Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jahanara
    01. Prosinac 2015. 12:54

Cvarak kad stigneš jel možeš pogledat koliko je široka tvoja vreća? našla sam neku dužina 80, širina 50-52, pa mi se to čini nekako preširoko, da mi ne bi upala u nju.

Cvarak
    01. Prosinac 2015. 13:52

Pogledat cu ako pise!! Slikam ti kad stignem pa ti posaljem poruku!

Branchi
    01. Prosinac 2015. 15:12

Evo izvjestaj...sa 2 mjeseca imamo 5300gr, 58.5cm, opseg glave 40.
    Sve super bilo kod pedice, cjepili smo se, malo je plakao pa se smirio doma i sad je papao i cori :)
    Od neobaveznih cjepiva ima rota sa 4 i 6 mjeseci (daje se na usta) i prevenar (zastita za streptokok i pneumoniju) koji se daje sa 8 mjeseci ako beba ide u jaslice s godinu dana, odnosno kasnije ako ide kasnije. To ako se odlucimo, placamo mi sami...
    Cete vi cjepiti protiv tih stvari??
    Iduca kontrola nam je sa 4mj

kris555
    01. Prosinac 2015. 16:00

Nama pedica nije ništa rekla za ova neobavezna cjepiva, tak da ću vidjet s njom na idućoj kontroli isto s 4 mj., a i tad opet dobiva ovo cjepivo ko s 2 mj. 
    Znam da su još bebice male, al kad imate u planu uvodit dohranu ( kašice, rižine pahuljice i sl.) ? :)

Oliva4
    01. Prosinac 2015. 16:07

Branchi da..čini mi se još od prije kako si spominjala za svoga malca da nekako slično jedu i ponašaju se.. :) moja po noći nije loša,budi se oko 3 puta za jest,ali odmah zaspe poslije..
    Nadam se da ti neće imati nikakve nuspojave na cijepljenje.. moja je super podnijela..ni temperature,nit se  ubod vidio..sve super..samo je jedan cijeli dan skoro prespavala..i nas je naručila na kontrolu s 4.mjeseca..a sad je i tvome mališi dala 2 cjepiva? U lijevu i desnu nogu?
    Ja ću prevenar uzeti sigurno prije jaslica..za roto se još nisam odlučila..al nekako mi je ok da se na usta daje..pa manje traume..

Što se tiče općenito cjepiva,nekako jesam za to. I dalje mislim da je veća korist od njih nego šteta..strah me je užasno,kao i većinu roditelja (pročitala sam sve živo i na kraju  odustala od čitanja jer sam se samo preplašila,a nisu mi toliko čvrsti dokazi da bi mijenjala stajalište i plaćala kazne za necjepljenje..)

Branchi
    01. Prosinac 2015. 16:23

Yes, sad smo dobili u lijevu i desnu nogu, on je odspavao pol sata sad samo hehe..zasad nema temp i ubodi se ne vide nes pa se nadam da ce tak i ostat.
    Mi cemo najvjerojatnije u jaslice s godinom dana pa mi se prevenar cini ok, a roto je da, na usta pa mozda i to...po onome kaj sam citala sad, bolje ih je mozda uzeti, ne znam

jahanara
    01. Prosinac 2015. 17:59

Joj cure moja djevojcica danas nesto slabo jede, pristekam je na sisu a ona razgleda okolo i malo vuce pa malo gleda i tako u krug. Ovo je vec drugo dan da nije kakala...
    Cvarak ne moras gledati za vrecu, kupila mi je teta od 70cm. Svejedno ti hvala.

Cure koje dojite jel svojim bebama dajete vodu?

Sanjarica
    01. Prosinac 2015. 18:10

Ja dojim samo i ne dajem vodu. Mada sam joj jednom kad nikako brizna nije prestajala stucat dala dve zlicice vode s nadom da ce joj pomoc i stucavica prestat...ali nam nije pomoglo... 

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Naanaa2
    01. Prosinac 2015. 19:37

Cvarak, oprosti, vidjela sam tvoje pitanje, ali jednostavno ti nisam stigla ranije odgovoriti. 

Ovako; malac se budi ujutro u 8 za bocu. Pojede i onda ga preselim kod sebe u krevet i odspavamo još sat-sat i pol. Onda se dižemo, presvlačenje pelene i dnevnu robicu, vježbice i malo se zabavljamo do 11, kada opet jede. Nakon jela bude budan još nekih pola sata i onda da ne postane kenjkav i cendrav odnesem ga u sobu, na svoj krevet, legnem kraj njega, mazim ga i pustim mu na mobitelu zvuk veš mašine jer jedino taj voli. Tako i zaspe i spava do 14 h, do sljedeće boce. Tada opet hranjenje, igranje, zabavljanje, napravimo još jedan manji set vježbica za kukove, i tako do 16-16:30 h.... Onda sam skužila da tada postane kenjkav jer je umoran i onda ga položim na kauč i legnem kraj njega i onda opet uspavljivanje. Hranjenje u 17 h, onda smo opet aktivni. Oko pola 8, 15 do 8, ga pustim da ubije oko do 8 (jer bude umoran), hranjenje, ali mu tada ne dam cijelu bocu već manje od pola nego inače samo da se dovoljno zasiti jer u 9 imamo kupanje, i dok sve to obavimo bude pola 10. Tada mu dam veliku bocu, kako mi to zovemo (30 ml više nego inače) i onda ide spavanac, a s tim uglavnom nemamo problema jer jednostavno zaspe nakon jela. Tada nam uvijek zaspe na rukama, pustimo ga da učvrsti san i onda ga odnesemo u krevetić. Spava do 4 i tada se sam budi za bocu, pojede i opet zaspe do 8. 
    Uglavnom, imamo neka 3 dnevna spavanja, dok prije nismo imali ni jedno pravo nego sve po 10-15 min. Onda je i on bio kenjkav i cendrav, ali ja sam za to kriva. Jer sam jednostavno bila malo pogubljena od kad smo došli iz bolnice (hormoni, strah, promjena) i nisam znala što i kako. A i njega je grčilo tako da smo imali rusvaj nekih mjesec dana. Onda smo pomalo počeli uvoditi neki red, a i ja sam ga počela kužiti, kad mu što treba.

Naanaa2
    01. Prosinac 2015. 19:39

Jahanara, ja sam svom malom kupila vreću od 70 cm i dobra mu je. Ne upada u nju, a ima dosta mjesta za nogice, da mlatara.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.