Cure, da li je itko radio panoramu vec u 9. tjednu?
Bas sam nestrpljiva 😆
A kao, bolje je malo kasnije jer ako se test radi prerano, moze ispasti da ne mogu testirati za dio toga 🤷♀️
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Bas sam nestrpljiva 😆
A kao, bolje je malo kasnije jer ako se test radi prerano, moze ispasti da ne mogu testirati za dio toga 🤷♀️
Koliko ja znam od 10 do 14 tjedna se radi, jer je tad u krvi majke zastupljena i krv od fetusa, ako se nisam krivo izrazila ali u tim tjednima ide.
01/23 - missed ab
08/23 - missed ab
02/24 - blighted
Trombofilija (faktor V) ➕️
IR ➕️
Bas sam nestrpljiva 😆
Koliko ja znam od 10 do 14 tjedna se radi, jer je tad u krvi majke zastupljena i krv od fetusa, ako se nisam krivo izrazila ali u tim tjednima ide.
Za panoramu moze vec od 9.
“Zašto odabrati Panoramu?
Testiranje moguće već od 9. tjedna trudnoće s jednakom točnošću rezultata već od 2,8% fetalne frakcije”
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Bas sam nestrpljiva 😆
Ja sam radila Panoramu s racno 10tt, ali sam IVF trudnoca, gdje se kao ipak preporuca najranije od cca 10tt (jedva sam docekala 😂) i imali smo 7,6% fetalne frakcije u krvi, svi testovi su uspjesno odradjeni. Gledaj si samo cijene po poliklinikama, neke naplate vise od preporucene cijene na webu od Panorame.
👱🏼 ‘89.: hipotireoza (Euthyrox 112mcg), AMH 19,6 (7.2024.)
👱🏻♂️ ’85.: oligoasthenozoospermia
06/2023 - missed ab 8tt
12/2023 - HYS septum maternice
09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙
Amiiinna, sve su ti cure rekle - nazalost ovaj test je “matematicka jednadzba” a ne odraz stvarnog stanja i (isto kao ni NIPT, koji je ipak nesto precizniji) nije dijagnosticka pretraga. Dijagnosticke pretrage su ultrazvuci koji se rade ili ako postoji stvarna indikacija onda daljnje invazivnije metode tipa amniocenteza. Kako sam ranije komentirala, nisam niti pomisljala ici na kombinirani probir gdje ce me staviti u high risk po svim parametrima samo zato sto imam 36g i 83kg, pa da ne spavam od nervoze.
06/2023 - missed ab 8tt
09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙
Tako da, samo polako, korak po korak. Dosta je velika vjerojatnost od false-positive rezultata na kombiniranom probiru i treba proci put da se provjeri stvarno stanje. Drzim fige, javljaj se sto kazu na genetskom 🤞🏻
06/2023 - missed ab 8tt
Amiiinna, sve su ti cure rekle - nazalost ovaj test je “matematicka jednadzba” a ne odraz stvarnog stanja i (isto kao ni NIPT, koji je ipak nesto precizniji) nije dijagnosticka pretraga. Dijagnosticke pretrage su ultrazvuci koji se rade ili ako postoji stvarna indikacija onda daljnje invazivnije metode tipa amniocenteza. Kako sam ranije komentirala, nisam niti pomisljala ici na kombinirani probir gdje ce me staviti u high risk po svim parametrima samo zato sto imam 36g i 83kg, pa da ne spavam od nervoze.
Mislila sam da nije bas puno godina 29,ali eto bas smo pod stresom.Cekam da vidim sta ce mi reci na geneckom,sta bi vi uradile na mom mjestu,na koje bi pretrage isli,bojim se i taj nipt ako uradim i on statisticki da ne bude okej,najgore mi sto me nije gin narucila da mi dadne neki savjet nego ovako sam ko muha bez glave.Da sam znala da je ovakav stres nebi ni ja radila,ali eto sad je kasno.Bila si u pravu sto si odbila
🧑35
👧29
*Dvoroga meternica+septum
*Bokemiska trudnoca 7/2023
*Dvije histeroskopije septuma 2023/2024
*Pozitivan test 02.01.2025
Moja jos ne hoda i nece tako skoro 🤦♀️
Da, i kolica… imamo super kolica koja nisu jako teska, ali opet kad se sve zbroji, puno je to kg…
A ja sam pod zadnje nekako umornija i slabija, sva se uspusem dok se popnem uz stepenice cak i dok nista ne nosim 😔
Ma da, još ako ti je malena bucka ko moja nema tih kolica koja su dovoljno lagana uz nošenje bebe Moja je prohodala na dan kad je navršila 15 mjeseci iako je bila izrazito motorički spretna. Al toliko je OPREZNA da ja to u životu nisam vidila. Hodala je samo uz ruku ili sa guralicom ispred sebe. Mene je to toliko ubijalo u pojam...
Opreznost je ostala, a sad kad hoda nije to toliko loše jer ne ide u "opasne" egzibicije bez nadzora.
Ako mi druga beba bude muško točno neću znat kako ga održat na životu hahaha
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Mislila sam da nije bas puno godina 29,ali eto bas smo pod stresom.Cekam da vidim sta ce mi reci na geneckom,sta bi vi uradile na mom mjestu,na koje bi pretrage isli,bojim se i taj nipt ako uradim i on statisticki da ne bude okej,najgore mi sto me nije gin narucila da mi dadne neki savjet nego ovako sam ko muha bez glave.Da sam znala da je ovakav stres nebi ni ja radila,ali eto sad je kasno.Bila si u pravu sto si odbila
Ja sam radila mini anomaly scan kod svojeg IVF doktora i budući da je po uvz sve super, sam mi je rekao da nema smisla vaditi krv jer će se zbog godina pokazati neki rizik. To čisti matematički izračun.
Vinogradska 🏥 since 05/2013
▪️jajovod✂️
1. IVF 11/13❌️
2. IVF 11/14❌️
3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
▪︎jajovod✂️
4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
1. fet beta ❌️
2.fet beta ❌️
3.fet beta ❌️
5. IVF - 4/23 ❌️
🐧🐧
4. fet beta ❌️
5.fet ❌️
6.IVF -2/24 ❌️
🐧🐧
6. fet beta ❌️
7.fet❌️
8.fet 8DPT + , 6tt ❤️
Ja sam radila mini anomaly scan kod svojeg IVF doktora i budući da je po uvz sve super, sam mi je rekao da nema smisla vaditi krv jer će se zbog godina pokazati neki rizik. To čisti matematički izračun.
I ja se tome nadam,jer uzv je bio uredu.Kaze da je sve se fino razvilo,bas mi je lakse kad procitav ovo pozitvne stvari.Hvala vam sto ste tu 😍
🧑35
👧29
*Dvoroga meternica+septum
*Bokemiska trudnoca 7/2023
*Dvije histeroskopije septuma 2023/2024
*Pozitivan test 02.01.2025
Sortiraj odgovore
Najstariji