Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • crox
    23. Veljača 2025. 19:17

Amii a, I ja imam inzulinsku i trombofiliju, pijem Siofor i normalni su mi nalazi. Je li ti povisen secer nataste? Vjerujem da na to mislis, mozda da kontroliras par dana i da vidis kakvo je stanje ili mozda tromjesecni da provjeris… 

• amiiinna
    23. Veljača 2025. 20:53

Nisam znala da dize secer,jer ne secerim ni nista samo onako iscjedim,nije zar da se tog moram odreci 😪
    Isla sam ja dijabetologu,za tac trudnicki secer dobila sam spravicu i upute da sebi mjerim reko mi je tri puta sedmicno.Pa tako i radim,i tim danima jedem normalno jer ne zelim lazne rezultate.Imam tabelu gdje popunjavam i kao normalan je do 6.8.Meni je tri puta bio preko 6 ,ostalo sve ispod.Na kontrolu idem opet 19tog pa mora ponjeti ove mjere pa cu vidjet sta ce mi reci.Vjerujem da bi bio okej da ne jedem tjesto,ili poneki slatkis ali ne mogu odolit 😪
    Da li to bas moze nastetiti bebici

🧑35
    👧29
    *Dvoroga meternica+septum
    *Bokemiska trudnoca 7/2023
    *Dvije histeroskopije septuma 2023/2024
    *Pozitivan test 02.01.2025

• Maka15
    23. Veljača 2025. 21:45

Cure, jel imala neka od vas gripu? Mene hvata pa ne znam ni sto smijem popiti od tableta... 

• crox
    24. Veljača 2025. 07:37

Mislim da ne smijes nista, med, limun, eventualno paracetamol i to je to, sprej za nos na bazi morske vode. To je bas nezgodno u ovoj sad fazi, nadam se da bude brzo proslo. 

MIHACH993
    24. Veljača 2025. 07:37

Marina.25

Ja muku mučim sa hranom (mucnine mi jos traju) i stvarno ne znam što više jesti. Ako jedem nesto sto nije zdravo onda me savjest muči, ali jedino mi nije muka od tijesta.
    Sta vi jedete? Da li se hranite zdravo?

Ja nisam imala mučnine,tek na početku malo čudan osjećaj
     Najviše su mi odgovarale banane jer je neutralno voće. Jedi što ti odgovara,proći će taj period za čas

Valentino 4y🩵

MIHACH993
    24. Veljača 2025. 07:43

amiiinna

Nisam znala da dize secer,jer ne secerim ni nista samo onako iscjedim,nije zar da se tog moram odreci 😪
    Isla sam ja dijabetologu,za tac trudnicki secer dobila sam spravicu i upute da sebi mjerim reko mi je tri puta sedmicno.Pa tako i radim,i tim danima jedem normalno jer ne zelim lazne rezultate.Imam tabelu gdje popunjavam i kao normalan je do 6.8.Meni je tri puta bio preko 6 ,ostalo sve ispod.Na kontrolu idem opet 19tog pa mora ponjeti ove mjere pa cu vidjet sta ce mi reci.Vjerujem da bi bio okej da ne jedem tjesto,ili poneki slatkis ali ne mogu odolit 😪

Ja jedem dosta slatkog(slatkiše jel) i nemam problema sa šečerom. S tim ako jedeš voće,ne bi trebao bit problem jer saharoza i fruktoza nije isto. Konzumni šečer je "otrov" općenito za sve, a voće zna se zdravo

Valentino 4y🩵

Vesca
    24. Veljača 2025. 09:06

amiiinna

Inače ne jedem slatko jer nisam ljubitelj, a imam i inzulinsku rezistenciju pa se suzdržavam ako mi baš nije neka želja. Ali.... u prvoj trudnoći sam ubijala slatkiše (a pila sam i terapiju za inzulinsku). Jednostavno nisam mogla odoliti. Mala je zdrava i nije joj ništa. To ne znači da se ponosim što se nisam suzdržavala, niti ti preporučujem da to radiš, ali okriljivati se što jedeš i misliti da ćeš oštetiti bebu - nemoj. Do bebe to dolazi toliko "pročišćeno" da stvarno nema potrebe brinuti se. Čitala sam jednom istraživanje da čak niti alkohol ne može doći do bebe, da bi se majka morala oduzeti da bi jedan minimalni dio došao do ploda. Bitno je da si sretna i uživaj u trudnoći. Naravno ako se utvrdi trudnički dijabetes drugačije ćeš se ponašati, ali ako vidiš da si u granicama nemoj se opterećivati oko hrane  jedite zdravo, ali ako baš ne možete odoliti go for it 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• amiiinna
    24. Veljača 2025. 09:12

Vesca

amiiinna

Inače ne jedem slatko jer nisam ljubitelj, a imam i inzulinsku rezistenciju pa se suzdržavam ako mi baš nije neka želja. Ali…. u prvoj trudnoći sam ubijala slatkiše (a pila sam i terapiju za inzulinsku). Jednostavno nisam mogla odoliti. Mala je zdrava i nije joj ništa. To ne znači da se ponosim što se nisam suzdržavala, niti ti preporučujem da to radiš, ali okriljivati se što jedeš i misliti da ćeš oštetiti bebu - nemoj. Do bebe to dolazi toliko "pročišćeno" da stvarno nema potrebe brinuti se. Čitala sam jednom istraživanje da čak niti alkohol ne može doći do bebe, da bi se majka morala oduzeti da bi jedan minimalni dio došao do ploda. Bitno je da si sretna i uživaj u trudnoći. Naravno ako se utvrdi trudnički dijabetes drugačije ćeš se ponašati, ali ako vidiš da si u granicama nemoj se opterećivati oko hranejedite zdravo, ali ako baš ne možete odoliti go for it

E hvala ti na podjeljenom iskustvu,me ne jedem ja previse recimo jednu cokoladicu king npr u danu,ili u dva dana,ili dva palacinka nije to sad prejedanje al eto ako mi se zatrazi pojedem i to.Problem je sto se i slabo krecem,jer sam na bolovanju.Vidjet cu sta ce mi reci na kontroli,a i ginekolog.Samo me eto bilo strah da nece nastetiti,al.opet mislim da to nisu prevelike kolicine jer stvarno jedem sve raznovrsno.Ne mogu samo ni zdravo,nisam taj tip 🤣 Ali ako kazu da pazim sta cuq😬

🧑35
    👧29

• amiiinna
    24. Veljača 2025. 09:13

Evo cekam taj dvoji hormonski,za anomalije nikad mi doci rezultati.Ko na iglama sam 🙄 

🧑35
    👧29

Mimoza17
    24. Veljača 2025. 09:21

Marina.25

Ja muku mučim sa hranom (mucnine mi jos traju) i stvarno ne znam što više jesti. Ako jedem nesto sto nije zdravo onda me savjest muči, ali jedino mi nije muka od tijesta.
    Sta vi jedete? Da li se hranite zdravo?

Ako te tješi, ja nimalo ne pazim što jedem jer mi je konstantno muka, pa ako se slučajno ulovim da sam “u moodu” za neku hranu, odmah ju jedem.. Ali najviše mi pašu Bake rollsi, Bruschetti, smokići i tako..

Doduše, ja se ni prije trudnoće nisam nimalo zdravo hranila (znam da nije za pohvalu, ali jako sam izbirljiva po pitanju hrane), tako da sam sad nekako samo nastavila..Ali čim mi prestane biti muka nadam se da ću početi jesti zdravo. :)

Inače, kako podnosite mučnine?
    Ja bi najradije samo ležala i plakala i čekala da to prođe..Niti mi se da družiti s ikim, raditi išta..A na posao se mora😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.