Hahah ryanne i moja je počela jest tetru kad joj je igra dosadila..brzo gubi koncentraciju 😁
Joj pa i ja zaboravim nekad te kapi..iako mislim da nije to sad baš tako štetno, dobiju oni sunca ovdje više nego u britaniji :) ali slažem se da ih je važno davati..
Inače, pročitala sam članak cijeli i, nevezano za d vitamin sad, baš me iznenađuje da su tako rigorozni tamo što se tiče izdvajanja djece iz obitelji i tako brzog posvajanja..to je moja struka i znam kako funkcionira kod nas..nas zakon dosta ograničava pa nažalost puno djece koja bi stvarno trebala ući u postupak posvojenja nikad ne dobiju tu mogućnost jer roditelji nazovu dom jednom u 3 mjeseca 😳 ali i ovo kako oni šibaju mi je isto malo prenaglo 😣
Inače nama je pedica rekla da dajemo 2 kapi (oleovit) i tako mi je rekao čiko u ljekarni, a baš vidim da je ovdje svima pedijatar nekako drukčije rekao..
Bumbo, meni su u dm-u zamijenili puffies 2 za 3 bez racuna, ali ne znam imaju li oni Libero uopce.. U Kozmu nisu htjeli.. Pogledaj prvo gdje se prodaje i jel imaju tu 7icu pa probaj zamijeniti.
A taj tko ti je kupio 7icu se bas grdno preracunao :D
Ryanne super ti je mala 😂 jan isto brzo krene trpa predmete s kojim se igramo u usta hehe
Mi isto dajemo 2 kapi, ja na zlicu sa svojim mlijekom ujutro - i isto bude ko sa kapima waya probiotika navecer - stavim ga u lezaljku, gleda kad idem prema njemu, zgrabi moju ruku i gurne ju prema ustima i proguta. Ako mu nes scuri sa strane, skupim sa zlicicom i ubacim - otvara usta na zlicu ko ribica 😀
Kad bude zgodno, otvorim i kosaru u setnji da ga malo vidi sunce, ko npr danas
Mi odradili prvih sat i pol, sad se nunamo...😴
fluffy dobijali smo mi d vitamina i previse :) pogotov nase podneblje..primorje...na suncu po deset sati dnevno...samo akd se sitim..od kad sam propuzala nisam bila u kuci...vani je to drugačije..pogotovo britanija..stalno im je oblacno i nema sunca...iako danas dica na zalost ne provode vise toliko vrimena vani...pa je i nasima potriba...Znam da jesenske beb imaju izrazeniju potrebu za d vitaminom
Oliva tako je vani u vecini drzava.moji su u kanadi..tamo isto izguis dite dok si reka keks...dovoljna prijava susjeda da si zlostavljač..uopće te ne pitaju...dodju i odvedu dite a ti se onda pravdaj...Nasi su extremi u jednu stranu...a ameri..britanci..kanadjani u drugu...
a cila ta priča mi je prestrasna..sta je najgore mame su im uzasno loše educirane...svaka je rekal da joj niko nikad nije spomenio d vitamni
mozemo mi govorit sta ocemo..ali nasi se bas brinu..prate trendove..nekd previse..ali jbga bolje i to nego nikako :D
Je..slažem se..bilo bi najbolje kad bi se našla neka sredina između njihovog načina i našeg, ali takva je preopterećenost sustava da je to užasno :/ trebalo bi se nešto bolje smislit, ali nikako na zelenu granu.. 😝
A baš..nas dosta driblaju sa svim..a uvijek se žalimo da je kod nas najgore...očito nije 😁
glede, vitamina D
Ženice, nemojte se zavaravati i tješiti, mi, oni, nekada i sada. Nekada je jako puno bilo rahitične djece, loših zubiju, savijene kičme. Mi za razliku od britanaca imamo nešto više sunca, stoji to i većinom današnje mame paze što i kako daju djeci, ali potrebitost vitamina D je velika.
Ne moraju i neće sva djeca imati problema u rastu i razvoju kostiju i zuba,. većina će djece izrasti bez problema, ali ona koja hoće, ako nisu uzimali vitamin D su :( .
Vjerujem da Bono neće imati problema i da će kosti rasti normalno, ali si neću dopustiti ne davati mu.
drugo vezano za vitamin D . Moj tata, koji je magistar kemije mi je odmah u startu rekao da je vitamin d zahebana stvar, posebno onaj koji se proizvodi sintetičkim putem. On smatra da je D vitamin na uljnoj bazi sigurniji i još mi je nešto pričao, ali nažalost nisam baš sve zapamtila, bitno mi je bilo to što je rekao, da se vitamin D, sintetički treba koristiti vrlo oprezno, ne prekoračiti dozu i da je onaj koji ne na uljnoj bazi bolji.
treće vezano za vitamin D
mi dok smo bili mali , naši roditelji, vitamin d se nije unosio putem kapi, nego smo (ako smo imali sreću) jeli zdravu prehranu: puno jaja (domaćih), ribe (sardela), teletine, mlijeka domaćeg i mliječnih proizvoda, a posebno gljiva koje su pravi proizvođači vitamina d i boravili vani na suncu, a ne doma pred TV-om i kompjuterom
Drage ženice, razmislite malo o upotrebi vitamina D, bez obzira što su su neka djeca od nekih ljudi nešto super izrasla bez vitamina D. Naravno to je i normalni proces, ali što ako...
Mi se također igramo Peekaboo i sve varijacije na tu temu. Njemu je ta igra zanimljiva jednom u par dana, a onda me gleda: "Ok, ja znam da si tu, što izvodiš?"
Draža mu je igra: "Što je to tu?". Na nju kida od smijeha. Sagnem se prema njemu, pomirišim neki dio njega i kažem: oooo (začuđeno) ili iiiiii (gadljivo) ili eeeeeeee (sretno). Voli grimase
Nego, zanima me da li su vaše bebe već počele protestirati ako im se oduzme neka igračka. Bono protestira ako mu maknem Anđela (mali kipić kojeg mu stavim ispred nosa, kada učimo brojalicu, zadnje vrijeme ga hvata rukicama i okreće i prinosi nosiću i ustima, naravno i ja držim anđela da ne padne na njega, ali kada završimo sa A kao anđeo i maknem kipić i krenem na slovo B, protest), protestira ako smatra da mu nisam dovoljno dugo čistila nosić sa onim kinderluksom (izgleda mali kao ovisan o kinderluxu, kopa se blago dok on ne zaključi da smo sve iskopali), protestira kada ga maknem od ogledala -voli sam sebi raditi grimase i beljiti jezik, pa se smije, pa pogleda mene da li se ja smijem...moj mali Narcis), u zadnje vrijeme protestirati i kada ga vadim iz kolkanice ..
Inače, dopustim mu protest, neko vrijeme, ali proteste rješavam na način da mu pažnju preusmjerim na nešto drugo, poput gore spomenute igre: "Što je to tu?"
Ashley ja sam isto za davanje vitamina D, samo mislim da se mame ne moraju toliko nervirat ako koji dan slucajno preskoce. Svjesna sam da je danasnja prehrana nazalost nekvalitetna i nikakva.
Onda ostajem pri Oleovitu, nadam se da nece bit vristanja vise.
Fluffy
Fluffy2, razmišljam ovako: preporuka biogaie sa d vitaminom, za kojeg smo zaključili da ga ima manje nego recimo Olevitu je za Bona bila odlična dok je on bio vrlo malena bebica (od 1 do 2 mjeseca) i manji unos D vitamina tada je možda i bolje nego start sa jačim, a sada već dva mjeseca koristim olevit
Da, definitvno se ne bi oko toga trebalo pretjerano uzrujavati, ako se preskoči koja doza (nikako bebi nakon preskočene doze dati duplu ili povećati dozu, to ne bih sigurno napravila i to nikako ne bi bilo dobro) . Ne treba se niti zabrinjavati ako se tek sada nakon 3- 4 mjeseca starosti bebe počinje sa vitaminom D.
Imamo sreće što sui jesen i zima dosta sunčane i svega 10ak minuta provedenih na suncu je relativno dovoljno za stvaranje d vitamina prirodnim putem (tako nekako).
Mi smo davali plivit pa je imao grčeve, pa smo kupili biogaiu sa vitaminom D, ali sam isto tako čula da je slaba pa smo se opet vratili na plivit , grčio se, ali šta jw tu je, prošlo je, pošto mi pedijatrica nije htjela dati recept za druge kapi uvjeravajući me da mu od plivita ne može biti ništa... Cure da li vaši bebači znaju nekada navečer jako vrištati i plakati, odbijati sisu, bilo šta, znači samo navečer? Kao možda večernja nervoza :(
Sortiraj odgovore
Najstariji