Tvrdnja je da se tako male bebe nego razmaziti, nego da samo traze paznju...a sad, tanka je linija tu hehe
Jan nekad duze spava u kindacu, nekad nece spavat u kindacu, nekad duze spava kad sam uz njega skroz, nekad duze na drugoj strani kreveta....nema pravila, a svaki put nesto od toga pali
Ja bi isto rado da moze sam zaspat, nekad to i uspije tijekom noci, ali nikad za ono prvo spavanje da ga spustim pa da je jos budan i da zaspe....uopce ne znam kak to postici
Ryanne ista stvar je i kod mene! Al to se dogadja ima par tadnji dana da uopce ne zaspe cicajuci i nece da zaspe u kreveticu nego ga moram drzat prikopcanog na cicu IAKO ON SPAVA! :S :S
Ne znam stvarno sto je ovo.. Nadam se samo da ga nista ne boli (osim pretpostavljam zubica)... Jer on je veselo dijete,otkad je god dosao kuci..a ovih par dana stalno place pa se smije pa opet place itd.
Osjecam se bespomocno i onda i ja stalno zajedno s njim placem!
Evo ima 15 min sam pocela plakat dok sam ga vozikala u kolicama da zaspe (a spava mu se,a place nece da zaspe). I odjednom prestane plakat pogleda me i okrene glavu i zaspe. Jel to mozda neko suosjecanje bilo?! 😂😂
Znači curke trend lošeg spavanja vlada 😝 kod nas ne 😄 je mislim da ona dobro spava jer je s nama u krevetu i zato se bojim prebacit je u kindač 😄ona se isto budi svaka 2, 3 sata često, ali samo posiki i odmah zaspe i tako ja s njom pa uopće buđenja ne osjetim..i tako oko 12 sati odspava ona, ja manje jer kasnije idem spavat, ali se ne budim nikad prije nje 😁😁 e onda kad se vaši ustale s kindačem i budu spavali, ja ću svoju tek učiti i bit neispavana 😁
Moja bi spavala s nama u krevetu, ali u mojem ili tatinom narucju. Zato inzistiram na kimbacu i dalje. I necu odustati.
Spavala je u njemu od prvog dana, ali onda ju je mm "pokvario" i dopustio joj da mu danju spava u narucju jer mu je to bilo lijepo. Sad smo naje****.
Heheh mustra mala 😁 moja ne treba, sva sreća, ruke...nekad jedino preko dana kada joj se spava se uznemiri pa zaspe meni na rukama, ali je brzo spustim na kauč pa nastavi spavat..jedino što ne spava preko dana duže od pol sata 😂😂
Mislim da nas zubici zezaju, al opet nisam 100% ziher. Gel nisam davala.. Sinoc mi je dugo bio na ciki, duze neg inace. Inace 5 do najvise 10 min pocika i zaspi a ovu noc je po 20-30 min cikao.. Zadnje vec nisam mogla i stavila sam ga da lezi i cika ( inace ne zna tak jest tj nije naviknuo pa se zagrcne i place tak da cika iskljucivo u polozaju koljevka) i zaspao je onda.. Negdje od Bozica kak je bio prehladjen mi spava losije a taman je ulovio neki ritam 4-5, 4, 2 i super nam je bilo i sad opet stalno budjenje.. Ne kuzim kaj je s tim bebulama :) a moj dragi je isto njega naucio na ruke i inzistirao da spava s nama. Rekla sam da moze do 2-3 god il ak ce dobit bracu il seku morat ce se naucit na svoj krevet..
Dobro jutro, dobar dan...mi smo po običaju: spavali, bez problema zaspao u k-bedu i probudila sam ga nešto prije 08.00, radi hranjenja.
Bila mi je jučer i teta čuvalica: a što da vam kažem, potvrdila je sve što i mislim (oko zubića, da je nervozniji, da slabije jede- pregledala sve što imam i što mu dajem, sve odlično. Pohvalila "tupkanje" sline tetrom, rekla je da brisanje izaziva crvenilo na bradi i koži, jer je ta slina nešto...pohvalila motoriku, ponašanje, razumjevanje, veličinu, težinu.....a što da kažem: nahvalila ga je od glave do pete, sa strane, uokolo, naokolo..
.mene je pošpotala (što sam se i složila, trebala bih više vježbati te mi objasnila kako mogu vježbati a da od toga imamo koriti i Bono i ja tj. kako ga mogu uključiti u svoje vježbe, njemu bi to bila igra, a meni bi on bio dobar uteg). Vrijeme je da izravnam trbuh jer sam vitka, a trbuh se baš vidi. I da, jako mi se dopalo to što me je oko toga pošpotala, jer sam i sama o tome razmišljala, a ona je fino stavila trešnjicu na šlag tako da znam da je sada krajnje vrijeme. Žena se ne bi trebala zapustiti ako ima dijete, jer nije rob djeteta i treba misliti na svoj izgled radi sebe same i svoje psihičke stabilnosti (ženice, ako sam sada koju upikla sa ovim, žao mi je, ovo špotanje se odnosilo na mene, a ne na niti jednu od vas). Moja teta čuvalica me zna i kuži i vidi što trebam promijeniti.
za dohranu je rekla sve isto: kako su započele Kneginja i NaaNaa, i kako su uradile i moje dvije prijateljice (dojilje), znači: jabuka ili mrkvica, prokuhati i zblendati, obavezno, tri dana (zlu ne trebalo), prije 12 ili oko 12 (zlu ne trebalo)-ovisi naravno o i rasporedu hranjenja...
Za zločestu dječicu, djeca su ogledalo roditelja (baš kako je kneginja rekla, "tabula rasa"), kakvi roditelji (kakvog odgoja) takvi su i klinci. Kod mene ne bi niti došli takvi, jer ne bi lišo prošli. Kada si razmislim, nikada nitko nije niti došao kod mene a da je imao takvu djecu, vjerojatno s toga jer znaju da imam: psa, mačka, papigu , a i vrlo sam oštra i direktna u svome stanu. Moja kuća, moja pravila.
Ne miješam se nikada u tuđi odgoj u tuđim kućama/stanovima , ali kod mene doma, tko dođe, poštovati će pravila ili ću ga/ju/njih zamoliti da se udalje i objasniti da takvi nisu dobrodošli (bez obzira koliko smo si dobri ili smo rod)- ne dira me to, što će si netko misliti nakon toga. Nisam nikada niti ću ikada lizati nekome dupe da bi se nekome svidjela i da bi o meni imali dobro mišljenje. Ma bzv, biti rob toga. Moja kuća-moja pravila i AMEN!!!
Da li se bebe mogu razmaziti?! Dobro pitanje, i kako je Branchi, diplomatski rekla: "tanka je linija... ". Bebe se vrlo lako naviknu na ruke ( baš sam zbog toga od samog starta izbjegavala Bona nositi prije spavanja ili kada plače). Uvela neku rutinu u njegov život i sebe disciplinirala da se te rutine držimo. Kako onda prvog dana kada smo došli iz bolnice (što sam još u bolnici naučila) tako do danas.
Ashley slazem se sto se nosanja na rukama tice. Al meni je problem nastao sto ga JA nisam nikako nosala za uspavljivanje il danju il nocu.. Vecinom bi zaspao na cici (u 90% slucajeva za nocni san),a prwko dana ako ne bi zaspao vozila bi u kolicima.
Ali su se tu nasli moji roditelji i baka i djed koji su ga naucili na nosanje kad smo bili kod njih dok je muz bio na terenu 5 tjedana(pa da ne budemo nas dvoje sami u stanu jer ja nemam polozen vozacki da se ne daj Boze nesto ne bi dogodilo). I oni i dan danas govore: pa Mia cijeli dan ti lezi (il gym,krevrtic,kolica-uvijek se za to vrijeme s njim igra i prica! Tako da nije sam!!) uzmi gaa,nosi ga,daj da ga nosimo. Ja ne dam i posizim na to..al ocito dok su sami s njim stalno im je na rukama jer su zeljni djece... 1.unuce i praunuce im je..
Trebala bi njih zovnuti po noci nek dodji i nunaju ga 😣😣
Ja ne mogu reci da se.ona opcenito navukla na ruke. Puno vremena provodi sama u baby gymu, u viperu, cak i u kimbacu. Primem je samo kad vidim da je dosta lezanja.pa se idemo gledati u ogledalo, pokazujem joj van kroz prozor ili kad se igramo sa sekom sveznalicom. Jedino ju to uspavljivanje muci da ne moze bez nosanja. A to je pocelo kad su poceli i grcevi kad se samo na rukama smirila i zaspala. Onda se mm svidjelo kako lijepo spava na rukama i otad problemi. U kimbac mozemo spustiti tek kad ful cvrsto zaspi sto nam je nocu tesko pa je znamo od umora prerano spustiti.
Ali od danas krecemo sa uspavljivanjem u kimbacu. Neka malo place. Sad smo probali i skoro je zaspala, ali vec je bilo vrijeme za jelo pa je na kraju zaspala na sisi. Poslije opet pokusavamo.
Ashley, jel imas kakve vjezbe za trbuh? Jer i ja sam vitka, a isto mi se vidi trbuscic, osobito kad primem malpa tako nekako izbacim ledja unatrag pa se trbuscic izbaci na drugoj strani. A i trebala bih ojacati ruke. Istopila sam se svugdje (ruke, guza, noge), samo mi se trbuh malo vidi, osobito potkraj dana. Ujutro sam jos manekenske gradje dok ne pojedem nesto. Haha.
jutro curke
mi opet uranili hahahhaha
vani je neko čudno vrime...sama ne znam oci li u đir
e sad cu ja vama nesto rec hahaha
nemojte bit naivne
ne da se bebe mogu razmazit
nego su to takvi mudrijaši i mali manipulatori da svijet nije vidio hahahhaha
bar moja
znači,od prvog dana je strogo zabranjeno po ruikama bez potrebe..naravno ako su bilig rčići ili da vidim da je nesto kao tuzna..uzmem je..ali jako kratko...radje je polegnem na krevet i mazim je i tješim
takodjer je bilo zabranjeno ikakav tip nunkanja pred spavanje...češkanja..jednostavno..imamo mjesto u sobi,sjednemo se..ona podoji...podrigne...poljubim je par puta ...prekrstim i legnem je...isti tren ona okrece glavu u stranu i zatvara oči
doslovce evo ovako kako sam napisala..negdje od mjesec i po njenih. Ovo vazi za nocno spavanje..dnevno bude i na kauču ...ali isto bez nunanja
e sad...muz radi masu sati dnevno..i ne vidi je često..kada dodje na ručak ona većinom spava...pa zato na večer kad dodje doma uziva malo sa njom.
i mozda ju je dva puta uzeo na ruke...baš nunao...i šetao po kući....Prvi dan ok...drugi dan nakon sta je stao zaplakala..pa je opet digao....treci dan isto tako....A nakon toga je mudrica cim bi mu čula glas kad dodje i pozdravi nas..u derljavinu i ruke k njemu.ZAmislite!! i dva puta je pao na tu foru..zatim sam mu zabranila da t radi..mislim da je dvije večeri protestirala..cendrala i derala se...ali nema sanse....nismo popustili..i sad je opet cool :)
sad sam kod mame..i skuzila je da je baka dize čim se oglasi...al ne dam joj uvijek....ili joj kazem da je uzme ali nikakvo nosanje..nego nek je samo drzi na sebi i nesto radi...zabavlja nekako
Meni je to fascinantno koliko su mudri i maltene prefriganci mali...a tek zinuli na svijet!.
a ti neki koji kazu da se dijete ne moze razmazit....mislim da nije nikad ima djete :D
samo treba znat skuzit razliku...kad djetete bas nesto treba..kada je malo zanovjetalo :D
e da..veceras se šišam(imam grivu poludugu...sad mi se nakon poroda jos uduplala pa je ka kišobran haha) i bas me zanima reakcija bebe kad me vidi..jer mislim bas totalno kratko napravit
Sortiraj odgovore
Najstariji