Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vesca
    24. Veljača 2025. 09:21

Nema na čemu. I prije nego se nađe netko tko će mi se odmah zakalemiti na ovo što sam napisala za alkohol.... NE pijem, NE savjetujem da pijete, to ŠKODI bebama, samo hoću reći da vaše tijelo odradi brutalan posao u selekciji onoga što dođe do bebe. Neće ništa biti vašim mrvicama zbog malo slatkoga  

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Marina.25
    24. Veljača 2025. 09:38

Mimoza17

Marina.25

Ja muku mučim sa hranom (mucnine mi jos traju) i stvarno ne znam što više jesti. Ako jedem nesto sto nije zdravo onda me savjest muči, ali jedino mi nije muka od tijesta.
    Sta vi jedete? Da li se hranite zdravo?

Ako te tješi, ja nimalo ne pazim što jedem jer mi je konstantno muka, pa ako se slučajno ulovim da sam “u moodu” za neku hranu, odmah ju jedem.. Ali najviše mi pašu Bake rollsi, Bruschetti, smokići i tako..

Doduše, ja se ni prije trudnoće nisam nimalo zdravo hranila (znam da nije za pohvalu, ali jako sam izbirljiva po pitanju hrane), tako da sam sad nekako samo nastavila..Ali čim mi prestane biti muka nadam se da ću početi jesti zdravo. :)

Inače, kako podnosite mučnine?
    Ja bi najradije samo ležala i plakala i čekala da to prođe..Niti mi se da družiti s ikim, raditi išta..A na posao se mora😅

Jako loše, već tjednima svako jutro riganje i povratim i onda kroz cijeli dan mucnina. Subota mi je bila jedini dan kad sam mogla jesti iako mi je bila muka pa sam bas cijeli dan jela Postala sam i sebi smiješna kad moj M pita kako sam, svaki put kazem muka mi

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

• Mateil
    24. Veljača 2025. 09:58

Slažem se s Vescom, baš si dobro to napisala i tako je, bebice su stvarno zaštićene i uzmu si sve što im treba, a štetne stvari placenta može dobro profiltrirati (u granicama naravno). 🙂
    .
    Amiinnna za šećer ne znam stvarno, meni nisu ni kontrolirali još, ali najbolje ti je mjeriti pa čekati pregled pa ćeš vidjeti što će ti reći, možda će ti dati plan prehrane ili tako nešto. Ali nemoj se gristi što se tiče jela, jedi što ti se jede! 
    .
    Marina.25 toliko se nadam da će tebi mučnine uskoro proći, ti si mislim i jedina koja uz sve i povraća…🥲
    Ja sam toliko sretna što je bolje i što ih skoro više pa i nemam, baš je bilo loše ovaj put. 

👩🏻’95🧑🏻‍🦱’92
    L🩵 10/22
    Biokemijska 8/21

Anica88
    24. Veljača 2025. 09:58

Sto se tice vase prehrane i zdravlja bebe, samo uzimajte prenatalne vitamine i sve ce biti u redu s bebom. 

Ja sam u prosloj trudnoci imala mucnine i povracanje cijelo vrijeme. Prvo tromjesecje je bilo najgore. Povracalo bi mi se kad bi se okrenula u krevetu s jednog boka na drugi ili kad bi pricala. Mogla sam jesti samo smoki bez okusa, slani pringles, kinder milk snite, pomfri, zelenu salatu i nezacinjenu brokulu.

Beba je ok, samo sam ja nastradala, imala sam povisene masnoce cijelu trudnocu i pojavilo mi se puno lipoma po nogama i rukama

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Anica88
    24. Veljača 2025. 10:01

Mateil

Slažem se s Vescom, baš si dobro to napisala i tako je, bebice su stvarno zaštićene i uzmu si sve što im treba, a štetne stvari placenta može dobro profiltrirati (u granicama naravno). 🙂
    .
    Amiinnna za šećer ne znam stvarno, meni nisu ni kontrolirali još, ali najbolje ti je mjeriti pa čekati pregled pa ćeš vidjeti što će ti reći, možda će ti dati plan prehrane ili tako nešto. Ali nemoj se gristi što se tiče jela, jedi što ti se jede!
    .
    Marina.25 toliko se nadam da će tebi mučnine uskoro proći, ti si mislim i jedina koja uz sve i povraća…🥲
    Ja sam toliko sretna što je bolje i što ih skoro više pa i nemam, baš je bilo loše ovaj put.

Mozda sad bude curica 😊

Navodno su jace mucnine kad je curica. Naravno, ima i onih kojima je bilo obrnuto, pisem o nekom prosjeku. Meni su za sad puno manje mucnine nego prosli put pa si isto mislim da je mozda decko 🤷‍♀️

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Mateil
    24. Veljača 2025. 10:04

Anica88

Mateil

.
    .

Mozda sad bude curica 😊

Navodno su jace mucnine kad je curica. Naravno, ima i onih kojima je bilo obrnuto, pisem o nekom prosjeku. Meni su za sad puno manje mucnine nego prosli put pa si isto mislim da je mozda decko 🤷‍♀️

I ja imam osjećaj da bi mogla biti, baš je drugačija trudnoća od prve!
    E onda moramo pričekati i vidjeti da li nam je teorija točna.😁

👩🏻’95🧑🏻‍🦱’92
    L🩵 10/22
    Biokemijska 8/21

Anica88
    24. Veljača 2025. 10:08

Mateil

Anica88

Mateil

.
    .

Mozda sad bude curica 😊

I ja imam osjećaj da bi mogla biti, baš je drugačija trudnoća od prve!
    E onda moramo pričekati i vidjeti da li nam je teorija točna.😁

U prosloj trudnoci smo radile tu listu na forumu i ispalo je prilicno tocno. Kod nekih je bilo obrnuto, ali kod manjine. Tako da teorija nije 100% tocna, ali najcesce se pokazalo tako.

Ja sam imala jako velike mucnine i bila je curica. Vec u ovoj fazi u kojoj sam sad sam povracala. Sad uopce nemam mucnine, sve normalno jedem

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Pahuljka
    24. Veljača 2025. 10:22

Vesca 🙋🏼‍♀️ Naravno da se sjecam i drago mi je da se druzimo i na ovoj temi, curke su nam tu negdje 😍 Kako hendlas s todlerom, i tantrumima 🙄 
    -
    Da se nadovezem za prehranu i mucnine. U prosloj trudnoci sam nekad u ovim nedjeljama zavrsila u bolnici zbog dehidracije i iscrpljenosti, smrsala nekih 7kg jer sam i caj povracala, a da ne pricam da nisam nista jela sedmicama. I isto sam bila uzasno zabrinuta za bebu, no jedan jaako cijenjen doktor na nasoj univerzitetskoj klinici mi je bas ovako rekao “tvoje tijelo cijeli zivot zadrzava sve dobre nutrijente da bi ih sad bebi predalo, od stecenog imuniteta do svih vitamina u depoima organizma” i do kraja 6tog mjeseca sam bila skoro u minusu sa kilazom i tek tad kao pocela nesto jesti, suma sumarum imam djevojcicu koja je kao dren, rodjena ruzicasta da ruzicastija nije mogla biti, divili su je njenoj boji po rodjenju, zeljezo joj perfekt moje ispod svih granica otislo sto se slaze sa doktorovm tezom da je moje tijelo sve ono sto je dobro predalo bebi, bolesna je tek sad otkako ide u jaslice, i jede ama bas sve sto stavis ispred nje, cak iako to nisam jela u trudnoci npr crveno meso 9mj nisam okusila, ali ona to sad rado jede. Tako da nemojte se brinuti, naravno sve dok to ne prelazi neke granice extrema, ali evo i ja sam bila neki extrem sa mucninama 38 nedjelja pa smo prezivjele obje 🙄 I evo isto se ponavlja i u ovoj trudnoci. Samo da se dogura do kraja 🤦🏼‍♀️

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Vesca
    24. Veljača 2025. 10:24

Moja prva trudnoća s curicom je bila savršena, nikakve mučnine jela sam ko velika (u skladu s tim dosta udebljala). Sad imam mučnine, srećom ne strašne ko nekima od vas, ali gadi mi se hrana pa se tjeram jesti. I ako ćemo gledat po tome da je drugačije meni bi to onda izgledalo ovako:
    nemam mučnine = curica (jako mi se jelo slatko)
    imam mučnine = možda dečko (jede mi se kiselo, slatko zasad uopće ne)
    Vidit će se 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Pahuljka
    24. Veljača 2025. 10:29

Greska u koracima 
    *nasljedni imunitet

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.