Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavuša
    16. Rujan 2025. 18:55

Dosli moji nalazi, sve ok, bila kod gina i kaze on meni jer to moja tlakasica sa nalazom, i cita prpteini negativni veli hvala bogu.. Pita kad se vidimo, reko rekli ste 29og, a ne ne, vi cete meni doci slijedeci tjedan.. Tako da imam pregled opet 24.9.
    Iako mi je sad radio kaf sam bila u petak samo uzv, nije gledao ni cerviks nista.. Sad cu vidjet kako ce biti iduci tjedan..

Kaj se tice pedijatra, kod nas isto se upisuje poslije rodenja gdje ima mjesta..  
    Joj ja se iskreno nadam da je moj bebo ostao glavom dolje, nisam osjetila nikakva okretanja da bi se vratio, iako kad cvrsto spavam uopce ne osjetim kako me lupa, a kaze moj muz da se par puta uplasio kak je jako lupio u noci, jer on nekad spava s rukom na mom trbuhu, pa da me mislio cak i buditi hehehe.. Tako da se nadam da je glava dolje, jer me frka CR i ne bi si to htjela bas iskusiti 

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩵 03.11.2025. 🩵🫶

Ana_ZK_101
    17. Rujan 2025. 14:22

Nisam skužila kada se okrenuo, ali skužim kad se prebaci pa bude poprečno. Lijevo i desno onda osjetim tvrdo i trbuh se spljošti. A da je glavica dolje osjetim po štuckanju.
    Ovaj malac je puno aktivniji od prvog sina. Tako da ko zna u kojem položaju bude do poroda.
    Mada me iskreno trenutno strah prirodnog i rađe bi na carski. 

Kod pedijatra se ode kad se dijete rodi i upišeš ga. Mi u gradu imamo dvije pedijatrijske ordinacije ali nema stalnog pedijatra već 4 godine. Dolazi jedan pedijatar od 80+ godina, nekad pedijatri iz bolnice ili doktori opće medicine na zamjenu.

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️

lea25
    17. Rujan 2025. 17:04

Ana ZK Ja se isto bojim vag. poroda, do te mjere sam prihvatila carski da sam svjesna oporavka, ali teške operacije sam već imala i znam proceduru nekog općeg oporavka, dok bi mi druga opcija bila nepoznanica, plaši me sve od xy sati do bolova, iako vjerujem da oba poroda nestanu iz glave kad je bebač u rukama. Jedino me muci dugo čekanje za drugu trudnocu. 

Jel imate problema sa zgaravicom? Ja često čak i povratim, ne mogu trpit toliku kiselinu i refluks hrane u jednjak, odmah povratim, ali osjećaj postaje konstantan, po noći, po danu… pomaze mlijeko, cokolino i kad skuham puding, ovaj iz vrećice. Kiselina mi se diže od slatkog, slanog, voća, povrća, ako posolim juhu… imam osjećaj da mi je gore od 31tt nego one prve mučnine. Noćas sam iz očaja žvakala limun, ne znam jel pomoglo ali mi je bio jedino sto sam mogla 

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    UZV 24.9.🔭🩺

• Jana1993
    17. Rujan 2025. 17:57

lea25

Ana ZKJa se isto bojim vag. poroda, do te mjere sam prihvatila carski da sam svjesna oporavka, ali teške operacije sam već imala i znam proceduru nekog općeg oporavka, dok bi mi druga opcija bila nepoznanica, plaši me sve od xy sati do bolova, iako vjerujem da oba poroda nestanu iz glave kad je bebač u rukama. Jedino me muci dugo čekanje za drugu trudnocu.

Jel imate problema sa zgaravicom? Ja često čak i povratim, ne mogu trpit toliku kiselinu i refluks hrane u jednjak, odmah povratim, ali osjećaj postaje konstantan, po noći, po danu… pomaze mlijeko, cokolino i kad skuham puding, ovaj iz vrećice. Kiselina mi se diže od slatkog, slanog, voća, povrća, ako posolim juhu… imam osjećaj da mi je gore od 31tt nego one prve mučnine. Noćas sam iz očaja žvakala limun, ne znam jel pomoglo ali mi je bio jedino sto sam mogla

Imala sam isto problem sa žgaravicom, rekla sam to svojoj gin i dala mi je recept za Apazol i samo mi jedna tableta već čuda napravila, uopće žgaravice više ni nema pa ih ne moram ni piti. Inače se mogu dvije dnevno popiti 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

• leia
    17. Rujan 2025. 21:00

Curke, ima neko iskustva sa ranijim ispadanjem sluznog čepa? Svi koje znam im je ili ispao u komadićima ili pred sam porod ful, a meni je baš ful 😅
    Znam da se on može obnavljat i bila sam na pregledu kod dr, nema trudova na ctg, beba procjenjena na 2200 g, tako da nisam nešto zabrinuta.
    Jedino mi je rekla da mi je cerviks 27 mm i da mi se uu malo počelo otvarat, al vanjsko je zatvoreno. 🤔
    Nemam neku posebnu preporuku, osim ne sjedit predugo, al nisu mi svakako izgledali nešto zabrinuti

Nikkitta
    18. Rujan 2025. 00:20

Cure, beba mi je inače bila aktivna preko dana uvijek svakih 1-2h i noću bi bila jako aktivna, kad god bih se probudila on bi lupkao i to jako i žustro. Ali zadnjih 3 dana mi je samo preko dana aktivna, a noću malo slabije. Je l’ se ja trebam nešto brinuti? Mislim, javi se po noći, ali... nisu to onakvi jaki udarci, nego povremeno i kao da spava sada noću više. Dakle, je li to normalno? 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lea25
    18. Rujan 2025. 00:39

Leia ja sam tek sad googlala uopće taj čep 🫣, ali dok su doktori smireni budi i ti, izgleda da to tako mora, piše da u nekim slučajevima bude u toj sluzi i krvi, jel tako bilo kod tebe? Ja neću podnijeti kad to ispadne ako vidim još ijednu kap krvi prije poroda na gaćicama 🥹🥹

Nikita vezano uz onaj moj poklon UZV, bas sam to komentirala sa Dr, objasnila sam joj da se nekad uplašim jer skuzim da sam prošla 30tt a prespavam cijelu noć bez udarca, a ima noći kad ne mogu oku sklopit. Ili tipa po danu se nekad sjetim da ga nisam osjetila od buđenja. Kod mene je situacija takva da je malac guzom na mom trbuhu i to igra veliku ulogu, također je mirnija beba i spavao je i na anomaliju i uglavnom svim UZV, tako da mi je rekla da svaka beba ima svoj ritam i da ga mjenja ovisno o našem kretanju i naporima tog dana. Također nije pravilo strogo držanje 10 udaraca u sat,dva. Rekla mi je i da bebe u ovom periodu kopiraju nas ritam spavanja i mirovanja ovisno o otkucajima srca. Eto mene je to smirilo jer nisam htjela biti opet bolnica/hitna freak da ispadnem hipohondar, ali bilo je trenutaka kada nisam znala ocijeniti je li vrijeme za brigu i UZV usred noći. Sad sam mirnija nakon razgovora s njom jer mi je to već xy mišljenje 

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    UZV 24.9.🔭🩺

• Baccarat
    18. Rujan 2025. 07:53

Isto me muči...osjećam ga al slabašno,prigušeno,i pod rebrima di inače trbuh ide livo desno ništa,mekano....očito se nekako skupio baš u zdjelici. Baš sam i loše spavala osluškujući.

• Jana1993
    18. Rujan 2025. 08:01

I ja ga osjećam manje, ali kad se uplašim onda legnem, ili na bok, pa malo lupnem po trbuhu i javi mi se kroz neko vrijeme. Isto slabašan udarac bude ali javi se. Negdje sam pročitala da imaju sve manje mjesta pa da zato nisu udarci toliko intenzivni. 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

• leia
    18. Rujan 2025. 08:03

Lea25 moj je bio bez krvi, više onako prošaran, al nemoš fulat da je to to, nikad prije nisi vidio nešto takvo 😅
    Ti si spominjala carski, tako da moguće ako bude dogovoreni da ni ne dočekaš hahahah držim ti fige da ne moraš gledat više ništa krvavo 🙈

Meni se prije nekih 2 tj dosta promijenio način na koji osjetim svoju, postali su drugačiji udarci, tako da moguće da se spusti beba. Rečeno mi je to na pregledu da je baš nisko i isto mi dosta mekan gornji dio trbuha i vidim da se spustio trbuh. Ić će to do poroda još sigurno al eto… 
    A šta se tiče samih udaraca, kad sam bila na ctg neki dan skoro sat vr zbog tog sluznog čepa, mala je ludirala, msm da sam 50 puta stisnula da se pomaknula. A jučer u taj isti sat spava 🙈 pa se nadam da ni kod vas nije zabrinjavajuće

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.