Meni je stigao jutros nalaz za IAT, negativan je kao i prvi, što je očekivano jer smo i muž i ja RH+. Ono što mi je zapelo za oko je napomena ispod rezultata:
“Kontrolno imunohematološko ispitivanje za RhD negativne trudnice u 6. i 8. mjesecu trudnoće.”
“Kontrolno imunohematološko ispitivanje za RhD pozitivne trudnice u 8. mjesecu trudnoće.”
Po tome ispada da sam ja kao RH+ mogla obavit kontrolno za mjesec dana kad uđem u 8 mj. trudnoće, a Rozi_lak ti ako si RH- si trebala to radit u 6. mjesecu trudnoće, a to je sad. Jesam dobro shvatila? Meni je 18.8. bilo točno 6 mjeseci po ZM, sad sam ušla u 7 mjesec. Uglavnom, možda je bolje da nazoveš Petrovu 3 i pitaš kad si morala napravit kontrolni IAT, da ne bi za 2 tjedna bilo prekasno.
Plavuša ja sam mislila da je obrnuto, ako je beba RH- da dobije injekciju.
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Meni je stigao jutros nalaz za IAT, negativan je kao i prvi, što je očekivano jer smo i muž i ja RH+. Ono što mi je zapelo za oko je napomena ispod rezultata:
“Kontrolno imunohematološko ispitivanje za RhD negativne trudnice u 6. i 8. mjesecu trudnoće.”
“Kontrolno imunohematološko ispitivanje za RhD pozitivne trudnice u 8. mjesecu trudnoće.”
Po tome ispada da sam ja kao RH+ mogla obavit kontrolno za mjesec dana kad uđem u 8 mj. trudnoće, a Rozi_lak ti ako si RH- si trebala to radit u 6. mjesecu trudnoće, a to je sad. Jesam dobro shvatila? Meni je 18.8. bilo točno 6 mjeseci po ZM, sad sam ušla u 7 mjesec. Uglavnom, možda je bolje da nazoveš Petrovu 3 i pitaš kad si morala napravit kontrolni IAT, da ne bi za 2 tjedna bilo prekasno.
Plavuša ja sam mislila da je obrnuto, ako je beba RH- da dobije injekciju.
Ako je mama rh- a beba rh+ se dobiva rhogam. Daju ga i nakon spontanog iako se ne zna rh ploda, za ne daj bože.
A ja nisam znala da i rh+ trudnice rade IAT dok nedavno ti to nisi spomenula tu 😊
Sad za iat ću pričekati iduću kontrolu i vidjeti…
Ja obavila ogtt, uopće nije bilo gadno za popiti, gore mi je čašu vode 😂Čekam još nalaze. U jednom trenu mi je došla muka ali sve je ok na kraju prošlo 🤗 samo su ruke sad plave 🫣
Meni je bilo fuj jer je bila topla voda, u prvoj trudnoći je bila hladna i nije mi bio problem popiti. Ovaj put me je odmah nakon što sam popila ulovila neka slabost i mučnina, baš ružan osjećaj 🤷🏼♀️
Sva sreća pa nije dugo trajalo.
Nesto mi je gin spominjala da neću trebati vaditi IAT jer će biti pozitivan, ali nisam sigurna jesam li je dobro razumjela. Idem joj poslat mail pa da znam. Javim odgovor.
Da, nakon poroda po defaultu se dobiva rhogam ako je beba rh+. Ako je beba rh- onda mislim da ga ne daju.
Da, da bude IAT pozitivan nakon Rhogama pa onda vjv nema baš smisla. Javi svakako, baš me zanima 😊
Nesto mi je gin spominjala da neću trebati vaditi IAT jer će biti pozitivan, ali nisam sigurna jesam li je dobro razumjela. Idem joj poslat mail pa da znam. Javim odgovor.
Da, nakon poroda po defaultu se dobiva rhogam ako je beba rh+. Ako je beba rh- onda mislim da ga ne daju.
Da, da bude IAT pozitivan nakon Rhogama pa onda vjv nema baš smisla. Javi svakako, baš me zanima 😊
Odgovor na mail je bio da ću sve dogovoriti na sljedećem pregledu. IAT bih trebala vaditi u 32tt a pregled imam u 34tt 😂
Taman idem privatno na pregled kod druge gin sljedeći tjedan pa ću je baš pitati ima li smisla vaditi IAT. Svakako javim ako se opet moja gin javi.
Obavila sam i ja OGTT jutros ,kao od sale hladna tekucina mi bila. Sutra cu znati nalaze posto mi je trudnicka i sve ostalo kod doktorice na odjelu.
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Ana_ jaooo da su mi dali toplu tekućinu, povratila bih. 😱 Ovo s hladnom je puno bolje, još stave limuna, kao preprešećerena limunada, ali imala sam od nje žgaravicu jučer do navečer. 😅 Ma ništa se ne kužim posebno u to sve oko RH+/-, znam samo da je muž bio plus, a njegova mama minus, pa je morala primati injekciju ona, ne beba. Svakako ja sam za da se rade kontrolni testovi za ta antitijela, ako su nam već na raspolaganju, makar bili možda nepotrebni. Better safe than sorry. Jebate nedavno sam čitala da su otkrili skroz novu krvnu grupu, onak, medicina se stalno razvija i znanje je krhko. 😎
Pupo24 ma ti si žena zmaj, još blizance nosiš, divim ti se. 😍
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Baccarat e hvala ti za prijedloge, slične lagane večere si već radim, nešto mi je i chat gpt složio. Doručkuj kao kralj, podijeli ručak s prijateljem i večeraj kao siromah; to je moja mantra, a međuobrok pojedem jabuku s orašastim najčešće.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji