Meni isto Jan nekad gleda prema iza i kad se isteze se izvija...koliko sam citala, do 3-4 mjeseca je to sve ok, ali ako bude intenzivno kasnije, treba ici na vjezbice...iako vjerujem da bi i pedijatri nesto primjetili na pregledu jer izvrte bebice u 100 polozaja na pregledu.
Ali da, meni su isto rekli da ne stojimo iza njega, nego uvijek ispred i onaj mobil da bude iznad trbuha tak da isto ne zabacuje glavu...
Ne znam dal od cjepiva ili od umora jer jucer je nio intenzivan dan, a nismo bas spavali, al po noci smo spavali najvise ikad hehe; dva seta od 2.5 sata i jedan od 2 sata...milina 😊
Moja ista zabacije glavicu i cesto kad ju dozem podrigivat,mene brine da ju ne muci refluks!!
bebe ne smiju tako zabacivati glavu, ako vam to rade dok ih držite na ramenu, okrenite ih da gledaju u istom smjeru kao i vi, držite na prsima da ste im oslonac da to ne rade, ako pak vrte iza kada leže stavite ispod plahtice neki ručnik, mali jastučič da koliko god gurali ne mogu izvijati se
url=https://lilypie.com]
Mmama ovih dana sam bas neka sva nikakva i sad me jos ti plasis!!! Bas sam ovih dana neka u depri...:(( jer neudpijem uspavat bebu na vrijeme nikako pa postane razdrazljiva i placljiva!! A stvarno se trudim i smirena sam al eto jucer sammalo bila zalosna!!
Cure koje koriste sab simplex da li pomaže ? Beba od 5 sati stenje, izvija se, neće da podrigne a baš vidim da ju muči :(
Jutro cure
Par dana vas nisam čitala i bome sam imala dosta štiva.
Netko je pitao za cjepivo za rota virus. Ja sam odlučila da joj neću dati. Prvo, ne sprječava rota virus nego ga ublažava. Drugo, traje jednu-dvije sezone. Treće, ako nemate male djece stalno u blizini bebice rizik od roto virusa se smanjuje. Tako da sam odlučila da je neću cjepiti sa tim neobaveznim cjepivima.
Sto se savijanja glave prema unatrag tiče, i moja je to radila jako dugo, ali sad se značajno smanjilo. Sad kad je na boku i kad je nervozna svom se silom želi prevrnuti na trbuh pa se samo ''ukopava'' u podlogu/jastuk/madrac. I preko dana mi se jako počela svađati sa sisom. Loše zahvati, dere se, cmače, pljuje van pa usisava unutra... više me bole bradavice sad nego na početku. A preko noći u polusnu super jede.
Kolegice mamice pitanje :) koliko puta dnevno i na kolko dugo stavljate bebice na trbuh da vjezbaju glavicu?
I koliko imate setova igranja?
Mi smo na trbuhu 2-3 puta dnevno po koju minutu, a igramo se u kindacu ili vrticu obicno nakon presvlacenja...ostalo jedemo ili se malo nosamo ili se on sam zabavlja lezeci uz mene ili setamo...ne pisem da spavamo jer rijetko spavamo po danu hehhe
Jutrooo... Mi imamo setove igranja nakon svakog budenja i hranjenja po danu... Neki puta je stavim u onu njihalicu pa joj pricam i skakljam je, neki puta na onu podlogu sa onim igrackama a najdraze joj je i najveselija je kad je skinem samo u pelenu i pustim je tako na kaucu....tada se najvise razmase i guguce i smije se...
Kad idemo u setnju uvijek spava...mislim da ni 5 minuta sve skupa do sada nije bila budna vani...
Dosla mi je knjiga Sretna beba i moram rec da mi je malo za moj ukus prestroga...nekako mi je sve previse ipak isplanirano doslovno u minut... I ono- ne gledajte bebu u oci navecer da ne pomisli da cemo se igrati... Ma daj....i budenje za hranjenje/igru... Nisam za to... Volim ja red i neku rutinu ali isto tako bebe/djeca su djeca a ne roboti... Nemojte me krivo shvatit vi koje pratite knjigu...nezelim vas uvrijedit niti vam nists rec vec samo kazem da ja nisam bas za taj pristup i da knjiga ide lijepo u neku ladicu...
Cvarak nemoj se bedirat, svima vjerujem dode takav dan... Sve ce sjest na svoje vjerujem ubrzo...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Sortiraj odgovore
Najstariji