Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    rozi_lak
    19. Rujan 2025. 11:28

I ja sam slabije aktivna, i ne čitam svaki dan pa mi se onda nakupi i ne da vraćati na nešto što ste vi već prošle prije nekoliko dana 😅 ništa osobno, kao što kaže leia 🤗 pročitam sve, ako mislim da imam što korisno napišem, ako ne, preskočim.
    Vreće za spavanje sam dobila iz c&a ali meni to isto ništa nije jasno, znam da se ne smije dijete pretopljavati ali ne znam, nama je u kući dosta toplo i po tim nekim smjernicama meni bi beba trebala spavati u kratkom bodiju 🤦🏼‍♀️ vidjet ću kako će ju oblačiti u bolnici pa ću odlučiti hoće biti dekica, vreća ili neka treća kombinacija.
    Mene isto jako žgaravica muči, spavam na povišenom pa je malo lakše ali često se budim zbog toga i uzimam rennie koji malo pomogne. Ne želim opet ni s tim pretjerivati. 
    Ruke mi trnu, kukovi bole, ne mogu se namjestiti, ne spavam dobro, hormoni su na max i stalno plačem zbog gluposti. Ugl dosta mi je svega i jedva čekam ući u termin i pokušati istjerati tu malu van. 
    Moram si nabaviti neku spavaćicu za porod i bolnicu još, i onda ću spakirati kofer. Ostalo sam više manje nabavila ali još nisam sve pregledala i nemam pojma što imam točno. 

• Jana1993
    19. Rujan 2025. 11:40

suza85

Hvala vam svima na lijepim riječima,doslovno ste me rasplakale🥲.
    Ispričavam se svima,izgleda da su me ovaj put hormoni do kraja oprali i negdje je to moralo izać inaće bi pukla.
    A i nakon tog pregleda sam se prepustila panici a i mali je ko za inat sljedeći dan bio dosta miran i blag s udarcima,prošlo mi je svašta kroz glavu + neispavanost = privremena ludost.
    Ispričavam se svima još jedanput.
    Sljedeči pregled u TA mi je 23.9, al ovaj ću put biti pametnija i našopat se slatkim prije CTG-a.❤️💙

Ništa ne brini Suza, mene isto šiba svaki drugi dan nešto. Javi nam kako je prošao pregled 🫶 

A za žgaravicu cure probajte stvarno na recept dobiti Apazol od gin. Meni stvarno pomoglo, ma spasilo me. 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

• Baccarat
    19. Rujan 2025. 12:56

Točno iste stvari me muče oko vreće-dal zimsku, jesensku ili obicni muslin plus dekica...stan je,nije kuca i dosta je toplo. Isto tako i robica za izlazak,bit ce studeni,treba li mu medo? Ili samo deblja tutica plus dekica? Opet u jaje ne smije u medi....koje komplikacije🤣kad vidim u cemu i kako smo mi izlazili/spavali (u mom kreveticu je bilo svega,beba, meda jastuka, popluna...jedva se vidim) stvarno se zapitam jesmo li debelo pretjerali. A da ne kazem da bi sad ja kupila i ono za mjerenje otkucaja srca,ono sta zvoni ako beba zaboravi disat🙈

• pikulica6
    19. Rujan 2025. 13:12

Mozete ponjeti vise robice u bolnicu pa ce vam sestra pomoci sto odabrati. Ja sam iz nekih iskustva frendica koje si u zimi rodile dobila da im je dovoljno za izlazak bodi, carapice, hlacice i gore neka vestica i kapica pa mogu tako u jaje i onda ih se jos pokrije dekicom. Za spavanje po mom iskustvu im mozda jos ne treba vreca prvih 2mj jer dosta staticno spavaju i moze ih se pokriti onda, a patronazna mi je rekla da je dovoljan bodi i pidamica gore pa se nekako vodim time. Oni teddy kombinezoni su mi preslatki al kad su tako mali doslovno upadnu u njih. Sve to znam i vama prenosim, al i dalje i sama razmisljam sto ako mu bude hladno🙈 al vjerujem da cemo same vidjeti , a onda ovisno i prognozi lako dodatno nabavimo.

Bru1502
    19. Rujan 2025. 13:18

Ja vrecu za spavanje nisam nikad ni koristila, kako su mi ih posudili tako sam ih vratila, kupila poplun za krevetic al brzo nam se uvalio u krevet. Ugl kazu obucite dijete kao i sebe. Ne moze bi jednako nabundano u stanu gdje se grije i kad ide vanka. Moj prvi je rodjen 30.11, kad je izlazio iz bolnice vec je bilo dobro hladno i kisa padala, izisao u dugoj benkici i peleni i preko neki topli komplet majica i gace (slicno ko medo), carapice,kapica i tanke rukavice. U jaju prenijeli ga pokrivenog debljom dekicom. Sve ovisi kad ce nam krenit porod, hoce li konacno zahladit, kao da nema kraja ljetu. I ja kontam uranili ala do sredine 10og mjeseca jos cu se skuhat u dugim spavacicama i papucama. 

Mateo 30.11.21.
    Leona 28.10.25.

Nala48
    19. Rujan 2025. 13:43

Suza85  nemoj se ispričavati, tu smo da podijeliš s nama što te muči i drago mi je da si se vratila. Sretno na pregledu i javi kako je prošlo 🥰

Moram vam priznati da je i meni lagano dosta, odbrojavam do tog termina jer više ne mogu živjeti s ovim prokletim išijasom. Pun mi ga je kufer više, nešto me boli, trne i zateže 0-24h. Sanjam o danu kad ću se probuditi bez bolova, uopće se više ne osjećam kao ja. Strašno me smeta što svaki korak može biti krivi, stalno moram paziti hoću li krivo stati, hoću li sjesti prvo na krivu nogu ili ustati, hoće li mi nešto pasti pa ću se neoprezno sagnuti... Znam da ima i gorih stvari od toga, ali baš me to ljuti jer sam taman prestala raditi i planirala se još malo družiti s ljudima, šetati i nije prošlo dva dana porodiljnog prije nego me to ukovilo. Najviše me brine da to neće otići porodom, a bolovi su stvarno odvratni (gori od menstrualnih za koje inače pijem Ketonal). Bila sam kod fizioterapeuta na masaži i vježbama, to je pomoglo da s 2-3 sata spavanja dođem na 6-7 i da bolovi nisu više za sjesti i plakati, ali još uvijek su prisutni. Uglavnom oprostite što ste morale čitati ovaj moj rant, ali baš sam danas na razini da bi bacila kakav tanjur u zid zbog toga 😆

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤
    8.10. stigla beba D, 36+1 🌸🌸

• Jana1993
    19. Rujan 2025. 15:54

Ajme Nala48 baš grozno. I ovako je trudnoća sama po sebi teška, a kamoli još takvi bolovi uz to. Ne može čovjek funkcionirati normalno. Nekako mi se čini da sve jedva čekamo kraj 😅

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Nikkitta
    19. Rujan 2025. 16:22

Suza85 drago mi je da si ostala s nama, nemaš se što ispričavati, tu smo za sve emocije, uspone i padove, a isto tako i rants, jer koliko god smo sretne i blagoslovljene, u nama je i bura trudničkih hormona i sve emocije se izmijenjuju. ❤️ I ja imam uzv 24.09. 
    Nala48 dobro je da si si priuštila taj rant, nije ti lako. I mene pere bijes više nego ikad u životu. Zapalim se lako kao šibica, mislim da je to od sulude doze progesterona. Kad mi je izbila alergija na pola leđa od Mg spreja, pa ja sam htjela razbit i šefa i stanicu. 😅
    Baccarat ja planiram, ako bude ok, prikupit kolostrum ono pred CR. Pratila sam jednu curu s IG koja je imala planirani CR prije 2 tjedna i da nije radila to, bilo bi joj puno gore. Mali je bio prvo ok, a onda je odjednom počeo plitko disati i završio na intenzivnoj, odnosno kako oni kažu NICU. Presretna je bila što je imala te vrećice kolostruma i ponijela sa sobom ili je donio muž kako god, tako da su ga s time dok je bio u NICU hranili. Inače, od nje sam pokupila i savjet za taj breathing aparat kaj spominješ, ona je imala taj: https://www.amazon.com/dp/B07FCDMPM3/ref=cm_sw_r_as_gl_api_gl_i_FEFN78DCDJ0D7DRMV4EZ?linkCode=ml1&tag=katiesantry-20&linkId=7dfb26315a5d35fc6d186c4bf63a582c&fbclid=PAdGRleAMqNo9leHRuA2FlbQIxMQABp7Y1xWYybVujICQo08Q4GqWkAUvQSK1kgqhnNGdSm8JTTO00lTN5XVFKzjR1_aem_niOOTWh9fAC4M379R8TzbQ

Isto je rekla da je zahvalna kaj je to kupila, jer je odmah to mogla detektirati. Ne znaju ili nam nije rekla zašto je mali imao problem s disanjem (planirani CR je rađen na 39+1), ali sjetila sam se da mi je moja perinatalna psihologinja na prošloj terapiji rekla (ona je imala 2 carska i 1 kućni porod), da nije rijetkost da bebe rođene na CR imaju početni problem s disanjem, čisto iz razloga zato što nisu prošle uski porođajni kanal koji im stisne višak plodove vode van iz pluća. Pa eto, carice moje da znate da je to mogućnost na našim planiranim ili hitnim CR. 
    Plavuša divim ti se da toliko pereš i peglaš, meni je to sve muž preuzeo oko pranja i sušenja, a peglanje tek čeka, za tu robicu kad je dobijem, ako bude toga previše odnijet ću u peglaonu. Našu robu ne peglam. 😂

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    19. Rujan 2025. 16:25

E da, za spavanje, frendica će mi dat 2 swadler vreće, pa ću probati, neke bebe se daju u to, neke ne. Ostalo ću učiti as I go. Inače, odradila sam radionicu oko dojenja, a idući tjedan imam radionicu 2 dana koje organizira DZ centar oko baby handling i trudnickog tečaja (23. i 24.09.). Kupila sam si i cijeli jedan online program od jedne američke doule, nutricionistice su mi složile protokol za 3. trimester i postpartum, išli jučer odabrat kolica (kupit ćemo ih u WG ovaj vikend na sajmu), 4 frendice pripremile stvari, sve ću preuzeti ovih dana i onda ću sumirati i rezimirati te preostale stvari kupiti online. Uređivanje sobice kreće next week. Zakuhava se finish, još ne mogu vjerovati. 🥰❤️

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

plavuša
    19. Rujan 2025. 18:48

Joj ja se bome napeglam cudo vesa, a kupila bovu peglu, odnosno postaju i jos mi jr uvijek zanimljiva hahah.. 
    Mi se spremali do westgatea da cemo otic uzet jos sta nam treba, ali na kraju odustali, kupit cemo usput.. Il ce muz sam kupovati na kraju hahah.. Jer bila koja, kako se krecu cijene, odnosnondanli ima popusta za koje bi se isplatilo otic?

Curee, a kak sam ja gladna, to nisu istine, da me sve strah uopce i izmjerit secer koliki je... 
    Ujutro nataste mi bio 5,8 😐

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩵 17.10.2025. 🩵 37+4

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI