Htjela sam vas pitati, vas koje ste prvorotke, hoćete ići na neki tečaj? Ili vas ste već rodile, jeste išle na neki tečaj? Koji, jel vam bilo korisno, imate neke preporuke? ☺️
Ili općenito gdje se educirate o svemu što nas čeka? O porodu, o dojenju, o postpartumu? Internet je pun svega, i dosta toga "znam" iz tuđih iskustava i iz priča, ali treba mi nešto baš konkretno

Meni je u planu ići u rujnu na tečaj u dom zdravlja (baby handling, dojenje) i prijavila sam se i na Rodine online tečajeve. Čekam samo da napokon prestanem raditi pa da se na miru mogu posvetiti pripremama za bebu. Mislila sam da ću nešto uspjeti na godišnjem, ali dok sam obavila more, posjete rodbini i rođendane vrijeme mi je samo nestalo 😅
Bila sam i na besplatnoj radionici o porodu kod doula prije jedno mjesec i pol.

👩❤️👨 33/34
4.11. termin 🩷🐤
8.10. stigla beba D, 36+1 🌸🌸
Baccarat, u uputama piše da smijemo čak 11 tableta dnevno ali meni je isto 2 sasvim dovoljno, najčešće samo jednu uzmem i to mi smiri želudac, ako ne bude bolje nakon 1h uzmem još jednu.
I ja imam isto tako iscjedak, bjelkasti, kad se osuši bude što veliš žućkast. Počet ću nositi svuda sa sobom rezervne jer mi je užas kad mi se to negdje van kuće desi i moram tako mokra biti. Ugl dok nije žućkast dok je mokar, mislim da je to sasvim normalan iscjedak.
Ja svako malo napravim onaj test s kašljanjem 😂 a zanimljivo da tijekom noći nema ni iscjedka ni ničega na gaćicama, valjda gravitacija tijekom dana odradi svoje 😂
Da,taj test s kašljanjem i zelenom krpom isto prođem,ali ovako na gacicama je uvijek taj mokri trag...5 puta dnevno se presvlačim. Otic cu ipak malo ranije na kontrolu pa sam mirna.
Mene isto zanimaju tečajevi, bilo bi dobro da tu pišemo i ove online koji su provjereno dobri.
Nala di se moze pogledat/prijavit za taj tečaj doula?

https://doula.hr/postani-doula/program-udruge/ljudska-prava-u-porodu/ moguće da je to ovaj, ja sam se neki dan prijavila ali po komentarima na fb čini mi se da su puni do 11 mjeseca, a tad je već za dosta nas vjerojatno kasno, pa zato i tražim još neke
Jutros sam se baš javila i dvom DZ pa ću idući mjesec otići s mužem na njihov tečaj.

Zenice, sinoć u 22h pukao vodenjak, krenuli trudovi jako (svakih 2min) a kako na nogice morao carski. Sve u svemu dobro smo oboje. Rodio se večeras mali deckic Otto u 3 i 30 sa 2710g 🩵
🙎🏻♀️30 ❤️ 👦🏻33
💙 25.8.2025. U 3:30 💙 palčić Otto 💙
Clo, iskrene čestitke, brz oporavak ti želim i puno uživanja s malenim 🥹🥹🥰🥰
S koliko si na kraju rodila?
Ne mogu vjerovati da su krenule naše bebice već 🥹

Hvalaaaaa 🤗
Sa 34 plus 1. S tim da doktor veli da je po njemu procjena 35.
🙎🏻♀️30 ❤️ 👦🏻33
💙 25.8.2025. U 3:30 💙 palčić Otto 💙
Clo čestitam, mamice! Bitno da je sve dobro prošlo, on je već zbilja velika beba 💙
rozi_lak ja sam prvo dijete rodila u vrijeme korone pa smo muž i ja odslušali online tečaj doma zdravlja centar, odslušala sam Rodine tečajeve o dojenju i porodu i išli smo uživo na privat sat baby handlinga u Senzogym, što stvarno toplo preporučujem 🥰
Meni je puno pomogao i tečaj pokojnog dr. Ilije u FB grupi Prirodni porod u Hrvatskoj, to je jedan stari ginekolog koji je u penziji držao tečajeve za trudnice, ali je nažalost u međuvremenu preminuo.
👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
4/21 Missed ab
10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
11/2024 FET 💔
1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
9/2025 stiglo nam još jedno 🌞
Clo cestitke i brz oporavak zelim!🥰
Ja evo bas s pregleda nakon 4 tjedna na moru pa sam ovaj pregled nekako jedva docekala. Al sve je super, malac raste, okrenuo se prema dolje, nadam se da ce tako i ostati. 🤞🏼 Dokt kaze da sam uloziva za vrsak prsta al da s obzirom da nisam prvorotkinja je to skroz u redu pa necu previse brinuti.
Povratkom s mora vratila se i moja alergija na ambroziju. Pije li koja ista za alergiju i da pomaze? Rekla mi je dokt danas da mogu claritine po potrebi.

Zenice, sinoć u 22h pukao vodenjak, krenuli trudovi jako (svakih 2min) a kako na nogice morao carski. Sve u svemu dobro smo oboje. Rodio se večeras mali deckic Otto u 3 i 30 sa 2710g 🩵
Clo ajme pa čestitam ti 💙🫶🥹super da je sve prošlo dobro!! 😘😘brz oporavak ti želim i da sve dalje bude super s bebom! 🫶
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji