Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jahanara
    25. Studeni 2015. 08:04

Hvala Lela, morat ću kupiti aspirator za usisavač. U trudnoći kad sam kupovala potrepštine za bebu tražila sam taj na usisavač i izružila me teta u apoteci samo tako i ja ludača popustila i kupila onaj šta ide na usta. sinoć sam probala joj malo s tim očistiti al to je bio plač samo takav i naravno nisam ništa uspjela. jel tvoja plače kad čistiš s tim? koji aspirator je dobar?

Mery tako i moja cura na početku nije htjela vući, bila je žuta dosta ali nije imala žuticu. Budila sam je obavezno svaka 2 sata i držala sam je kod prozora na svjetlu. 
    što se tiče izdajanja, patronažna mi je rekla da se izdojim do kraja kad nju podojim. radila sam to par dana i odustala od tog. sisa je non stop bila vani, ili njoj u ustima ili meni u ruci. mlijeko se stvara na temelju ponude i potražnje, tako da po mom se nema smisla izdajati nakon podoja.

plavojka
    25. Studeni 2015. 08:40

Mery drago mi je da si nam se i ti pridruzila! 
    Zao mi je sto ti u bolnici nisu vise pomogli :((
    Moje iskustvo je isto ne izdajati! Imat ces problem onda s tim kad se pocne stvarati vise mlijeka!

Cure, kako cistite nos s aspiratorom za usisavac? Jel prvo nakapate fiziolosku? Koliko? Koliko dugo ju ostavite prije nego pocnete saugati? Koliko vremenski saugate? 
    Cini mi se po disanju da mu je zastopan nosic :((

Bumbo0809
    25. Studeni 2015. 09:33

Plavojka,ja sam jucer kupila taj na usisivac arianna (do sad imala.onaj obicni s pumpicom i onaj sto je na spricu-s mogucnoscu usisa na usta, ali je punooo na njih plakao i malo je efekta bilo)
    Pa stavim mu najprije 2ml pa pricekam par min pa usisavam dok izlazi, onda opet stavim 1-2ml i pricekam pa usisavam

Lela29
    25. Studeni 2015. 09:55

Sto se tice aspiratora, imamo ariana asp. iz ljekarne, 150 kn. Obavezno prije stavim 1 ml fizioloske u svaku nosnicu dok je na boku u lezecem polozaju, nakon toga je dignem uspravno i cekam koju minuticu da se to sve malo slije i omeksa. Dovoljno je par sekundi usisat svaku nosnicu (dok je druga zacepljena prstom) i ako nesto ima izac izaci ce. Nama je puno pomoga, ona ne place kad joj usisavamo nosic, zapravo umiri se, skameni i ceka, opusta je zvuk usisivaca. 😅 A kad smo cistili rucnom pumpicom, to je bila histerija, a nista ne bi izvukli.

• Mincy
    25. Studeni 2015. 10:28

Cure da li vi pijete kavu i koliko dnevno? Moja beba evo već dva dana ne ide spavati prije pola 2, izmorena sam,pa mi kažu da je to od kave možda, pa od početka pijem kavu pa je prije normalno spavao.. blago vama kad vam bebači hoće odspavati i po 5 sati, ja bi bila sretna da moj hoće 3 :(

jahanara
    25. Studeni 2015. 10:32

Lela znači čim joj ukapaš digneš je i u uspravnom položaju usisavaš?

Mincy ja pijem kavu, kao što sam pila i prije, znači samo ujutro veliku šalicu turske s malo mlijeka. i ne primjećujem da to mojoj curi smeta jer praktički prespava cijeli dan.

lilianaa
    25. Studeni 2015. 10:39

Drage moje, meni je ludnica od rodenja. Od rodenja vodimo bitku s krmeljavim ocima i zacepljenim nosom i nosom punim smoljaca. U rodilistu su mi rekli da stavljam majcino mlijeko, kako nije pomagalo, otisla sam pedijatrici i dala nam Tobrex mast i kapi, kako ni onda nije prolazilo, briseve sam radila i ispao je stafilokok aureus. Dobili smo zinnat sirup od kojeg smo dobili zelenu stolicu, vratili se i pedijatrica nas poslala na odjel. Tamo smo se pet dana lijecili, bezuspjesno i peti dan dobijemo temp. Ono stafilokokna sepsa-nasli drugu vrstu stafilokoka u krvi stafilokok epidermidis. ja pukla, jos nekoliko dana ljecenja i sad pusteni kuci prakticki u gorem stanju nego kad smo isli.

Oko nam jos krmeljavo, sad neznam jel jos od te bakterije il nesto drugo. Koliko su vase imale krmeljave oci? i nos cistimo fizioloskom i usisavacem. Na usta ispustamo neke glasove ko da hvatamo zraka, grozno nesto i jos kao secer na kraju grcevi. luda sam vise, vec nekih 4 dana traju od podneva do 9 navecer neka grcenja, nervoza, vise nisam pametna jel su samo grcevi, nisam ocekivala tako dug vremenski period. Kako vi to prozivljavate koje imaju grceve, meni dode da lupam glavom od zid…

I da, izgleda da cemo morat na razvojne vjezbe :/

Oliva4
    25. Studeni 2015. 10:49

Mincy ja pijem normalno kavu,kao i jahanara veliku,tursku ujutro s malo mlijeka..od početka je tako..mala nekad bolje,nekad lošije spava al to nema nikakve veze s kavom..nego njom i njenim hirovima :)

Lidija joj puno vam se toga stresnog izdogađalo.. :( baš mi je žao :(  držite se..držim fige da sve ružno što prije prođe..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.