Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    rozi_lak
    19. Kolovoz 2025. 18:00

Hvala cure, malo ste me smirile. A koja ste vi krvna grupa, jer ja sam negativna i ovo piše na hztm: "Ako je IAT negativan, sve trudnice bez obzira jesu li D pozitivne ili D negativne trebaju ponoviti IAT u 28. tjednu trudnoće, a D negativne još i u osmom mjesecu trudnoće."
    Ja sam primila već rhogam prošle godine nakon spontanog pa bi trebalo biti sve ok, ali svejedno želim to provjeriti.
    Jana, ako nije hladno ja bih se kupala, planiram i ja ići još na more jer nisam stigla uživati u moru ovo ljeto😔 jedino bazene ne bih nikako.
    Cotton, hvala, znači ne mogu ništa, ali dobro je i da ne utječe na ništa. Istrpiti znači. Dešava mi se to po noći kako spavam na boku pa ostane ruka ispod, ili kod dužeg skrolanja (logično haha), ako 'krivo' sjedim.. Dešavalo se to i prije ali ne u tolikoj mjeri pa je baš iritantno.
    Rainbow, uhh pravi bebač, ali čula sam i da često pogriješe s tim procjenama. Poznanici beba bila za 900g manja od procjene 🙈
    Drago mi je čuti da je pjena dobra 😍 ja sam bočicu uzela neki jeftinjak s Alija, pa se uskoro spremam oprati pod vrelom vodom da vidim hoće preživjeti. Da stignem naručiti novu 😂

Nikkitta
    19. Kolovoz 2025. 18:16

Rozi_lak ma nije ti kasno za drugi IAT. Malo sam pronjuškala, vjerojatno ću piknut te Frida za carski rez. 😎
    Plavuša moj se nemre naspavat kraj mene, ni ja kraj njega, on hrče povremeno, a ja se budim i borim s trudničkim jastukom. 😂 Mene bole okrugli ligamenti i prepone dok hodam, a rupe na cesti me ubijaju. Isto moramo u shopping uskoro, jer kasnije će mi biti sve teže. 
    Suza85 hvala ti😍 Gdje si radila fetal echo i zbog čega? Neki poseban razlog ili just in case? Drago mi je da je sve ok. 🙏🏼😍
    Baccarat kaj te gin stavio na dijetu? Ma ja sam po svom osobnom mišljenju, a i realno, dobila previše kila u drugom tromjesečju zbog mirovanja, tako da baš sam htjela vas cure sa GD pitati dajte kaj vi jedete za večeru? Ja sam fakat počela paziti večere, i što više ću ograničit slatko i sokove bilo kakve, jer moram usporiti dobijanje na kilaži. Ako me skinu za 2 tjedna s bedresta onda neću morat toliko paziti, ali sad moram, jer samo jedem i ležim. 😬 
    Jana1993 vidiš, a mene je moja gin uputila da napravim OGTT i IAT s 24 tt, samo kaj sam ja malo otezala, pa napravila danas s 26 tt. Ne bih se kupala u moru s 29 tt, jedino ako je ekstra topla voda i nema nikog u krugu 500 m. 😬
    Cotton kad planiraš, sutra na OGTT, ili sam krivo zapamtila? Sretno svakako. Mene je danas satrala žgaravica od tog testa, inače mi slatko to izazove, a ovo je bilo baš hc. Hvala Bogu da je to sad iza mene, jer danas su me 3x pikali u venu i 1x u prst jer kao iz prsta odmah dobiju rezultat i ako je glukoza na tašte preko 7 ne radi se OGTT. Vene me ne bole, ali prst ubija. 😅 Zato se divim svim curama ovdje koje svaki dan moraju pikat prste za kontrolu šećera. Fakat, it sucks.  
    Rainbow uuuu velika beba. Sad brojanje dana. 😍

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• pikulica6
    19. Kolovoz 2025. 18:56

Jana1993

Nikkitta super za nalaz!
    Mene moja gin iz DZ naručila za IAT, ali je rekla da odem između 30. i 32. tjedna, a sad zašto baš tada nez🙈 Curke, što mislite o kupanju u moru u 29. tjednu?

Ja se evo kupam u 27.tjednu a u prosloj trudnoci sam se kupala do 33.tjedna (pogodilo se da sam tad na moru). Bas mi pase plivanje za leda i puno se bolje osjecam, pazim samo da kad izadem odmah promjenim kupaci. 

Nikkitta
    19. Kolovoz 2025. 19:03

Suza85 Zaboravila sam iskomentirat pohranu matičnih stanica. Ja sam bila za to jako zainteresirana. I muž je zapravo za svoje prvo dvoje djece pohranio matične stanice prije 18 i 16 godina. Međutim, kad sam malo više istraživala, shvatila sam da je sada bolje da se pusti da pupkovina otpulsira i da te matične stanice odu nazad bebi. Tako da zapravo da sam odustala od pohrane krvi iz pupkovine, jer želim da se ta krv vrati bebi kroz pupkovinu, znači da otpulsira, da se ne reže odmah pupkovina, a eventualno želim pohraniti samo tkivo pupkovine, zato što je sad to neki novi big deal. Samo što će mi to teško biti, jer firme koje to rade, rade prvenstveno opciju Apohranu krvi iz pupkovine + usput opciju B, pohranu tkiva pupkovine. Niko ne radi samo tkivo pupkovine, tako da uopće ne znam kako ću to na kraju iskombinirati.😅

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nala48
    19. Kolovoz 2025. 20:16

Nikkitta čestitam na dobrim nalazima OGTTa 😊

Jana ja se upravo vratila s mora, kupala se cijeli tjedan bez ikakvih problema, jedino sam izbjegavala najveće sunce, hvatala mjesto u hladu i pazila da ne sjedim dugo u mokrom badiću. Bila sam na moru i prije mjesec i pol, također je bilo sve ok. Super mi je došlo plivanje za leđa. Jedino na javne bazene ne idem.

Vidim da pišete za oticanje, meni trenutno otiču stopala i prsti na rukama tek nakon dužeg hodanja po vrućini, ali ništa puno drugačije nego kad sam znala planinariti dok nisam bila trudna. Nadam se da će tako i ostati. 

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤

suza85
    19. Kolovoz 2025. 20:25

Nikkitta

Suza85Zaboravila sam iskomentirat pohranu matičnih stanica. Ja sam bila za to jako zainteresirana. I muž je zapravo za svoje prvo dvoje djece pohranio matične stanice prije 18 i 16 godina. Međutim, kad sam malo više istraživala, shvatila sam da je sada bolje da se pusti da pupkovina otpulsira i da te matične stanice odu nazad bebi. Tako da zapravo da sam odustala od pohrane krvi iz pupkovine, jer želim da se ta krv vrati bebi kroz pupkovinu, znači da otpulsira, da se ne reže odmah pupkovina, a eventualno želim pohraniti samo tkivo pupkovine, zato što je sad to neki novi big deal. Samo što će mi to teško biti, jer firme koje to rade, rade prvenstveno opciju Apohranu krvi iz pupkovine + usput opciju B, pohranu tkiva pupkovine. Niko ne radi samo tkivo pupkovine, tako da uopće ne znam kako ću to na kraju iskombinirati.😅

Nikkitta fetal ECHO sam radila na Bračku,prvi put u22-gom tjednu trudnoće,a sad ponovno na preporuku kardiologa jer je tada plod bio mali pa je bilo teško vidjeti dal je sve dobro.
    Nije bilo nekog određenog razloga za taj pregled,ali je to zbog mojih godina bila preporuka ginekologa pa sam to obavila.
    Šta se tiče pohrane matičnih stanica i ja se sad malo premišljam jer sam upravo proučavala i pročitala da ako je ta pohrana u javnoj ustanovi a ne u privatnoj da se mogu donirati bilo kome prema potrebi i nije rećeno da će dočekati tvoje dijete,ako bi nedaj Bože ikada bilo potrebno.
    Moram to još malo proučiti i porazgovarati s mužem šta on misli,a opet po drugoj strani vjerujem da se "dobrom dobrim vraća" pa...

rozi_lak
    19. Kolovoz 2025. 20:37

pikulica6

Jana1993

Nikkitta super za nalaz!
    Mene moja gin iz DZ naručila za IAT, ali je rekla da odem između 30. i 32. tjedna, a sad zašto baš tada nez🙈 Curke, što mislite o kupanju u moru u 29. tjednu?

Ja se evo kupam u 27.tjednu a u prosloj trudnoci sam se kupala do 33.tjedna (pogodilo se da sam tad na moru). Bas mi pase plivanje za leda i puno se bolje osjecam, pazim samo da kad izadem odmah promjenim kupaci.

Daa obavezno mijenjanje kupaćeg odmah 🙌🏼 
    Joj tako mi treba/fali kupanje a nema šanse da idem na bazene..
    Ja ću na idućoj kontroli pitati za vježbanje, bila sam malo nešto u početku vježbala ali slabo.. Drugo tromjesečje praktički ništa. Pa sad kad smo već u nekim safe tjednima i ako ostane sve ok, lagano par puta tjedno vježbice za zdjelicu raditi☺️
    Vježbate li vi koje niste na mirovanju i što?

I idem se naliti sad vodom i čekati jutro. Cijeeeeli dan mi se jede nešto slatkooooo ovo nije normalno. 

Clo
    19. Kolovoz 2025. 21:01

Nikkitta - bravo za ogtt 🤗

Sto se mene tiče za sad je sve pod kontrolom. Primam još sutra do 13h protiv trudova i danas sam dobila zadnju inekciju za pluća malca. 
    Na ctgu nema nikakve naznake za trudove uopće sto je još uvijek dobro. Rekli mi sutra raditi guk profil pa ćemo i to pogledati i neke nalaze čim završi terapija. Javljam svakako

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

• Ana_
    19. Kolovoz 2025. 21:30

Nikkitta super za dobre nalaze!

Clo nadam se da ste još 2u1 i da tako potraje 🤞🏻🤞🏻

Rainbow velika bebica stiže 🤭

Suza85 super da je sve u redu!

Rozi_lak ja sam rhogam dobila 2023 nakon poroda, prošle godine nakon spontanog i sad prosli tjedan (29+4 čini mi se). Tako mi je savjetovala jedna vrhunska gin, moja se složila s time i jedna doktorica koja radi na transfuziji je rekla da si uzmem. Nakon poroda i spontanog je preko HZZO-a, a sad sam morala kupiti (cca 50€).
    Sad samo moram provjeriti s mojom gin idem li vaditi opet IAT u 32tt ili ne treba 🤷🏼‍♀️

Ja sam danas imala redovan uzv u bolnici, sve je u redu ali bebac ima glavicu skoro 3 tjedna veću 🫣
    Bit će glavonja kao i stariji brat 😂

Ja uopće nemam nijedan babybonus kupon, ne znam zašto. Pričekati ću koji dan pa ću vidjet, taman bih obavila shopping ali cekat ću kupone 😅
    Kad krenem u TA na kontrole moram vidjeti hoće li me na carski pa ću u skladu s time kupiti Frida bok se 😶

• Jana1993
    19. Kolovoz 2025. 22:13

Hvala cure na odgovorima 💙 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.