. Sa 1400grama ju skidaju iz intenzivne a 2300 ide doma. Jedva cekam!!!
Odi na rodini savjeti o dojenju na stranicu.. Sve je dopušteno jesti kao i inače pa si pogledaj tamo a imaju i info telefon.. Za nošenje smiješ u marami od početka nema veze što je palčić jer kako i kažu kontakt koža o kožu je najbolji oporavak.. Isto imaju savjetnice za nošenje u babywearing grupi tako da možeš pronaći neku i poslati uput.. Za ergo ćete svakako morat čekat dok ne prijeđe 4 kile
Anđeo_ apsolutno se slažem sa svim napisanim, posebno ovaj dio da ih ne treba odvajati u druge prostorije, psić se ne smije osjetiti zanemaren niti misliti da je beba zauzela njegovo mjesto, već da je beba jednostavno upotpunila našu porodicu i da mjesta i ljubavi ima sasvim dovoljno za sve ❤
Garavusa005 ta agresivnost je samo zaštitnički nagon prema tebi jer osjeti da si u drugom stanju i čuva te moj je izuzetno ljubomoran kad sam ja u pitanju, on nema nimalo agresivnosti jer jednostavno je takvog karaktera, ali zato ko me god pokuša zagrliti ili poljubiti uvali se između nas i odguruje tu osobu
A ovo za dolaske u kuću čim se izađe iz bolnice mi je posebna tema od koje mi se diže kosa na glavi 😀 apsolutno mi nije jasno otkud ljudima ideja da porodilji polete prvi dan u kuću nakon što je izašla iz bolnice i treba joj vremena i za oporavak i za navikavanje na novonastalu situaciju. A posebno što znamo kako su male bebe osjetljive, nemaju još uvijek izgrađen imunitet do kraja i zadnje što im treba je milion nepoznatih ljudi oko njih do se navikavaju na novi svijet. Pa valjda se zna da je prvih mjesec dana rezervisano za mamu i tatu da upoznaju bebu i ona njih, i eventualno one najbliže porodice tipa roditelja... sve ostale tetke, strine, komšije i ostali mogu da čekaju
Kalanhoja- i ja isto njih čitam 😂😂 i još sam više zbunjena znam tolko toga više a ustvari ne znam ništa...
👏👏 Bruna za napredovanje 😍❤, meni je prijateljica rekla da mogu čak i graha malo pojest da ga je ona jela (jednom u 2 tjedna mala količina ) jedino da pripazim s mlijekom a i da ću sama vidit šta bebi smeta nisu sve bebe iste...
Nosiljka- to je za mene napredni lvl (otisla sam sad na Ergo Baby stranicu i neznam sta da kazem osim da su lijepe i ne znam koji bi model kupila da sad kupujem) još nisam počela istraživati o tome 😒 trenutno sam na bočicama/dudama/izdajalicama i i dalje ne znam šta ću kupit 🤔😭 Ponekad mi se čini da sam ja jedina kojoj treba 2 dana da nešto istraži.. Zato mi je drago sta ste vi tu ❤❤
Ja jutros isla na kontrolu u vinogradsku kod endokrinologice, a ono ko horor, nigdje zive duse na hodniku 😂😂😂
Veli ona jao sta vam ti doktori rade, samo vas gnjave 😂
Uglavnom sve ok, moram nastaviti piti etyrox do kraja trudnoce i cini mi se 12 dana poslije poroda i u 12 mjesecu doci na kontrolu.
Endzrue jucer svrljam po fejsu i naletim na tvoju stranicu, al naravno zaboravim da je tvoja. I skuzim onu sliku s onim navlakama za resetke sta si nam i tu stavila i vec se nabrijem kako te netko iskopirao i onda se sjetim da to i jesi ti 😂😂
DeaRene ma garant je i ona tamo stajala i mislila si ajme nemam pojma sta mi treba
Andeo sjetila sam te se jutros. Sagnula se po nesto u frizider i tak me fino presjeklo u ledjima da sam mislila evo ga na. Al dobro je, legla sam i ne boli
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji