Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavuša
    22. Rujan 2025. 14:57

Pikulica super za pregled, bebina tezina super.. 
    Mene zivo zanima dal ce mi u srijedu reci kolko je teska beba il samo da mjere odgovaraju tjednina 🤦‍♀️

Pupo svaka cast, dobro se drzite vas tri ❤️❤️❤️

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩵 17.10.2025. 🩵 37+4

Ana_ZK_101
    22. Rujan 2025. 15:14

plavuša

Mene zivo zanima dal ce mi u srijedu reci kolko je teska beba il samo da mjere odgovaraju tjednina 🤦‍♀️

A stvarno koji problem im je reći tako neke stvari. Ono ni pola minute posla. Baš me u životu ljute te neke "sitnice". Tako mora to izmjeriti pa koliko teško je da kaže. Grrrr.

Meni čak svaki puta kaže koliki je i da mi isprintanu sliku sa UZV-a sa svim tim mjerama (glava, trbuh, bedrena ... Što još ide). I zapiše u trudničku. Jedino kaj mu je rukopis koma pa svaki put dešifriram kaj je napisao😂🤣.

Ja sutra idem vaditi krv za senzibilizaciju i poslije u Sinsay malo potrošiti para kad je ovaj mjesec već jesmo više novaca 😂🤣😂. Stariji sin je ovo ljeto sve živo prerastao i malo malo skužim da mi još nekaj fali 🫣 , a morati će mo i nešto novo za malog bracu kupiti.

Sljedeći tjedan je pregled i mislim da će mi onda napraviti briseve (33+6tt budem bila), a da 37tt su rekli da selim u bolnicu s pregledima ... Polako se bliži kraj 😆😆

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️

Nikkitta
    22. Rujan 2025. 15:36

Strije nisam dobila, (ni mrlje po licu), trbuh mažem bademovim uljem navečer, a preko dana 2-3x Mustelu Maternite, ili Biobazinu Mama. Linea negra mi se onak zadnja 2 dana lagano počela pojavljivati i to samo od grudi do pupka. Inače, ja sam sinoć online u Baby centru pazarila, uzela sam i prvu robicu za bebu, i onda plačem jer i dalje ne mogu vjerovati da ću za 2 mj. oblačiti svog sina. 😍💙 
    Pikulica6 super kilaža bebice za 32 tt! 🤗
    Pupo24 izdrži još malooo, ma svaka ti čast❤️, meni je s jednom bebom navečer i spavanje teško. 
    Rozi_lak koliko dugo ti je trebalo da se riješiš bradavica s tom mednom rosom? Merkur, da, ja sam pitala. 😊
    Plavuša i ja imam popis za sve, a nekako mi rano pakirat torbu. Kad uredimo sobicu onda ću sve natenane, imam cijeli listopad za to. 🥰

Inače, noćas me baš mali mlaz iz rodnice probudio, ustala se i pogledala, gaćice mokre, mrlja 4x4 cm kao čista voda mokro i u sredini bijelkasti trag Cyclogesta. To mi se baš prvi put dogodilo, inače bude ujutro samo bijeli trag od Cyclogesta (i znam imat samo mokri feeling ali ne da baš curi), nakon mokrenja sam se čučnula i nakašljala da vidim curi li plodova voda - ništa. Legla spavat. I ujutro sam imala isto tako mokar trag, samo manja mrlja. Teško mi je razaznati je li vodeni iscjedak ili otjecanje plodove vode. Bebu uredno osjetim i nemam druge tegobe. Doktoricu sam pitala, kaže da misli da je pojačan iscjedak + od Cyclogesta.😅
    Baccarat gdje si kupila amnio sure uloške za detekciju plodove vode? Nema ih baš kod nas, ne nalazim neku safe stranicu.

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

rozi_lak
    22. Rujan 2025. 16:09

Nikkitta nemam pojma 😂 jedno vrijeme sam mazala redovito, pa prestala, pa opet mazala, i sve tako, dok jedan dan samo vidim da fali nešto na ruci 😂 nisam ni skužila da je nestala a imala sam ju gooodinama. Mislim, cijeli taj proces je sigurno trajao nekih godinu dana, ali nikad mi se nije dalo ići kod dr zbog toga pa sam zato ovako prirodno rješavala.
    Jednu sam s prsta isto tako riješila sa tinkturom od rosopasa. 

• pikulica6
    22. Rujan 2025. 16:36

Meni gin uvijek kaze tezinu i stalno mi pokazuje da je po nekoj tablici malo vise od ocekivanog (10 dana ovaj put) al sve je to i dalje okej. Istu stvar sam prosla i s prvim djetetom kod nje i onda i na Merkuru..stalno su mi govorili kak je velik i da ce biti velika beba i bas me isprepadali a na kraju je bio 3780g i sve je bilo sasvim u redu. Tako da ne znam sto bi rekla za preciznost tih njihovih mjerenja, znam samo da sam ovaj put puno mirnija i bitno mi je da napreduje kak treba. Koliko vidim i po vasim nekim iskustvima za one koje su napisale tezinu, svi su oni tu negdje.

Rainbow_Hope 🌈
    22. Rujan 2025. 17:10

Cure moje, nisam stigla sve detaljno popratiti, ali ostala sam dužna iskustvo s poroda, pa evo:
    lagani trudovi počeli oko ponoći, mjerila ih u Ovia Pregnancy Contraction Timerom, prvo dva sata spavala, otuširala se, oprala kosu, spremila još vodu i dokumente u torbu, pa na pilates loptu kad su postali jači, a muž mi radio kontra pritisak na leđa, pa su se malo smirili pa sam opet malo legla, uglavnom odgađala sam što dulje odlazak u rodilište jer sam ovaj put znala kakvi moraju biti pravi trudovi za izgon, a bolnica mi je na 5 min od kuće. Kad su se trudovi pojačali i došli na svakih 5 min i trajali po minutu, krenuli u bolnicu (oko 7:15). Bila sam 8 cm otvorena i čekala nekih pol sata da se oslobodi rađaona jer im je bila užasna gužva. Kad su me smjestili, doktorica mi je probušila vodenjak da mi pojača trudove, ali tad su mi moji trudovi skroz stali. Nakon 45 minuta dogovaramo se da krećemo s dripom i ja se vrlo brzo otvorim do kraja, kaže babica na bok, tri truda, okrenemo vas i vani je - e ali šipak! Nakon toga sam tiskala još sat i pol, a mali se nije spuštao, skužili su odmah da je dorsoposteriorno, odnosno sunny side up, odnosno licem prema mom pupku umjesto leđima. Nakon sat i pol mijenjanja položaja i tiskanja pod ful dripom, doktorica zaključuje da to nema više smisla jer ja više nisam imala snage i da će mi malo stisnuti trbuh - stvarno je bila nježna i pažljiva i u dva truda mali je bio vani. Moram apsolutno pohvaliti babice i doktoricu koje su stvarno bile odlične

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
    9/2025 stiglo nam još jedno 🌞

• pikulica6
    22. Rujan 2025. 17:44

Rainbow_Hope, super da si uspjela sama pratiti trudove i prepoznati kad krenuti u bolnicu, a i stvarno je plus sto si bila udaljena 5min:) Vjerujem da si se namucila s tiskanjem i da te skroz izmorilo al lijepo je za cuti da su dokt i babice bile njezne i pazljive i da je sve proslo u najboljem redu:) Hvala ti sto si se vratila i podijelila svoje iskustvo. Nadam se da ste inace dobro i da uzivate i mazite se🥰.

Rainbow_Hope 🌈
    22. Rujan 2025. 18:05

Nisam sve završila jer je mali hitno htio jesti 🤭 Uglavnom, kako je bio velik, a u tom položaju treba veći prolaz, morali su opet raditi epiziotomiju. Bila je nenormalna gužva i šivala me specijalizantica, koja je očito prejako stegnula šavove, osim što me dobrih pola sata šivala za tih par šavova, i oporavak je zato bio puno teži i bolniji nego prvi put, još uvijek ne mogu sjesti 🤦🏻‍♀️ Ali eto, kao profesor znam da studenti moraju nekako naučiti pa sam to tako prihvatila, najbitnije je da je s bebom sve dobro prošlo. Stvarno još jednom sve pohvale babicama, i prvi porod i sad, drže za ruku, bodre, masiraju, stvarno su odlične, doktorica smirena, ne paničari, kad mi je pritiskala trbuh, imala sam puno povjerenje u nju, puna koncentracija, nježna, stručna. Ispalo je da me ista doktorica porodila oba puta.
    Odmah smo muž i ja dobili zlatni sat, na odjelu isto sestre ljubazne, daju tablete protiv bolova, pomažu na wc ako treba pomoć...
    Mi smo odmah uspostavili dojenje, kako sam malu dojila godinu i pol, sad sam već znala što i kako i bilo je puno lakše, pomagala sam i svim cimericama prvorotkinjama oko uspostave dojenja, puno teže ide prvi put.
    Još mali heads up ako vam se to dogodi da odmah ne paničarite, mali nije prošao probir sluha, na oba uha, ali rekli su da se to često događa kad se zvukovod zapuni plodnom vodom, naručili nas opet za 10 dana i tad je sve bilo ok, ali da nisam bila potpuno mirna - nisam.
    Drugi heads up - dijete može bljucnuti krv od ragada na bradavici 🙈
    I treće, mora na UZV srca po defaultu jer sam imala gestacijski, ne znam je li to praksa u svakom rodilištu, ali da se na to pripreme mame s gestacijskim.

4/21 Missed ab
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔

Rainbow_Hope 🌈
    22. Rujan 2025. 18:13

Maleni je inače beba za poželjeti, lijepo spava pa smo relativno odmorni, seka je malo ljubomorna, ali u granicama normale 🤭
    Mlijeko mi je došlo i prije poroda pa smo stvarno odmah uspostavili dojenje i jako lijepo dobiva na težini, čak i previše 🤭
    Što se tiče presvlačenja dečkića, pišo obavezno ide prema dolje, i tako pelena često promoči, da je prema gore, stalno bi bio mokar. 🙈
    On je izašao u dugom bodiju, hlačicama i čarapama i kapici, bila je i majica u kompletu, ali je sestra koja ga je oblačila zaključila da bi mu to bilo previše. Imali smo i laganu dekicu, ali bilo je stvarno toplo vani.
    Sad za doma uglavnom ima dugi ili kratki bodi i pidžamicu - moja preporuka apsolutna su Next pidžamice, neke duraju sad već 4. dijete (posudili smo nakon male dalje) i sad smo mu opet uzeli samo Next jer su nam stvarno najkvalitetnije i najmekanije. Za spavanje ima dugi bodi, hlačice i Ethereal tanku vreću bez rukava - opet preporuke za njihove vreće, uzeli smo sad C&A, ali nije im ni sjena, pogotovo za presvlačenje po noći, kod Ethereal vreća je extra praktično donje kopčanje i lako se presvuče pelena bez skidanja vreće. Za sigurnost bebe u krevetić ne idu nikakvi popluni, jastuci i sl.
    Prva beba je bila zimska beba i sve preporuke za vreću za kolica, mi smo svaki dan bili vani neovisno o temperaturi, ona je imala bodi, pidžamicu, medo kombinezon i ušuškana u tu vreću, uvijek izašla van iz kolica topla.

4/21 Missed ab
    11/2024 FET 💔

Rainbow_Hope 🌈
    22. Rujan 2025. 18:18

Znam da sam već preporučila, ali sad opet ne mogu dovoljno nahvaliti Frida Mom proizvode nakon vaginalnog poroda, dakle pjena, ulošci od vještičje lijeske stvarno odlični. Odlične su i njihove bokse i iako piše da su jednokratne, mogu se bez problema 3-4 puta oprati. Ja sam imala Chicco uloške, Baby Ono uloške i Jessa uloške za inkontinenciju, s tim da zadnjih par dana kod otpadanja šavova jedino što sam mogla je obično vateni Vir 80, najmekaniji su, a sad više ne krvarim toliko.
    Odmah nakon poroda najbolje staviti dupli chicco da prekrije cijele gaće 🙈
    Sad sam se zbilja raspisala, recite ako imate još kakvih pitanja, pratim vas i navijam da se i vi uskoro mazite sa svojim bebicama ❤️

4/21 Missed ab
    11/2024 FET 💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI