Mene jučer i danas ruši tlak. Baš mi se pad očituje u tome da sam užasno umorna i ošamućena pa samo teturam okolo i pratim stanje jer ništa drugo ne mogu pa ću u srijedu na kontroli vidjeti s doktorom jel to najnormalnije ili možda može biti povezano sa anemijom koja se pokazala na krvnoj slici sad kad sam radila OGTT. Ćemo da vidimo 🫣 nadam se da će napokon zahladiti kako spada jer me ovo kad je ujutro friško pa kroz dan zakuri izluđuje i nadam se da vi bolje podnosite te vrućine od mene ☺️🫣
Joj meni je isto koma zadnja 3 dana, nizak mi je tlak i pospana sam i umorna, bas mi je nekak tesko..iduci tjedan vadim zeljezo pa cu vidjeti isto jel do toga ili jednostavno do vremena. Veselim se ovom zahladenju sto najavljuju🙈🤞🏼
Mene jučer i danas ruši tlak. Baš mi se pad očituje u tome da sam užasno umorna i ošamućena pa samo teturam okolo i pratim stanje jer ništa drugo ne mogu pa ću u srijedu na kontroli vidjeti s doktorom jel to najnormalnije ili možda može biti povezano sa anemijom koja se pokazala na krvnoj slici sad kad sam radila OGTT. Ćemo da vidimo 🫣 nadam se da će napokon zahladiti kako spada jer me ovo kad je ujutro friško pa kroz dan zakuri izluđuje i nadam se da vi bolje podnosite te vrućine od mene ☺️🫣
Identična situacija i kod mene😅 Neki dan izmjerila 95/57, jedva sam noge vukla. Osjećala sam se kao da sam sebi 50 kila teža odjednom🥴
29.3.2025. ➕️
UZV: 7+0 imamo ❤️
Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
12/25 ⏳️
Plavuša mislim da je ova:http://www.poliklinika-gynaears.hr/
Blu00 ima nas tu par koje smo u par dana ili tjedan dana razlike, tako da se slobodno i ovdje pridruži. 🥰 I meni zvuči umor da je od niske razine željeza, i ja sam opet umornija zadnje vrijeme.🤓
Cure, round ligament pain is real! Znači imam to on and off od početka praktički, vrlo je rano počelo, onda se malo smirilo kad se maternica podigla, a sad je opet brutalno. Zadnjih dana ne mogu hodat koliko me boli s lijeve strane prepona i prema nozi, a kad se krenem okrenut dok ležim, sve zvijezde vidim. Najgore mi je ujutro kad su puni mjehur i crijeva, i iz nekog razloga večer je još gora, preko dana još nekako. Sinoć sam legla i doslovno samo rukom uzela nekaj s ormarića, znači nisam se ni okretala, i toliko me zaboljelo da sam jauknula i onda ta bol tinja 10-15 min. Čitala sam da RLP ima svoj vrhunac od 22-26 tt, pa se nadam da će ulaskom u 27 tt odnosno 3. trimestar, to malo popustit. Kako je kod vas?
Nemam iskustva, ali ovo baš zvuči bolno. Pretpostavljam da magnezij uzimaš? To mi je jedino palo na pamet, a čula sam da je dobro i utopliti taj dio tijela da se mišići opuste..Nadam se da će brzo proći. Ja u zadnje vrijeme svako malo imam grčeve u nogama i to me noću probudi i sna i ne mogu više zaspati. Ne znam u čemu je stvar. Uzimam magnezij glicinat od KAL-a u punoj dozi. On se navodno najbolje apsorbira, ali evo i dalje imam te grčeve. Trebat ću kupiti i onaj u spreju pa ga stavljati pred spavanje🤷🏻♀️
29.3.2025. ➕️
12/25 ⏳️
Znalo je i mene tako uloviti Nikkitta, pa bih morala odležati isto tako 10-15 min da prođe, malo je scary kad te primi prvi puta😅 Sad sve manje ali moram paziti kako se okrećem ako ležim ili ustajem
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
cure, pitat cu vas jer mislim da su curke na ljetnim bebama u procesu brige o bebama i ne prate bas forum. jeste li nasle kakve online besplatne "tecajeve" ili ppt prezentacije ili yt videa/podcaste o dojenju i brizi za novorodencad. Iako sam rodila prije godinu i pol, ja sam totalno potisnula te prve mjesece sta se tice brige (hranjenje, nosenje, drzanje) jer sam koncentrirana na toddlera koji isto raste i razvija se. Pa da si malo pofriskam sjecanje
3/2024 💙
Teich56 heeej, hvala ti kaj si se javila, uff, još uvijek traju? That’s rough! 😱 I meni su se pojavili odnedavno bolovi u leđima, ali samo dok ležim preko noći, dok ležim po cijele dane na kauču ili hodam po stanu, ništa. Jako čudno. 🤷🏼♀️🤓 Naaaadam se da će mi se RLP smiriti s vremenom, jer me ponekad (osobito navečer) uhvati anksioznost kako ću ja to kasnije ako se još pogorša. Mene to tak zakuca jako da se ne mogu pomaknut ni ustat, pa ni udahnut. 😂
Regina ti si puno aktivnija od mene, pa te maybe i zato ćopi išijas, ja mirujem po cijele dane, doslovno samo odlasci na wc, tuširanje, klopa i kauč. Ne znam. Pričam napamet, prvi put prolazim sve ovo. 🤭 E za IG si me sad iznenadila, kolegica lavica? 😂 I nisam znala da me pratiš, no fair, ja onda želim i tebe pratit! Bday post će morat biti “normalan”, jer ne dijelim javno da sam trudna i tako će ostati još neko vrijeme, idealno dok ne rodim. ❤️ Znači i BH te šoraju, jebena komba. Nadam se da će mene barem BH zaobići. 😱
Kakvi su ti nalazi za anemiju? Koliko nisko su hemoglobin i željezo? Meni je tlak standardno 90/60, a vrućine ne podnosim uopće. 😬
Blu00 isti tlak, ali valjda sam ja na to navikla pa mi nije neki težak feeling od uobičajenog. Iako moram priznat danas mi se zavrtilo kad sam se ustala popit suplemente. 🤭 Uzimam Mg oksid 225 mg mg u sklopu Roidakala, Mg citrat Biolectra 300 mg za grčeve i Mg glicinat 400 mg za spavanje. Neće ti glicinat pomoć za grčeve u nogama, za to je bolji citrat, apsorpcija mu jest niža od glicinata (30% u odnosu na 80-90%), ali velim glicinat prolazi do mozga i opušta ga, pa je idalan za san, a citrat ne prolazi do mozga i djeluje više na mišiće. Sprej bi ti bio dobar za to da, ali ako želiš oralno, citrat is the way to go. 😊
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Pikulica6 i meni će to pasati, ali imam osjećaj da su non stop neke kiše i zahlađenja, baš je 7 mjesec dosta nestabilan. Više mi je hladno, nego vruće po noći. 😅
Jana1993 scary je svaki put kad bih kašljala ili kihnula u prvom tromjesečju, pa i početkom drugog, onda se to smirilo, a sad je ubacilo u veću brzinu i baš je gadno. Drago mi je čuti da se tebi smanjuje kako se bližiš 3 tromjesečju. 😍
Bananica80 ja pratim dosta mama i savjetnica za dojenje na IG, a od tečajeva znam da grad ZG preko Domova zdravlja organizira besplatne tečajeve, nekaj ovdje ima:
https://dzz-centar.hr/savjetovalista/savjetovaliste-za-poticanje-rasta-i-razvoja-zdravog-djeteta/
I kod Rode ima nešto, pa si baci oko. 😊
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Bananica80, nadam se da se jesenske mame neće ljutiti što ti se ovdje javljam, ali tražila sam te na heparinskim trudnicama jer si mi jedina za koju sam vidjela da ima istu dijagnozu kao ja - sumnja na antifosfolipidni sindrom. Možeš li mi molim te reći do kad si pila aspirin uz heparin, jesu li ti povećavali dozu heparina kako se bliži porod i trebamo li mi na carski/inducirani nešto ranije ili je moguće sve u roku? I koliko si često imala preglede zbog te problematike? Isprike svima što se ubacujem, ali tako je malo primjera online s tom dijagnozom da mi svaki savjet dobro dođe. Hvala 🙏😊
Što se tiče tvog pitanja, ja sam još daleko od toga, ali pronašla sam rodine tečajeve pa vidi tamo: https://edukacija.roda.hr/
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Teich56heeej, hvala ti kaj si se javila, uff, još uvijek traju? That’s rough! 😱 I meni su se pojavili odnedavno bolovi u leđima, ali samo dok ležim preko noći, dok ležim po cijele dane na kauču ili hodam po stanu, ništa. Jako čudno. 🤷🏼♀️🤓 Naaaadam se da će mi se RLP smiriti s vremenom, jer me ponekad (osobito navečer) uhvati anksioznost kako ću ja to kasnije ako se još pogorša. Mene to tak zakuca jako da se ne mogu pomaknut ni ustat, pa ni udahnut. 😂
Reginati si puno aktivnija od mene, pa te maybe i zato ćopi išijas, ja mirujem po cijele dane, doslovno samo odlasci na wc, tuširanje, klopa i kauč. Ne znam. Pričam napamet, prvi put prolazim sve ovo. 🤭 E za IG si me sad iznenadila, kolegica lavica? 😂 I nisam znala da me pratiš, no fair, ja onda želim i tebe pratit! Bday post će morat biti “normalan”, jer ne dijelim javno da sam trudna i tako će ostati još neko vrijeme, idealno dok ne rodim. ❤️ Znači i BH te šoraju, jebena komba. Nadam se da će mene barem BH zaobići. 😱
Kakvi su ti nalazi za anemiju? Koliko nisko su hemoglobin i željezo? Meni je tlak standardno 90/60, a vrućine ne podnosim uopće. 😬
Blu00isti tlak, ali valjda sam ja na to navikla pa mi nije neki težak feeling od uobičajenog. Iako moram priznat danas mi se zavrtilo kad sam se ustala popit suplemente. 🤭 Uzimam Mg oksid 225 mg mg u sklopu Roidakala, Mg citrat Biolectra 300 mg za grčeve i Mg glicinat 400 mg za spavanje. Neće ti glicinat pomoć za grčeve u nogama, za to je bolji citrat, apsorpcija mu jest niža od glicinata (30% u odnosu na 80-90%), ali velim glicinat prolazi do mozga i opušta ga, pa je idalan za san, a citrat ne prolazi do mozga i djeluje više na mišiće. Sprej bi ti bio dobar za to da, ali ako želiš oralno, citrat is the way to go. 😊
Hvala ti puno! Mogla bih onda uzeti citrat za preko dana, a glicinat ću ostaviti za prije spavanja😊
29.3.2025. ➕️
12/25 ⏳️
Sortiraj odgovore
Najstariji