Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    04. Kolovoz 2018. 18:40

I nije ti glupo pitanje, skroz je na mjestu, prva ti je beba.
    Htjela sam napisati da si tu negdje kao ja po tjednima, ali sam uspjela izostavit pola rijeci

Nina ❤
    04. Kolovoz 2018. 18:52

Jelena M

Ja sam dobila savjet za robicu da za pocetak uzmem cca 10tak bodija i to 4 kom 56 , a ostatak 62; da uzmem par onih oneziea ka iz jednog komada, hlace s stopalicama, benkice. Sve majice sta se preko glave oblace, obicne hlace tipa rebe i sl te cipele nikakve da ne uzimam za pocetak. Mislim par trenerki gornjih na patent uzet, bar 10tak carapica, 4-5 kapa. Za tetre sam cula da je dosta 10 tak komada, mislim se uzet jos 2-3 rucnika s kapuljacom za bebice.
    Meni nikako nije jasno za grijanje sobe kad imas bebicu. Mi ovdi u Dalmaciji stvarno jako malo trebamo grijat jer stvarno je toplo do pola dvanaestog skroz. U bolnici ih oni drze na 24,25 stupnjeva. Sad nisam pametna, dal da pocnem grijat cim izadjemo tako na 25 ili da ga standardno obucem ka nas i jos preko neku dekicu.
    P.s. Glupo je pitanje znam, al nisam pametna. Hahhha

Ta odjelca iz jednom komada, tutice su i najbolje za oblacit tako malim bebama. Imala sam jesensku bebu i sad cekamo drugu (tjedan dana mi je razlike u terminima) 😊 Sto se tice grijanja, na pocetku smo grijali samo kod kupanja. Bebama treba tek jedan sloj odjece vise nego nama pa bolje ne pretjerivati s grijanjem i oblacenjem.

Baby.nb1
    04. Kolovoz 2018. 21:38

E cure, nesto razmisljam. U sta bebe obuku kad se rode? Mislim jel budu u nekoj njihovoj oblekici, a mi donosimo samo ono u cemu ce iz bolnice doma ili? 

url=https://lilypie.com]

Baby.k
    04. Kolovoz 2018. 21:40

Baby.nb1

E cure, nesto razmisljam. U sta bebe obuku kad se rode? Mislim jel budu u nekoj njihovoj oblekici, a mi donosimo samo ono u cemu ce iz bolnice doma ili?

Kod nas su za vrijeme boravka u bolnici u njihovom, a muž kad dolazi po nas donosi odjeću za mene i bebača.

04. Kolovoz 2018. 21:42

Baby.nb1

Yyna Sv.Duhu su ti bebe u njihovoj odjeci, imaju te neke benkice na sebi i dolje tetra pelene i u jastuku su (prek cijelog jastuka pise tvoje prezime, ne znam cime to lisu i kako to opseu kasnije, to me uvijek zanimalo) i presvuku ih ujutro nakon kupanja (ak se beba ukaka pa procuri, cesto nemaju za presvuc ih), a odjecu za izlazak iz bolnice i za bebu i za tebe donosi muz na dan odlaska i predaje sestri koja ti to daje na otpustu (oblacis se u posebnoj prostoriji dok sestra oblaci bebu i onda dobijes i svoje i bebino otpusno pismo, knjizicu cijepljenja i upute za dojenje i neke letke za kremice i ko zna sta)

Looda_vila
    04. Kolovoz 2018. 21:46

evo mene doma s rostilja, pa da vidim sto ste se raspisale
    Isssa bravo za ulazak u 9.mj, sad bi mogla ti i preko termina:)) super izgledas, sve ti oslo samo u trbuščić
    Sanja neka si ti otisla na hitnu, sva sreca pa nista nije bilo, a curka ti je vec prava velika beba, tako da si bez brige...i ovih tjedan dana, pa cak vjerujem da ces i vise izdrzat - proci ce u tren oka
    Vidim da je dosta vas vec obavilo  veci dio shoppinga...jos neke sitnice i to je to. Mi smo pretezno lovu potrosili na odjecu, kozmetiku, neke sitnice i igračkice...sve ostale vece stvari; kolica, AS, kinderbet, madrac, kadicu itd su pokupovali bake i djedovi za svoju prvu unučicu
    Baby.nb1 idem u Lidl na Knežiju, cini mi se da tamo uvijek bude veći izbor, a i nekako mi je bolja vibra ducana haha...jedino sto imam osjecaj da sve brzo plane....sad ne znam dal imaju nadopunu ili ne. Bas me zanima kako ce bit u cetvrtak. Zaletit cu se nekad prijepodne pa sto ulovim - ulovim
    Nas_bebac kakva je to ledena pasta?
    Baby.k lijepa bušica ja kupila persil sensitiv, oprala za sad tek 1x mašinu veša i ja super zadovoljna.
    Kike.S da mi se samo teleportirat u more da malo plivam i nazad u stan! Bas ti zavidim!!  Ja sam od robice pripremila uglavnom 56 i 62, nesto sitno 50 i svega 4 bodija kratkih rukava bas u slucaju ako bude extra toplo.

Looda_vila
    04. Kolovoz 2018. 21:47

Dea_rene ja planiram sacuvat maticne stanice u zakladu Ana Rukavina. Imas  na njihovim stranicama sav potreban info, evo link:
    https://zaklada-ana-rukavina.hr/maticne-stanice-krvi-iz-pupkovine/obrasci-za-darivateljice/
    Dokumente isprintas, pupunis, potpises u 3 primjerka, nesto od podataka mozes vec sad popunit , a nesto ces morat ostavit za par dana prije ocekivanog poroda (pitanje npr jeste li primili antibiotik tjedan dana prije poroda bla bla....). Ne znam kako je kod vas u Rijeci, no procedura za sv.Duh u Zagrebu je da u TA kad te unose u sistem naglasis da ces ukoliko to bude moguce sacuvat maticne stanice, da oni znaju pripremit aparaturu. Iako imam info od frendice da mozes i na sam dan poroda im to rec, samo moras imat te papire sa sobom.
    Ukoliko se odlucis na privatnu banku, onda moras prvo kod njih dogovorit sve, odabrat paket, nacin placanja itd - osobno i provjereno znam za banku maticnih stanica Biosave - vita 34.
    Meni muz navija da sacuvamo privatno, no ja mislim da nema potrebe - sansa ti je oko 3% da nekome u svijetu odgovaraju bas tvoje/djetetove maticne stanice.

04. Kolovoz 2018. 21:57

KikeS

Dea_Rene

KikeS

Justme,
    Niskomolekularni heparini da.

Dea, zasto si na clexanu?

Jer sam prije ove trudnoce ima dava puta missed ab u 9 i7 tz. Radila sam pretrage krvi i heterozigot sam na PAI i MTHFR

Zao mi je za missed ab :( Zato ce sada NMH pomoci da izneses/mo do kraja ☺
    Ja sam prije 4g bila na kontraceptivima i pusila sam "zaradila" sam masivnu plucnu emboliju i nakon 10dana plucne intenzivne jedva me spasili. Nakon odradenih svih pretraga ustanovljeno je da nije genetski i da su krive pilule i moje cigare. Pa se sada dr boje da unatoc tome sto nemam genetske predispozicije da se bolje pikati da se ne ponovi tromboza/embolija ili nedajboze sto gore.

KikeS i Dea - baš mi je žao što ovo čitam i žao mi je što ste to prolazile. Ali bitno je da je sada sve to iza vas i da su bebice odlično.
    Što se tiče oralnih kontraceptiva, ja sam pila Yaz i isto sam bila pušač. Kada sam rekla svojoj sestričnoj koje tablete pijem (ona je u USA) rekla mi je da je bilo jako puno slučajeva u njenoj državi da su žene od njih umrle. Ne budi mi ljeno, kontaktirala sam drugu frendicu koja je u Texasu i koja je baš radila u nekom osiguranju gdje odobravaju ili ne odobravaju neki tretman ili lijek, (ako sam ju dobro shvatila kad mi je pojašnjavala). Uglavnom ona mi je rekla da su toliko opasne da ih ona nema niti na popisu lijekova. Kada sam o tome htjela porazgovarati sa svojom ginekologinjom, maltene je ispalo da ju učim "njen posao" a sve što sam htjela je da mi izvadi krv pa propiše provjerenije kontraceptive a ne da bilo koje od njih nastavim piti bez prethodne pretrage.

Baby.k
    04. Kolovoz 2018. 22:21

Looda_vila, da budem iskrena, persil sensitive sam i tražila, ali ne znam šta me je prebilo u glavi i skužila sam tek kad sam došla doma da sam uzela ariel😂 Još gledam u plodinama na dječjem odjelu bili su taj ariel i becutan, i mislim si kao neću to kad su mi svi rekli da je persil super i odem na dio s deterdžentima potražit persil i uzmem ariel, ne znam kako ni zašto 🙈

Isssa
    04. Kolovoz 2018. 22:47

Nisam nikad koristila kontracepciju, jednom samo mjesec dana zbog nekog poremećaja hormona i tih mjesec dana sam krvarila kao kod klasične menstruacije i prestala sam i nikad više ne želim ni probati jer ono je bilo strašno 😥
    Joj na te matične stanice sam skroz zaboravila 😯, baš ću sutra malo istražiti di i kome se trebam obratiti, gledali smo prije par mjeseci ali sam zaboravila 😣, sram me bilo 🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.