Jutro, mene prehlada satrala a moj gospodin se odlucio probudit oko pola 6 pa sam zamolila muza da ga malo nosi da zaspi opet, i svaki put zaspi on ga spusti i on se probudi -.- i evo zaspao je prije sat i pol a ja ne mogu zaspat :/ tak da ja odmaram malo al nije to to ubija me ovo nespavanje..
Kaj se frendica tice, zivim van grada tak da se cujem redovito s jednom s faksa i sa vjencanom kumom s kojom se i vidim cesto.. Imam njih dvije i s njima sam si super. Nama su ugl skoro svi dosli u babinje, neki prije neki kasnije..
Cure s kojima sam si bila super se ni ne cujemo bas, valjda ak nisi s njima onda te zaborave i to je okej, ne zamaram se s tim..
Hrenofka jojj znam kak ti je ja sam nocas sam saltala sise!! Odma sam mislila na Branchi hehhe... A gle nije ti ni sa ad-om lako. Peri boce muckaj mjericu...nije ni lako curama kaj daju bocu. Ma ja mislim da je to sve do bebe!
Bas kako cvarak kaze, meni se cini da je po noci lakse nama koje dojimo, ono, stavis bebu uz sebe, das cicu i drijemanje.. Nema hodanja, peruckanja, muckanja..
Mislim, bar si ja to tak zamisljam, nemam pojma kako je mama cije su bebe na ad-u, one ce ti bolje reci
A ko bi sad znao.. ja cu probat pa kud puklo,ovak cu puknut samo ja!
Mada mi se cini da i ovo nije glad. On cucla cicu cini mi se iz neke utjehe. Nemre bit gladan svakih sat vremena! Nit ja mogu proizvest toliko mlijeka u sat vremena (isprazni obje cicke)
sve citam na netu da su to zubi,al kod nas stanje sa zubima nepreomijenjeno. Nis se ne vidi jos uvijek. A slini nenormalno. Toliko da su mu se od sline osuli obrazi i brada (jos spava na trbuhu pa konstantno lezi u toj slini). Izgleda ko da ga je netko stipao za obraze satima
Bok, ženice
Ajoj, pa ne opterečujte se frendicama/kvazifrendicama itd...to sve dođe na svoje. Ne može se u životu imati 100 naj frendica i slično. Ljudi se tokom godina "filtriraju" i svaki ode na svoju stranu. Neki ostanu a neki su samo usputni prolaznici. I nema smisla se ljutiti ili zamjeriti nekoj frendici, ako se ta osoba udaljila, a bile ste si ko prst i nokat. Kada ode neka osoba, uvijek se u životu pojavi neka druga. To je nepisano pravilo.
Imam svoje prije, nisu u Zg, pa mi druženja niti ne nedostaju, naučila sam se već na viber, Whatapp, skype...
...a sada nas sve više i više zovu ljudi sa kojima se nismo nikada družili, ali eto imaju male bebe, možda par mjeseci starije, pa bi stalno neka druženja i slično. Što je u redu, treba se u životu prilagoditi trenutnoj situaciji.
Hrenofka, definitivno te neću nagovarati na Ad, ali te neću nagovarati niti da ustraješ na dojenju. Sama trebaš odlučiti što je za tebe i bebu najbolje i toga se držati. Ono što smatram da je pogrešno (barem u mom svijetu) je sada bi malo ovako, pa malo onako, pa opet malo ovako-treba imati neki ritam i toga se držati. I ne znači da ako uvedeš ad da će od prve noći spavati 8 sati.
Bono je počeo spavati cijelu noć tek početkom ove godine, oko 3 mjeseca života.
Mogu ti dati jedan primjer kombinacije ad i dojenja. Moja cima iz bolnice kombinira od početka, pa spavaju po noći, po danu ne spavaju. Što i kako sa cicama, nemam pojima, nisam ju pitala, jer se u to ne razumijem a i nema smisla da raspravljamo o nekim stvarima koje obje ne radimo. Ona je kod pedice dobila savjet obzirom da kombinira, da još ne uvodi dohranu.
I molim te, i ti i ostale, da mi ne zamjerite na postu, ovo sam napisala samo zato jer si pitala oko Ad-a. Inače se ne pačam u dojenje ili ne dojenje. To je stvar odluke, mogućnosti, i mnogih drugih faktora.
Ma nema frke,Ashley. Zapravo me bas i zanima misljenje cura koje daju AD. Razmisljam da barem dam AD po noci (cula sam da puno cura tak radi). I ne icekujem da spava svaku noc,barem 3 sata u komadu bi mi koristila da se naspavam (boze,kak kriteriji brzo padaju:-)). Ja jos imam problem kaj on ne zna i nece jest na bocicu,al cu ustrajat jer to ionak mora naucit. Uglavnom,dal ce bit kakve reakcije na AD? Dal to treba postepeno uvodit? Kolko da toga dam? Nis ne znam...nisam jos sigurna da cu dat,al ak u 5 ujutro poludim i odlucim mu dat,cisto da znam... :-)
Ajoj, ispalila bi da moram u sred noći spremat bočicu. Neki dan sam neplanirano morala ostavit malu na 2 sata, nisam izdojila i napravim ja bočicu ad-a, dam mami i kažem ako BAŠ budeš morala, daj joj, ako ne, odugovlači. I tako Ema malo spavala, pa se probudila, javila se glad, histerično se rasplakala. Mama joj dala bočicu, ona neće i neće... potegla jednom i raskrivila se. Ona pokušala opet, ova neće. Na kraju je toliko plakala jadnica, umorila se i opet zaspala. Eto, njoj se očito ne sviđa ad.
Nego, je da sutra idemo u prdice, ali isto da pitam... danas sam vidila da joj je noktić na stopalu, urastao u meso, sve je crveno i upaljeno :( To se meni zna dogodit, znam kako boli, iako se ona ne žali. Ja joj još nisam rezala nokte na nogama (nemojte se smijat, jednostavno sporo rastu, nemam šta odrizat :D ). Ne znam šta ću, nešto stavit na to?
Aaaaa...opet bi editirala post da mogu... Previše sam se navikla na ovo vadi sisu i daj, zato sam rekla da bi ispalila da moram kuhat jer ja to zamišljam kao.... ona se probudi, počne plakat, a meni treba 10 ak min za bocu, ona ne prestaje,,,,aaaaaa :D
Mame koje daju ad, jel unaprid pripremite mlijeko, stavite u termosicu ili kako...navijete sat, preduhitrite bebu?
Lela to ti se mom dogodilo... (ja sam njemu jedno 4x na nogama rezala)
I kako sam doma imala octenisepta s tim bi mu malo pospricala i namazala bi mu obicne djecje masti s kojom guzu mazem.. I taman smo za 2 dana isli kod prdice i ona je rekla da mogu tako.. I maklo se crvenilo brzo i nokat izrastao ;)
Lela nemam pojma, govorim na pamet, al mozda da probas octeniseptom pospricat?
Sortiraj odgovore
Najstariji