Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana_
    31. Srpanj 2025. 21:27

Meni je u nedjelju srce tuklo cijeli dan oko 100 i preko, nije mi bilo svejedno. Inače mi je oko 80 otkucaja, uvijek mi malo brže lupa ali u nedjelju baš nisam mogla funkcionirati. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoći, bila sam kod kardiolog i sve je bilo ok pa računam da je i sad. A i do aritmija zna doći kod anemije pa je moguće i to. 

Drago mi je vidjeti da nema nekih većih problema, drago mi je PuPo24 da je cerviks duži, da se možeš malo opustiti.
    Rainbow ja moram muža poslati na tavan po stvari ovih dana pa da vidim s čime raspolažem, ali dobro je kad imaš tako otprije bar nešto 😁
    Moram polako skupiti stvari i pripremiti torbu, i tako... 
    Ma lagano. 

• PuPo24
    01. Kolovoz 2025. 07:57

Sto se srca tice ne znam bi li opet isla kardiologu, nakon predzadnjeg IVFa sam zavrsila bila na beta blokatorima , ocito su mi sve te stimulacije djelovale bile na rad srca, imala sam trahikardiju, ubrzan rad a ritmicno, sad kad me uhvati popijem normabel pa me to umiri. 

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

Nikkitta
    01. Kolovoz 2025. 14:44

Nala48 ma u tom slučaju bih i ja tak napravila. Kviz + batat fries, gdje ćeš bolje. 😊
    Ana_očito je to sve s srcem normalno, ali fakat nije baš ugodno. 🤭
    Pupo24 ako imaš svog kardiologa od prije, odi za svoj mir (ako ti stvara nemir). Ali vjerujem da je sve ok. 🙏🏼

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    01. Kolovoz 2025. 15:01

Ana_ *sa srcem. Mrzim kaj se post ne može editirat. 🙄😂

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nala48
    01. Kolovoz 2025. 17:39

Evo da izvijestim o dobrim rezultatima OGTTa, sve vrijednosti su normalne (4.4 - 7 - 5.5), tako da jedna briga manje 😁

Vidim da ste neke spomenule da uzimate Normabel, da li je on siguran i koju dozu koristite? Ukliještio mi se opet živac u desnoj nozi i boli za poludjeti, dođe mi da se rasplačem od muke. Razmišljam uzeti jedan Normabel preko noći u nadi da će popustiti, ali ne znam je li sigurno 😐

👩‍❤️‍👨 32/34
    4.11. termin 🩷🐤

Nela2105
    01. Kolovoz 2025. 18:05

Nala48

Evo da izvijestim o dobrim rezultatima OGTTa, sve vrijednosti su normalne (4.4 - 7 - 5.5), tako da jedna briga manje 😁

Vidim da ste neke spomenule da uzimate Normabel, da li je on siguran i koju dozu koristite? Ukliještio mi se opet živac u desnoj nozi i boli za poludjeti, dođe mi da se rasplačem od muke. Razmišljam uzeti jedan Normabel preko noći u nadi da će popustiti, ali ne znam je li sigurno 😐

Normabel smijes koristiti do 5mg dnevno..
    Meni su ga u bolnici dali kod trudova da se “smirim”.. dobila sam 2mg tad, ali mi je receno da ako ga trebam da ga mogu piti svako vece prije spavanja.
    Nisam ga vise koristila, ali eto dobro je za znati

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”

Clo
    01. Kolovoz 2025. 18:17

Nikkitta

Nala48 i ja sam danas primijetila da se udarci vide na van, a bome i zadnja 2dana udara još jače nego prošli tjedan. Valjda je prešao 500 g mali sportaš. 😍 Sretno sutra na OGTT! 🍀
    Blu00 nadam se da ti se neće ponoviti, a ako i bude, znaš da su BH i da je sve ok. Malac već pola kilice. 😍
    Clo a jesi ti i inače planirala roditi u Merkuru? Žao mi je čuti da ti se toliko cerviks skraćuje, jesu li te natjerali na strogo mirovanje? Glavno da je bebica dobro. ❤️
    Ana_ZK jesu te to tražili u Petrovoj? Jer ja sam išla pod opću tamo na aspiraciju normalno s trajnim lakom. Za operacije 2009. i 2013. se nemrem sjetit, bilo je to davno, a zadnja op. u FR isto nisam morala skidati, koliko se sjećam. Naravno, sve to ovisi o bolnice, možda je bolje skinut. Idete uređivati posebnu sobicu za bebu? Neće biti sa starijim u sobi? Da, mimohod je u četvrtak, ne znam zakaj taj dan baš. 🧐
    Jana1993 pa i ja bih voljela ranije posložiti, ali sad me drže na strogom mirovanju pa mi to zvuči kao nemoguća misija.🤓 Nadam se da će se situacija stabilizirati kroz mjesec dana, pa da i ja krenem s kupovinom stvari za bebicu, kindać, next to me, prematalicu, komodu, AS, jaje, gnijezdo, the list goes on, a di je još robica. U to se tek ne kužim, ali mislim da će mi taj dio biti najjednostavniji, naručim online i ciao.🙃

Planirala sam da na Merkur porod. Što se tiče mirovanja i to strogo moja ginekologica koja mi prati trudnoću je iskljucivo za tu opciju, a u Merkuru mi veli da nikako, da izvjegavam sjediti i dizat teško al da se krećem jer će mi biti lakše za porod. i sad ga ebi, kad svatko svoje al u pravilu štedim se. Ja se osjećam skroz dobro i da nez da mi se skraćuje cerviks i da se otvaram nebi nikad rekla... Popila sam sumamed 2 dana, stavljam utriće i dala mi je jos neku kremu za rodnicu koju ću koristiti tjedan dana pa ćemo vidjeti što će biti sve od toga.

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

Clo
    01. Kolovoz 2025. 18:20

plavuša

Odlicno pupo, al i dalje samo lagano 🫶
    Ja sam jucer vadila krv za preeklampsiju, sve je ok.. U nedjelju cu si raditi guk pa onda u pon nosim na VV, nadam se da ce i to biti dobro.. Poslao me gin vadit proteine u urinu i to bilo negativno..
    Drzim se prehrane 1800cal full, ali npr.u utorak slavim rockas, pojest cu normalno i uz to komad torte, pa imamo svadbu jednu, nista se nece dogoditi ako 2 dana u mjesecu pojedem "normalno"..
    A tocno na rockas imamo termin za 4D (7.8.) nadam se da cemo uspjeti nesto vise vidjeti jer ove slikice 2D nisam dobila vec zadnja 3 pregleda..
    I tako, nadam se da ste sve dobro, vi koje ste na moru uzivajte 🍹🍦

jooj i ja sam isla na tu edukaciju za guk profil, i planiram u nedjelju se pikati i u pon furati njima. Jel jako pazis na hranu? ja moram priznati da baš ne kako piše u smislu po obrocima al namirnica se držim, i nekako sam općenito sve gladnija i gladnija tako da mi je to sve slabo i premalo, rekla mi je na pregledu doktorica da je beba u dan veličine tako da mi je to bitno pa nebi rekla da mi je šećer tako problematičan jer nije velika beba... naravno ne kljukam se slatkim iako mi se nekad traži al preživi se..

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

Nala48
    01. Kolovoz 2025. 18:30

Nela2105 hvala ti, razmislit ću onda o manjoj dozi ako ne uspijem mirovanjem i toplim oblozima 😊

👩‍❤️‍👨 32/34
    4.11. termin 🩷🐤

Nikkitta
    01. Kolovoz 2025. 19:08

Normabel od 2 mg zovu “trudničkim” i ja sam ga uzela svega nekoliko puta kad su migrene u 1 tromjesečju bile neizdržive, ako nije pomagao Lupocet 1000 mg i hladni oblog. Baš ono kad je bio delirij da sam plakala od muke, bolova i mučnine, vrtoglavice. Zazirem inače od benzosa jer realno nisu preporučljivi u trudnoći, i iako je recimo moja sestrična gotovo cijelu drugu polovicu trudnoće bila na njima, jer eto tako su joj propisali jer se otvarala koliko se sjećam, ja se trudim ne uzimati ni kad su jači bolovi. Sestrična može reć - gle ja sam ih uzimala i mali je okej; ali realno mali je bolestan od kad je rođen, ima astmu i bronhitise non stop, alergije plus neku vrstu dermatitisa na neurološkoj bazi. Tko garantira njoj da to nije od baš lijekova u trudnoći? Ja nikako ne spavam i uzimala bih Normabel svaku noć da se spasim, ali neću jer se bojim. Naravno, kad je baš sila od bolova ili hitnih situacija gdje je rizik od neuzimanja lijeka veći nego da ga uzmem - uzet ću taj od 2 mg. U bolnici kad sam došla s jakim krvarenjem, dali su injekciju Ketonala i Normabela. Takve situacije to nalažu. Doma si pomognem s MG glicinatom, meditacijom, disanjem i nekako zaspim barem 2-3h u komadu, a onda od 5h svakih sat vremena se budim i jbg. A bolove izdržim uz povremeni Lupocet, Mg Biolectra ako su bolovi od grčeva i eventualno topli oblog (to još nisam u trudnoći, ali jesam 15 godina zbog endo bolova). 

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.