Hello curke :)
Evo mene s pregleda i prvi put da nije sve divno i bajno.S bebicom je sve hvala Bogu u redu, ima 1510g.
Meni su stigli nalazi ogtt-a (4,5 /12,7 /9,1) katastrofa... Imam kontrakcije, beba se smjestila glavom jako nisko u zdjelicu i kaže da je cerviks previše skraćen za 30 tjedana i da moram na mirovanje. I da anemična sam užasno i moram dodatno uzimati željezo, prepisao mi je neki sirup 2x na dan
Šalje me na Vuk Vrhovac za GUK profil i opet u Petrovu vađenje krvi za IAT...
Tinna86 dobro nam došla :)
Isssa sretan rođendan!
Hello curke :)
Evo mene s pregleda i prvi put da nije sve divno i bajno.S bebicom je sve hvala Bogu u redu, ima 1510g.
Meni su stigli nalazi ogtt-a (4,5 /12,7 /9,1) katastrofa… Imam kontrakcije, beba se smjestila glavom jako nisko u zdjelicu i kaže da je cerviks previše skraćen za 30 tjedana i da moram na mirovanje. I da anemična sam užasno i moram dodatno uzimati željezo, prepisao mi je neki sirup 2x na dan
Šalje me na Vuk Vrhovac za GUK profil i opet u Petrovu vađenje krvi za IAT…
Tinna86 dobro nam došla :)
Isssa sretan rođendan!
A joj... žao mi je. 😔 Ali s bebicom je sve dobro pa super za pregled. Neka te to drži da izdržiš i mirovanje i sirupe i tablete i sve. 😘❤
Tina dobro došla 😀
Christiy i tebe zadesilo mirovanje i šećer, pa kaj nam se svima događa?????
Već satima Googlam i tražim kaj znači CERVIKS 1ČL. ZA PRST PROHODAN DO OVOJA I GLAVICE, neznam jesam glupa plavuša ali ja to nemogu razumjeti, ako ko zna nek mi pojasni kaj to znači, plizzzzzzzz HELP, kolko sam otvorena u cm ili kaj već 🤔🤔🤔🤔🤔
Christyy, nije to nista jako strasno, bitno da je bebica uredu... Šećer i željezo ćeš brzo korigirati, a sto se mirovanja tice, izdrži dok ne dodes u sigurne tjedne, vec si dosta blizu :)
Christyy bitno da je bebica dobro, a šećer će se izregulirati, trudnička anemija je najnormalnija, koji sirup si dobila? Sad je vrijeme da malo usporiš i sve će biti ok.
Issaa meni to zvuči kao da si prst otvorena, al eto nisam doktore, a na googlu svašta ima i točno i netočno...smo se nemoj zamarati s time
Ja sam si već nabavila hobicu jer mi je divna i htjela sam tetama donirati za daljni rad. Jedna me zvala da ih ima 20 preko 70god i da samo 2 mogu heklati hobice jer se jako puno treba zatezat da punjenje ne izlazi kroz rupice tako da svaka čast tetama.
Ja danas s pregleda 26+3 a beba je 28 tjedana (2tjedna više) ima 1060g i na zadak je. Sve je super i na +9 sam zasad. Stomačić 22cm (AC)
Isssa meni ti na svakom pregledu piše cerviks 1 čl prsta, CC za vrh prsta uloživ.. to je sve u redu kako on kaže tako da se ne zamaraj time..
Petrapp - Ferrum lek sirup
Slažem se s vama curke, bitno da je beba dobro.. samo usporit tempo zbog cerviksa i bit će sve ok... ogtt i anemija me ne diraju previše..
Isssa i da i ne, to ti gledaju ovako otprilike: cerviks se prvo mora skroz skratiti tj nestati da bi pocelo otvaranje i zato se, dok god cerviks postoji, gleda ulozivost i duljina cerviksa, a tek kad njega nema onda se gleda otvaranje i njegova sirina. Ne znam jel ti ista jasnije, stavljam sliku da vidis
Tinna86 dobrodosla! Bravo za cetvrtu bebicu, starija ekipa su cure ili decki? Kazes da si vec imala tu situaciju, u svakoj trudnoci ili samo jednoj od prethodnih? Kako su te prosle po pitanju ranijeg poroda?
Christyy nije jako strasan ferrum lek, al tesko pada na zeludac (bar meni, pila sam ga u prosloj trudnoci). Osim toga, imas sirup sa zeljezom koji je puno ukusniji, ali ga placas, zove se Floradix i vec ima u sebi i vitamin C pa ga ne moras zasebno uzimati uz zeljezo. Glavno da je bebica super i da lijepo napreduje 😊
Tinna86 dobrodosla! Bravo za cetvrtu bebicu, starija ekipa su cure ili decki? Kazes da si vec imala tu situaciju, u svakoj trudnoci ili samo jednoj od prethodnih? Kako su te prosle po pitanju ranijeg poroda?
Christyy nije jako strasan ferrum lek, al tesko pada na zeludac (bar meni, pila sam ga u prosloj trudnoci). Osim toga, imas sirup sa zeljezom koji je puno ukusniji, ali ga placas, zove se Floradix i vec ima u sebi i vitamin C pa ga ne moras zasebno uzimati uz zeljezo. Glavno da je bebica super i da lijepo napreduje 😊
da rekao je da će dati blagi jer kao željezo zatvara a ja ionako imam već problema s tim pa da nebi jedno spašavali a drugo napravili još gore...
Sortiraj odgovore
Najstariji