Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Maravillosa
    25. Veljača 2025. 12:19

Pozdrav svima!
    Evo da se i ja pridruzim:)
    Imam 36 godina, ovo mi je treca trudnoca. Termin je 4.9. i nakon dvije curke stize nam decko💙
    Trudnoca je od samog pocetka nije idealna, strasne mucnice i pritisak u rodnici i bol u donjem desnom dijelu trbuha, pogotovo dok spavam. Doktori kazu da je sve ok, Nifty je hvala Bogu uredan.
    Razlika sa prethodnim trudnocama sto se mucnina tice je to sto mi se sa curama jelo slatko i junk, mucnine sam rijesavala hranom. Ovaj puta samo kiselo i slano, mirisi mi strasno smetaju, slatko ne mogu vidjeti odmah mi se povraca. Tako da sam u prvih 12 tjedana izgubila 4 kile.
    Na utrogestanima sam od pocetka trudnoce jer je prosla zavrsila abrupcijom posteljice u 39.tjednu pa se ova sama po sebi (i zbog bolova) smatra rizicnom.
    Sada samo zelim uspjesno dogurati do kraja. Zelim vam svima sto ugodniju trudnocu i da sve bude u redu🫶🏻

• Maka15
    25. Veljača 2025. 13:32

Vesca

Anica razumijem, tako malo dijete baš i ne može sve stepenice prehodati, a pretpostavljam da vučete sa sobom i još nekakav prijevoz (ja recimo uvijek imam tricikl ili kolica jer samo odjednom odluči da više ne želi hodati….)Amiiina kužim strah, zbog toga sam odustala od mini anomalija jer kad se uzmu u obzir moje godine vjerojatno je da bi nalaz bio loš. Znam slučajeva gdje su razni testovi prikazivali kojekakve potencijalne dijagnoze, a na kraju bila zdrava beba. Taj mini stvarno nije previše referentan, drži se <3
    Maka15 koje čajeve piješ? Muž mi je bio u ljekarni i pitao za čaj od brusnice (urin je pokazao bakterije), a farmaceutkinja mu je rekla "neeee, ne može piti čaj trudna, samo sok"Uvjerena sam da priča gluposti pa zato provjeravam jel riječ o brusnici zbog bakterija?

Odnose prakticiramo normalno, dokazano je da ne šteti trudnoći. Osim ako prilikom istoga osjetite bol ili zbog drugih dijagnoza doktor ne zabrani. Ako je trudnoća uredna možete do kraja trudnoće sve raditi normalno. U prvoj trudnoći sam nekoliko tjedana morala apstinirati zbog neke sitnice (više se ne sjećam ni što je bilo), a kasnije smo opet nastavili normalno kad je dr dala zeleno svijetlo.

Pijem od brusnice i od zobi. Kupiš zob u ljusci (dm mislim 1,50€) kuha se 2-3 žlice u 2 litre vode.pila tijekom dana tih 2 litre ali ne pred spavanje da ne idem puno na wc preko noći 🥲 rekao mi uvin čaj da ne pijem

Marina.25
    25. Veljača 2025. 14:05

Zamia kako si ti? Jesi li još u bolnici?

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

Vesca
    25. Veljača 2025. 14:21

Maravillosa čestitam i dobrodošla  jesi probleme s maternicom imala tek kada je porod krenuo ili je bilo indikacija prije da bi moglo biti problema? Mene brine jer sam prvu rodila na carski rez. Sestru mi je recimo bolio ožiljak od carskog pa je momentalno završila opet na rezanju bez odgađanja kada je to rekla u trudničkoj ambulanti. Sad me strah kako će biti tek 2 godine od prvog carskog da mi se ne desi nešto, pa pitam da znam pratiti znakove....

Maka15 hvala ti na info. Kupim onda zob pa da pijuckam dok ne dođe urinokultura

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• Maravillosa
    25. Veljača 2025. 15:04

Vesca

Maravillosa čestitam i dobrodošlajesi probleme s maternicom imala tek kada je porod krenuo ili je bilo indikacija prije da bi moglo biti problema? Mene brine jer sam prvu rodila na carski rez. Sestru mi je recimo bolio ožiljak od carskog pa je momentalno završila opet na rezanju bez odgađanja kada je to rekla u trudničkoj ambulanti. Sad me strah kako će biti tek 2 godine od prvog carskog da mi se ne desi nešto, pa pitam da znam pratiti znakove….

Maka15 hvala ti na info. Kupim onda zob pa da pijuckam dok ne dođe urinokultura

Hvala❤️
    Prva trudnoca je bila idealna.
    Sa drugom je bilo kao i sad, pritisak dolje od pocetka i kasnije ucestale BH kontrakcije, tako da sam morala u jednom trenu piti Cordipin i Normabel jer sam se pocela otvarati u 32.tjednu. Dogurala do 39.tjedna i onda samo odjednom navecer obilno prokrvarila. Nisam isla na carski jer kad se to desi porod ide jako brzo i zato sto su se bojali da ne iskrvarim. Srecom, sve je dobro proslo na kraju za obje. 
    Ali da je po meni bilo indikacija da se nesto moze desiti, bilo je. Samo sto nisu mogli nista napraviti, sve je uvijek bilo uredno na pregledima.
    Sad me strah da se opet ne ponovi, zato mirujem i razmisljam o indukciji ili eventualno carskom tamo negdje u 38.tjednu.

Vesca
    25. Veljača 2025. 15:25

Uf strašno, tako samo odjednom ne mogu niti zamisliti.... BH sam i ja imala kroz cijelu trudnoću, ali nije mi uzrokovalo otvaranje. Samo sam redovito išla na praćenje u Petrovu. Toliko su jake bile kontrakcije da se nisu mogu načuditi kako se ništa ne događa. Srećom po mene jer su mi BH počele odmah na početku. Sjećam se da sam u najprije mislila da se beba miče, nisam znala da postoje lažni trudovi..... Na tvom mjestu bi i ja maksimalno mirovala i planirala eventualni carski, ovo je preopasna situacija da se ponovi.... sretno 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Zamia
    25. Veljača 2025. 15:55

Marina.25

Heeej, bas sam se dosla javiti😊 danas sam puštena iz bolnice, urinokultura je sterilna, i sve je dobro s ostalim nalazima i bebicom. Rekli su ako bi se ponovilo krvarenje da im se ponovno javim. Terapija 1x utrogestan navecer i prepisali su Rojazol za očuvanje trudnoce. 

🙋🏽‍♀️28 🙋🏽‍♂️32 💒16.9.2023.
    + 10.1.2025

• Maravillosa
    25. Veljača 2025. 16:33

Vesca

Uf strašno, tako samo odjednom ne mogu niti zamisliti…. BH sam i ja imala kroz cijelu trudnoću, ali nije mi uzrokovalo otvaranje. Samo sam redovito išla na praćenje u Petrovu. Toliko su jake bile kontrakcije da se nisu mogu načuditi kako se ništa ne događa. Srećom po mene jer su mi BH počele odmah na početku. Sjećam se da sam u najprije mislila da se beba miče, nisam znala da postoje lažni trudovi….. Na tvom mjestu bi i ja maksimalno mirovala i planirala eventualni carski, ovo je preopasna situacija da se ponovi…. sretno

• Maravillosa
    25. Veljača 2025. 16:38

Vesca

Uf strašno, tako samo odjednom ne mogu niti zamisliti…. BH sam i ja imala kroz cijelu trudnoću, ali nije mi uzrokovalo otvaranje. Samo sam redovito išla na praćenje u Petrovu. Toliko su jake bile kontrakcije da se nisu mogu načuditi kako se ništa ne događa. Srećom po mene jer su mi BH počele odmah na početku. Sjećam se da sam u najprije mislila da se beba miče, nisam znala da postoje lažni trudovi….. Na tvom mjestu bi i ja maksimalno mirovala i planirala eventualni carski, ovo je preopasna situacija da se ponovi…. sretno

Hvala:)
    Jel ih osjecas u ovoj trudnoci?
    Meni su lagano krenule, ali samo kad se preforsiram i to najcesce kad legnem navecer.

Marina.25
    25. Veljača 2025. 16:48

Zamia

Marina.25

Heeej, bas sam se dosla javiti😊danas sam puštena iz bolnice, urinokultura je sterilna, i sve je dobro s ostalim nalazima i bebicom. Rekli su ako bi se ponovilo krvarenje da im se ponovno javim. Terapija 1x utrogestan navecer i prepisali su Rojazol za očuvanje trudnoce.

Super ✨️ bitno je da sve bude uredu. Sad lezi I odmaraj 😊

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.