Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anđeo_
    08. Kolovoz 2018. 02:10

Nas_bebac- ajme žgaravicaaa, imala sam je neki dan prvi put u trudnoci uzas, do sad u zivotu par puta i to najcesce nakon "dobrih " čevapa  al je kratko trajalo (trenutno sam cevape spomenula jel mi se stvarno jedu) ja nisam ni spavala još a legla u 23 😑 al ne čudim se ovih sam dana više po danu nego po noći spavala sve mi se pomiješalo zbog tih leđa a i di sam se danas umorila s dragim u kaufland išla, eto kolko sam hodala još ih osjećam pa nije to to..

• pandica1805
    08. Kolovoz 2018. 04:23

Hvala vam cure na utjesnim rijecima. Moja dr se vraca 20.8.i iduci tjedan ce me znaci opet on pregledavat. Mislim, u 29tt sam zavrsila u bolnici i znam da sam daleko dogurala. Isto tako znam da od tog 29tt mogu svaki dan ocekivat porod a i ne moram, moze bit da na kraju stvarno jos i prenesem. Danas sam evo tocno 34+0 i svjesna sam i da se beba rodi ranije da ne bi trebalo bit problema ali ovakvi komentari doktora uff.. 
    Isssa pregledavao me i prstima i sondom. Kad me pregledavao prstima samo je rekao uff glavica, onda kad me gledao sondom rekao je uff vi ce te rodit ako kihnete.. ajme nisam ni znala da su tebe poslali u bolnicu! Moj Boze! 
    Tek kasnije sam procitala u trudnickoj da mi je isto kao prije 2 tjedna i cervix i sve.. lik je lud.
    Joj cure vise ne znam tko je sta napisao. Netko je kupio kolica i komodu, svida mi se odabir :) 
    I marame je netko kupio, ja sam kupila s malim jos elasticnu maramu onu baby wrap ma koristila ju svega 3 puta.

• Bruncili
    08. Kolovoz 2018. 07:40

Hej curke, hajd sad malo pozitive za sve vas nervozne jer ste otvorene. Pogledajte moju malenu- znaci bila sam zatvorena, ni trudova ni bolova, 31.tjedan. malena je tip top. Doduse ko da ju je radjala Heidi Klum pa je mrsavica, al Boze moj bar je sve u redu. Dakle nema straha i da vam prije krene porod, osim nekog vremena na neonatologiji. Sigurna sam da ste dovoljno hrabre u glavi da se i na takav nacin mozete umiriti.
    Sto se tice radova, doslovce iznad svih tih majstora treba biti ko Hitler (osim ako vam to nije muz- oni su ionako izludjeni nasim hormonima) 😂. Al da mi je jasno sto mogu u 2 sobe raditi 5 mj...e pa bome nije. Moj cijeli stan je izradjen i do kraja namjesten u roku 4mj. S tim da smo imali i isusivanje koje je usporavalo proces, pa mi je kuhinja kasnila itd.
    Ergobaby je i meni san, al sad vise ne znam hocu ju smjeti koristiti s obzirom na mrvicu. Negdje sam procitala da ju ne smijem odmah ni u as voziti neg u kosari 🤯🤯🤯
    Schinin ili bilo tko tko ima iskustva-moze pomoc? Ima li igdje popis dopustene hrane dok se doji? Sve nesto citam a misljenja skroz razlicita. Zasad sam sva nesto na leso prehrani, jucerasnje mahune nikom ne zelim 😀 p.s. mahune sam dobila i u bolnici jedan dan za rucak tako da su ocito dopustene radi vlakana i probave. Zasad Bruna nema nikakvih reakcija na bilo sto sto pojedem, pa je ocito ok.
    Danas ju skidaju i sa drugog antibiotika, nadam se i vecoj gramazi uskoro. Eh kad bi ja znala predvidjeti kako ce skupljati te gramice da bar otprilike znam izracunati kad bi mogla ic van. Sa 1400grama ju skidaju iz intenzivne a 2300 ide doma. Jedva cekam!!!

• Bruncili
    08. Kolovoz 2018. 07:45

I da, sto se tice nepripremljenih... cure moje ja nisam imala ni mrezaste gacice ni uloske. Ma nista. Za prvo stavljanje mi je dala cimerica, drugi dan sam ja davala docimerici. Snadjete se oko svega. Moja preporuka su definitivno chicco ulosci naspram vir80. Jos uvijek ih koristim jer sam nekako sigurnija. Preporuka nam je nositi i tjedan dana nakon vadjenja savova mrezaste gacice, tako da chicco velicinu skoro pa ni ne osjetite. 
    I da, za cure koje radjaju u kbc split. Sve stvari vam sestra odnese u posebnu sobu, mozete u radjaonu uzet mob i vodu (doduse ne znam jesu cure imale snage uhvatit taj mob). Kasnije vam samo sve te stvari donesu u sobu nakon sto vas smjeste. I preporuks je da ne izvolijevate bijesne gliste i bit ce vam super. Samo su 2 sestre po odjelu, jedna za majke jedns za bebe i zaista imaju pune ruke posla. Sto ste vi normalnije prema njima, bit ce bolje i vama. Nagledala sam se ovih par dana cura koje su stvarno bile bezobrazne- npr nitko im ne dodje u posjetu, vide da su taman sestre sjele jest dok su nama posjete i lole uhvate zvonit da im je nesto, al to nesto je nesto sto je moglo cekati danima...

petrapp2605
    08. Kolovoz 2018. 09:05

Hej jutro curke! Kako smo mi noćas lijepo spavali, nekak nije bilo toliko vruće i odmah je bilo lakše.
    Anđeo komoda ima plitke ladice, ali mislim da će mi puno toga stati u nju, samo je muž mora sastaviti. Jučer je valjda shvatio kako nam je još malo vremena ostalo, i rekao ajme pa ja ti moram tu komodu što prije složiti da možeš stvari pospremati u nju. A što se tiče ostalih radova, još moramo sobu pokrečiti, a to je dogovoreno krajem osmog mj (valjda neće kasniti majstor). Onda smo mislili složiti i krevetić i sve namjestiti, ali ok komoda ima kotačiće pa ću ju lako transportirati ako ju i složimo prije svega. Ja ću samo pripremiti sve za krevetić pa će ga svekrva namjestiti da bude lijepo i čisto kad dođemo doma iz rodilišta, glupo mi je da skuplja prašinu dok čekam da se porodim. 

Dea_Rene
    08. Kolovoz 2018. 09:06

Što se tiče nošenja ja planiram malneu nositi. Za sada sam si nabavila lidlovu maramu i frendica če mi posuditi ergo. Ima na fb grupa za nošenje koje je baš iz Rijeke i vidim da se sastaju gotovo svaki tjedan tako da planiram prije poroda odraditi koju kavu sa njima da me nauče kako pravilno svezati maramu. Isto tako mi je super jer si cure posuđuju marame pa nebi unaprijed kupovala nešto što mi možda neče odgovarati. 
    Neznam koko vama koje čekate prve bebice al mene tako nekako strah. Nije me strah uopče poroda nego svega što ide iza toga, baš me s vremena na vrijeme panika uhvati. Jučer smo išli u Ikeu i na dječijem odjelu jedna trudnica tako sigurno bira te neke stvari za svoju bebu a ja onako gledam i pojma nemam šta radim. 

Aurora
    08. Kolovoz 2018. 09:10

Endzrue super su sve stvarčice koje radiš! Ja isto obožavam šivati, ali uglavnom u zadnje vrijeme heklam nakit. Gdje nabavljaš punjenje za jastuke? Istina je ovo za materijal, nažalost "na malo" je jako skupo, ali isplati se😀 
    Petrapp2605 super su kolica i komoda!!!! 
    Bruncili lijepo da nam se javljaš s tako pozitivnim vijestima. Držim fige da što prije mala Bruna ide doma!!!
    Schinin tebi je baš veselo zadnjih dana, nadam se da je s vodom sve riješeno! Hvala ti što nam pomažeš savjetima! I mene zanima ovo za kontrakcije i lijekove😁 moje su dosta bolne, ali kod mene je sve bolno...

Missed ab - 12 tt (2017) ❤️

• pandica1805
    08. Kolovoz 2018. 09:20

Bruncili dojilja smije jesti apsolutno sve!! Hrana koju ti pojedes se razgraduju a ne ide ravno u mlijeko i bebi. Jedino sto moze ponekad utjecati je kravlje mlijeko jer proteini ipak mogu kroz mlijeko do bebe. Ne vjeruj u price da ono sto smeta tebi smeta i bebi. Takve slucajnosti bi mogli onda povezivati u nedogled sa svim i svacim. Samo ti papaj sta zelis :)

Elza
    08. Kolovoz 2018. 09:34

Dea_Rene

Što se tiče nošenja ja planiram malneu nositi. Za sada sam si nabavila lidlovu maramu i frendica če mi posuditi ergo. Ima na fb grupa za nošenje koje je baš iz Rijeke i vidim da se sastaju gotovo svaki tjedan tako da planiram prije poroda odraditi koju kavu sa njima da me nauče kako pravilno svezati maramu. Isto tako mi je super jer si cure posuđuju marame pa nebi unaprijed kupovala nešto što mi možda neče odgovarati.
    Neznam koko vama koje čekate prve bebice al mene tako nekako strah. Nije me strah uopče poroda nego svega što ide iza toga, baš me s vremena na vrijeme panika uhvati. Jučer smo išli u Ikeu i na dječijem odjelu jedna trudnica tako sigurno bira te neke stvari za svoju bebu a ja onako gledam i pojma nemam šta radim.

Ni ja ti nemam pojma sta sve treba. Čitam ovu nasu temu, ljetne bebe i jos onu temu di pisu mame koje su vec rodile... I upijam znanje 

08. Kolovoz 2018. 09:55

Dea Rene- hahahah, na istom smo! Pojma nemam ni što mi treba ni ništa. Na istom smo što se tiče radova, na istom smo što se tiče strahova...
    Imam i ja Lidlovu maramu, a susjeda mi je dala svoju nosiljku jer joj mala to nije htjela tako da je muz odmah prihvatio nosiljku za sebe jer je plava za njih dečke a meni marama :-) 
    A gdje se sastaje ta grupa za savjetovanje o nošenju
    Sto se tiče trudničkog tečaja, ja sam bilanzvala da rezerviram ali rekli su da nazovem 11.8. Zato sto će se grupa za 9.mj vjerojatno brzo popuniti zbog 2 mjeseca ljetne pauze
    Ja se ne bojim ni poroda ni boli... bojim se samo da mi pasica neće prihvatiti bebu jer napada djecu inače. To je moj najveći strah. Što se tiče Sinka-Pinka (tako ga muž od milja zove) osjetim da je sve ok, toga se ne bojim.
    E da, zaboravila sam reci, ima oko 2kg. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.