Kneginja, totalno se slažem da su bebe mali manipulatori.
Ja priznajem da je dosta nosim na rukama. Ali znate što? Volim je primiti, volim je zagrliti i u zadnje vrijeme ona mene obgrli ručicama i to mi je ful neodoljivo. Uskoro će ona početi puzati i hodati i više se neće htjeti nosati. I možda će mi na neki način čak faliti udisati njezin miris dok je nosim.
S njom nekako razlikujem definiciju nosanja kao druženje, povezivanje, zbližavanje i maženje i ono nosanje koje je nusprodukt cendranja (a to izbjegavam). Ne znam jel me možete skužiti. Kad plače onim jadnim plačem jer joj je dosta biti na podu sama, primem je. I nije mi žao. Jer znam da želi svoju mamu (ili tatu) da je zagrle ili utješe. Znam da je ništa ne boli, da nije gladna ni pokakana nego samo želi bliskost. Nekako se stavim u njezinu kožu. Ima trenutaka kad bih dala sve da me netko zagrli, prime i kaže ''sve će biti u redu''.
No kad vidim da plače bezveze, ako je tek par minuta bila na podu, ako je ljuta jer joj igračka bježi iz ruke ili sl. glasno je opomenem imenom i kao da skuži te prestane plakati u sekundi. Ili je pustim da malo plače dok se opet ne zaigra.
Ali ovo sa spavanjem je valjda treća kategorija. Već smo se pomazile i izgrlile, opominjanje imenom ne pali.. znači nije da joj fali mama nakon dugo vremena (jer sam ju već nosala i spuštala u kimbač 5 puta), nije da je nečim u okolini frustrirana.. to je situacija kad jednostavno cendra i odluči biti razmažena. E sad.. na tome ćemo od danas probati proraditi. Kad vidim da joj se spava neću je početi nosati kao dosad pa spuštati u kimbač s oprezom nego ću je staviti odmah u kimbač pa nek malo plače (uz milovanje i uspavanke). Primit ću je kad se isplače jer mi prvi puta sigurno neće uspjeti. A slijedeći puta produljiti to vrijeme plakanja. Možda skuži pa zaspi sama. Valjda ću imati srca raditi sve to..
Ryanne drzim fige da uspijes, tesko je slusat kad place pa makar bilo i manipatorski :D slazem se da se oni dobro znaju izboriti za sebe i nisu bebe tak bedaste kak mi mozda mislimo, znaju kako dobit ono sto hoce cim skuze kaj pali, a posto jos ne znaju pricat jedino kako mogu je plac.. Mi smo svog definitivno razmazili s nosanjem za spavamje i iskreno nemam pojma kak da ga odviknem od toga, nekad zaspi na ciki navecer ali uglavnom taj prvi san lovi tak da ga nosimo. Bojim se da ga stavim u krevet i pjevam mu i mazim ga nebi upalilp i samo bi plakao :/
E ryanne slazem se s tobom u potpunosti - isto volim nosati ali pazimo da ne dizemo odma kad cendra iz dosade, i to se bas kuzi kad tak cendra....onda ga zabavimo jos malo sa igrackicama ili mu pricamo....
Kad treba podrignut to kuzimo ili kad spava pa se probudi u placu, onda pomaze utjeha
Moja mama ga je sad bila uspavala u kindacu bez cice i sa dudom...ja se totalno zbedirala jer meni to jos nije uspijelo, a i trebali smo se ic presvuc i van i sad kasnimo sa svime....nakon bediranja mi bilo ok da je to uspijelo, samo znam da moram i ja poradit na tome...ali znate ono kad ste malo i umorni i cangrizavi i onda prvo nesto bude s nekim drugim? Mozda ne dramite tak ko ja, ali eto, meni je tak bilo 😊
....sad mi je drago da moja mama to uspjeva jer ga ona najcesce i cuva kad zatreba i dobro je da zna znanje hehe
Sad papamo pa cemo van na ovu juzinu...bas sam neka zbedirana danas
...se vi pojacano znojite i malo stinkate ili je i to samo meni? Heheh
Mi smo začudo imali dobru noc. Zaspao u 19:30. Buđenje u 23, pa u 3:30 i onda u 07:00 kao svaki dan. Prezadovoljna sam!!
Mi smo ga naučili da sam zaspi u kindaču. Samo kad ga navecer boli stomačić onda place pa ga uspavljujemo na rukama. Znaci, imamo cijeli ritual. Prvo higijena, papanje, vreća i kimbac. Upalim mu projektor (ima u DMu za kupit u obliku zvijezde je) koji na stropu projicira divne slikice i lijepo svira. On to gleda i zaspi. Ako se buni, dođem do njega i malo ga milujem po glavici i zaspi.
Na ruke ide kad ima grčeve. Nema sanse da ga pustim da place u bolovima. Ali ako zaspi, odmah ide dolje. I ako se probudi uzmem ga. Ako treba 100 puta tako, jer mi je mama odmah rekla da ga ne učim na ruke jer je ona mene tako pa sam joj do godine dana samo na rukama spavala. Isuse, jadna zena!!
Slazem se da se djeca mogu razmaziti i mislim da odgoj pocinje odmah. Nema da počneš dijete odgajati otkad navrši (bubam) 6 mjeseci. Ali da ga je lako slušati kako cendra, nije. I najlakše bi mi bilo uzet ga i on se smiri i to je to. Ali time nista ne dobivam osim malo mira u tom trenutku. Mislim da se beba moze smiriti na 100 drugih načina osim na rukama (to je ono kad bzvz placu). Također ga nosim ponekad radi zabave- gledamo se u ogledalo, kroz prozor, pokazujem mu sta imamo u stanu, kuhinji i plešemo ko budalice 😄I bas guštamo. I ne traje to dugo, ali dovoljno da ne lezi stalno. Bogme bi i meni dosadilo toliko ležati 😊
Joj, ja bi se isto sisala. Planiramo krstitke onaj vikend iza Uskrsa i totalno makeover cu napravit. Jedva ceeeeeekam! A do tada kao i do sada- kosa u repu! Al brzo ce to
Kuzis branchi zasto mami uspijeva? Zato sto nju teze manipulira ;)
Tako bi ja klince od sestre stavila u krevet i zaspali bi.
A sestra se uvik cudila kako mi ispije.
Valjda klinci skuze da tu cendranje ne pomaze
Ma treba njih malp i razmazit
.al ajd nadji granicu
Ja si ne mogu dozvolit taj luxuz jer ako ss mislim vratit na posao...sta onda? Malo cemo sad bit "strozi" jbga...tako ce nam poslje bit lakse.i ne samo nama bec svima koji ce ju pazit.
Ali daleko od toga da ce joj ikad bit uskraceno paznja ,ljunav i njeznost.samo bit pametan i ne dozvolit da nas " iskoristavaju" mudraci mali. :)
Ja mislim da se ne moze tek tako razmazit nosanjem ali oni su jos mali i treba im povezanost majke! Kako one zene afrikanke stalno nosaju djecu il u marami il na rukama i djeca nemaju ni grceve ni nista! Ja znam ususkat na rukama malo pa spustim ako nije cvrsto zaspala malo je drmuckam i govorim ššš p zaspe! I ne dizem je bas na svaki kmeee to sto branchi kaze ako je ljuta na igracku uzmem joj dam drugu i tako malo zabavim. Al ja posebno mazim svoju curku posto jos ima remencice pa znam da joj nije lako.
I bebe su vam do 3 g jako prvrzene uz majku te nakon 3 g se okrecu prema drugom roditelju i vise se druze i vole druzit sa tatom.
Kneginja u potpunosti se slazen s tobom da su mali manipulatori! To ja govorim svojima svima da je on tako mali i sitan moze vec manipulirati s nama svojim placem... Ja isto razlikujem njegove vrste placa (spavanje,papanje,pelena,dosada). Dok oni svi ne razlikuju nego na svako njegovo buu oni odma hop i zato se ja uredno posvadjam s njima. Iako sam sigurnaaa fa kad je s njima da ga bezrazlozno stalno drze u rukama... 😡
Ne znam sto se dogodilo ovih zadnjih par dana,ali svaku vecer trazi nosanje inace se krivi id placa?!?! :// do tad bi zaspao na cici..ili ako ne stavila bi u krevetic s dudom i pomilovala i pjevala dok ne bi zaspao i to je bilo to.
Cvarak, da sam na tvom mjestu i ja bih stalno nosala bebicu ako ima remenčiće. Oni stvarno zaslužuju svu moguću nježnost. Ali vidiš, moja je malena jednako privržena tati i meni. Oboje je možemo jednako utješiti, a sad kad je veća čak kod njega prije zaspi s obzirom da veće ruke. Ja bez problema mogu otići nekud na dva sata i ostaviti je s tatom, ona neće ni skužiti da me nema (zato sam nekad i ljubomorna. haha).
Inače, nama je malo teže uspavati je samu jer ne želi dudu. I onda si s jedne strane mislim da je to super jer nećemo imati problema s odvikavanjem, ali znam da bi mi uvelike olakšala uspavljivanje.
Zapravo, sad joj neko vrijeme nismo ni davali dudu kad je nije htjela i ne znam da li sad opet probati ili ne...
Sortiraj odgovore
Najstariji