Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Clo
    07. Kolovoz 2025. 10:17

Imam nekoliko pitanja pa ako neka od vas nešto zna bolje slušam
    1. planiram dojiti, medjutim treba li mi izdajalica? Ako da koju predlažate?
    2. trebam li onda i grijač za bočice?
    3. trebam li kupovati sterilizator? Imam perilicu sudja koja ima bas tu funkciju i ne znam koliko je to dovoljno dobro i mogu li koristiit za to ako netko zna? Vidim da je na tom programu u papirima baš nacrtane bočice za bebe al opet.
    4. ima li nešto od tehnike što predlažate da je korisno imati osim ovog navedenog? 

🙎🏻‍♀️30 ❤️ 👦🏻33
    💙 25.8.2025. U 3:30 💙 palčić Otto 💙

Ana_ZK_101
    07. Kolovoz 2025. 10:50

Eto mi smo danas 26tt.
    Jučer smo obavili pregled, sve je super imamo 928g.
    OGTT super, natašte čak i malo ispod granice.
    Jedino kada sam uspjela napokon mu dokazati da mi željezo pada je rekao da radimo pauzu mjesec dana pa vadim krv prije sljedećeg pregleda 3.9. ... No dobro. Utrogestan navečer i dalje ostaje.

Clo evo moje iskustvo iz prve trudnoće.
    Mene je električna izdajalica spasila. Navrlo mi je mlijeko u početku, a beba je bio mrvica tako da kud nije imao snage nasisati se, tud je i bilo previše za njega. Lakše sam si sa izdajalicom razradila i kanaliće i do mjesec dana nismo osjetili skokove jer sam si sa njom uspjela navući mlijeka (izdajala se poslije svakog dojenja) , a i radili smo zalihu mlijeka pa je muž znao biti po noći na dežurstvu da ja odspava (probudila bi se jednom da se izdojim).
    U prvoj trudnoći sam imala od aventa neku, a sada sam uzela BabyOno TWINNY, pa će mo vidjeti kako bude.
    Grijač za bočice NE, nepotrebno skroz. Uroniš bočicu u posudu s toplom vodom i to je to.
    Sterilizator i da i ne. Ako prereš u perilici suđa sve onda ne treba. Ako pereš na ruke onda ili poslije pranja u sterilizator ili malo potopiti u vruću vodu.
    Nama je još jedino super bila ljuljačka za bebe (neku najobičniju smo uzeli koja samo naprijed-nazad ljulja i bila nam je super).  Lopta za pilates. 
    Haakaa izdajalica ili školjka (znala sam nekada dojiti koža na kožu, skroz skinula gornji dio i onda bi mi baš od slobodne sise curilo mlijeko pa je ovo lijepo skupilo sve.
    Lampa neka da se može podešavati jačina svjetla.
    Bočice sa čim sporijim protokom (Medela CALMA - ima hrpu dijelova i vidim da joj je sada cijena duplo veća, ali nam je bila super - na ove druge mu je lako curilo pa se non-stop zagrcavao.  Sada sam još našla NUK Perfect Match i Lansinoh). 

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️

Nikkitta
    07. Kolovoz 2025. 10:53

Ana_ZK ja ne znam, ali ovo sad kak izgleda u TA, samo vag pregled cerviksa i poslušaju otkucaje s bw, a uzv je u podrumu gl. zgrade na koji neke cure šalju, neke ne, ovisi valjda o tajmingu. Sve mi je to bezveze. Ovo kak ti gin mjeri opseg trbuha (fundus), to rade i vani tipa UK i standard je, ja sam se baš pitala zakaj meni to nitko ne mjeri, meni to fora. 🤭 Jesu ti stigli nalazi OGTT?
    Artemiss za fetalni echo imaš malo o tome na korisnim info stranicama tu na temi, a mislim da je i par cura već bilo, pa će se javit. 😊
    Martinaaa lijepa kilaža za bebicu😍 baš sam se pitala kad se prvi CTG uopće radi? Tako kasno? Ma ja ne spavam ni noću, ni danju.🤷🏼‍♀️
    Lea25 drago mi je da je sve ok, beban ti se fino deblja, vi ste visoki oboje ako sam dobro zapamtila? Razlika 1 dan, a moj beban cca 730 g, a tvoj 900. Bude to velika bebica ako tako nastavi, još 1 razlog za carski. 😎 Znam da su ti osjećaji pomiješani, priviknut ćeš se s vremenom da je to u tvom slučaju the best option. Idem na CR iz istih razloga (hematom u 19 tt, zadak + prethodne operacije i cijeli medical history, ne želimo riskirat ništa jer sam teškom mukom nakon 11 godina došla do bebice), kod mene je samo dilema spavati ili biti budna. Imam baš previranja, zbog trauma i prethodnih op. najviše. 🥹 Inače, i moj mali je od početka na zadak i sad je još uvijek, sve do 32 tt je to sve normalno. Točno ovo kaj Bananica80 kaže. 🥰 Nisam još radila OGTT, budem next week. 😅

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Ana_ZK_101
    07. Kolovoz 2025. 12:10

Nikkitta je došli su. Kod nas rade samo natašte i nakon 120min.
    Natašte je 4.2 (ref. 4.4 -4.7) i nakon 10min je 6 (ref. <7.8) tu je sve super.

Što se tiče opće ili spinalni ja sam uvijek mislila kao želim spinalnu (bio je dogovor da ide spinalna, ali ako počnemo krvariti odmah me uspavljuju) da vidim bebu.... Ali kad je došlo vrijeme poroda. Kad su me onako golu uveli u salu njih tamo hrpa, unutra hladno, jedna ruka slažu tlak i što već. Druga ruka me pitaju, stavljaju branili, anesteziologica ispituje svoje, doktori Tomičić i Vrčić svoje. Treća sestra mi pere i dezinficira trbuh (nisam se uspjela istuširati). Iskreno sam jedva čekala da me uspavaju i da sve to samo prođe, strah katastrofa. Pošto sam krvarila pola noći spinalna na kraju nije bila ni opcija. Biti će vremena za druženje s bebom. Na dan kada sam imala carski je baš na tom odjelu počela raditi od bratića žena kao medicinska sestra. Kaže da je ušla u šok sobi i vidi neku ženu svu krvavu užas, kad ono pogleda facu, a ono pozna ju 🫣.

🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    Beta+
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743

Ana_ZK_101
    07. Kolovoz 2025. 13:00

Pazila sam bila da ne napravim dodatni problem, ali ga nije ni bilo. Morali smo se prvih mjesec dana svaka 2 sata buditi jer smo doma došli sa 2,5kg i morao je često papati. Poslije mjesec dana bi se izdajala po danu po potrebi nekada da imamo neku zalihu. Mada kad je falilo dali bi mu Bebimil i sve super. Samo si svako treba naći kombinaciju i ritam koja mu odgovara.
    Što se tiče duda mi smo koristili DM-ovu marku anatomske i super su nam bile. Mada je sudu prihvatio tek sa 9mj. Kada sam počela noćno cicanje izbacivati. Ali bi zato i sada najrađe malo podudao. 😂🫣

🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    Beta+
    Poremetili se ciklusi

• Jana1993
    07. Kolovoz 2025. 13:11

Maravillosa

Ana_ZK_101

Eto mi smo danas 26tt.
    Jučer smo obavili pregled, sve je super imamo 928g.
    OGTT super, natašte čak i malo ispod granice.
    Jedino kada sam uspjela napokon mu dokazati da mi željezo pada je rekao da radimo pauzu mjesec dana pa vadim krv prije sljedećeg pregleda 3.9. … No dobro. Utrogestan navečer i dalje ostaje.

Cloevo moje iskustvo iz prve trudnoće.
    Mene je električna izdajalica spasila. Navrlo mi je mlijeko u početku, a beba je bio mrvica tako da kud nije imao snage nasisati se, tud je i bilo previše za njega. Lakše sam si sa izdajalicom razradila i kanaliće i do mjesec dana nismo osjetili skokove jer sam si sa njom uspjela navući mlijeka (izdajala se poslije svakog dojenja) , a i radili smo zalihu mlijeka pa je muž znao biti po noći na dežurstvu da ja odspava (probudila bi se jednom da se izdojim).
    U prvoj trudnoći sam imala od aventa neku, a sada sam uzela BabyOno TWINNY, pa će mo vidjeti kako bude.
    Grijač za bočice NE, nepotrebno skroz. Uroniš bočicu u posudu s toplom vodom i to je to.
    Sterilizator i da i ne. Ako prereš u perilici suđa sve onda ne treba. Ako pereš na ruke onda ili poslije pranja u sterilizator ili malo potopiti u vruću vodu.
    Nama je još jedino super bila ljuljačka za bebe (neku najobičniju smo uzeli koja samo naprijed-nazad ljulja i bila nam je super). Lopta za pilates.
    Haakaa izdajalica ili školjka (znala sam nekada dojiti koža na kožu, skroz skinula gornji dio i onda bi mi baš od slobodne sise curilo mlijeko pa je ovo lijepo skupilo sve.
    Lampa neka da se može podešavati jačina svjetla.
    Bočice sa čim sporijim protokom (Medela CALMA - ima hrpu dijelova i vidim da joj je sada cijena duplo veća, ali nam je bila super - na ove druge mu je lako curilo pa se non-stop zagrcavao. Sada sam još našla NUK Perfect Match i Lansinoh).

I cure nemojte BIBS dude koristiti.

Ja baš dobila BIBS 😅 dost mojih frendica ih koristi. Ima neki poseban razlog zašto ne njih? 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

• Jana1993
    07. Kolovoz 2025. 15:37

Maravillosa

Sori Ana tek sad vidim da sam tebi odgovorila, a zapravo sam pisala Clo🙈
    Ti vec imas iskustva sa dojenjem😊
    Jana Jako otvaraju zagriz iako im je glavna marketinska agenda da su ortodontske i bolje od anatomskih, ali to nije istina.
    Naravno da svaka duda moze napraviti problem ako se predugo koristi, ali kod ovih je bas primjecena puno veca incidencija ortodontskih anomalija. Po struci sam ortodont. Moje curice su obje imale dude do negdje 2.godine, obicne anatomske i nikakvih problema nije bilo.

Hvalaa na info🫶, imaš možda preporuku za neku određenu marku dude? 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Nikkitta
    07. Kolovoz 2025. 16:15

Ana_ZK odlični rezultati, vidjela sam kasnije da si objavila post iznad mog, valjda mi se nije na vrijeme učitao. Hvala ti na podijeljenom iskustvu za CR, baš sam danas i na Ljetnim bebama čitala iskustvo s CR koje mi je napisala Emme05, rodila je 21.7. - isto opća. Sve sam joj i ja bliže. 😅 Frendica koja je isto endo survivor je prvo dijete hitan cr opća, drugo spinalna, i kaže da se zajebala jer su joj sve traume izašle ispred sale, a kamoli unutra i za vrijeme i rekla je nikad više. Mi koje smo prošle pakao s operacijama i bolovima od endo bismo trebale spavat na CR. To je njen savjet meni. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lea25
    07. Kolovoz 2025. 17:03

Bananica80 hvala na podršci, ali bebin položaj je bio samo kap koja je prelila već dugo punu čašu 😩 ne bojim se samog CR, neću biti prva ni zadnja, malo mi je bed zbog prošlih loših iskustava s operacija, ali let’s go🥂

Nikita da, ja sam 180 visoka i cca 70kg u nekim realnijim vremenima. Slažem se s dijelom da je ova vrsta porođaja ZA NAS osobno lakša/ sigurnija. Htjela sam izbjeći vise bilo kakvu operaciju zbog prošlih, ali ako se mora još to da bih uzela dijete u ruke - nije upitno uopće. Jutros sam se restartala i znam da maleni mora van, zanemarit ću da postoji druga opcija porođaja, možda je to prednost sto nismo do sad rađale npr vaginalno pa nećemo uspoređivati, tako nam je kako nam je. 
    Jučer mi je bilo previše info, nisam se uopće sjetila pitati jel u bolnici dogovaramo datum ili kako to ide. 

Jeste odabrale jednu marku Duda, bočica Itd ili vam to ne igra ulogu, kupite sto vam od kojeg proizvođača pase?

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
    4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
    Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne

artemiss
    07. Kolovoz 2025. 18:17

Clo
    hvala ti puno na detaljnom odgovoru Za VV.
    Žao mi je da si se namučila s uzorcima, ali hvala ti što si to podijelila – baš pomaže znati što očekivati, nekako imam osjećaj da ću slično proći jer mi već sad to zvuči baš stresno.

Da se nadovežem za el.izdajalicu, ja sam htjela to imati spremno pa sam dosta istraživala i odlučila se za Momcozy M5, nju su mi dosta nahvalili. Uz to sam uzela još i neki uređaj koji je ujedno i lampa i bijeli/smeđi šum + ostali zvuci, zna se uloviti popust baš na njihovoj stranici.

Za bibs dude sam i ja čula iste preporuke od frendica i uzela sam Curaprox. E sad, pitanje je hoće li beba uopće htjeti prihvatiti😀

👫💞 35/39
    ET-1.2.2025.
    12.2.2025.- bhcg 74// 14.2.2025. - bhcg 130//17.2.2025.- bhcg 369✨
    27.2.2025. 6tt 💗
    1.4.2025. it's a girl🌸
    🩷21.10.2025. One step closer✨

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI