Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    18. Veljača 2018. 11:19

sretna

sanjchi255

To se nista ne zacinjava jelda?
    Jel se moze npr mrkva iz juhe dat im ili se sve posebno mora kuhat?

Mozes, ali prije nego zacinis juhu. Znaci bez soli, vegete il sta vec stavljas. I mozes stavit u svaku povrtnu kasicu ili malo maslinova ulja ili maslaca radi lakse probave

Sretna, ne bih rekla da se smije iz juhe ako u toj juhi kuhas meso, zbog masnoca od mesa koje se upiju u povrce... ja bih to tek kasnije, a to mi je i sestra rekla da slucajno to ne radim na samom pocetku kad dijete tek krece s namirnicama

• sretna
    18. Veljača 2018. 11:20

I_me

Evo bila vizita. Ostajemo jos minimalno 3 dana 😩😥
    Al ok,bolje tako nego da moram dolazit iz poreca za pulu 2x dnevno na terapiju.
    Antibiotici djeluju,kvrga je danas manja i crvenilo se povlaci.
    A jos mi kaze dokt da je noc bila kaos jer su imali 40-50 bebaca sa temp i proljevom,pa da ne bi jos nesto pobrali dolazeci vamo tamo.. ovako smo u karanteni..

Ma bolje da ste tamo nego da putujete. Brzo ce to proc pa ce te uzivat doma 😊 a sta.sada s mackama? Jel morate posebno pazit ili nesto?

• sretna
    18. Veljača 2018. 11:38

Marijana

sretna

sanjchi255

To se nista ne zacinjava jelda?
    Jel se moze npr mrkva iz juhe dat im ili se sve posebno mora kuhat?

Mozes, ali prije nego zacinis juhu. Znaci bez soli, vegete il sta vec stavljas. I mozes stavit u svaku povrtnu kasicu ili malo maslinova ulja ili maslaca radi lakse probave

Sretna, ne bih rekla da se smije iz juhe ako u toj juhi kuhas meso, zbog masnoca od mesa koje se upiju u povrce… ja bih to tek kasnije, a to mi je i sestra rekla da slucajno to ne radim na samom pocetku kad dijete tek krece s namirnicama

Tocno, da. To tek kad meso krenu jest. Zaboravila sam to napisat

Bela
    18. Veljača 2018. 11:54

Romi evo bolje je, curka je ok a i ja od sinoc nemam temp, samo kasalj i grlo. Ali tankam se cajem,medom pa cu valjda i to rijesiti. Barem me kosti vise ne bole jer ono je bilo grozno. 
    Nego, od jucer, tj od kad nema temp bas je oblijeva hladan znoj, normalno obucena, zima u kuci nije, bas joj bude glava hladna i vrat hladan i znojan. Citam na netu da se tako ciste od sirupa/cepica koji su dobili za temp. Pitam ped sutra jer mi je rekla da javim kako joj je.

Bela
    18. Veljača 2018. 12:12

I me joj  Ali kad ste toliko izdrzale jos cete i ta tri dana. 
    Dena mislim da si ti napisala da si dala mrkvu, jesi miksala ili samo vilicom? 
    Ja isto sad mislim krenuti sa mrkvom, jabukom i mozda tikva. Ne znam za kruske, nisu mi sad fine. 
    Spavanje- evo npr kada ima dobru noc, a takva je svaka treca otprilike
    Zaspije oko 21-21:30 i onda do cca 2,3 spava i onda papanje i zna do 6,7, onda je uzmem k sebi pa jos malo odrijema uz papanje, pola sata, max sat.
    Tako mi je spavala nekih mozda mjesec dana bila, skoro svaku noc i super mi je bilo. Preporodis se cim se ne budis 10 puta.
    Ali sad vec dosta vremena se stalno budi.

• Romi
    18. Veljača 2018. 12:20

sretna

Romi

Dena bravo za kašice,mi smo danas krenuli sa pastrnjakom,mrkvicu obožava,a evo voli i pastrnjak,izgleda da će volit povrće,ali volimo i mm i ja,i isto mislim da će kako je krebulo uskoro jest cijelu kašicu od 125,i mene to zanima kako ću sad to sve posložit za obroke.
    Sretna zanima me jesi li ti davala ugrijanu kašicu ili sobne temp.,ja njoj sada uvijek malo stavim u vruću vodu da joj bude onako mlako,ne pretoplo,al me zanima jel može bit i sobne temp.
    Bubamara ja sam krenula sa povrćem sa 4 i pol mj.,

Kupovnu? Nisam nikad davala kupovne povrtne. A domace sam uvijek tople davala, ali mozes i sobne temp, nema sta bit..hvala za provod!

Hvala,ma i ja cu radit sad domace kad sam vidjela kako je ona to brzo prihvatila,mislim na nove okuse,ja sam mislila da ce ona pojest svega 2-3 zlicice u pocetku,al ona jede i pojela bi cijeli obrok iz prve da joj dam ,zaboravila sam kom. Patrik je prezgodan u onom kompletu na miki mousa,bas mi se svida 

barbs
    18. Veljača 2018. 12:31

Buba_mara

Mame oprostite mi ako ste već pisali o tome al ne stignem sve popratiti, tema je dohrana… Planiram mu danas dati malo jabuke jeste vi već krenule s voćem ili još čekate?

Sutra krecemo posto su ga u cet cijepili i pedica nam je preporucila kad prodje 3-4d od cijepiva. 😉

barbs
    18. Veljača 2018. 12:46

I me, zao mi je sto jos morate ostati, ali drago mi je sto ide na bolje 😘😘😘😘

Giovi
    18. Veljača 2018. 13:54

Romi,radim u Kon-Tikiju...sad jos dok sam na porodiljnom svaka setnja mi zavrsava tamo. Taman prosecem od Op do Voloskog,tamo nju uvalim nekoj kolegici pa popijem kavu na miru,nju nahranim i onda nazad... imam dadilje dolje 😂
    I me,da da...ja se nisam mogla suzdzavati dok je ona plakala pa je to izgledalo ovako: hahahah-dobro je dobro je,mama je tu-hahahhaah-ljubavi to samo tata hrce,nista strasno-hahahhaa-nemoj se bojati jer znas da tata ipak ne hrce...🤣🤣🤣
    Joooooj ja jedva cekam uvodjenje kasica..🤗
    Iako je moja vec probala kokosovo ulje...ja se namazala nakon tusa a ona mi cicala rame sat vremena kasnije...mozda joj poboljsa probavu...😂

I_me
    18. Veljača 2018. 13:55

sretna

I_me

Evo bila vizita. Ostajemo jos minimalno 3 dana 😩😥
    Al ok,bolje tako nego da moram dolazit iz poreca za pulu 2x dnevno na terapiju.
    Antibiotici djeluju,kvrga je danas manja i crvenilo se povlaci.
    A jos mi kaze dokt da je noc bila kaos jer su imali 40-50 bebaca sa temp i proljevom,pa da ne bi jos nesto pobrali dolazeci vamo tamo.. ovako smo u karanteni..

Ma bolje da ste tamo nego da putujete. Brzo ce to proc pa ce te uzivat doma 😊 a sta.sada s mackama? Jel morate posebno pazit ili nesto?

Cekamo nalaz toxo da nam 100% potvrdi da su mace.
    Ak je, obicno osoba koja je to prebolila stekne neki imunitet na to.. 😥
    Moje mice su vani od kad sam trudna i ne mislim i ne pustam ih unutra u stan.
    Kaze dokt obicno macke to prenose ali toga ima vise u sirovom mesu i povrcu samo sto ljudima lakse da je od macke nego od povrca npr.. 
    Bas sam ju pitala sto da radim.. kaze ne moram ih se rijesit bas zbog tog imuniteta, samo malo vise pripazit ako cu npr pomazit macu da se dobro ruke operu i takve stvari..
    Al poznavajuci sebe, (vec sada mi je neka averzija prema njima a imam ih goooodinama 😩😩😩) necu ih vise pipnut nikad! Ni svoje niti tudje!!!!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.