Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jahanara
    23. Siječanj 2016. 10:04

I mi prijavljujemo valjda najgoru noc do sada... do pola 4 smo se uspavljivali. Cijelo vrijeme nervoza i plac, nije pomagala ni cica ni nosanje. Kratkotrajno lopta, al cim je krenem spustit u kindic ona siri ruke i budi se. Pa budjenje u 5 pa u 7 pa pola 9. I evo je vesele ko da je spavala 3 dana... 

Na kavi sam bila par puta, al bas kao sto je Sova napisala sjedila sam na rubu stolca i cekala poziv... tako da mi se bas i ne ide na kave jer nisam opustena.

Sto se tice cuvanja, vjerujem samo svojoj mami. I muz ima najvise povjerenja po tom pitanju u nju tako da se lako dogovorimo tko je cuva.

Kneginja torta ti je mrak👏 svaka cast!

Jedva cekam upalit laptop da vidim vase bebace na.videu, nadam se da cu stici danas!

Ashley
    23. Siječanj 2016. 10:30

Ajoj, mame nespavalice, baš mi je žao kada čitam kakve noći provodite. Treba za to imati snage. Biti budne i još nosati djecu po cijele noći. Držite se, proći će i to jednog dana.

Zara, ajoj, ne mogu niti zamisliti koliko ti je teško. Moja naj frendica je tako sa svojom malenom prvih godinu dana, sama većinu vremena, muž na 4-5 mjeseci van države. Nije to lako, nikako. Ako ti se ide na kavu, odi, bez razmišljanja ili malog u kolica ili ga ostavi baka servisu. Bez imalo grižnje savjesti posveti sebi malo vremena. 

Sanjarice, ovo za sveki, ma ...budi pametnija od nje, kroz jednu uho unutra, kroz drugo van...Kažeš : "Hvala Vam, beskrajno, baš ste ljubazna ,(bez obzira na kolutanje očima i takve zlobne komentare), pravi se kao da ih nisi niti čula. 
    Ili, ako ti nije bitna, kažeš: Ok, nema problema, pa ima drugih ljudi koji će čuvati bebu, vas više neću niti pitati, niti vam ostaviti bebu i kada biste to vi htjeli". 
    Moja se tako nešto ne bi niti usudila komentirati, a kamoli okretati očima, jer zna da ne bi lišo prošla.

Čvarak, ma proći će vrlo brzo i uskoro ćeš se toga jedva i sjetiti. Izdržite obje još malo, a kada ostane bez remenčića, ajme kojeg veselja i slobode...

Kave sa frendicama...ahhh, da nema vibera, skype, WhatsApp
    ...moje su sve van Zagreba i/ili van države. Svaka ptičica je svome mužu odletjela...što nose godine i vrijeme, sjeta me ulovi, ali ne smeta, svakodnevno preko vibera i whatsapp, šaljemo si filmiće, slike, gledamo se kao na kavi, pričamo o dječici, muževima, životu...kada ne može bolje, dobro je i ovako

I ne fali mi ništa otkako se Bono rodio...bilo mi je malo teže dok nisam nabavila klokanicu, jer ga nemam kome ostaviti na pola sata-sat, samo da mogu do dućana, a zvati tetu čuvalicu za svaki dan...preskupo i nema smisla. Sada je  super: mobilna sam i pokretna pa kao da i nemam Bona, dobro djetešce svukuda sa mamom u klokanici, razmak od 4 sata za hranjenje mi daje veliku slobodu i dovoljno vremena da mogu svašta obaviti u jednom điru. 
    Kada trebam obaviti nešto gdje mali ne može, zovem tetu čuvalicu. Prvi puta mi je bilo bed, a sada mi je to normalno.

Branchi
    23. Siječanj 2016. 10:31

Stvarno ne znam kaj ih zeza, vidim da neke bebe imaju2 mjeseca, neke 3....al bas to- meskoljenje, plac, ni cica pnda nekad nemre uspavat....ne kuzim

A ujutro kad smo budni u krevetu me gleda i prdi i kenja i smije se 😀 pa ti reci....

Ja sam bila par puta na cugi s curkama, ili bi ostavila flasicu izdojenog ili bi tin otisao s njim u setnju sat i pol pa bi isto ok proslo....al morat cu to cesce, ovo je bilo 1x u 3-4 tjedna hehe

• Mincy
    23. Siječanj 2016. 10:45

Vidim da je većini koma noć, i nama je bila, mislim da je onda nešto u zraku bilo hihi :) Meni fali lijepo vrijeme da možemo više van i skupa na kavicu na terasu, jedva čekam :)

Branchi
    23. Siječanj 2016. 10:52

....sad cori ko klada 😀

Sanjarica
    23. Siječanj 2016. 10:52

A neznam neko je vec pitao...vi koje imate problema s prdezima po noci ste ih probale stavit spavat na trbuh? Sad su vec velike bebe i mogu samostalno okretat glavu...ako da, onda mozda da to probate... Sjecam se da je moja sestra to radila kad je mali imao grceve pa mu je pomoglo... 
    Bas mi je zao kad procitam koliko vas ima slican problem... 
    Drzimo fige da brzo brzo to sve prode... 

A sta se tice sveki, vec sam ja otupila na nju...u tih 9 god koliko sam s deckom dobro sam je upoznala pa me niti ne diraju njene rijeci...imam srecu pa radi mjesec dana vani pa je mjesec dana kuci...a u tih mjesec dana se vidimo nekih 10tak puta...sto i nije tesko za istrpit...hehe... 

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Ryanne
    23. Siječanj 2016. 10:53

Evo i nas.

Mi smo se nocas 5 puta budili. Ali srecom nije bilo puno placa. Il bih joj dala cicu pa bi opet zaspala ili bih je nosala po stanu pa bi opet zaspala za 5 min. Ali ipak ti prekidi sna su mi koma. Jos uvijek, nakon kave, ne funkcioniram.

Sto se izlazaka bez bebe tice, jednom tjedno odem solo do grada, na kavicu i shopping. Sa frendicama, sa mamom, muzem... svejedno. Bitna su mi ta dva sata.

Mama mi obozava cuvati malu, a i zivi do mene pa je 5 puta dnevno kod nas.

Ono sto mi malo smeta je sto gotovo nikad nisam sama s malom. A bas mi fali da samo nas dvije haracimo po stanu. Ili je mm doma, na godisnjem, bez posla.. Ili je moja mama tu.. Super mi dodje kad padam s nogu od umora, pa mi je bed reci ''ok, trenutno te ne trebam, hocu biti sama s malom, idi doma.'' Hahaha.

kris555
    23. Siječanj 2016. 11:22

Cvarak ko sto Sanjarica kaze probaj na trbuh nije vise mala bebica i moze se okretat a na trbuhu ce ih najmanje mucit prdci i podrigivanje i sve ;) pokusaj pa vidi kak ce malena reagirat..

Jooj kad cujem da idete same na kavu i meni zafali odma :D

Lela29
    23. Siječanj 2016. 11:25

Branchi, tvoj Jan je dnevna spavalica, takva je moja bila prvih misec ipo dana. Po danu bi odvalila svako malo, po noći buđenje svaka 2 h, pa 2 h uspavljivanja.
    Noćas ju stavim u krevet, kao zaspala je, nakon 20 min cujem cerekanje, upalim svitlo, ona vari sama sa sobom, zabavlja se kraljica, pa ko bi se moga naljutit na tu slatkoću ❤
    Isto jedva cekam proliće, ema će bit veća i mozda do tad zavoli voznju u kolicima. Prije je gustala, sad je u nekoj fazi, neće nikako, samo kad spava utrpam je i izvedem.

Igorovabebica
    23. Siječanj 2016. 11:30

Čvarak-pridružujem se u kostobolji. Ah, ni mi ne spavamo nešto-mali se cijelu noć vrpolji, izlupao me po rebrima, izudarao trbuh pa imam mišiće, stalno se budi svakih sat vremena... zubić nas muči... i ruke mi je izgrebao... Sanjarica-i meni fali kava, ja uopće ne idem na kavu, a i moja svekrva bi sigurno tako zakolutala očima... nego, moja vam je svekrva bez mog znanja malom dala kiselo vrhnje... mali se sav osuo po tijelu i ona kaže da mu je to zato što mu ja ne isperem dobro robu. Ispere mveš-mašina, ne ja.  I naravno, pedijatar nam je rekao da malome probamo kada mu prođe osip opet dati kiselo-osuo se i naravno da smo muž i ja graknuli na nju, tako sam se izvikala i sada maloga viđa jedino u mojoj prisutnpsti (taj dan sam maloga morala ostaviti, jer sam sređivala papire). I stalno me napada za dojenje, još mi je frendica od muža rekla kako maloga mopram odviknuti, jer se mali od njene frendice bacio na pod dućana, jer mu nija dala ciku. Ma, daj, ja za to nikada nisam čula, tko zna koliko ej faktora trebalo biti u igri da mali tako poludi... rekla sma joj da što se ona javlja kada nema pojma, jer je dojila 3 mjeseca... stalno mi govori da će mi se sise objesiti i da mi vise (mada nema što ni za visiti). Fakat sa nabrijana da mi dođe da je puknem... ali, riješiti ću se i ja nje jednog dana...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.