Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarica
    02. Prosinac 2015. 17:03

Joj i meni je bila muka pustit je prvi puta na cuvanju... Ali eto proslo je ok...i to mi zapravo nije problem pustit je mojim roditeljima...svekrvi je nebi pustila...ona nema zivaca ni za sebe a kamoli za jos koga...hahaha... Salim se... Ali nekako je bez straha pustim samo mojim roditeljima... I decku naravno... Iako svako toliko saljem sms-ove da vidim jel sve ok... 

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

ivek 30
    02. Prosinac 2015. 17:28

Drage moje, pratimo vas svaki dan ali nikako uloviti malo vremena napisati nesto.
    prvo da se osvrnem na knjigu Sretna beba-slazem se sa Cvarak da je knjiga vise za mame koje daju AD, ja nikako nebi mogla sa svojom uloviti takav ritam, jer na primjer nekada spava od 10 -6 po noci, a nekada kao na primjer sinoc budjenje u 2:30, pa u 6 pa u 8 i tako...ali ako ista barem smo ulovile ritam da svaku vecer najkasnije u 10 spava, tj. idemo kupanac oko 8:30, cicanje i spavanac... i fakat se to navikla. Nekako sam misljenja da su one fakat jos jako jako male da bi im ikakav raspored nametale, samo zato sto nama tako odgovara.  ali svaka cast mamama koje uspiju slijediti raspored. Ja sve stignem sa svojom, i rucak skuhat i pospremit kucu( uzmimo u obzir da imam stan od 40 m2, hehe tak da i nemama puno, ali svaki dan usisavam jer imam psa) i peglat... nju metnem u kolica i najbitnije je da me vidi tak je mirna...
    sto se tice cijepljenja, tu kod nas u Italiji se bebe prvi puta cijepe sa 2 mjeseca, tako da smo mi prosli petak primili 5 cijepiva u jednom, i moramo opet doci sa 4 i sa 6 mjeseci. Uzas, moja se jako plakala, a i ja s njom, mislila sam da ce mi srce puknut, grozan osjecaj.
    Sto e tice vjezbica, ja vjezbam po knjizi od Jovancevica - GODINE PRVE i definitivno bi vam preporucila tu knjigu jer je pisana od strane hrvatskih pedijatra i neznam nekako mi se cini prirodnija.

ivek 30
    02. Prosinac 2015. 17:36

Jos jedno pitanje, jel netko zna zasto nemogu promjeniti potis koji imam? pokusavam vec sat vremena ma nikako. Hvala na pomoci

Naanaa2
    02. Prosinac 2015. 17:38

Cvarak, oprosti, ali zašto se bebe na ad-u ne bi mogle lako zbližiti sa svojom mamom? I nemoj me krivo shvatiti, ali meni, to je samo moje mišljenje, nije normalno da je bebi sisa i maženje, i igranje, i hrana i spavanje i sve. Što znači da je dijete na meni doslovno od 0-24. Do kada? I kako to funkcionira ako ja moram izaći iz kuće na sat- dva i nekome ga ostaviti na čuvanje? I pritom ne mislim ako dijete u međuvremenu ogladni, jer onda se izdojiš ranije i dijete se nahrani, nego je njemu sad baš do maženja, igranja ili spavanja, a to zna samo na sisi. 
    Nemam ja ništa protiv dojenja, da se razumijemo. Ali i to dojenje je malo uzelo maha, i dovelo do tog mišljenja da ona koja ne doji nije dobra majka, ne zbližava se sa svojim djetetom, ta djeca su boležljiva, imaju grčiće, dok dojena ne i slične priče. I dojenje u javnosti je uzelo maha. Jer oprostite, ali kad sam neki dan vidjela ženu da u Plodinama šeta ispred frižidera  i doji dijete- što je previše je previše!

Cvarak
    02. Prosinac 2015. 17:55

Naanaa ne mislim da se nemogu zblizit dapace , nego bebe koje su na sisi su cak zahtjevnije bebe! I da se razumijemo ja nemam nista protiv Ad, samo je drugacije kad dojis i kad je beba na ad! Jel dosta beba nece dudu koja sisaju i kad se uspavljuju jednostavno oce cicu! Mislim da je malo lakse kad je beba na ad :) moje misljenje!  
     Gle dijete kad je gladno ili das sisu ili bocicu tako da po meni beba ako je gladna jest ce bilo di a to je do majke di ce mu dat dal u ducanu,klupici,parku...po meni   Nije lijepo dojit ili dat bocu dijetetu bilo di da jede ipak se treba negdje sjest i na miru nahranit bebu!!

Sanjarica
    02. Prosinac 2015. 18:00

Ja isto pokusavam promjenit sliku profila i promjenit potpis ali takoder ne uspijevam...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

• Ineska3
    02. Prosinac 2015. 18:16

Nitko ne napada majke na ad, samo je razlika kada dijete doji ili je na ad. Teže je s dojenim djetetom uspostaviti striktni ritam jer nikada ne znaš sa sigurnošću koliko je dijete pojelo, tako da mu ne možeš uskratiti cicu ako traži opet ranije nego što je planirano nekim uobičajenim ritmom. Možda je prošli put bilo samo žedno pa je malo pojelo pa je sada zato gladno. I onda npr. zaspe na cici...To je samo primjer, jedan od...Ne kažem da je nemoguće, ali je teže i fleksibilnije dok su tako mali. Naravno da kasnije postaje lakše i da se i njima neki ritam hranjenja izregulira.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.