Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Baccarat
    18. Kolovoz 2025. 18:02

Curke bokic! Nisam se dugo javljala jer sam do 1.8.bila na moru,a onda iza toga sve neki granicni nalazi pa nisam bila mirna dok sve dodatno nisam provjerila. Hvala Bogu sve je u redu, 27+0 smo,mali je preko kila i bas je živa beba💙počeo me i buditi po noći.

Jutros sam radila ogtt i nije mi bilo loše, al su mi vadili iz šake jer od dehidracije nisu mogli nać venu. Ovaj natašte mi je 4.9., drugi 10.7., treći 6.5 dakle jedini drugi povišen. Šta da očekujem? 

Nikita ja imam drugi problem,unatoč Roidakalu, glicinatu i ovom Be Natur spreju-zatvor. Koji mg da uzmem baš za to? Za trudnički jastuk treba prilagodbe al vidit ćeš, za par dana nećeš moć bez njega.

Clo bit će to dobro kad budeš mirovala,samo treba izdržati ležanje i bolnicu, držim fige🤞

Nikkitta
    18. Kolovoz 2025. 18:39

Baccarat welcome back, baš sam se pitala gdje si i pretpostavih da uživate na moru. 😎 Drago mi je da je sve s malcem ok, i mene moj lupa po noći baš jako. 💙 Za OGTT, zar nije dozvoljeno piti ni vodu tih 2h? Drugi nalaz ti je povišen, ovisi od gina do gina kako to tretiraju ili? 

Vezano za stolicu, kod mene ti je specifično što brzo razrješavam zatvor i proljev, jer nakon resekcije crijeva peristaltika je malkice promijenjena. I dalje imam stolicu čim otvorim oči (kao i prije resekcije), ali zna mi se češće iznenada dogodit zatvor koji sam doslovno nikad prije imala. Naravno, u trudnoći se to pogoršalo, da stalno balansiram između dvije krajnosti. Tipa odjednom sam dobila zatvor prije 4-5 tjedana i uvela Donat MG, a onda kad sam dodala Biolectru Mg i Roidakal + uz inače Mg glicinat za san, vrlo brzo sam došla u drugu krajnost. Inače prije trudnoće mi je baza bila na tašte Flora+ probiotik i to mi je idealno reguliralo da ne idem prečesto, da nije premekana stolica, a da nije ni zatvor. Sad uzimam Floru+ na tašte, Mg Biolectra i Mg glicinat. Brzo sam morala izbacit Donat MG. Jučer sam guštala u 3-4 suhe šljive i požalila jer je sam se usrala onak odmah😂😂 Kaj reći? To ti je tak kad ti fali 12 cm debelog crijeva u rektosigmoidu. Najbolje ti je uvesti Mg citrat 300 mg od Biolectre i eventualno Donat Mg ujutro na tašte (uzimaš li probiotik isto ujutro?), sok od šljiva iz DM-a sam kratko koristila isto se brzo maknuo zatvor i nisam više mogla to piti. To je ono kaj meni pali.🤓

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Baccarat
    18. Kolovoz 2025. 19:04

Hvala ti Nikita! Da uživali smo baš, ko da sam znala da će povratkom u ZG završiti blaženo stanje🤣al nemam se pravo žalit s obzirom na vas cure koje ste na mirovanju mjesecima.

Vidiš otkad sam izbacila floru+ mi se pogoršalo, a i donat sam izbacila doduše...uvest cu ponovo il donat il mg citrat. Pijem sad Omnibiotic Pandu, doktorica me prebacila nakon 26.tjedna.

Da,visok mi je ovaj nakon 60 min,ne znam koliko je to visoko i znaci li automatski dijagnozu gd ili mogu samo pripazit....vidit ćemo. Iskreno sam se iznenadila, zadnjih mjesec nisam dobila niti grama, beba je u 50om percentilu...al kao šta smo rekle,očito nema pravila...

Nikkitta
    18. Kolovoz 2025. 19:26

I ja planiram preći na Pandu ovih dana, negdje sa 26+5. Imam još par vrećica Flora+ za potrošit, taman da uđem u 3 tromjesečje.😊💪🏻 Da, nema veze dobijanje na kilaži nego samo proces u posteljici. Baš me zanimaju isto moji nalazi sutra. 😅 Javi kaj veli tvoj gin.

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Clo
    18. Kolovoz 2025. 19:41

Baccarat

Curke bokic! Nisam se dugo javljala jer sam do 1.8.bila na moru,a onda iza toga sve neki granicni nalazi pa nisam bila mirna dok sve dodatno nisam provjerila. Hvala Bogu sve je u redu, 27+0 smo,mali je preko kila i bas je živa beba💙počeo me i buditi po noći.

Jutros sam radila ogtt i nije mi bilo loše, al su mi vadili iz šake jer od dehidracije nisu mogli nać venu. Ovaj natašte mi je 4.9., drugi 10.7., treći 6.5 dakle jedini drugi povišen. Šta da očekujem?

Nikita ja imam drugi problem,unatoč Roidakalu, glicinatu i ovom Be Natur spreju-zatvor. Koji mg da uzmem baš za to? Za trudnički jastuk treba prilagodbe al vidit ćeš, za par dana nećeš moć bez njega.

Clo bit će to dobro kad budeš mirovala,samo treba izdržati ležanje i bolnicu, držim fige🤞

Meni ti je ista stvar bila, druga vrijednost 10.7, prva mislim da bila 4.2 a treći 5.6 tako nešto. i odmah si gestacijska i moraš raditi guk profil. Bitne su sve tri vrijednosti. A nis dijeta i provjera vrijednosti i to ti je to. Ne rade neku dramu pogotovo ako je bebac uredne veličine

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

• Baccarat
    18. Kolovoz 2025. 19:48

Clo

Baccarat

Meni ti je ista stvar bila, druga vrijednost 10.7, prva mislim da bila 4.2 a treći 5.6 tako nešto. i odmah si gestacijska i moraš raditi guk profil. Bitne su sve tri vrijednosti. A nis dijeta i provjera vrijednosti i to ti je to. Ne rade neku dramu pogotovo ako je bebac uredne veličine

Hvala ti! Kako izgleda taj GUK profil? Svako koliko se kontroliram i dal svaki put tri mjerenja? 

• pikulica6
    18. Kolovoz 2025. 21:46

Nikkitta

Baccarat welcome back, baš sam se pitala gdje si i pretpostavih da uživate na moru. 😎 Drago mi je da je sve s malcem ok, i mene moj lupa po noći baš jako. 💙 Za OGTT, zar nije dozvoljeno piti ni vodu tih 2h? Drugi nalaz ti je povišen, ovisi od gina do gina kako to tretiraju ili?

Vezano za stolicu, kod mene ti je specifično što brzo razrješavam zatvor i proljev, jer nakon resekcije crijeva peristaltika je malkice promijenjena. I dalje imam stolicu čim otvorim oči (kao i prije resekcije), ali zna mi se češće iznenada dogodit zatvor koji sam doslovno nikad prije imala. Naravno, u trudnoći se to pogoršalo, da stalno balansiram između dvije krajnosti. Tipa odjednom sam dobila zatvor prije 4-5 tjedana i uvela Donat MG, a onda kad sam dodala Biolectru Mg i Roidakal + uz inače Mg glicinat za san, vrlo brzo sam došla u drugu krajnost. Inače prije trudnoće mi je baza bila na tašte Flora+ probiotik i to mi je idealno reguliralo da ne idem prečesto, da nije premekana stolica, a da nije ni zatvor. Sad uzimam Floru+ na tašte, Mg Biolectra i Mg glicinat. Brzo sam morala izbacit Donat MG. Jučer sam guštala u 3-4 suhe šljive i požalila jer je sam se usrala onak odmah😂😂 Kaj reći? To ti je tak kad ti fali 12 cm debelog crijeva u rektosigmoidu. Najbolje ti je uvesti Mg citrat 300 mg od Biolectre i eventualno Donat Mg ujutro na tašte (uzimaš li probiotik isto ujutro?), sok od šljiva iz DM-a sam kratko koristila isto se brzo maknuo zatvor i nisam više mogla to piti. To je ono kaj meni pali.🤓

Meni su u synlabu smuckali hladnu otopinu s limunom i rekli da mogu popiti sve skupa casu vode u tih 2h. Bilo je cak i vise nego podnosljivo unatoc mom niskom tlaku.. nadam se da ce i tebi proci okej. Sretno☺️

Clo
    18. Kolovoz 2025. 22:17

Baccarat

Clo

Baccarat

Hvala ti! Kako izgleda taj GUK profil? Svako koliko se kontroliram i dal svaki put tri mjerenja?

Imaš edukaciju prvo gdje ti objasne kako i sto se jede, grupe namirnica i dobiješ Set za pikanje gdje ces nakupljati krv prema uputama. Savjet ako imaš aparat za mjerenje šećera i s njim si testiraj jer sam tak i ja, mučenje mi bilo to vidjenje krvi i na kraju dve vrijednosti nisu bile moguće očitati jer se zgrusalo. Pa sam joj pokazala mjerenja na aparatu i prihvatili to. A imaš 4 mjerenja taj jedan dan i idući to nosiš njima u lab, a ponavlja se svaka 4 tjedna. 

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

Nala48
    19. Kolovoz 2025. 08:21

Nikkitta mislim da voda neće biti problem, meni su u domu zdravlja rekli da smijem piti, samo da pijem pomalo i da za vrijeme čekanja sjedim i mirujem. 

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤

• leia
    19. Kolovoz 2025. 09:12

Evo i mene nakon duže vremena.. 😁

Clo nadam se da ćete što duže izdržat! 💛

Što se tiče mojih tegoba, kad čitam plavušine, ispada mi ko da skupa živimo hahaha. Sve isto. Ja sam isto počela oticat, znojenje ajme, a muž pod poplunom, buđenje i taako .. 😅 isto jedva čekam jesen, jer se nakon svake noći osjećam kao da nisam ni spavala koliko se preznojim 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.