Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    christyy
    08. Kolovoz 2018. 12:29

Pozdrav curke :)
    Nisam baš pisala ali čitam :) Vidim da ste trenutno u nosiljkama, to je za mene znanstvena fantastika tako da neću ni ulaziti u tu temu haha.
    Garavuša ajme zar je mali već skoro na 2 kg  moj gin sljedeći tjedan dolazi sa godišnjeg i jedva čekam da odem i da čujem kako mališan napreduje..
    Sutra idem na Vuk Vrhovac za GUK profil.. Nit znam kad je najbolje da dođem, niti di točno trebam ić, niti šta će mi tamo raditi haha. Ja znam adresu i imam uputnicu pa ću se valjda snaći

Endzrue
    08. Kolovoz 2018. 12:40

Imaš ruckelli na eko butike koji ide od rođenja i meni je mekši puno od erga

Punjenje uzmem u dućanima pozamanterije tj gdje ima igle konca vune čipke trakica i sl. 

• s.kra
    08. Kolovoz 2018. 12:40

Pozdrav, pratim vas vec danima ali nikako da se javim. Mi cekamo curicu, termin nam je 8.10. Lijepo je vidjeti da ste prava potpora medjusobno. To me bas veseli. 
    Rekoh ajde sad sada da se ukljucim po pitanju prehrane. 
    Dojilja smije jesti sve sto ne skodi njoj ili bebi. Znaci sve. Mozda u prvim tjednima izbjegavati ljuto, zacinjeno dok se bebin stomacic malo navikne i postepeno vidjeti kako ce regirati na to. Nekome ce nesto smetati ili mami ili bebi, a nekome bas nista. Nema tu pravila. 

Endzrue
    08. Kolovoz 2018. 12:48

KikeS

Cure iz Splita, trudnicki tecaj, info.
    Bila sam jutros kod tajnice. Da je tecaj obavezan, da toleriraju muzevima izostanke, al curama kao ne. Pocinje pocetkom 9mj i treba se zapisati kod nje.
    Unatoc mojim puppy eyes da sam daleko i jel nuzan. Hladno i bezobrazno me otpilila da sam sposobna ici i da sam u Kastelima i da mi nije nista. Rekoh gospodo draga ja najbolje znam kakva cu tada biti i nisam sposobna biti u 13h tamo svaki dan. :( nista od mog plana daj 400kn i idi

Prvi glas...tajnica čega.. Ja sam išla u klub trudnica na Splitu 3..besplatno.. Financira ministarstvo zdravstva i imaš sad u 9 mj već su objavili predavanja.. Proviri na fejs..  Plaća se svakako prisustvo dal partnera ili nekog drugog na porodu i prijateljica nije bila na nikakvom tečaju a išla je rodit normalno i platili su da muž ide s njom tako dane znam di si to zalutala i gdje su te poslali. 

08. Kolovoz 2018. 13:02

s.kra

Pozdrav, pratim vas vec danima ali nikako da se javim. Mi cekamo curicu, termin nam je 8.10. Lijepo je vidjeti da ste prava potpora medjusobno. To me bas veseli.
    Rekoh ajde sad sada da se ukljucim po pitanju prehrane.
    Dojilja smije jesti sve sto ne skodi njoj ili bebi. Znaci sve. Mozda u prvim tjednima izbjegavati ljuto, zacinjeno dok se bebin stomacic malo navikne i postepeno vidjeti kako ce regirati na to. Nekome ce nesto smetati ili mami ili bebi, a nekome bas nista. Nema tu pravila.

Pratimo se! Po mom izračunu je termin 8.10. a prema njihovom 2.10.  

• Anđeo_
    08. Kolovoz 2018. 13:04

christyy

Pozdrav curke :)
    Nisam baš pisala ali čitam :) Vidim da ste trenutno u nosiljkama, to je za mene znanstvena fantastika tako da neću ni ulaziti u tu temu haha.
    Garavuša ajme zar je mali već skoro na 2 kg moj gin sljedeći tjedan dolazi sa godišnjeg i jedva čekam da odem i da čujem kako mališan napreduje..
    Sutra idem na Vuk Vrhovac za GUK profil.. Nit znam kad je najbolje da dođem, niti di točno trebam ić, niti šta će mi tamo raditi haha. Ja znam adresu i imam uputnicu pa ću se valjda snaći

A kad da dođeš ti nemam savijet, ja sam bila oko pola 8 tamo i čekala sam dosta a nekad sam bila u 8 i brzo došla na red ovisi koliko trudnica se odluči doc u tom danu 😂. Pretpostavljam pošto ideš prvi put da ćeš pit glukozu ono o čemu su neke već pisale, nemoj samo danas od 8-9h  ništa jest a od 12 ništa pit pogotovo ujutro moraš bit na tašte 😏. Dođeš gore uzmeš listić na ulazu nejdes na one šaltere vidit ces ih nego do kraja pored šaltera ima jedna soba tu stojiš u redu s tim listiće šta si Uzela na redomatu (trudnice se tu upisuju) onda te teta upisuje unutra pripremiš knjižicu  i šalje te kod druge sestre (ta vrata su ti odmah lijevo čim uđeš na početku tamo) tu čekaš ispred dok te ne zove za unutra pripremi zadnji nalaza, točne tjedne trudnoće, trenutna kilaži, s kolko si krenula kg, i ove opce info koje znaš bez "pripreme" (da li si imala pobačaja i slicna pitanja..) e kad si tu gotova onda čekaš na vađenje to te zovu na razglas vade ti krv (to je na tašte) pa onda popijes glukozu i sjediš vani sat vremena pa ti opet vade onda opet sjediš vani sat vremena i još jednom ti vade i puštaju te doma za vrijeme sjedenja ne smiješ ništa jest ni pit, ako će ti bit loše reci im preko puta te sobe su vrata i unutra je krevet onaj prijenosni visoki bolnički ja sam bila bijela skroz i muka mi je bilo pa su mi sami predložili i tamo me odvezli. Nadam se da nisam nešto zaboravila 😁

08. Kolovoz 2018. 13:26

Endzrue

KikeS

Cure iz Splita, trudnicki tecaj, info.
    Bila sam jutros kod tajnice. Da je tecaj obavezan, da toleriraju muzevima izostanke, al curama kao ne. Pocinje pocetkom 9mj i treba se zapisati kod nje.
    Unatoc mojim puppy eyes da sam daleko i jel nuzan. Hladno i bezobrazno me otpilila da sam sposobna ici i da sam u Kastelima i da mi nije nista. Rekoh gospodo draga ja najbolje znam kakva cu tada biti i nisam sposobna biti u 13h tamo svaki dan. :( nista od mog plana daj 400kn i idi

Prvi glas…tajnica čega.. Ja sam išla u klub trudnica na Splitu 3..besplatno.. Financira ministarstvo zdravstva i imaš sad u 9 mj već su objavili predavanja.. Proviri na fejs.. Plaća se svakako prisustvo dal partnera ili nekog drugog na porodu i prijateljica nije bila na nikakvom tečaju a išla je rodit normalno i platili su da muž ide s njom tako dane znam di si to zalutala i gdje su te poslali.

Bila sam na 2 katu u zgradi rodilista, uprava rodilista tajnica. Tako me dolje sestra na salteru poslala jer sam vidjela papir naljepljen info o tecaju od 9-11. A sve cure koje ja znam su rekle da ne treba tecaj dodes u to tajnistvo dobijes uplatnicu na 400kn ako zelis da bude prisutan netko. 

Jelennnna
    08. Kolovoz 2018. 13:36

KikeS ako je tako onda cemo se vidit na tecaju u 9om misecu. Ja sam isto racunala platis i to je to. Bas cu iza iduceg pregleda ic pitat pa da vidim sta ce mi rec. 

08. Kolovoz 2018. 13:36

SSanja i Anđeo - da ni meni nije jasan taj stampedo po kući kad dolazi beba i mama iz bolnice. Baš mi treba da nakon što me nije bilo 3 dana kući netko pregledava koji ćošak mi je prašnjav, koliko mi dijete sliči na muža da ne bi bilo nedajbože tuđe, a tek snebivanje da smo zadržali psa u kući, a došla beba! Srećom pa su tetke, stričevi i ostali sa ovakvim stavom daleko od nas. 
    Čak ne bih voljela ni roditelje taj dan kad dođem iz bolnice. Meni je prioritet ono kako će biti kada se svi raziđu jer ostajemo muž, ja, pas i beba da se prvo mi posložimo i uhvatimo modus operandi , savladamo dojenje, pelene, kupanje... Najmanje što želim čuti je "Zašto ovako, zašto ne onak...o, kad sam ja rodila, ja sam tako i tako i nije bilo ništa... Svaka čast svima i svakomu ali muž i ja smo naučili sve sami i snalaziti se na sto načina. 
    Riječi vam se obistinile, drage moje  Samo da bude sve OK

Isssa
    08. Kolovoz 2018. 14:02

Endzrue imaš zlatne ručice 😀, samo naprijed, daj napiši kak se zove na Facebooku stranica, izgubila sam ju, sram me bilo 🙈
    A nosilice za bebače, prvo ću posuditi i vidjeti jel uopće hoće a tek onda kupovati ako prihvati, ali ja bi osobno voljela da mi nije stalno po rukama i da ga ne učim previše na to jer se planiram brzo vratiti na posao a onda bi moglo biti problema, ali opet to sve ovisi od djeteta do djeteta, možemo mi njih učiti kaj hoćemo kad je svako dijete individualno za sebe 😀
    Christy ja sam u Petrov išla, došla sam u 13 sati, dobila epruvete za krv i plan prehrane a sad kak bude kod tebe buš nam javila, uglavnom oni mi nisu ništa radili samo objasnili u minuti kak i šta trebam i ko te šljivi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.