Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lana2110
    24. Veljača 2025. 21:34

Maka15

Lana2110

Evo i ja danas bila na pregledu.. vidi se gestacijska vrećica.. kaže da je to tako normalno za 5-ti tjedan trudnoće.. ja sam cca 5 tjedana i 4 dana.. kontrola za 2 tjedna.. napravila briseve, papu.. urinokulturu.. pa čekamo i te nalaze ..

Tako je i meni bilo 5 tjedna i 2 dana prazna gestacijska, dosta stresa mi je donijelo jer je rekao da su šanse 50/50. Za 7 dana se sve vidjelo i čuli smo otkucaje, samo je bila kasnije ovulacija. Sretno 🥰

A i mene je malo strah.. jer imam malo kraće cikluse od 28 dana.. a vidjet ćemo za 2 tjedna.. treba sad to docekat.. makar mi je čudno da mi nije ništa dao obzirom na spontani prije 5 mj 

• 🦋BlueIvy🦋
    24. Veljača 2025. 21:37

Maka15

Cure, jel imala neka od vas gripu? Mene hvata pa ne znam ni sto smijem popiti od tableta…

Ja sam imala dok nisam znala da sam trudna, pila sam sve, nadam se da nece imati utjecaja... A sad koliko znam paracetamol smijemo,  tu spadaju lekadol i lupocet, neka me netko ispravi ako grijesim.  Brz oporavak ti zelim... 

11/18 - blighted
    3/20 - missed ab
    7/22 - missed ab
    10/23 🩷E

• Maka15
    24. Veljača 2025. 22:07

Lana2110

Maka15

Lana2110

Evo i ja danas bila na pregledu.. vidi se gestacijska vrećica.. kaže da je to tako normalno za 5-ti tjedan trudnoće.. ja sam cca 5 tjedana i 4 dana.. kontrola za 2 tjedna.. napravila briseve, papu.. urinokulturu.. pa čekamo i te nalaze ..

Tako je i meni bilo 5 tjedna i 2 dana prazna gestacijska, dosta stresa mi je donijelo jer je rekao da su šanse 50/50. Za 7 dana se sve vidjelo i čuli smo otkucaje, samo je bila kasnije ovulacija. Sretno 🥰

A i mene je malo strah.. jer imam malo kraće cikluse od 28 dana.. a vidjet ćemo za 2 tjedna.. treba sad to docekat.. makar mi je čudno da mi nije ništa dao obzirom na spontani prije 5 mj

Meni je dao progesteron i andol... zbog biokemijske.. možda da mu predložiš? 

BlueIvy hvala, ali izgleda bilo je samo na jedan dan... malo sam uzela bolovanje da dođem na sebe 🥲

• Mateil
    25. Veljača 2025. 07:23

Amiiina probaj se ne stresirati jako, kao što je Marina.25 već rekla ti rezultati nisu baš nešto realni i pouzdani, vidjet ćeš što ti bude rekla gin, javi nam! Sigurna sam da će sve biti dobro! 🙂
    .
    Crox čestitam na dobrom pregledu, neka nam se tako i nastavi! 🫶🏼
    Lana2110 još je dosta rano, misli pozitivno do slijedećeg pregleda! 😀
    Zamia kako si ti? Jesu li te pustili iz bolnice? 

👩🏻’95🧑🏻‍🦱’92
    L🩵 10/22
    Biokemijska 8/21

• amiiinna
    25. Veljača 2025. 08:25

Mateil

Amiiina probaj se ne stresirati jako, kao što je Marina.25 već rekla ti rezultati nisu baš nešto realni i pouzdani, vidjet ćeš što ti bude rekla gin, javi nam! Sigurna sam da će sve biti dobro! 🙂
    .

Ja sam sva u soku,nisam nikako to ocekivala.Mislila sam ako je uzv uredu i to ce biti,ali eto uvijek nesto ima da se covjek brine.Nadam se iskreno da ce sve biti uredu,vidjet cu sta ce mi reci na geneckom,planiram ici raditi tu panoramu ne znam kako se ovdje zove,ali opet me strah rezultata

🧑35
    👧29
    *Dvoroga meternica+septum
    *Bokemiska trudnoca 7/2023
    *Dvije histeroskopije septuma 2023/2024
    *Pozitivan test 02.01.2025

Vesca
    25. Veljača 2025. 08:56

Anica razumijem, tako malo dijete baš i ne može sve stepenice prehodati, a pretpostavljam da vučete sa sobom i još nekakav prijevoz (ja recimo uvijek imam tricikl ili kolica jer samo odjednom odluči da više ne želi hodati....) 
    Amiiina kužim strah, zbog toga sam odustala od mini anomalija jer kad se uzmu u obzir moje godine vjerojatno je da bi nalaz bio loš. Znam slučajeva gdje su razni testovi prikazivali kojekakve potencijalne dijagnoze, a na kraju bila zdrava beba. Taj mini stvarno nije previše referentan, drži se <3
    Maka15 koje čajeve piješ? Muž mi je bio u ljekarni i pitao za čaj od brusnice (urin je pokazao bakterije), a farmaceutkinja mu je rekla "neeee, ne može piti čaj trudna, samo sok"  Uvjerena sam da priča gluposti pa zato provjeravam jel riječ o brusnici zbog bakterija?

Odnose prakticiramo normalno, dokazano je da ne šteti trudnoći. Osim ako prilikom istoga osjetite bol ili zbog drugih dijagnoza doktor ne zabrani. Ako je trudnoća uredna možete do kraja trudnoće sve raditi normalno. U prvoj trudnoći sam nekoliko tjedana morala apstinirati zbog neke sitnice (više se ne sjećam ni što je bilo), a kasnije smo opet nastavili normalno kad je dr dala zeleno svijetlo. 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• crox
    25. Veljača 2025. 09:01

Amiiina ja sam vec pisala za taj double test, meni ga moja dr nije uopce dala da radim, jer nije pouzdan pogotovo ako je trudnica starija, meni je odmah rekla radi NIPT ostalo ne dolazi u obzir… tako da uradi taj skupi test i ja vjerujem da ce sve biti ok, nemas puno godina, imas li u porodici nekih genetskih oboljenja tipa downa ili slicno?

• amiiinna
    25. Veljača 2025. 09:37

Hvala vam,nema niko ni sa moje ni sa muzeve strane nikakva oboljenja,kod nas je problem  jedino visok pritisak i to je.Danas u 1 tek mogu zvat ove za taj genecki postupak vidjet cu sta ce mi reci.Ovo je bas sok pravi.Taman sam se bila opustila i onda katastrofa

🧑35
    👧29
    *Dvoroga meternica+septum
    *Bokemiska trudnoca 7/2023
    *Dvije histeroskopije septuma 2023/2024
    *Pozitivan test 02.01.2025

Anica88
    25. Veljača 2025. 09:55

amiiinna

Mateil

.

Ja sam sva u soku,nisam nikako to ocekivala.Mislila sam ako je uzv uredu i to ce biti,ali eto uvijek nesto ima da se covjek brine.Nadam se iskreno da ce sve biti uredu,vidjet cu sta ce mi reci na geneckom,planiram ici raditi tu panoramu ne znam kako se ovdje zove,ali opet me strah rezultata

Ma najbolje je ici samo na panoramu i preskociti kombinirani probir. Cula sam da je puno starijih cura dobilo lose rezultate samo zbog godina i statistike 🤦‍♀️

Sto bi tek meni reklo, 8 godina sam starija od tebe 🤦‍♀️

I zato, nemoj se stresirati oko toga

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Anica88
    25. Veljača 2025. 09:58

Vesca

Anica razumijem, tako malo dijete baš i ne može sve stepenice prehodati, a pretpostavljam da vučete sa sobom i još nekakav prijevoz (ja recimo uvijek imam tricikl ili kolica jer samo odjednom odluči da više ne želi hodati….)Amiiina kužim strah, zbog toga sam odustala od mini anomalija jer kad se uzmu u obzir moje godine vjerojatno je da bi nalaz bio loš. Znam slučajeva gdje su razni testovi prikazivali kojekakve potencijalne dijagnoze, a na kraju bila zdrava beba. Taj mini stvarno nije previše referentan, drži se &lt;3
    Maka15 koje čajeve piješ? Muž mi je bio u ljekarni i pitao za čaj od brusnice (urin je pokazao bakterije), a farmaceutkinja mu je rekla "neeee, ne može piti čaj trudna, samo sok"Uvjerena sam da priča gluposti pa zato provjeravam jel riječ o brusnici zbog bakterija?

Odnose prakticiramo normalno, dokazano je da ne šteti trudnoći. Osim ako prilikom istoga osjetite bol ili zbog drugih dijagnoza doktor ne zabrani. Ako je trudnoća uredna možete do kraja trudnoće sve raditi normalno. U prvoj trudnoći sam nekoliko tjedana morala apstinirati zbog neke sitnice (više se ne sjećam ni što je bilo), a kasnije smo opet nastavili normalno kad je dr dala zeleno svijetlo.

Moja jos ne hoda i nece tako skoro 🤦‍♀️

Da, i kolica… imamo super kolica koja nisu jako teska, ali opet kad se sve zbroji, puno je to kg…

A ja sam pod zadnje nekako umornija i slabija, sva se uspusem dok se popnem uz stepenice cak i dok nista ne nosim 😔

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.