Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Blu00
    20. Rujan 2025. 11:03

Ana_

Jana1993

Ana baš super što se mali okrenuo! E takav sam i ja osjećaj imala kad mi je rekla da se moram naručiti u TA, panika me počela loviti. Kao da ću sutra roditi. A još dosta toga nije spremno😅

Ja sam bila sretna da je na zadak i da idem na carski jer mi je prvi porod bio dug i težak i završio hitnim carskim pa me strah ponavljati 😂

Blu cijepljenje protiv hripavca je najbolje ja mislim negdje oko 32tt, mene su pitali hoće li biti bar 4 tjedna do poroda, valjda toliko treba da se razviju antitijela.
    Ja sam išla bez uputnice, na zavod za javno zdravstvo. Prije toga sam kontaktirala epidemiologa da se dogovorim kad da dođem.
    Epodemiologinja je rekla da od 2023, kad je bila epidemija hripavca, redovno cijepe trudnice i da sve više ginekolozi preporučuju trudnicama. Tako da, javi se u zzjz i vidi s njima 😘

Super! Stignem onda taman. Nazvat cu onda Zavod i dogovorit ću se s njima😊

29.3.2025. ➕️
    UZV: 7+0 imamo ❤️
    Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
    12/25 ⏳️

• Jana1993
    20. Rujan 2025. 13:11

Aaaaa nemoj zezat 😅😅jaoo svakako ti želim da prođe brzo i lako ❤️💪

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Nikkitta
    20. Rujan 2025. 13:15

Blu00 i ja se planiram cijepiti. Na Hzjz Mirogojska zovem u pon za potvrdu, ali znam da je za hripavac bez uputnice se dođe od 12h do 15h ja mislim svaki dan. Cjepivo protiv hripavca (Tdap) preporučuje se u trudnoći od 27. do 36. tjedna, optimalno prije 32. tjedna, ali se može dati do samog poroda. Ja planiram u utorak kad napunim točno 31 tt, ili najkasnije do kraja tjedna, znači ući ću u 32 tt. 

Što se tiče RSV, cjepivo protiv RSV-a (npr. Abrysvo, Arexvy) preporučuje se trudnicama do 36+6 tjedana trudnoće. Nakon toga više se ne primjenjuje zbog nedovoljnog vremena za prijenos protutijela na dijete. To sam planirala s 35 tt, da mi ne bude previše sve odjednom. To cjepivo se mora privatno kupiti i onda te cijepi ginekolog ili odeš u DZ ili opet HZJZ, treba ih pitati.

Za gripu još nisam odlučila hoću li se i kad točno cijepiti, možda tek iza poroda. Preboljela prije 5,5 god.

Covid ne planiram, preboljela prije 10 mj. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lea25
    20. Rujan 2025. 13:23

Mene isto hvata panika. Danas ću složiti torbu, da vidim po popisu sto sam zaboravila jer nešto sigurno jesam pa da i to kompletiram ovih dana. Sve kao ima vremena, ali realno bojim se da bi mi već u srijedu gin mogao reci tipa da moram u bolnicu na ležanje ili nešto jer tu mogućnost vučem od pregleda do pregleda, a i bez toga checkpoint 20.10. Je blizu realno. Fascikl sa papirima unazad za sve ove godine sam posložila po redu, jer je ovo prva trudnoca i Dr je rekao da je ustvari svaki nalaz dio ostvarenja, trudničku imam jer sam ja zamolila, htjela sam uspomenu. Sad mi je u glavi samo da mali ostane na zadak, jer se bojim da ako ne bude tako možda Dr u bolnici odluci pokušati vaginalno pa da se nešto ne iskomplicira, iako mislim da sam top kandidat za CR. Netko je pisao o čistoći, ja sam i prije bila uredna stvarno, ali sada sve doslovno perem, dezinficirao, i uvijek osjećaj prljavog i forsiram se Non stop nešto prati 🥹 

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
    4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
    Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne

Nikkitta
    20. Rujan 2025. 13:44

Plavuša ifff šećer na tašte ti je fkt povišen, ako te toliko peru napadaji gladi, možda bi bilo dobro pitat doktora da ti daju terapiju, jer samo s prehranom baš i ne ide i samo se mučiš. Što se tiče sajma, mi smo bili samo u Baby Centru i Baby Landu u WG dan prije sajma, rekli su nam da su popusti do 15% na odabrane asortimane. Isplati se. Samo muž se razbolio, ne idemo danas po kolica, a i frendica sinoć javila da mi može dat cijeli set od Nune (kolica, košara, sportski dio, autosjedalica), tako da sam eventualno mislila uzet krevetić i njihaljku na sajmu, ali izgleda ništa od toga. Možda ako muž sutra bude bolje. Inače, za cure koje ne planiraju WG, i Magic Baby ovaj vikend ima popuste kod njih. 
    Rozi_lak jesi ti bila na sajmu? U kojoj bolnici planiraš porod?
    Jana1993 valjda je i taj nesting kod mene, jer sam luda što ne mogu puno po kući spremati i ovisim o mužu, a on ne napravi savršeno kao ja i onda trpim nered jer ne stigne od posla niš do vikenda. I ludim.😂
    Baccarat bila sam tu podijelila link za free seminar o dojenju, to je prošlo. Program od doule koji sam kupila je New Parents Academy (brojni moduli o bebama, spavanje, hranjenje etc.) + kupila uz to i New Born Safety Bundle (CPR, First Aid, Choking and Car Safety). Doula se zove Valery Trumbower, a IG handle je @newparentsacademy
    Misliš li na ovaj dream sock: 
    https://www.amazon.com/dp/B09NCGQSY9?linkCode=ssc&tag=onamzkatiesan-20&creativeASIN=B09NCGQSY9&asc_item-id=amzn1.ideas.1SCEWTOFYJYT1&ref_=cm_sw_r_apin_aipsflist_VP0V31QFAZRP6H3V4M7S_asin
    Nala48 baš ću bacit oko na tu stranicu rajzaigracke.hr, hvala! 🥰
    Ana_ super da se bebać okrenuo! 😍 Podloga za pod, vrijedi i to škic, thanks! 🥰

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Baccarat
    20. Rujan 2025. 13:50

Ja sam kupila oba cjepiva (hripavac i rsv), cijepit ce me sestra kod moje ginekologice da ne hodocastim gore.
    Covid isto necu, doktorica je protiv,gripu isto ne bi. Sta kaze Nikita mozda tijekom 12.mj.
    Cure koje ste planirake carski skroz vas razumim i nadam se da nece filozofirat, meni su trazili dodatno misljenje svog "in house" specijalista iako sam imala preporuku radi svoje kronicne bolesti, srecom potvrdio je. Znam da je CR generalno velika abdominalna operacija s vecim rizikom i za mamu i bebu, ali sad bi mi isto bilo teško da se moram prešaltat na vaginalni, osjecala bi da je kasno da se spremim,pripremim,odslusam tecajeve, iako realno ima jos 6 tjedana sigurno. 

• Baccarat
    20. Rujan 2025. 13:57

Nikita je to je ta "carapica" al jos se premisljam...skupo mi je,a ima i ovaj monitor koji ima hrpu pozitivnih recenzija a jeftiniji je
    https://www.amazon.de/-/en/dp/B07JWHLR7F/ref=br_mw_yr_itemdt_dp?colid=2I3EH1BC9LCIX&coliid=I3ET1TPHP48D3U&psc=1

Hvala na preporukama za tecajeve,idem odmah pogledat.

Nikkitta
    20. Rujan 2025. 14:15

Baccarat kaj to znači da planiraš primit oba cjepiva isti dan ili u 2 odvojena navrata? Gdje si kupila za RSV, ima u svim ljekarnama? Što se tiče ove doule, ja sam ti bila na njenom free webinaru na kojem sam na kraju kupila ove tečajeve uz popust. Vidi, ako budeš za, da li opet ima uskoro free webinar, jer se onda dobiju popusti. 
    Lea25 da ti zbog svoje anamneze možeš inzistirati na CR, bez obzira na zadak.

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Baccarat
    20. Rujan 2025. 17:33

Nikkitta

Baccarat kaj to znači da planiraš primit oba cjepiva isti dan ili u 2 odvojena navrata? Gdje si kupila za RSV, ima u svim ljekarnama? Što se tiče ove doule, ja sam ti bila na njenom free webinaru na kojem sam na kraju kupila ove tečajeve uz popust. Vidi, ako budeš za, da li opet ima uskoro free webinar, jer se onda dobiju popusti.
    Lea25 da ti zbog svoje anamneze možeš inzistirati na CR, bez obzira na zadak.

Ima vec sutra pa sam se zapisala. Jesi ti pogledala vec te programe? Jesu ok? 

• Blu00
    20. Rujan 2025. 18:06

Nikkitta hvala na info🥰 Moram malo pročitati o tom cjepivu protiv RSV. Mislim da mi ne bi bilo loše cijepiti se. Što se gripe tiče, mislim da bi to mogla preskočiti, jer mi se čini malo previše primiti 3 cjepiva u tako kratkom roku. Mislim da će se protiv gripe cijepiti muž, jer je zbog prirode posla u kontaktu s velikim brojem ljudi, a slabog je imuniteta i lako bi mogao skupiti. 
    Kako se vi osjećate u zadnje vrijeme? Znam da su ovdje svi većinom blizu poroda, pa se ne smijem žaliti, jer će mi sigurno iz tjedna u tjedan biti sve teže🫣 ali ima dana kad sam baš kao krepana mačka. Nemam energije, otiču mi noge, ne spavam noću od bolova u želucu, teško mi je dići se s kreveta i izići iz auta jer me sve zateže u trbuhu😅 a tek sam u 30. tjednu. Bila sam jako dobro sve do nekih zadnjih 2 tjedna. Baš sam osjetila taj ulazak u 3. trimestar..

29.3.2025. ➕️
    UZV: 7+0 imamo ❤️
    Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
    12/25 ⏳️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI