i samo da se nadovežem, noćni podoji su najvažniji, tada je najbolja proizvodnja i to je za održavanje laktacije jako važno a vaše bebe su još tako jakooooo male da nemate kaj stvarat im ritam jer vam ne bude od toga ništa.. od cca 3 mj možete probat sa produživanjem budnosti ili sl.. možete si olakšat noćna hranjenja da stavite bebu sebi u krevet
url=https://lilypie.com]
Meni je recimo sinoc bio podoj oko 1 i onda smo spavali do 6. Kad smo imali podoj cca pol sata. Koji put se budi cesce, a max ostavim da prodje 5sati po noci (nesto manje), navinem sat. Jel to isto ok?
On isto cica pa zaspi i onda ga prebacimo u krevetic pa opet trazi :) ali zasad kad bi ga ostavili da malo odspava na krevetu uz mene, uronio bi u dublji san pa bi ga ok prebacili i spavao bi☺️
Evo sad smo prije 9 se oprali i rijesili pupak i cicamo vec 10ak min :)
Moja malecka nocu papa u prosjeku svaka 3 sata. Prvo ju presvucem, na svom krevetu nahranim, podrignem i odmah prebacim u njezin krevetic. Tamo se rasteze malo i sama se uspava.
Preko dana je druga prica. Kreveticu nece ni blizu a nekad jede i svakih sat vremena. Paznju trazi stalno, a zna biti budna i po 5 sati u komadu. No ja se nimalo ne zalim. Dok su god noci tako super. Pa dok traje, traje..
Svaka bebica ima bas svoj ritam, na nama je da se prilagodimo hehheeh.
On se isto nekad razbudi u kreveticu pa sam uspava a nekad bas ove jos papati.
Sad je papao 25 min pa zaspao uz cicu i probudio se sav u bunilu i otvara usta :) super mi je kak mlijeko curk na onu cicku koja se ne doji :)
Budem mu onda rogač stavila... a smijem li mu onda kupiti one HIPP-ove kašice čokolada i gris za laku noć? Mislim, pedijatar je rekao da mu možemo davati, ali ja se nisam usudila... ili bolje da izbjegavam čokoladu u širokom luku?
Mi Mihaelu nismo nikakav ritam diktirali, sa tri mjeseca se sve izreguliralo i on je počeo dobro spavati, iako se još uvijek budi za podoj jednom u noći.
Baš zavidim mamicama koje doje..još nisam skroz prebolila svoj neuspjeh..danas papa samo jednom dnevno, ne kao glavni obrok, samo kao desert između hranjenja kad je nemiran pa mu uvalim ciku (sa šeširićem) umjesto dude.. još ima malo mlijekeca pa mu dam da sise, neka povuče bar nekoliko kapi.. Inače on papa točno svaka 3 sata, točan je kao sat, nevjerojatno..vrlo rijetko traži na 2,5h..između odspava nekad sat, nekad čak dva :) ali to je tako s adaptiranim, lakše i brže se uspostavi ritam..
Što se tiče previjanja, stenjanja, mučenja s probavom počeli smo koristiti Biogaia kapi i prešli smo na drugi hranu (Novalac protiv grčeva) pa se nadamo da će mu biti lakše..
ps.Predložila sam u staroj grupi da stavimo, tko hoće, slikicu beba, onako kako smo prije trbuščiće stavljali :)
Curke, redovito vas pratim i jedva čekam da vam se pridružimo Vidim da se lijepo snalazite, i baš mi je drago
Ja imam jedno pitanje- kako se vi osjećate? Vjerujem da ste neispavane i to, ali ono, emotivno? Ima li onih raznih promjena raspoloženja, baby blues-a i ostalih stvari o kojima čitam da se javljaju nakon poroda?
Puse šaljem
Sortiraj odgovore
Najstariji