Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Blu00
    28. Srpanj 2025. 13:04

Mene su sinoć uhvatili neki bolovi u trbuhu i baš mi je trbuh bio nekako kao tvrd na dodir. Nikako se nisam mogla namjestiti u neki udoban položaj i jako sam se zabrinula. Popila sam magnezij ne bi li me malo opustilo, ali ista stvar mi se nastavila i jutros, pa sam otišla na pregled. Inače mi je pregled trebao biti sutra u 4, ali sam zamolila da me primi ranije. 
    Sve je hvala Bogu u redu. Malac dobro napreduje, živahan je, sve mjere su dobre i zatvorena sam. Doktor mi je rekao da kad osjetim te kontrakcije da nastojim što više mirovati, da uzmem magnezij i Normabel od 2 mg. Takvo što nije rijetko u ovom stupnju trudnoće, ali u slučaju da se što pogorša da mu se odmah javim. 
    Sada je sve stalo, ali sam se pošteno prepala, jer bolovi jednostavno nisu popuštali😏 

29.3.2025. ➕️
    UZV: 7+0 imamo ❤️
    Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
    12/25 ⏳️

Crazypeach
    28. Srpanj 2025. 13:22

Bok cure moje isprike na uletavanju. Uglavnom imam dva dečkića i ostalo mi je brdo robice,stvarno u očuvanom stanju jer tu robicu vrlo malo nose,veličina 50,58,62,68 do 98.Prematalicu imam iz Ikee,rado bi je se riješila jer mi više ne treba. Imam Mam izdajalicu korištena je ali vrlo malo jer se nisam dugo izdajala. Rekarova kolica (ima onu košaru) a ima i dio za sjediti (kao kišobran kolica). Jaje vam ne bi nudila jer mi muž veli da jaja i autosjedalice imaju rok trajanja. Ako ste zainteresirne za nešto od toga javite mi se na mail kranjec.petra7@gmail.com pa vam pošaljem i fotke. Kolica i prematalicu prodajem za sitne pare kao i izdajalicu,robicu se možemo dogovoriti većinu bi poklonila.Žao mi je baciti jer su stvarno prekrasne i očuvane stvari -a ja ne planiram imati više djece. 

Nikkitta
    28. Srpanj 2025. 14:10

Lea25 stvarno brižna sestra, ja komuniciram sa svojim soc. ginom samo putem emaila za recepte i uputnice, a nema teorije da bi sestra pitala jesam li vadila krv ili obavila nekaj kaj su slali. To je zato što ne vodim trudnoću kod njih, valjda. Super da se sve sad poklopilo pa ćeš to sad napravit. Zaboravna sam i ja i to užasno, čitala sam da je to normalno u trudnoći, ali zna me izludit. Doslovno zaboravim što sam rekla za 20 sek, a kad se sjetim u tušu kaj treba iz dućana, do kad izađem iz kade ispari. Svaki dan tako. 😂 Ja sam napokon stavila opet trajni lak nakon 2+ god pauze, tako da planiram stavit prozirni za porod i ciao. Ne budem ništa imala na noktima na nogama, pa neka tamo isto gledaju. 🤓
    Regina kužim te, a ja se nekako nadala da ću privatno ići do kraja, uopće mi se ne ide u TA, ali ako dr. R. nema CTG, što iskreno nisam pitala i mislim da nema u ordinaciji, onda neće bit izbora. Kaj ne šalju u TA sa 37 tt? Večeka bih izbjegavala u širokom luku. 😬
    Ana_ planiram krenuti uređivati sobicu i kupovat sve za bebicu krajem kolovoza, taman ulaskom u 3. tromjesečje. ❤️
    Pikulica6 ja imam uputnicu za OGTT u Petrovoj (jednom sam već radila prije trudnoće), ali hvala za iskustvo u Synlabu. Inače tamo vadim sve nalaze svakih 4 tjedna, jer mi se ne da u Petrovoj čekat satima. Super da si se izvukla kroz iglene uši s nalazom, da ne moraš odmah na taj famozni GUK profil, nego opušteno na more. 😎
    Blu00 po ovome što opisuješ, čim je trbuh tvrd, vrlo vjerojatno se radi o BH kontrakcijama koje mogu krenuti s 20 tt. Trbuh se stvrdne, ali nema boli, žene više opisuju kao nelagodu, i prestanu nakon što se promjeni položaj, prošeta, pomokri i sl. Neka si ti otišla na pregled just in case. Drago mi je da sve ok. 😍 Koliko je velika bebica već? 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    28. Srpanj 2025. 14:13

Btw. Ja sam čitala iskustva stranih trudnica na Redditu i nije baš klesano u kamenu da BH kontrakcije ne smiju boljeti, dapače, neke žene su prijavljivale da su ih boljele te kontrakcije, iako su benigne. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nala48
    28. Srpanj 2025. 14:39

Hej cure, da se i ja malo javim, čitam forum ali ne stignem baš tipkati ovih dana. Nadam se da ste sve dobro 😊
    Mene isto u srijedu čeka OGTT, idem u dom zdravlja, valjda će proći okej. Pošto me također hvata umor zadnjih dana, tražit ću i ja da mi se provjeri i željezo na idućem pregledu. Bebica je aktivna i pokreti se baš vide na van, kao da prolaze neki valovi ispod kože trbuha, baš zanimljiv osjećaj 😊

Ana_ mi smo skoro sve dobili od opreme, a i masu robice tako da su kod mene pripreme u tijeku već sigurno mjesec dana. Počela sam to lagano prati i pakirati u zatvorene plastične kutije da me ne dočeka sve na jesen pošto nemam sušilicu. Moramo još pofarbati stan i riješiti plijesni u jednom kutu boravka, ali to stignemo do kraja ljeta. 

👩‍❤️‍👨 32/34
    4.11. termin 🩷🐤

• Blu00
    28. Srpanj 2025. 15:47

Nikkitta

Btw. Ja sam čitala iskustva stranih trudnica na Redditu i nije baš klesano u kamenu da BH kontrakcije ne smiju boljeti, dapače, neke žene su prijavljivale da su ih boljele te kontrakcije, iako su benigne.

Pa moram reći da je ovo baš bilo nekako bolno. Ne previše, ali dovoljno da prepadne. Sada se sve smirilo, nadam se da će tako i ostati☺️
    Mjere su mu otprilike za 22+2, težina 500g🥰

29.3.2025. ➕️
    UZV: 7+0 imamo ❤️
    Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
    12/25 ⏳️

Clo
    28. Srpanj 2025. 16:35

Pozdrav mamice moje, da se ja javim. Danas sam pola dana provela na Merkuru pa da podijelim s vama. Znači cerviks mi se smanjuje bio je 26 u petak u srijedu 27 i danas 22. Isla sam raditi CTG da vide jel imam mozda neke trudove koje ne osjetim medjutim na svu sreću trudova nema, ja jesam malo otvorena al rekli su dok nema trudova da nemaju kaj samnom. koristim utriće i dobila sam neku kremu za mazati. Kontrola opet za 3 tjedan na Merukur, rekla je kad sam već tamo obavila sve to da će me ona preuzeti za sve dalje. Bebač je težinom i razvojom u dan razlike naprijed, imamo 1625g i luduje baš jako, sve u svemu oko njega je sve dobro što je i najvažnije. Ja se isto skroz oke osjećam tako da me čudi da se otvaram i to oko cerviksa,al eto pratit ćemo pa ćemo vidjeti kaj s tim. Propisala mi je zbog ureaplasme i sumamed 2 tablete pa da ponovim bris jer bi to mogao možda biti razlog otvaranja. Na Merukuru je žestoka gužva moram to napomenuti ali svi su bili divni. 

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

Clo
    28. Srpanj 2025. 16:37

Što se tiče opreme za bebača, ja sam nekih 80% kupila, sad jos neke stvari treba sastaviti ali i posložiti u sobicu, očekujem kroz 10ak dana da ću sve to dovesti u red i smiriti i sebe i pripremiti sebi torbu pa neka bude sve spremno s obzirom da može doć kad poželi haha voljela bi taj zadnji period samo u miru biti, uz neku knjigicu i da sve radove oko kuće sredimo, baš me sve to umorilo jer je izgradnja kasnila i onda se odužilo i sad taman na kraju kad sam i ja pri kraju hahah al dobro neću se žaliti, bude sve to dobro na kraju krajeva. 

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

Clo
    28. Srpanj 2025. 16:40

Zaboravila sam jos komentirati, bila sam na Merkuru oko GUK profila, imali smo edukaciju oko tog pikanja i dijete (jelovnika), kao sad se treba toga držati i onda nakon tjedan dana pikati se doma nakon 2h od jela i te uzorke samo njima idući dan dofurati. Iako to je nešto što se mora po šabloni, al doktorica mi je rekla da bebač je taman veličine pa nema brige, al neka se držim toga jer će tek sad rasti ko gljivica :)

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

• Jana1993
    28. Srpanj 2025. 16:54

Clo nadam se da će sve dalje biti ok, držim palčeve❤️ 

I ja sam polako u pripremama, kolica imam samo jaje još fali. Krevetić ću dobiti, al razmišljam da si uzmem malu kolijevkicu za boravak, pošto dosta tamo boravimo a imamo i malog peseka koji voli tu i tamo skoknut na kauč🙈

A baš razmišljam ovo o laku za nokte, na nogama isto ne smijemo imati nalakirane za vrijeme poroda ili, zna li netko? 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.