Jesenske bebe/mame 2019.💞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Noemi1
    30. Prosinac 2019. 14:48

Aurora87

Noemi1

Aurora87

Noemi1

Aurora87

Mm je dosta oko bebe. Zna ga uspavati, bude s njim kad ja nesto trebam, ugl voli biti s njim iako sam primjetila da nekad ne zna sta bi s njim kad se unervozi pa sjedne pred tv pa skupa gledaju🙄. Ali jedva ceka da bude malo veci pa da ga vodi svugdje sa sobom. U svakom slucaju, 90% vremena je mali sa mnom tako da on ipak samo uskace.
    Nego pitanje za mame koje doje.. jedete li ljuto? Ja evo pazim da ne jedem tipa kupus, grah, grasak, ljuto…i sve mi to bas fali al eto…probala sam dinstani kiseli kupus pa je mali imao grceve…mama mi na Bozic spakira sarmu pa nek jedem bez kupusa a sarma ljuta…i tako sam ostala bez rucka danas🙄. Sva sreca pa je to bilo prije pola sata i ne pada mi na pamet sad ista kuhati…A i ostala sam bez ideja za ruckove koji su tako blagi…

Spinat? Sos i meso kuhano, lasagne, bolognese, musaka od krumpira, rizoto, grasak, tortille s nekim blazim umacima, pizza, peceni krumpir, krumpirusa, gibanica, piletina na bijelo, riba i blitva. Ne pada mi vise nist na pamet 🤔 sad sam gladna 😂😂😂

Spinat bih bas mogla, dugo nisam, hvala😊. A sosa mesa i juhe sam se najela ko nikad u zivotu. I pase mi, ali mi je i malo dosadilo. A sad kad kazes lasagne…narucili mi izvana hranu i mm slavonsku pizzu (koju obizavam al ne jedem zbog malog) i sta cu…vegetarijanske lazanje. Grozne su bile, komadine tikvica i patliđana, a okus koma jer je i patliđan bio gorak. Sve u svemu, jadni vegetarijanci s izborom hrane.
    Tortille, mljac…uf, sad sam i ja gladna😁

Hahaha mogu mislit 🤢 ne volim ni tikvice ni patlidane 😯 al kontam da si vegetarijanci znaju smuckat fine obroke, al svejedno mesoo je meso 🤤 jooj ja spinat obozavam i jos krumpir pire ii pohana piletina 🤤🤤🤤

Vidim da sam se krivo izrazila, mislila sam na izbor hrane tipa u toj pizzeriji. Prave splacine kao da su vegetarijanci operirani od okusa. Ja inace bas volim i tikvice i patliđane i bila sam ja jedno 2 mjeseca kao vegetarijanac, ali nisam mogla na kraju bez mesa….kobasice su me mamile skupa sa slaninom🤣.

Ma kontam da kod nas u malo restorana bude fina ta vegetarijanska hrana 🤔 hahaha jaoo ne bi ja mogla bez mesa 😅 2 mjesecaa 🙆🙆

30. Prosinac 2019. 17:44

Da se javim bili na cijepljenju plakala je 😪😪 al prezivili smo dobila je 1650g u 2mj i narasla 6cm sto je sup sad spava, frescopad je na nogama da joj hladi poslje cemo promjeniti ako dode do temp ili bude nervozna cepic cu joj dati i to cijeli od 120mg rekla je da mogu komotno i poslje nove krecemo s kasicama 😊

• Noemi1
    30. Prosinac 2019. 18:27

ayla

Da se javim bili na cijepljenju plakala je 😪😪 al prezivili smo dobila je 1650g u 2mj i narasla 6cm sto je sup sad spava, frescopad je na nogama da joj hladi poslje cemo promjeniti ako dode do temp ili bude nervozna cepic cu joj dati i to cijeli od 120mg rekla je da mogu komotno i poslje nove krecemo s kasicama 😊

Uu super za mjere 😊  A moraju malo plakati kad ih boli 😢 nadam se da ti nece dobit temperaturu 🙏🤞 juuj kasiice znacii, i vi krecete 😀 supeeer

30. Prosinac 2019. 19:10

Noemi1

ayla

Uu super za mjere 😊 A moraju malo plakati kad ih boli 😢 nadam se da ti nece dobit temperaturu 🙏🤞 juuj kasiice znacii, i vi krecete 😀 supeeer

Znam al mene srce boli kad onako place  uzas😪😪😪 za sad  nema 🙏🙏 oo daa bas me zanima kako ce to ici 🙈🙈🙈

LollyBB
    30. Prosinac 2019. 19:23

Ayla, nadam se da će proći bez temp! A da te srce boli dok gledaš dijete u plaču, to je jasno. Ja sam pustila suzu kad sam ga gledala kako plače. :(
    Nadam se da svima blagdani prolaze ugodno. Muž je sad na godišnjem pa se trudimo max iskoristiti vrijeme zajedno. Maleni je i ovaj Advent u Zg dobro podnio. Vesele ga lampice i blještavilo. 
    Sad već jako slini i čini mi se da puno više žvače ruke. Ima tri ipo mj, nekako mi se čini rano za zube, ali je moguće da se pripremaju desni, nemam pojma.
    Netko je pitao koliko nam muževi provode vrijeme s bebom. Moj stvarno puno radi, tek navečer je doma. Vikende je max s nama, sve zna oko bebe, a kako ne dojim, odem obaviti šta treba bez straha. Bitnije mi je da je kvalitetno provedeno vrijeme nego da sjedi cijeli dan s nama. Voljela bih da je više tu, dosta i putuje ali to tako ide. Kad vidim koliko obožava maloga, nadoknadi odsustvo. :)

30. Prosinac 2019. 20:04

LollyBB

Ayla, nadam se da će proći bez temp! A da te srce boli dok gledaš dijete u plaču, to je jasno. Ja sam pustila suzu kad sam ga gledala kako plače. :(
    Nadam se da svima blagdani prolaze ugodno. Muž je sad na godišnjem pa se trudimo max iskoristiti vrijeme zajedno. Maleni je i ovaj Advent u Zg dobro podnio. Vesele ga lampice i blještavilo.
    Sad već jako slini i čini mi se da puno više žvače ruke. Ima tri ipo mj, nekako mi se čini rano za zube, ali je moguće da se pripremaju desni, nemam pojma.
    Netko je pitao koliko nam muževi provode vrijeme s bebom. Moj stvarno puno radi, tek navečer je doma. Vikende je max s nama, sve zna oko bebe, a kako ne dojim, odem obaviti šta treba bez straha. Bitnije mi je da je kvalitetno provedeno vrijeme nego da sjedi cijeli dan s nama. Voljela bih da je više tu, dosta i putuje ali to tako ide. Kad vidim koliko obožava maloga, nadoknadi odsustvo. :)

Ja jesam prvi put a ovaj put sam se suzdrzala al malo je falilo jer ipak joj trebam smirena al jako je tesko kad joj vidim suzice kako teku 😭😭😭 za sad nema temp i spava dusa mala 😊

30. Prosinac 2019. 20:09

Aurora87

Lijepo curka napreduje😊. Sad kad spominjete dohranu…cega sam se ja naslusala sad za Bozic…neka iza nove godine lagano krenem s dohranom…mm-ov bratic je s 2 mjeseca jeo keks umocen u caj a s 5 je jeo grasak ko pravi, sogoricu je s 2 mjeseca baba nahranila grah juhom, ne mogu se sad sjetit koga je baba nahranila obicnom kokosjom juhom s mjesec dana…i tako. Ja jos nisam proucila kako to ide ali imam onu knjigu bebe vole papati pa cu otprilike po tome. Znam da je najbolje uvesti od 4 do 6,5 mjeseci i da se najbolje vidi kad dijete isto zeli jesti dok nas gleda i da je dobro da sjedi vec…to sam onako otprilike upamtila.

Ma jojj dohrana men je sveki cim smo napunili 3mj pocela kao kako je ona davala pa sam rekla da je to moje dijete i moja odluka, pa kad nije spavala preko noci i ujutro da trebam dati jesti ee dobila sam slom zivaca al nisam se dala jer nisam htjela tako rano poceti i tulila ona i tulila na kraju je odustala 😂😂 al dobaci uvjek da se je cula kako internet nevalja da su to doktori rekli da mlade mame kanite se toga 🙄🙄🙄 dobivam proliv al sto ces stariji su takvi dosadni i nemozes si pomoci

30. Prosinac 2019. 20:13

Aurora87

Ayla, jel curka isla kod bake za Bozic? Kod nas nazalost snijeg nije pao pa smo isli kod obje bake, prabake i na jedan rođendan🙈. Bilo je napirno jer su ga svi ljubili u ruke i lice pa sam ga stalno brisala. A lijepo im je receno da to ne rade vec ranije. Ugl, mislila sam da imam super svekrvu, a sve je vise rospija👿

Nismo na kraju otisli jer je curka cijelu noc zajebavala i nije spavala pa ni ja s njom oko 11 smo se probudile i taman majka i brat dosli pa su bili s njom ona poslje spavala ja otisla do tetke muz poslje otiso do moji, uz to sestra bolesna pa reko nema veze necemo nikuda... To ljubljenje mi ide na zivce mozes 100 puta reci i nitko nece poslusati jer njih to ne zanima.. Mi uopce ne idemo van u vani puse i minusi su danima uz buru je jos veca hladnoca al bilo je da ce biti maza jer nije osjetila hladnocu al ja mislim da je sve do imuniteta kakav ima pa bilo ono vani ili ne 

• zuti_14
    30. Prosinac 2019. 20:27

Pozz ekipa, jedno pitanje. Dakle kako smo nedavno tj prije cca 10ak dana poceli sa d3 kapi-oleovit (beba ima 2mj)
    Na adaptiranom je, Al zadnja 3 dana nekad tokom dana odjednom brine bas jako u plac, bas se po me grcit
    Pa me zanima dal je moguce da od tih kapi, do sad nikad nije imao takve ajmo rec "ispade" placa
    Nije tokom cijelog dana al ima pojedine trenutke. Dal je moguce da beba naknadno dobije grceve? 

• Noemi1
    30. Prosinac 2019. 21:32

ayla

Noemi1

ayla

Uu super za mjere 😊 A moraju malo plakati kad ih boli 😢 nadam se da ti nece dobit temperaturu 🙏🤞 juuj kasiice znacii, i vi krecete 😀 supeeer

Znam al mene srce boli kad onako place uzas😪😪😪 za sad nema 🙏🙏 oo daa bas me zanima kako ce to ici 🙈🙈🙈

A valjda ne bude ni imala onda 🤞 hahaha javljaaj kako napredujete 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.