Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavuša
    16. Rujan 2025. 09:45

Hej cure, nadam se da ste dobro sve.. 
    Ja u petak obavila taj pregled, kak sam i pisala, u urinu proteini (+) poslao me u lab, krivo kliknuo i nisu napravili naravno proteine, pa mi dao uputnicu nek idem u vinogradsku opet vadit krv na PE i usput tamo urin, tako da sad cekam nalaze danas, sutra, reko je da bi mu mozda dao tablete zbog tlaka, iako mi vrijednosti doma ne idu preko 130, tamo sam imala 160, nakon 20ak min pao na 130, ali to nakon sto mi sestra rekla da urin ne valja... Jaoo samo nek bude sve ok, jos tih par tjedana da izdrzim..
    Na uzv kako sam rekla nije potvrdio spol, ne znam kako j3nokrenut, kolko tezak, samo mi je rekao da mjere odgovaraju i da je sa bebom sve ok..
    Jos imam jedan pregled kod njega, tocno un35tt, onda ce napraviti bris a u trudnicku cu valjda sa 37.. Bas me zanima kako ce se sve odvijati.. Saljem vam pozdrave svima i drz te se 🤗

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩵 03.11.2025. 🩵🫶

• Jana1993
    16. Rujan 2025. 10:21

Drži se plavuša💙 baš će ti biti iznenađenje za spol do samog kraja 🫶

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

lea25
    16. Rujan 2025. 12:42

Plavuša bit će to sve dobro, već smo svašta odradili, i to ćeš 💙 bas me sad zanima vas kinder surprise, javi nam čim “izađe” 😅

Jeste osjetile okretanje bebe ako vam se beba okrenula sa zadka na glavicu? Ja ga uvijek osjetim samo u dvije - tri točke od starta, a maleni je sad cca 2 kg, okrenut guzom i leđima na moj trbuh, tako da računam da je to to, da možda vise neka ni mjesta za akrobacije, ali eto opet me zanima ako mi bio kakav tulum unutra da mogu prepoznati okret 😋

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    UZV 24.9.🔭🩺

• Jana1993
    16. Rujan 2025. 14:31

Nisam osjetila okretanje. Moj bebač je okrenut glavom dolje, ali licem prema mom trbuhu, i što kaže dr nada se da će se još okrenuti leđima kao i kod tebe Lea25, jer kaže teže je roditi kad je ovako kao kod mene. 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Nikkitta
    16. Rujan 2025. 15:14

Nala48 baš su te BH kontrakcije individualne. 
    Regina viroza od male + BH, totalno dovoljno da ti bude puna kapa.😱 Btw. je’l tvoja frendica na kraju rodila u Petrovoj u srpnju? Mislim da si ti to pisala, da će nam javit stanje, ali očito je da se novo rodilište nije otvorilo, vidim i sama kad često gore hodam.😬
    Jana1993 taj bris na strep dakle može i ranije od 35 tt, super! Drago mi je da je sve ok s bebicom, još da se okrene leđima i to je to! 🍀
    Plavuša baš su nekad traljavi, kao da ti se da hodat okolo i nosat urin i radit duple pretrage. 🤓 Držim fige da bude sve ok, a nije ni terapija za tlak neki bauk, ako bude trebalo. Izgurat ćeš još to malo tjedana. 🥰
    Lea25 ja nekako računam ako me krene lupat u rebra, da je to znak da je glavom dolje. 😎

Cure koje već imaju dijete, kako ide procedura s pronalaskom pedijatra? Kao na nekom američkom webinaru je rečeno da bismo ga trebale odabrati do 30 tt, ali to je za USA, kako ide kod nas, automatizmom? 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Jana1993
    16. Rujan 2025. 16:39

Nije se otvorilo još novo rodilište u Petrovoj, baš sam i ja pitala. Osoblje samo kaže da nemaju novih informacija :/  
    Curke meni se porodiljni otvara već od 21.9, znači onih 45 dana prije termina. 
    Planiram još poslije isteka porodiljnog koristiti i stari i novi godišnji. Nekoj možda isto tako? 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

suza85
    16. Rujan 2025. 16:45

Evo ja obavila današnji pregled.
    Prvi na TA. Morala sam ponavljat CTG jer im je mali bio kao premiran( jel imao netko takav slučaj,jel se moram zabrinuti?).
    Kažu ultrazvuk uredan,težak je  3190, omekšali vrat maternice i otvorena 1 prst.
    Kontrola za jedan tjedan ( još neznam točni datum,javim).
    Samo da komentiram ovo sa pupčanom vrpcom,ja sam kod prvog sina imala situaciju da smo se skoro cijeli mjesec borili s njom prije nego mu je otpala,tak da mi je nezamislivo da bi se to već riješilo prije otpusta iz bolnice,preživjeli smo nekako onda,pa ćemo i sad ako potraje.

Lendoxia
    16. Rujan 2025. 17:01

lea25

Jeste osjetile okretanje bebe ako vam se beba okrenula sa zadka na glavicu? Ja ga uvijek osjetim samo u dvije - tri točke od starta, a maleni je sad cca 2 kg, okrenut guzom i leđima na moj trbuh, tako da računam da je to to, da možda vise neka ni mjesta za akrobacije, ali eto opet me zanima ako mi bio kakav tulum unutra da mogu prepoznati okret 😋

Mislim da ti je to negdje individualno ovisi o velicini bebe i tebe i tvoje maternice, meni se on okrenuo negdje u 32 tjednu i nije nesto strasno bolilo, sad sam blizu 37 i cini mi se po lupanju da je jos glavom dolje al nemam ultrazvuk jos za potvrdit zadnje su mi radili u 34om, vidjet cemo mozda u cetvrtak saznam

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

lea25
    16. Rujan 2025. 17:32

Svejedno će biti mali car, ali volim se pretvarati da je sve super pa me zanimaju tako te pojave u trudnoći tipa okretanje 😃 iako me udara Non stop doslovno u visini jajnika , skroz skroz nisko i samo ga tu osjetim.

Čitam sad Pedijatar, onda se sjetim domovnica, rodni list, patronažna,100 pitanja u glavi 🤯

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    UZV 24.9.🔭🩺

Nala48
    16. Rujan 2025. 18:07

Ja iskreno pojma nemam u kojem trenutku se moja okrenula dolje, ali tako je već nekih mjesec dana. Glava joj je sad skoro u zdjelici i gleda prema leđima. Kako je doktorica rekla "gospodična pakira kofer za van" 😁

Jana nisam sigurna kako ide za GO, ja sam iskoristila sav svoj za ovu godinu prije porodiljnog koji mi isto kreće 20.9., a za iduću godinu planiram iskoristiti na kraju porodiljnog. Mislim da se samo zatvori porodiljni koji funkcionira kao bolovanje i poslodavac ti odobri još korištenje ostatka GO.

Nikkitta kod nas nije moguće birati pedijatra prije rođenja, barem koliko mi je poznato. Kad se beba rodi, prijavi ju se gdje ima mjesta. Općenito je manjak pedijatara u HR, također u i Zagrebu i mnogi su pred penzijom, a rijetko tko to želi specijalizirati. Čak se razmišlja da se što mlađu djecu počne slati liječniku opće prakse (ako sam dobro upamtila već prije polaska u školu). Mi isto ne znamo još kamo ćemo prijaviti curku, iako je partner također liječnik. Sve u svemu nisam nešto optimistična, čak ni uz to što je tata "insajder".

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.