helou žene...vratilo nam se sunce...i gušti uz more :)
vidim muke po spavanjima i zubicima su jos tu...polako sve ce to doc na svoje misto :D
ian bejbe :)
ja jesam uvela prehranu sa 4 mjeseca..ali se ne vodim tim stavrima po netu pa bi te i moji savjeti mogli zbunit.Drzim se u biti toga da sad izbjegavamo žitarice sa glutenom..jaje i kravlje mlijeko...to cemo postepeno..ima vremena za to
Mi smo počeli sa jabukom...pa jabuka/palenta pa jabuka/mrkva pa kruska/mrkva...onda piletina/krumpir/mrkva..jučer je bilo krumpir/mrkva/brokula i od kupovnih pastnjak...
znači ja ti se ne drzim pravila pa nemoj da te "krivo" učim..mogu ti samo ispričat svoja iskustva..koja su savrsena
ne zamaraj se previse..pokusaj sa nečim laganim u startu...čisto da vidis dal je beba spremna..ako nije čekaj jos..i aj sam tako imala plan..al je moja bila spremna..valjda je rodjena spremna hahahha
a dalje ces vidit..kako vrijeme odmiče mic po mic...ma skuzit ces po svom ditetu jel zrelo ili ne za takvo nesto...to je za moj pojma najbolji pokazatelj
E da ,bitno je dakle da bebi dajes kad nije bas bas gladna..jer nemaju stavrno strpljenaj za čekat zlicu...ja dam oko 2...a inace bi boca bila u 3. Dajem joj dnevni obrok dakle...obavezno dajem čaja nakon kašice..i s gustom podoji skoro 100..I fala bogu dragome sad je na bočici AD-a manje...sta mi je i bio cilj :)
U startu će ti jest manje...znaci isto joj ponudis nakon kašice mlijeko..da nadomjesti sta jos fali..pa ces mlijeko nakon sto počme jesti punu porciju,za taj obrok skroz izbacit..i tako..laganini :D
Evo nas s karnevala... Malecku je bas bolilo briga za buku, nista joj nije smetalo nego je dapace i zaspala u klokanici i spavala sigurnih uricu... Sad je papala i opet zaspala...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Hi svima..mi imali ok noć..samo se ja nisam naspavala jer smo imali društvo doma pa je završilo kao mali tulum do 1..pa sam sve potjerala ..Moj L ima novi ritam..klopa oko 20:30-21 i spavanje do 1, klopa pa spavanje do 7 i onda je to to budenje i početak dana..a ja mrtva od tuluma
Danas je baš bio super dana..šetali, popili kavu, otišli kod svekrve i svkera te prabake i pradede na ručak, otišli u Arenu, došli doma i sad muž i mali drijemaju a ja na laptopu ..
Ryanne ja sam baš danas kupila tikvu i proso u bio bio..imaš u onoj skriptici prvi recept mislim je baš proso s tikvom :) Ali da namirnica po namirnica..znaci npr.. proso par dana (prvi dan 2 žičice pa drugi 4 itd..)..pa tikva..pa mix proso/tikva..pa onda npr. jabuka pa mix jabuka/proso..ali svaku zasebno pa onda mix onih koje ste već probali..
Kako smo mi na AD krenut ću sutra lagano s 2 žličice tikve ili prosa..nećemo čekati 6mj..sad smo napunili 5 i 4 dana a ionako je to par žičica na početku tako da krećemo lagano..
U onoj grupi "Domaće kašice za bebe" imate maaaasu recepta i ideja pa pogledajte..
Flora kako se to masira kod nosa?
I baš me zanima zašto kod uvođenja druge namirnice ne smije ostati prva namirnica na koju beba dobro reagira?
Npr. tikvica, pa onda proso sa tom tikvicom?
I sad ću imati tri posta zaredom, ali šta ću kad nema ''edit'' gumba.
Dakle, skužila sam da mi malena zadnjih tjedan dana papa više nego obično i češće. Opet smo se vratili na svaka dva- dva i pol sata. Prvo samo noću, a sada već i danju. To bi mogao biti znak da je spremna na polagano uvođenje dohrane, ali nadam se da ćemo izdržati još barem dva-tri tjedna pa ćemo onda polako početi. Znam da se prvi tjedan ionako neće najesti od par žličica dnevno.
Ryanne cini se da je moj jan spreman od drugog tjedna 😂
Meni je slatko jer bulji u mas kad jedemo i ko da oponasa zvakanje, a kad mu dajem kapi na zlicu otvara usta onak siroko i lovi zlicu rucicom 💕 mislim da ce biti bas gurman
Meni je taman znala izdržati po 3 sata bez jela (noću čak i duže). I to je trajalo par tjedana. Ali sad je gotovo, više ne ide tako dugo. Osim ako ne spava taman kad prođe ta magična granica od dva sata, ali tada se probudi i urla od gladi. Hehe.
E vidis, jan nekad po danu zna izdrzat i 3.5 sata, zaigra se i super je...ali po moci vec dugo nismo imali 3 sata....vise nikad nismo ni imali
Kad se sjetim da sam u pocetku navijala sat na 4 sata razmaka od hranjenja haha, nikad nisam docekala da zvoni 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji