Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Fluffy2
    02. Prosinac 2015. 13:39

Renata sam tek sad vidjela sto si napisala Leli. Imam i ja strpljenja i sve to stoji, ali kad vidim da je on gladan, nezadovoljan. Otkad sam ubacila i bocicu koji put on je zivnuo i puno je zadovoljniji i ima vise reda. I igra se i spava i sve je ok.
    Naanaa i meni je muka kad ga moram nekome ostavit jer mi se cini da sve padne u vodu pa isto isplaniram da je sit i cist prije toga ili kad nam dolaze gosti.
    I ima dana kad ni ja nista ne pojedem po cijeli dan i kako cu ocekivat da ce mlijeko bit hranjivo i kvalitetno..nikako.

Fluffy

Ashley
    02. Prosinac 2015. 14:45

Branchi, moj je također na trbuhu nekoliko puta dnevno, kada vježbamo i igramo se. Nemam neku određenu minutažu. Tako okrenut je koliko mu odgovara. 
    Okrećem ga i na bok, jedan i drugi.

Zvjezdice, toliko mi je žao zbog  Vilima. Opet sam se rasplakala kada sam pročitala tvoj post 

sanjarice, ne vjerujem da se iti jedna od nas koje imamo raspored drži 100% rasporeda iz minute u minutu i sve koje imamo raspored smo ga prilagodile našem  i bebinom načinu života.
    Već sam ja prije negdje napisala, da ovaj način meni odgovara, da će možda još nekome odgovarati i zasigurno nekima neće odgovarati. 
    Sve u svemu, meni knjiga puno pomaže i drago mi je da imamo raspored, jer ja bez rasporeda ne mogu funkcionirati, moram znati kada mogu spremiti po kući, prošetati psića (koja također živi po rasporedu šetnji), kada imam vremena za kuhanje....
    Drago mi je da imaš svoj raspored i da ti i malena super funkcionirate na način koji tebi odgovara. Na kraju je to najbitnije, da se mama i beba usklade i razumiju  :)

Cvarak
    02. Prosinac 2015. 14:47

Ja se slazem sa sanjaricom i knjiga ima ok stvari ali je stroga i po meni vise orjentirana na djecu koja jedu ad! I jedostavno beba koja doji je deugacija od bebe koja je na ad,jel
    Dojene bebe su ovisne o sisi i nikad neznas koliko je pojela i njoj je sisa i hrana i sredstvo uspavljivanja i mazenje,jednostavno sve,zato bebe koji su na sisi i ne spavaju toliko i tarze uvijek majku zbog sise! Tako da je tesko usporedjivat ritam beba na ad i sisi,ali i opcenito jer je svaka beba drugacija i zivi u drugacijem okruzenju! Po meni ako dojis doji sta ce ti boca i dodavanje ad,ako si na ad budi i dobro! I stim da bebe koje su na sisi cesto nezele dude varalice i moras im onda dat sisu ako zele nesto malo dundati ...tako da je glupo uopce da ja dajme savjete mami cija je beba na ad ili obrnuto!  

Tesko je to objasnit ...nemojte se niko naljutit! Ali kad dojis jednostavno beba je na sisi non stop kako koja neka vise neka manje...nije lako dojit zato zene koje dojite i ako vam ide ne odustajte jer ste posstigle puno!  Zeneske koje dajte ad i imate super ritam svaka vam cast i kako se lijepo povezete s bebicom bez obzira sta beba ne cica!! 

Ponosne sve moramo bit sto smo i imamo mogucnost biti mame!!!

Ashley
    02. Prosinac 2015. 14:49

A što se tiče ostavljanja bebe, drage mamice, meni je sutra dan D. Sva sam nervozna. Nemam baka servis , pa mi sutra dolazi "teta čuvalica".
    Nadam se da će sve proći u redu jer je to prvi puta da će mi netko (osim muža) pričuvati dijete dok ja ujutro obavim što moram obaviti.
    Dođe mi plakati kada sa manje od dva mjeseca moram bebicu ostaviti nepoznatoj osobi  :(

Cvarak
    02. Prosinac 2015. 15:00

I da nadodam ja se divim i zenama koje daju ad kako se lijepo zblize sa bebom Jer nije ni to lako! 

Adhley razumijem te ali nekako ces prezivjet cim se vratis bit ces odma veselija kad ugleda svog ljepotana!!

Fluffy2
    02. Prosinac 2015. 15:15

ZVjezdice cesto te se sjetim 

Fluffy

Lela29
    02. Prosinac 2015. 15:17

Fluffy kako na kraju kombiniras dojenje i bocu, ono kad ti dođe das mu bocu ili po nekom redu? Ja sam imala kutiju ad-a u kuci sta sam uzela kad sam izasla iz rodilista, bacila sam je jucer da ne dođem u napast, zelim za 2 tjedna na pregledu vidit napredak koji je od mog mlijeka.

Ja sam bila luda kad sam prvi put ostavljala malu na cuvanje, sad ovisi kome je ostavljam, mojoj mami bi je ostavila na cijeli dan, svekrvi ne bi, ona ima malo manje mota za bebe.

Sto se tice rasporeda iz knjige, moja ga evo danas prati sama od sebe... Sta se tice spaavanja, ne hranjenja.

Fluffy2
    02. Prosinac 2015. 16:09

Lela prvih mjesec dana je bio samo na mom mlijeku i napredak je bio 700 g. Ali tada sam imala puno mlijeka i bradavice su bile super. 
    Dajem mu bocicu u 8 sati navecer prije spavanja i jednu preko dana, zavisi..Po noci sisu.
    Sutra smo na pregledu pa cu vidjet sad kako ide.
    Inace kad se otvori mlijeko traje 3 tjedna i onda se mora bacit, bar ovo koje ja koristim pa provjeri za svaki slucaj.

Fluffy

Cvarak
    02. Prosinac 2015. 16:12

Fluffy a Zasto ti dajes ad ako imas mlijeka i beba sisa?!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.